Az MSZP koordinálná az egyesült ellenzéket — Elkezdődött a 2014-es kampány

2012 november 28 10:38 du.35 hozzászólás

Még másfél év van a 2014-es magyarországi parlamenti választásokig – mely a Fidesz-KDNP államcsinyjának köszönhetően az elmúlt két évtized legkevésbé szabad magyar választása lesz – de már gőzerővel megy a kampány. A békemenetes, BKV-buszokon megjelenő Bajnai-ellenes kampányplakátok után, a Népszava oldalán jelent meg ennek ellenzéki verziója. És – ami ennél sokkal fontosabb – Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke – demokratikus választási szövetség létrehozását ígérte, melynek egyik eleme a közös pártlista és program. 

Látszik, hogy az MSZP már egy ideje tervezi ezt a lépést. Meglepő, hogy ezuttal senki sem szivárogtatta ki a nagy bejelentés előtt. Mesterhazy egészen konkrét menetrenddel állt a nyilvánosság elé.  A demokratikus oldal közös programját 2013 januárja és áprilisa között egyeztetik, a folyamat tavasszal le is zárul. A regisztrációs kampányra való felkészülés április és szeptember között történik, és maga a regisztráció 2013 kora őszén indul be. A közös pártlista állítás 2013 decemberében történik.

A szocialisták nyolc pártot és szervezetet kerestek fel, köztük: a Demokratikus Koalíciót, a Lehet Más a Politikát, az éppen párttá alakult és radikálisan baloldali 4K! nevű szervezetet, a Millát, Szolidaritást, a Haza és Haladást, valamint a Schmuck Andor vezette Magyarországi Szociáldemokrata Pártot, és Kornél Ákos Szövetségben, Együtt Magyarországért nevű csoportját.

Az MSZP-közeli budapesti Népszava azonnal azt írta, hogy Mesterházyék átvették a kezdeményezést Bajnai Gordontól és az Együtt 2014-től, hiszen eddig a volt kormányfő arca és középpárti alakulata dominálta az ellenzéki együttműködés terepét.

“Összefogásra van szükség a mai kártékony rezsim lebontásához és a normális politika új korszakának elindításához is. Fontos fejlemény, hogy ma már az MSZP is osztja ezt a felismerést”–nyilatkozta a hírre az Együtt 2014.

Az Együtt hajlandó tárgyalni, a Demokratikus Koalícióból Molnár Csaba jelezte, hogy ők sorakoztak fel elsőként az ellenzéki összefogás mellett, de Schiffer András LMP-jét nehezebb meggyőzni. “Elég érdekes, hogy az MSZP egy Kóka-epigonnal szeretne baloldali fordulatot végrehajtani”– mondta a hvg.hu-nak az ökopárt újonnan megválasztott frakcióvezetője. Schiffer Kákosy Csabára, Kóka János egykori szabad demokrata gazdasági miniszter kabinetfőnökére utalt. De azt is nehezen tud elfogadni Schiffer, hogy Kákosy mellett ott van még Szekeres Imre, az MSZP-SZDSZ kormány egykori honvédelmi minisztere, illetve Kökény Mihály és Veres János. Ők alkotják – részben – a létrehozandó szövetség tárgyalódelegációját. Az egyébként valóban kissé érthetetlen, hogy az MSZP miért éppen olyanokra bízza a tárgyalást, akik nem csak az LMP, de talán még a civil mozgalmak számára is vállalhatatlannak lehetnek.

Mindenestre, az MSZP lépése Bajnai helyzetét is komplikálja. A hvg.hu azt írta, hogy az Együtt még gondolkodik. Mesterházy bejelentésére is óvatosan, kissé távolságtartóan reagáltak.

35 hozzászólás

  • Ezt kellett volna már korrábban is.Csak ha összefognak akkor lesz eredmény!Az LMP-vel nem szabad foglalkozni,mert egy jobboldali csoport ragadta kezében a vezetést.Tudható volt hogy ez a vonal a fidesz szekerét tolja!Amennyiben nem ezt tenné akkor miért igy nyilatkozik,miért nem tárja fel,jelenti fel a sok ügyért!Hiteltelen emberek!

  • Az MSZP PROFIKRA, az adott területet legjobban ismerőkre bízta a tárgyalást. Egy olyan kormányból, amelyek fegyelmezetten végrehajtották az ORSZÁG érdekében szükséges, fájdalmas, de nélkülözhetetlen lépéseket.És akikről feltételezhető, hogy ezt a jövőben is megtennék. szemben a civil mozgalmak önjelölt képviselőivel, akik mögött még nincs referencia. Nem kell őket a civil és ellenzéki mozgalmaknak “vállalni”. Az a jobboldal sajátja, hogy nem a mondanivalóval, hanem a személyekkel foglalkoznak.És nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki vállalható az Mszp-ből, ha arról kell tárgyalni, hogyan lehet megbuktatni a vállalhatatlan Orbán és csapatát.

    Orbán

    Lázár
    Semjén
    Navracsics
    Giro-Szász

    Pintér
    Martonyi
    Matolcsi
    Balog
    Némethné
    Fazekas
    Hende
    Varga M.

    Ezek mennyivel “vállalhatóbbak”?

  • Kekec!……………..Kb.2/3-al.

  • Topapó! Csak az a kétharmad ma már nem két harmad, és abban a pillanatban amikor kétharmad volt, akkor palira lettek ezen “kétharmadnyi emberek” véve. Ismeri a mézesmadzagot, igaz? Azóta is húzzák és húzzák az orrok előtt. Hazug választási ígéretekkel nem kihívás választásokat nyerni. A Fidesz megcsinálta, és továbbra is hülyének nézi a maradék szimpatizánsait… Ön is ebben a sorban áll?

  • HUNCANADA! Szerinted a szocik és a meoliberálisok hányszor vettek már palira minket?Kezdhetnénk a “rendszerváltással”/ ha érdekel,olvasd el a rózsadombi paktumot/Azután jött a Horn korszak. A szocialista rendszerben nagyon jó külügyminiszter volt,de miniszterelnöknek csak egy bábú.Következett az első Orbán kormány felhigulva a bársonyszékre vágyó Torgyánnal.Bocs. folyt. később mert megyek vacsizni.

  • Kedves HunCanada :
    ” Topapo ” csak egy ócska náci.
    Kb. annyi értelme van az észérveknek vele szemben , mint bokaficamra a kalmopirinnek.

  • Egyszerűen fogok most visszakérdezni, tisztelt Topapó! Egyébként jó étvágyat kívánok! Én soha nem magasztaltam az előző kormányok tevékenységét és nem is vagyok velük szemben elfogult. Én azt a fajta eszmeiséget utasítom el amit a mai magyar kormány (történetesen most Fidesz-nek hívják) csinál. Másik észrevételem, kérdésem az, hogy attól, hogy az előző kormányok estleg hibát követtek el, attól még a mostani kormánynak is el kell követnie, sőt túl kell lőnie azokon? Ez milyen féle gondolkodás? Miért nem lehet változtatni a gondolkodáson? Higgyék el kamatozó lenne! Mindig csak a hátra, és a másokra mutogatás megy. Előre kellene nézni megtisztult fejjel mindenkinek!

  • HUNCANADA! Folytatva az előzőeket:—–1988-ra az ország már majdnem teljesen ki lett fosztva.Azért Torgyánnak még maradt.Több száz milliárdot kivett a mezőgazdaságből,állattenyésztésből és kiprivatizálta a megmaradt 17 nagy állami gazdaságot.Megfenyegette a fideszt,ha nem járul hozzá kilép a koalicióból.Orbánék sajnos a politikában elég tapasztalatlanok voltak.2002.újra baloldali kormány.Meggyesi majdnem az egész orszá álltal elfogadott /még ,ha nem is feltétel nélkül// miniszterelnöke lett az országnak,de jött a pártonbelüli puccs és Gyurcsány átvette a vezető szerepet.Itt már kezdetét vette a teljes leamotizálása az országnak.A 2006-os választásokat hazugságok tömegével tudta csak megnyerni.Pl.:”Nem lesz gázáremelés,nem lesz vizitdij,stb.Demokrácia kordonok mögött.Te ujra megválasztottad volna őket?Nos igy telt el ez a 22 év és mindigcsak az átlagemberek jártak rosszul.

  • Geyza! Lehet, hogy Én egy ócska náci vagyok,de Tőled kapom az utasitásokat.

  • Olyan ez a cikk is mint amilyeneket a Szemenyei szokott irni : igaz a felirat ,csak a kép hamis , a Gyurcsàny-Bajnai kettösnek- Mesterhàzy és dr.Vadai volt àllamtitkàrokkal- kellene ott szégyenkezni .

  • Geyza
    Bár jelezzük, hogy melyik hsz-re válaszolunk, itt nem magánlevelezést folytatunk, tehát nem kizárólag a hivatkozottnak írunk.És érdemes kiigazítani azok kedvéért, akik csak olvasnak és esetleg nem túl tájékozottak a hazai ügyeinkben.Tehát
    TOPAPÓ
    Kezdhetnénk a rendszerváltással? Igen! Akkor éppen a jobboldal vette át a hatalmat, és áron alul elherdálták az állami vagyont, vágtató inflációt okoztak, szándékosan elveszejtették a keleti piacokat, szétverték a jól működő mezőgazdaságot. Horn nem jókedvében kezdett kiigazításba a Bokros csomaggal, és ez a felállás azóta is állandósult: A jobboldal elcseszi, a baloldal meg – neoliberális (tehát jobbos) gazdaságpolitikával helyrerakja.
    Ahogy az Orbán-Eltolcsy páros is 2001-től kezdte elcseszni, isteni szerencse, hogy nem csinálhatták tovább.
    MINDEN mértékadó közgazdász (a jobbosok is) a lejtmenetet, az adósságspirált Orbán 2 éves költségvetésétől és Eltolcsy eszement gazdaságélénkítő lépéseitől számítja. Ami a lakáshitelek támogatásával ugyan tényleg felfuttatta a fogyasztást, viszont a 4 %-os szintről 2 %-ra csökkentette a gazdaságot, miközben másfélszeresére emelte az államadósságot.
    Medgyessy “bűne” hogy nem fékezett azonnal, amikor rájött, hogy milyen aknácskákat telepített Orbán az ország útjába. Gyurcsányé meg az, hogy felmérte, hogy ha a választás előtt belekezd a kiigazításba, esélye sincs nyerni, viszont az nyilvánvaló volt, hogy Orbán nem képes rendbe hozni, amit nagyrészt maga okozott.
    Orbán a saját hibái korrigálására sem képes, ezt éppen a mostani eszement vagdalkozása igazolja, a triplabóvli minősítés, a gazdaság recesszióba taszítása.
    Az ellenzék részéről a racionális magatartás az lenne, ha hagyná még a következő ciklusban is irányítani, mert akkor még a Viktor Szíve Egyház tagjai is talán észhez térnének a fidesz-szekta hívőivel együtt, akkora távolság tátongana a “tündérmesék” és a valóság között. De sajnos az ország nem bírna ki még 4 év orbánjárást államcsőd nélkül. De lehet, hogy azt már ebben a ciklusban sem tudjuk majd megúszni.

  • Végre megmozdult az MSZP is. Nagy, lomha jószág, de csak politikai amatőrök hihették, hogy nem fog kezdeményező szerepet játszani a kormányváltásban. Tetszik, nem tetszik, toronymagasan messze a legerősebb ellenzéki formáció, megkerülhetetlen. Az összefogás vagy vele jön létre, vagy nem jön létre.

    Az ellenzékben erősorrendnek kell érvényesülni. Soha nem értettem, miért foglalkoznak annyit egy LMP nevű törpepárttal – illetve értem, mert ez most a városi liberális médiaértelmiség kedvence, ahogy a rendszerváltás hajnalán a Fidesz volt az egy darabig. A DK igaz kisebb, de mondanivalója, fő embereinek szellemi képességei olyan szinten haladják meg az LMP lelkes ifjú amatőrjeiét, hogy azt nehéz szavakkal kifejezni. Sajnos az erősorrendben alig számít. Ha 15%-on állna, ő is diktálhatná a tempót, de így nem teheti. A 4K nevű virtuális valami az: virtuális valami. Szóra sem érdemes. A Szolidaritás valamit fel tud mutatni, de nem párt. Az Együtt 2014-et még mindig nem értem, hogy micsoda. A szocdempárthoz volt szerencsém rövid ideig: semmi. Unatkozó, komolytalan urak gyülekezete, ahol egy Schmuck Andor nevű kalandor elnök lehet.

    És akadt valaki, aki akomolyan azt gondolta, hogy ez a halmaz mínusz az MSZP képes lenne Orbánt leváltani?

    Szóval, az MSZP nélkül nem fog menni, ezt be kell látni. Ha Schiffernek nem tetszik, maradjon ki belőle – sőt, mostmár azt mondom, ki KELL maradnia belőle, mert csak szétbomlasztaná az együttműködést a 4K-s úrifiúcskákkal együtt.

  • Kekec! Te sem az eszedrol vagy ismert .”Kezdhetnénk a rendszerváltással? Igen! Akkor éppen a jobboldal vette át a hatalmat, és áron alul elherdálták az állami vagyont,” Akkor vagyon mar nem volt, az mszmp es bandaja azt mar reges regen ellopta.

  • Kekec!(vagy akarmi a neved…)
    Neked/nektek tanitjak, hogyan kell mindent atforditani a ti javatokra. A figyelmetlen emberek eloszor be is dolhetnek.
    Ahogy mondtam: ELOSZOR. Rovid ido alatt rajon mindenki, hogy amit mondtok, csak ragalom. Pontosan a TULZASAITOK miatt van ez igy. Nem akarom vedeni a jelenlegi garniturat(fidesz), de nehez elkepzelni, hogy CSAK
    negativ az ugykodesuk. Meg a leggazemberebb kiralyok is tettek “valami” jot uralkodasuk alatt.
    Nem veszitek eszre, hogy mennyire nyuszitesnek tunik, lassan minden megnyilatkozastok. En azt hiszem, hogy lehetne boven talalni negativot, minden tulzas nelkul. Nem kene hetet-havat, kigyot-bekat osszehordani, es a tetejebe hazudozni. Ti azt gondoljatok, hogy ugyesen magyarazzatok, hogy Orban vagy a fidesz tette tonkre az orszagot, de ez csak tevhit(marmint a magyarazat). Egy tizeves gyerek sem veszi be.
    Ismetlem: a tulzasaitokkal csak rontotok a sajat(oldalatok) eselyein. Igy csak az alnevek szaporodnak, nem a tamogatok.

  • Kekec! es Tisztelt Mohai!
    Nekem van egy “baratom”, sot rokonfele(ebbol ered a baratsag), aki evekig vezetoje volt a kenyergyar helyi kirendeltsegenek. Sajat bevallasa szerint, jo parttag volt. 88-ban felajanlottak neki, hogy vegye meg a pekseget.
    Meg is vette szaz forintert. Evekig mukodtette mint magan vallalkozas. Aztan eladta az egesz ingatlant es most kocsma lett belole. Hasonlo tortent a helyi petroleumbol gyarbol kialakitott borpalckozoval. Mondjuk azt nem szazert adtak el, de potom aron ment es foleg kulfoldi ugyeskedo vette meg. A szegedi textilkombinat is fillerekert lett aladva.
    90-re mar felig le is volt szerelve. Mivel nem voltam ott, fogalmam sincs, hogy kik voltak jogosultak eladni ezeket es sok mast. Talan itt akad valaki aki fol tudna vilagositani.
    Valahogy ugytunik, hogy nem a Fidesz volt erre jogosult, bar Kekec koma meg azt is valoszinu hajlando allitani.

  • nem igaz Mohai, hazudsz

    ha nem lett volna allami vagyon, orbannak ma ki lenne a segge….az egyetemi haverok, akik az elso kormanyzasnal meg mellett setaltak, hirtelen mind sikeres vallalkozokka serdultek…mara mar a hatterben szorgoskodnak, nevuk elfeledven, lopnak csalnak hazudnak orban segedletevel…akarmit hordtatok ossze gyurcsanyrol AZ egy maszuletett barany az orban viktorhoz kepest!

  • Egy érdekes beszélgetést hallottam tegnap a Klubrádióban egy veszprémi közgazdász arról számol be a műsorvezetőnek, hogy a Veszprém megyei lapban megjelent egy közvélemény kutatás az ügyben, hogy az olvasok döntsék el ki tette tönkre az országot az eredmény igen csak érdekes az olvasok 1%-a azt mondja senki a 6-8% Bajnait nevezi meg a húsz egynéhány % Gyurcsányt és most tessék kapaszkodni 68%-al ki vezet hát bizony Orbán. Majd a műsorvezető felhívja telefonon a főszerkesztőt mégis pontosan miről van szó a fsz. elmondja, hogy miután betették fizetett hirdetésként a buszokon már látható plakátot az olvasok tiltakoztak és erre határozta el a fsz. hogy akkor megkérdezik az olvasókat és mintegy ezer ember véleményéből az említett kép állt össze.

  • Andrási Sándor

    Őszinte gyermeki kíváncsisággal olvastam a cikket, és talán el is hinném, ha gyermek lennék, de sajnos (már) nem vagyok az. De azért minden esetben meglep, mennyire magabiztos az értékítéletében és véleményében kedves Ádámunk, úgy 10 ezer km távolságból. Persze inkább a barátaiba (vagy megbízóiba) vetett hite nagy, hogy aláírja és a nevével vállalja azokat a cikkeket, amiket ők írnak. Ha ez nem így van, és tényleg ő írja ezeket a szösszeneteket, akkor érthető, miért annyira hiteles kedves Krisztoforrónk, mint az a férfi, aki hitelesen írja le, mit éreznek a nők szülés közben.

  • Szegény Gyurcsàny lehet,hogy “ma született bàràny”de valoszinüleg 2008-ban Birka lehetett, amikor Simor hivàsàra-valoszinüleg Bajnaival- az IMF -nek jönni kelett .

  • Kedves Puchert János!Egyetértek a kutatási eredménnyel!András Sándor ő legalább vesszi a bátorságot és megirja,ha még oly messze is van.Szót emel!Az önhöz hasolóak pedig tolják a fidesz és a vezér szekerét sajnos!Megkérdezzem önök hol élnek?az biztos hogy nem MO-on,mert nem igy nyilatkoznának,Dakotát is beleértve!Egyszer végre nézzenek már bele a saját tükrükbe is!

  • Puchert Úr! ……Messziről halgatott /”jött”/ember azt mond amit akar,pláne a kormányellenes rádióban. Azt,hogy ki vagy kik tették tönkre az országot azt mindenki tudja.1989-ben kezdődött a privatizációval és a népvagyon kiárusitásával.Akkor a FIDESZ-esek még hosszú hajú Farmert viselő /még a parlamentben is/fiatalok voltak,de minek is magyarázzam ,ha nem itthon élte át az eseményeket.

  • Kedves Éva! Te meg túl fiatal vagy ahhoz,hogy megértsd az összefüggéseket.

  • Ennyit szerettem volna mondani, elvtársak! De azért ti ne csüggedjetek

    A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 22 százalékos, az MSZP 12 százalékon áll. A Jobbik támogatottsága ebben a közegben 9, az LMP-é 4 százalékos. A Demokratikus Koalícióra a lakosság 2 százaléka adná a szavazatát. Az egyéb, nem parlamenti pártok támogatottsága jelenleg 6 százalékos a teljes népesség körében. A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 40, az MSZP 27 százalékon áll. A Jobbikra 18, az LMP-re pedig 5 százalékuk adná voksát. A Demokratikus Koalíciót ebben a dimenzióban 3, egyéb pártokat pedig 7 százalék juttatná a parlamentbe.

    A kutatás a pártszimpátia mellett az esetleges miniszterelnök-jelöltek személypreferenciáját is vizsgálta. A választók 32 százaléka Orbán Viktort, 19 százaléka Bajnai Gordont, 5 százaléka Mesterházy Attilát, 3 százaléka pedig Gyurcsány Ferencet látná szívesen Magyarország kormányfőjeként. A megkérdezettek 21 százaléka valaki mást képzelne el ebben a pozícióban, a személypreferenciájukban bizonytalanok aránya 10 százalék.

  • Kedves Gobbi H!
    Bár a választásokig még sok idő van,de az arányok amiket megjelölt igazak.
    Az ellenzékkel az a baj,hogy még egymással is versengenek a hatalom érdekében.
    A DK.Gyurcsány miatt teljesen hiteltelen,a Jobbikot bár nő a támogatottsága sokan nem tudják elfogadni szélsőségei miatt,
    az egyletek nem pártok csak erőlködnek,az MSZP-nek pedig nagyon meg kellene újulniuk ahhoz,hogy hitelesek
    legyenek a 8 év után,Bajnai meg csak nemrég tűnt el,sokan emlékeznek a ténykedéseire!.Az LMP tábora ha nem fekszik le
    senkinek és nem adja fel az elveit,még jelentősen nőhet,különben eltűnik mint az SZDSZ!
    Ha csak nem alakul valami “Csoda”párt,akkor marad a FIDESZ!

  • Bajnaira valóban sokan emlékeznek. Hálával.

    Ő volt az utolsó, akire magyar ember büszke lehetett. Azóta a nagy nihil, a szépszavú álságos hazugok.

    Ezekre legyen büszke, Boda!

    Az említett számokat a teljesen hiteltelen Századvég mérte.

  • a topapo az nem a ven bencsics?

  • Cornelius!
    Talan itt van a kutya elasva? Ha, szerinted, Bajnaira a magyar ember buszke lehetett, akkor nagy baj van veled/veletek. Mivel nem NAGYON akarta elvallalni a hivatalt(tudvan, hogy semmit se tud ugyse tenni), nem is csinalt semmit, csak amit konnyu volt: ujabb hitelt vett fol. Hat ez valoban nagy HOSTETT volt!!! Neked legyen mondva!!!.
    Hogy neked a Szazadveg hiteltelen, az termeszetes, az ellenkezoje lenne meglepo, hiszen az nem a ti notatokat
    fujja. Nektek CSAK Nepszava, HVG es hasonlok a hitelesek. Ez viszont vitathato. Ugyan az jellemzo rajuk, mint
    KMH-ra: mindent eltuloznek, ami a hitelesseg karara megy.Kar, hogy ezt nem latjatok be, mert, eppenseggel, tulzasok nelkul is tudnatok artani a masik oldalnak. Igy, csak szanalmas makogasnak hat minden megnyilatkozastok.
    Ha ez miatt( csak ez miatt)neveztek nacinak es mas nyalanksagnak, hat usseko. Nekem ez nem gond, nektek igen!

  • “Az MSZP-közeli budapesti Népszava azonnal azt írta, hogy Mesterházyék átvették a kezdeményezést Bajnai Gordontól és az Együtt 2014-től, hiszen eddig a volt kormányfő arca és középpárti alakulata dominálta az ellenzéki együttműködés terepét.”
    “Mindenestre, az MSZP lépése Bajnai helyzetét is komplikálja. A hvg.hu azt írta, hogy az Együtt még gondolkodik. Mesterházy bejelentésére is óvatosan, kissé távolságtartóan reagáltak.” by CA

    Majd eldöntik szkanderen, hogy ki legyen a főnök 🙂
    Nevetséges, ahogy marakodik a lehetséges, ma még nem létező maradék koncon az ellenzék, ahelyett, hogy tisztességes programot állítana fel végre és valami alternatívát mutatna, mert amit eddig produkáltak az egyre hiteltelenebb. Bukott, nemkívánatos elnökök és Mesterházy. Ez minden, amit nyújtani képesek? Szánalmasak.

  • Dakota!:::Jimbo!…………Hallhattátok Bajnait:”Ezt a rezsimet meg kell dönteni” .Kik élenjárók a nekik nem tetsző politikát folytató országok kormányainak megdöntésében?…..Az amerikai CIA. Ti is igy gondoltátok? Hol volt Bajnai az elmult két évben? Nos minden világos,?

  • “NYILAS! Jó—JÓ mindent beismerek csak a sötét pincébe ne kelljen lemennem.

  • Cornélius! Választás előtt a SZázadvég mérte a 2/3-os Fidesz.győzelmet is.Mennyire is volt hiteltelen?

  • Libás Gordon

    Hát, igen. Gondoljunk bele MAGYAROK, ennek a demokratikusan választott
    kormánynak a forgatókönyv szerint már el kellett volna tűnnie.
    Volt EU felelősségre vonás, üvöltözött Cohn Bendit, hazudozott Neelie Kroes, dumált Olli Rehn, Charles Gati is szövögette polgárháborús terveit, meg aztán a SZU-ban kiképzett Kónya Péter is emlegetett bizonyos féken nem tartható tömegeket.
    Aztán az EU, miután elismerte a 2012-2013-as hiány tarthatóságát, jobb híján 2014-re tett előrejelzéseket.
    Az az EU, amelyik a következő ciklus költségvetési tárgyalásait nem tudta elkezdeni, mert a jövőt illetően teljesen bizonytalan küldöttek tárgyalóképtelenek voltak.
    Csak egyet tudtak
    jósolni, azt hogy Magyarország 2014-es hiánya, amelyik egyébként függ az általuk hozott döntésektől is, az aztán tényleg nem lesz rendben.
    És ezeket bajnai féle külföldi érdekeket képviselő a bohócokat kellen nekünk komolyan venni!!??

  • Libás Gordon

    Ami közismert tény…
    Az 1984-1989 közt folytatott a nemzeti vagyon kb. 7%-nak elprivatizálása után…
    1990-2010 közt a nemzeti vagyon
    84,27 %-át a baloldali az az a kommunista=szocialista-liberális rezsim vezetői, horn-medgyessy-gyurcsányi-bajnai kormányzásakor eladták!
    A befolyt összeg 1 605 304 001 162 Ft…
    És ebből az összegből vajon mennyi ment a szocialista maffiózók zsebébe,
    mert mint azt látjuk a magyar családok
    nem igen élvezték
    élvezik
    az előnyét annak, hogy
    …. az ország SZINTE teljes vagyonát külföldiek kezére átjátszották!!
    Az is… köztüdott…
    2002 és 2010 között a szocialista hazaáruló rezsim alatt DUPLÁZÓDOTT MEG a munkanélküliség is, már elérte a 4, 5 milliót…

  • Troppauer Apóca:
    Valóban ?
    Akkor mért nem húzol valami retkes náci oldalra ?
    Ha valóban úgy érzed hogy tőlem kapod az instrukciókat?
    Különben meg : Jobbik OSZOLJ !

  • Libás Gordon:
    Köszönnyük szépen de ezeket a hülyeségeket bármikor elolvashatjuk a Kurucinfó c. Jobbik által fenntartott szennycsatornán.
    Dehát nem akarjuk ezeket elolvasni.
    Így tehát nem szükséges ide ömlesztened ezeket a mocsokságokat.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.