Klubrádió — így vihet csődbe az állam egy magánvállalatot

2012 november 25 11:32 de.60 hozzászólás

Közeleg a Karácsony, és a Klubrádió nem tudja ígérni potenciális hírdetőinek, hogy a rádió nem szűnik meg december elsején, amikor lejár a Médiatanács által kiadott ideiglenes frekvenciaengedély. Deja vu érzésük lehet a KMH olvasóinak, hiszen az elmúlt két év alatt számtalanszor számoltunk be arról, hogy immár öt, a Klubrádió számára pozitív birósági ítélet ellenére sem adja fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a kormánykritikus rádió tönkretételét megcélzó kísérletét. A fideszes Szalay Annamária által vezetett Médiatanács a látszatdemokráciákra jellemző módszerekkel operál: nem hurcolják el fekete autókban a Klubrádió újságíróit és műsorvezetőit, hanem ideiglenes frekvenciaengedélyekkel – 5 bírósági itéletetet semmibe véve – érik el azt, hogy a Klubrádió elvísziti hírdetőit, melynek egyik konzekvenciája, hogy a rádió munkatársai többhetes késéssel kapják meg fizetésüket. Nincsek perspektívá, nincsen remény. Ezért a Klubrádió egyik szerkesztője Angliába emigrált, ahol jelenleg szakácsként dolgozik. Magánvállalatok államilag irányított tönkretétele: ennyit jelent ma a magyar konzervatívizmus.

Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztője elmondta, hogy egyre nehezebb elviselni azt, hogy nincsen perspektíva és soha nem lehet tudni, hogy mikor ér véget az állam ideiglenes kegyelme. “Rettenetesen megvisel mindenkit ez a helyzet. Elsősorban egzisztenciálisan, mert kiszámíthatatlan, hogy meddig tart, amit csinálunk, és hogy csak a legelemibbet említsem: hogy például mikor kapunk fizetést. A kollégák jelentős részben vállalkozóként, szabadúszó újságíróként dolgoznak, de több hónapos a vállalkozói díjak késése, így ők is hitelezői a rádiónak a médiahatalom „jóvoltából”. Ez így nagyon fárasztó, különösen az, hogy nem látunk magunk előtt perspektívát”–nyilatkozta a főszerkesztő a  Népszabadságnak. “A másik, legalább ugyanekkora probléma, hogy folyamatosan szívják el előlünk a levegőt. Elveszítettük vidéki frekvenciáink jelentős részét. Így folyamatosan csökken a surgárzással elérhető hallgatók száma”–tette hozzá. A Klubrádió most már leginkább Budapesten és külvárosaiban fogható.

Arató András vezérigazgató elmondta a balközép magyarországi napilapnak, hogy 2009-ben – a gazdaságiválság kirobbanásakor – kb. 25 százalékkal csökkent a Klubrádió reklámbevétele, azonban ez a szituáció még kezelhető volt. A klubrádió egyik fontos hírdetője a Szerencsejáték Zrt. volt, amely viszont a 2010-es kormányváltás után valamennyi Klubrádiós hirdetését beszüntette. Amikor a Népszabadság felkereste a Szerencsejáték Zrt.-t és azt kérdezték az állami cégtől, hogy miért szüntek meg 2010-ben a Klubrádiós reklámaik, annyit válaszoltak tömören, hogy “megváltozott a policy.”

2007-ben a Klubrádióban hallható hírdetések 80 százaléka a versenyszférából, 20 százaléka az államtól érkezett. 2010 után nulla százalékra csökkent az állami hírdetések aránya.

Az ideiglenes, 60-napos frekvenciaengedélyek, illetve a megszűnés állandó veszélye tönkreteszi a Klubrádiót. 2007 óta 90 százalékkal csökkent a rádió reklámbevétele. Továbbá, miközben a Médiatanács a többi rádió által fizetett koncessziós díjakat csökkentette (a válságra hivatkozva), a Klubrádió nem kaphat engedményt, mivel az ideiglenes frekvenciaengedéllyel működik. Ez havonta plusz három millió forintos kiadást jelent a Klubrádió számára. Továbbá, miközben a Médiatanács ingyenes vidéki frekvenciákat osztogatott a jobboldali Lánchíd rádiónak, valamint a Katolikus és Mária rádióknak, a Klubrádió mozgástere egyre szűkül. Arató elmondta a Népszabadságnak, hogy csúszással tudják csak fizetni az alkalmazottakat.

Pedig ha szabad, piaci körülmények között működhetne a Klubrádió, sikeres magánvállalat lenne. A rádiót – csak Budapesten – 200 ezren hallgatják.

Bár a Klubrádió 2010 áprilisában elnyerte a 92,2 MHz-es frekvenciát, azóta sem szólhat ott az ellenzéki rádió, mivel a Médiatanács nem hajlandó velük szerződést kötni. 2011-ben járt le a Klubrádió által 12 éves használt 95,3 MHz-es frekvencia. A Klubrádió pályázaton keresztül próbálta megtartani frekvenciáját, a Médiatanács viszont az ismeretlen, tőkével és stratégiával nem rendelkező Autórádió Kft.-nek adta át hullámhosszat. 2012 márciusában mondta ki a bíróság, hogy az Autórádió Kft pályazata érvénytelen.

E mellett februárban elsőfokon, júliusban másodfokon, novemberben pedig megerősítve mondta ki a bíróság, hogy a 92,9-es frekvenciára a Klubrádióval kell szerződést kötnie a Médiatanácsnak. A fideszes tanács azonban nem hajtja végre a bíróség jogerős ítéleteit.

Név szerint a következő személyek vesznek részt a Médiatanács jogtiprásaiban:

1. Szalai Annamária (született 1961-ben Zalaegerszegen), a média tanács elnöke, 1998 és 2004 között a Fidesz parlamenti képviselője.

2. Auer János (született 1958-ban, Budapesten), jogtanácsos, a Médiatanács Fidesz által támogatott tagja.

3. Kollarik Tamás (született 1974-ben, Budapesten), 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány Miniszterelnöki Hivatalának főtanácsadója, jelenleg a Médiatanács Fidesz által támogatott tagja.

4. Koltsay András (született 1978-ban Budapesten), a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen doktorált, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium tanára, a Médiatanács Fidesz által támogatott tagja.

5. Vass Ágnes (született 1966-ban Debrecenben), a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen európai jogi szakjogász, a Médiatanács Fidesz által támogatott tagja.

A 2010-ben felállított Médiatanácsba az ellenzéki pártok senkit sem delegálhattak, ezért a Magyar Szocialista Párt és a Jobbik nem támogatta a fideszes tagok beválasztását, a Lehet Más a Politika (LMP) pedig bojkottálta a parlamenti szavazást.

2014-ben Koltsay András 36 éves lesz, Kollarik Tamás 40 és Vass Agnes 48 éves. Amennyiben a demokratikus ellenzék győz a választáson, komolyan azt gondolják, hogy ilyen áldatlan szerepvállalás után nem lesznek felelősségre vonva, és nem érinti további karrierjüket mostani tevékenységük? Ha az MSZP, vagy esetleg az Együtt 2014 a számkérésről megfeledkezne, biztosan lesznek civil kezdeményezések, amelyek erre emlékeztetik őket. Ha pedig a Nemzeti Együttműködési Rendszer (NER) 2018-ben bukik meg, akkor sem felejtünk a Médiatanács tagjainal felelősségrevonásáról.

60 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Kedves Ádám, ne nagyon emlegesd a “nagy fekete autót” – mert megjelenik! Mint ahogyan magunk közül felzúdulva emlegettük, hogy ennek a Kusza Szemnek = Matolcsy Úr és “bandájának” eszébe ne jusson a FÜST ADÓ!
    Ha nem is ezzel a megnevezéssel, nem is ebben az értelemben. De megteremtették. 2013. januártól. Állítólag – én is olvastam! – a kötelező kéményvizsgálati és seprési díjat a helybéli polgármesteri hivatal agyalja majd ki. No és, ha bárki elzárkózik, hogy nem kér a tizenvalahány-ezres kéményvizsgálatból- seprésből – még le is zárhatják. No nem azt a tulajdonost, aki a saját házának a kéményét inkább önként és dalolva önmaga tisztítja. No nem Őt, hanem a kéményét!
    Jó mi?!
    *
    Tehát kedves Ádám, emlegettük a füst adót – s lám, lám – megteremtődött. Most emlegeted Te is, én is, mások is a nagy fekete autót – NEHOGY MEGJELENJÉK!
    Itt, ebben az országban őrlődik a demokrácia meg az emberek idegrendszere.
    *
    Tehát ne emlegessük a farkast, mert megjelenik – ha Orbán, vagy Matolcsy képében – nem is, de mindenképpen az Ő tudtukkal. Úgy, hogy csitt! Kedves Ádám, csitt! A mi érdekünkben, mert nekem is jár a szám is, meg az ujjaim is a klaviatúrán! Leírom azt amit gondolok. Nem fényezek, ami a szívemen az a számon és ami a számon – azt le is írom. Tehát, szépen kérem ne emlegesd a nagy fekete autót, mert itt terem, szerintem az elsők között leszek, akit elvisz…
    Mint annak idején volt.
    Nehogy így legyen, nehogy így!

  • Ki kéne vizsgálni 2010 előtt miért támogatták reklám megrendelésekkel állami vállalatok (pl. Szerencsejáték ZRT.) a Klubrádiót. Az állami pénzeket így használták fel a liberálszocialisták saját elnyomó eszméik propagálására. A megnevezett felelős személyeket börtönbe kéne zárni a közvagyon elherdálása miatt.

  • Georgina Bojana

    Az előbbi szövegemhez kiegészítésül, mert a vége félreérthető!
    Engem EDDIG -még- nem vitt el a nagy fekete autó, nem mintha hiányozna.
    Csak tudtam róla, hallottam, olvastam, filmekben láttam.
    1950-ben születtem, tehát az idő “vasfoga” megkímélt ettől.
    De ami késik nem múlik alapon – még elvihet?!
    Miért is?
    Gondolkozom, tehát vagyok! Szívem is a helyén – még eddig! A nyelvem csípős, a szemem meglátja azt is, amit nem szabadna, a számat sem tudom befogni, sőt az ujjaim sem engedelmeskednek!
    Táncot járnak a klaviatúrán! Akkor ha érzem, tudom, igazam van.
    Mint most is.
    Úgy, hogy remélem odáig nem süllyed ez az ország, odáig nem, hogy visszahozza azt a régi világot.
    *
    Most “gonoszkodom” – megfigyeltem, mivel volt rá időm, hiszen betöltöttem a 62. évemet.
    Ismerőseim, munkatársaim, főnökeim között – amelyik férfi alacsony és köpcös termetű volt. Attól mentsen meg a Jó Isten! Mert azok mind akarnokok, szipolyozók, önteltek, cezaromániásak voltak.
    Amikor munkaviszonyom alatt kifogtam egy mackós, netán egy snájdig csinos, magas férfi vezetőt. Soha nem volt gondom. A munkám alapján kaptam a fizetésemet, soha nem piszkált, nem állt meg a beosztottjai háta mögött, nem hallgatódzott és nem mondott alaptalanul negatív kritikát. Segítőkész volt és boldogan fogadta ötleteimet, amivel előrébb lendíthettük a munka szekerét. Mivel az volt a cél! Hibátlanul, gyorsan és korrektül – dolgozni! Nem uralkodni!
    Most kifogtuk Orbán atyust! De “ezerrel”! Olyan, mint egy kis Napóleon! Már csak az a mozdulata hiányzik, ahogyan a kezét beledugja a zakója belsejébe.
    Nem, ezt nem teszi, mert a végén még rádöbbenne, hogy van szíve és működik!
    *
    Ennyi és nem több!
    No, ezért is érdemlem ki – mások szerint már régen! – a nagy fekete autót!
    Még ennyi idősen is.

  • Szalajka Katalin

    Az Állam Vagyonkezelő cégei milliárdokat költött 2010 előtt a bolsi-lib propagandát közvetítő médiák támogatására. Az én pénzemet is ellopták így és fordították beteg eszmék népszerűsítésére. Szerintem is ki kéne vizsgálni ezt.

  • Szalajka Katalin

    Ellentmondásos a cikk. Az nem zavarja a szerzőt, hogy 2010 előtt állami pénzekkel támogattak liberális értéktelenséget közvetítő rádiót.

  • Miért lenne az baj, ha nem a közpénzeket szórják az ellenzéki vagy akár a kormánypártokat támogató rádiók működtetésére. Végre tisztul a közélet.

  • Nézem a hozzászólásokat, vagyis nézném. Mire elolvasnám a moderátor már törli is, pedig teljesen normálisak. Érdemes lenne ezt képernyőrögzítővel felvenni.

  • Nézem a hozzászólásokat, vagyis nézném. Mire elolvasnám a moderátor már törli is, pedig teljesen normálisak. Érdemes lenne ezt képernyőrögzítővel felvenni.

    A hozzászólása moderálásra vár.

  • Nézem a hozzászólásokat, vagyis nézném. Mire elolvasnám a moderátor már törli is, pedig teljesen normálisak. Érdemes lenne ezt képernyőrögzítővel felvenni..

    A hozzászólása moderálásra vár.

  • babaszalajka

    nem kene rettegni a liberalisok elnyomasatol, motyozzatok azerbajdzsanba! de ha lehet, csendben es azonnal!

  • Ádám téged nem tanítottak meg írni? A liberális újságírásnak is a tényeken kéne alapulni. Meg a mondanivaló sem ártana.

  • A kanadai cenzúra működik, de most már rögzítem Camtasia programmal. Viszont fogjátok még látni más oldalakon. Ezt vártam tőletek liberálisoktól, az ellenvéleményt nem tűritek.

  • Szégyelljétek magatokat.

  • A Klubrádió éljen meg a hallgatóiból, ha van. Ha meg nincs sorry.

  • Ádám a sok energiád inkább a magyarság érdekében kéne használnod, mintsem lejáratni minket. Szerintem ezt Kanadában is hazaárulásnak hívják.

  • A sok kitörléssel nekünk dolgozik! Tudja a rossz dolgokat, amit elkövet valahol egy nagykönyvben mind-mind feljegyzik. Egyszer mindenért számot kell adni!

  • Szeritnem a KMH nem járatja le Magyarországot és főleg nem a magyarokat, hanem kritikus szemmel figyeli a kormány tevékenységeit. A lejáratást pedig a mostani és az előző kormányok egyedül teszik/tették.

  • tenyleg nem turom az ellenvelemenyt, mar mondtam parszor, hogy nem zavar, ha szopjatok az orbant, de ha tonkreteszitek az orszagomat, matricakent lesz beleutve a mosolyotok a szabadsag-teri kockakovekbe a turistak oromere, impotens nacitetvek!

  • Tüske Zsófia

    stop, ott a pont, papa. ez az egyetlen reményünk maradt, hogy orbán és maffiózói, meg az ex-pornósztár szalai egyszer számot kell adjanak minden gyalázatos tettükről.
    orbánék márkajele az azeri baltás gyilkos.

    Huba Gábor: a klubrádió ma az egyetlen hallgatható adás, a többiből ömlik a ragacsos és giccses magyar kulimász.
    Ha a hallgatók létszáma számítana, ők élnének meg egyedül.

  • papa te a javorszky reinkarnacioja lehetsz,.. miert nem az elmult ket ev “sikereirol” sziporkaztok szentfazekak, talan mert nincsenek! annyira undoritoan kepmutatoak es hazugok vagytok, hogy mar a misebor is magatol visszafordul az uvegbe a szatokbol…

  • Csipke! Tuske!
    Te nem birsz magaddal. Most, hogy tobben is ellenvelemenyen vannak itt, pruszkolsz, es fenyegetsz. 45-ben is voltak hitkozsegi tagok, akik azt ordibaltak, hogy kereszteny fejekkel kovezik ki az Andrassy utat.
    Kulonben, honnan a feszkes fenebol tudod te,, hogy a Klubradionak milyen hallgatottsaga van Mo.-n. Vagy Canadaban ezt is tudjak???
    Hogy az ellenvelemenyt nem turod azt tudjuk regen. Kar volt kulon kijelentened. Mivel itt , most tobb ellenvelemeny van, javaslom szedd elo a tobbi neved is, nehogy alulmaradjatok.

  • Érdekes hirtelen mennyi fasisztoid vélemény keletkezett. Csak nem egyvalaki írogatja őket különféle női nevek alatt ?
    Méghogy ” liberális elnyomó eszmék “…HAHAHA
    Megjegyzem a tárgy nem a Klubrádió finanszírozása hanem az hogy a Magyar Bíróság törvényes ítéletei egyszerűen smafuk a most regnáló hatalomnak.

  • szarcsimbok

    ne idegeskedj, mindjart kiszedi a nover az agytalat alolad, elfelejtkeztek rolad par napig, ertem en, hogy nehez az elet, de vigasztaljon, hogy lehet ez meg rosszabb is!

  • 45-ben…istenem, meg anyam se elt nemhogy en…amugy ez a kanadai magyar hirlap meg gondolkodni kepes embereknek van szerkesztve, nem rendszeresen agytalra, gyogyszerre szorulo szeniliseknek…sopord le inkabb a pokhalot az agyadrol es fejtsel keresztrejtvenyeket, ugyan rajtad az sem fog segiteni, de INKABB

  • Hát különös élvezet a K.M.Hírlapot olvasni,onnan kintről mindenki nagyon tájékozott,az kissé “kínos” ugyan…amikor egy
    cikk szerzője tájékozatlan és sokszor valótlanságokat ír (GYAKRAN!),így a kinti “magyar”…hozzászólók parlagias stílusa már meg sem döbbent,egyenesen szórakoztat.Nincs vész,mert alacsony a vérnyomásom!
    Amiért érdemes olvasni a cikkeket,az az,hogy vannak értelmes,kulturált hozzászólók akiktől tanulni lehet és
    egyre több a bizonyíték arra,hogy egyes “volt magyarok”….milyen kártékonyak tudnak lenni,de remélhetőleg
    nem koronázza siker “áldásos” tevékenységüket!……
    Jó ,hogy kimenekültek,nehogy vissza jöjjenek,mert hülyék maradtak itthon is elegen.

  • Azzal kezdem, hogy remélem beírásom nem lesz türülve. Senkit sem akarok megbántani. Egyszerűen csak csodálkozom. ! Melyik kormány támogatná az ellene irányuló ÁLLANDÓ propagandát? Ne zárják be, hiszen demokrácia van, de ne is támogassák! Hallottam néhányszor milyen szövegeket sugároz a Klubrádió. Amin viszont elképedtem, hogy Christopher FENYEGETI azokat az alkalmazottakat akik a Tanácsban benn vannak, ha a helyzet változik, és újra szoc/lib.. kormány lesz uralmon, meg kell őket büntetni, mert nem adnak pénzt arra a szócsóre, ami eddig a kormányt gyalázta! Mintha egy letűnt kor jönne vissza a cikk utolsó bekezdésével. Egy kor, ami milliókat “büntetett”, mert “osztályidegen”, “reakcós”, “klerikánus” stb. volt!
    Remélem Christopher, NEM érem meg ennek a kornak a feltámasztását!

  • Bocsi, javítás: “klerikális” akart lenni !

  • figyelo

    elkerulte vonalas figyelmet, hogy ezt a stilust, miszerint gyalazni kell a jelenlegi kormanyt, karaktergyilkossagokkal alaasni mas politikusok tekintelyet, kifejezetten a fidesz sajatja…engem kifejezetten boldogga tenne, ha a sajat eszkozeikkel buktatnak meg oket…jah es nem azert, mert ok a fideszesek, hanem azert mert egy velejeig romlott, dilettans bunozobanda, akiknek koszonhetoen Magyarorszag a rendszertvalto orszagok kozul utolso helyre kerult, mikozben ugyanazon feltetelekkel Lengyelorszag 19 helyet lepett elore???? ha lenne szives erre magyarazatot adni, megkoszonnem! es ne jojjona az elmut nyocevvel, mert abban is orban volt a foszereplo, sajnos!

  • Boda

    szenilis venasszony a visszajojjenek egy szo, honnan veszi a batorsagot, hogy masokat okitson, ha maga meg ugy sem tudja a helyesirast? es minden massal kapcsolatban is kb ilyen szintu ismeretekkel rendelkezik….ne okoskodjon itt ennyi esszel, HA LEHET! bar tokeletesen mintazza a fidesz-szavazokat kb mindnek ennyi esze van, mint maganak, ezert tart az orszag ott, ahol…a beka segge alatt…

  • No, Figyelő, akkor soroljad azokat a rettenetes szövegeket!

    Hogy melyik kormány támogatja az ellene irányuló propagandát? Hát pl. a Medgyessy-kormány tette, amikor Terror Háza (múzeumnak álcázott jobboldali propagandafészek) előzőleg elvont költségvetési támogatását visszaadta. De azt is érdemes megnézni, hogyan is lett a Magyar Nemzet virtigli jobboldali lap.

    Tudod, kedves Figyelő, a demokráciában a kormány eltűri a kritikát. Diktatúrában pedig nem. Ez a különbség a baloldali kormányok és a mostani jobboldali között.

    Christophernek teljesen igaza van: akik részt vettek az új pártállam kialakításában és hatalmi intézményeinek fenntartásában, azoknak semmi keresnivalója nem lesz a magyar közéletben. Ha pedig tevékenységük törvénytelen volt, akkor induljon meg a büntetőeljárás ellenük.

  • Figyelő,

    nem elékszem arra, hogy az MSZP-SZDSZ kormány az ORTT-t használta volna fel arra, hogy elhallgattasa a HirTV-t, az Echo TV-t, vagy a Lánchid rádiót. Pedig abban azért talán egyetértünk, hogy a fent emlitett társaságok szorgalmasan nyomták az elmúltnyolcban a kormányellenes propagandát.

    Aki pedig a Médiatanács tagjaként figyelmen kivül hagyta Magyarország biróságainak itéleteit, annak érdekében hogy beleszólás nélkül leszámolhasson egy kormánykritikus hanggal, annak valóban nincs helye egy poszt-fideszes Magyarország közéletében, és közszférájában.

  • Boda Marcsa:
    Ha valaki itt tájékozatlan , az TE vagy !
    ( Vagy talán tudatosan ferdítsz ? Netán hazudósnak méltóztatsz lenni , mint imádottaid??)

  • Figyelő:
    Tisztában vagy vele mekkora böszmeségeket rittyentettél ide ?

  • Ádám Kristóf, vagy Kristóf Ádám nem tud nem mellé lőni? Valaki még emlékszik a Hornék RTV-s tisztogatásaira? Valaki még emlékszik a D-209-Böszme-Libajnai média terrorjára? Ha nem, tessenek elolvasni az Öszödi beszédet. Ott nem is a hazugságok lavinája az igazi csemege és téma, hanem, hogy a “baráti média támogatása” mennyire fontos volt az akkori MSZP-SZDSZ-es hazaárulás (eladósítás-kiárúsítás) végrehajtásához. Akkoriban nem csak a “nemzetközi pénzügyi piacok” álltak rendelkezésükre, de maga az Eu (Almunia-Bilderberg csoport) bólogatott mindenre, mint a Trabant tacskó a hátsó ablakban. Bal-liberóék évek óta éneklik a mindenható piac értékeit, ameddig az kifizetődő? A rendszer váltás óta (és előtte) övék a könyvkiadás, az iskolai könyvek kiadása (történelem oktatás=0), a rádiók, a TV-k, még a szinkronizálások is! Most veszteséges a Népszava, a Népszabadság, a HVG, a 168 Óra, az ő Magyar Narancs-uk…stb. Jé, szóval a piac bekrepált? Senki nem kíváncsi a Boros-Bochkorra? Ki is lenne? Nem lehet ugyan azt a pofát nézni-hallgatni 30 évig, pláne nem ugyanazokkal a “viccekkel”. Pl. Aczél Endre évekig mesélte a világpolitikát, régen pro-palesztín éljen Moszka volt, mára ő is holokauszttúlélő üldözött….Bolgár, Orosz, Dessewfy,Padödő, Somlyó, Geszti, Brody, Koncz, stb…. Boros-Bochkor (?), Heti Hetes? A zsidó humornak is van piaca és határa! Pláne, ha ez a saját kultúránk és mindennapi életünk pusztítását jelenti! Ha annyira fontos a KlubRádió fönntartása, szóljanak Hillaryéknak, vagy a Ch. Adaméknak, akik fönn tudnak tartani egy kanadai “magyar” Hírlapot, mindent meg tudnak fizetni!

  • Christopher, az sem igaz, hogy bármit is tettek volna a klubrádió elhallgattatására. A cikkedből kiderült, hogy NINCS pénzük é s nem támogatja PÉNZZEL őket az állam, tehát aki ezt előírányozta, azt meg kell büntetni. Hogy a hallgatóság fogy, azt még Kanadában sem, pl.a quebeci rádiók sem okolják a kormányt, pedig utálják.
    Csak a magyaroknál vannak olyanok, akik ebből főbűnt kreálnak a meglévő kormányra.
    Általad emlitett újságok és hírszolgáltatók viszont PRÍVÁT támogatásból és hírdetésből tartják fenn magukat, nem volt szükség a szoci kormány támogatására..

  • figyelo

    csaximplan hazudsz, a kamasz gyerekednek kevesebbet arthatna a dallas sorozat, mint tenmagad!

    Varangysandor

    a “sajat kulturankhoz” kb annyi kozod lehet, mint orbannak a vilagbekehez…elkussoljal mar vegre, majd te leszel fokmero ebben azzal az aporodott agyaddal…ne remenykedj!

  • Csipke!
    Ha azt, amit leirsz, mondod is kozben, akkor neked mar rojtos lehet a szad. Az szokott tortenni, mikor valaki sokat ismetel valamit.
    De az is lehet, hogy felreerted az ukazt, amit kapsz. Azt nem fogjak joneven venni toled…
    Kulonben neked van legkissebb jogod, hogy masokat kioktass helyesirasbol. Hat nem olvasod el sose amit irsz???
    Probald meg. Biztos kiabrandulsz magadbol.(ez vonatkozik az osszes nevedre)
    Amit 45-rol irtam, nem rad vonatkozik. Csak mondom… De ha bovebb magyarazatra van szukseged(valoszinu, figyelembeveve a kepessegeidet), csak szoljal. Szivesen folvilagositalak(ha lehet).

  • Puchert János

    Megdöbbenve olvasom, hogy a sok sötét agyú Fidesznyik nem érti meg, hogy a demokráciához hozzátartozik az is, hogy az ellenzéknek ( és nem az ellenségnek) lehetővé tesszük a szabad vélemény nyilvánítást és akinek nem tetszik a Klubrádió az ne hallgassa de akinek tetszik annak legyen lehetősége arra, hogy hallgassa, vajon mi lesz a következő lépés elhallgattatjuk az atv. is.

  • Nálunk nincs szükség magán rádió és tv társaságokra, a demokráciában minden hírközlő egy párt kezében van.
    De így van ez mindenütt, aki nem Magyarországon él az kapcsolja be a TV-t és számolja össze hány országos állami adó van, biztos vagyok benne hogy több mint 4, mert nálunk csak ennyi van.
    És ezekre nagy szükség van ám, mert az emberek különben nem tudják meg az igazságot.
    🙁

  • Cristopher Adam! “2007 óta 90%-al csökkent a Club rádió reklámbevétele”.Azt histem akkor még a szocik voltak kormányon vagy nem?

  • Puchert Úr! /bocs:Elvtárs/ Egy magánrádió éljen meg a reklám szerződéseiből vagy az ellenzék támogatóinak adományából.Van elég milliárdos közöttük.Az viszont ,hogy a köztartozásait nrm fizeti az oda vezet,hogy megszüntetik.

  • Rózsika!Javasolni foglak a DK.szóvivői posztjára,A kritériumoknak tökéletesen megfelelsz.Sajnos negativ jelzőkből nem ttudok olyat mondani amire a válasz nem IGEN lenne.

  • topapo

    valoban, majd megnezem, mit tehetek erted!

  • Rózsika! Már eddig is sokat tettél mert kommentjeidben ritkulnak a trágár,obszcén kifejezések.Csak igx tovább.

  • Na vegre egy jo hir A KMH-on. Ezen a frekvencian legalabb nem tudnak tovabb hazudni. De remelem az ado tartozasokat mihamarabb befizetik. Az pedig a legjobb vicc, hogy a foszerkeszto elment szakacsnak. Hat ha ahhoz ert? Mit keresett a radional? Sokat?

  • MOhai te ostoba

    az orban-kormany a legdilettansabb kormanya magyarorszagnak 56 ota! a sajat adobevallasoddal piszmogjal INKABB!

    Topapo

    de csak mert utalom ismetelni magam, ettol meg elmehetnel vegre az apad [email protected]!

  • Puchert János

    “Nálunk nincs szükség magán rádió és tv társaságokra, a demokráciában minden hírközlő egy párt kezében van.”
    hát ez elég fura értelmezés, talán Tóth Jánost be kéne íratnunk egy demokrácia tanfolyamra

  • Rozsika!

    Mikor Vacot a nagy boszme demokracia alatt, a polgarmester megtiltotta a HIR TV szolgaltatasat az volt a demokracia csucsa?

  • Tisztelt KMH és minden demokrata!

    Ma 15 óra 47 perckor Magyarország egyértelműen a FASIZMUS útjára lépett!
    Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, a parlamenti ülésen, felszólalásában azt követelte, hogy fel kell mérni hány zsidó származású ember van a parlamentben, illetve a kormányban!

    És sem a kormánypártokból, sem az ellenzéki pártokból nem állt fel senki, és nem mondta, hogy most van elég!!!
    Németh Zsoltnak ennyit sikerült válaszolnia: “Ennek a kutatásnak nem tudok a támogatója lenni.”

    Magyarország kimunkálta magát Európából, a civilizált világból, és elindult az emberiség tízezer éves történelmének legelvetemültebb, legborzalmasabb, legsötétebb gondolkodásmódjának útján!

    Épeszű ember nem marad ebben az országban! Ennek az országnak vége van!!!

  • A PARITTYÁS HANGJA: Ne veszd el a reményt, csak idő kérdése, hogy a gazdaság összeomlik, akkor elkergetik a viktort. Nem lesz benne sok oröm sajnos.

  • Üdv neked kedves Gybognarjr!
    Ez nem a szokásos szimpla zsidózás volt, hanem konkrétan átlépték a határt ami egy demokratikus rendszert elválaszt egy fasiszta diktatúrától. És a legdurvább ebben az, hogy gyakorlatilag semmilyen elutasító reagálás nem történt. Neked nyilván nem kell ecsetelnem mi történne ha valaki nálatok a kongresszusban ilyesmit vetne fel…!
    Ez az ország élhetetlenné vált. Ebben a fasiszta dögvésztől bűzlő sötétségben csak a topapó féle, emberi mivoltukból végleg kifordult, minden demokratikus kultúrát, és műveltséget nélkülöző, agyhalott nácik érzik jól magukat.
    Nekem ebből elég volt! Lelépek innen amilyen gyorsan csak tudok.

  • Parittyás, nyugodj meg és ne csinálj elefántot az egérből! Németh Zsolt nagyon jól válaszolt, tehát a kormány részéről VOLT hozzászólás. Ha valakit érdekel itt van egy link, a téma hozzáállásáról.
    http://www.felvidek.ma/nezopont/publicisztika/36688-nemeth-zsolt-kulugyi-allamtitkar-wallenbergrol
    Pánik keltés igen primitív fogás, de már ismerős.
    A jobbikot meg ki kell onnan VÁLASZTANI és kész, t.i. demokratikusan választott képviselő beszélt.

  • Na vegre valaki megkerdezte. Szerintem is tobb, mint ami kell.

  • Parittyás! Nem arról volt szó ,hogy hány zsidó ül a parlamentben,hanem,hogy hánynak van Izraeli–Magyar kettős állampolgársága.Te ne legyél felháborodva mert1995–2000-ig a 24.óra cimű hungarista lapot szerkesztetted.Invitáltál beszari embereket aSzőnyi útra Te miért nem voltál ott.Azt gondoltad ,hogy nem fog senki elmenni.Ha nem tetszik szépen ellehet menni az országból,mint azt már annyiszor megtetted csak sehol nem kellettél.

  • Topapo!
    Ez igy igaz, ahogy irja. Es ugye, hogy igazam van mikor azt mondom, hogy az irasaik stilusa(ha van stilusa) elarulja oket, barmilyen neven irnak is? Annyira el vannak tompulva, hogy nem veszik eszre!!!

  • Tisztelt Christopher Adam!
    Miért moderálta a hozzászólásaimat? Mert megemlítettem, hogy túl sok teret ad a náciknak? Jelzem, ha valaki először téved ide és csak a kommentekbe olvas bele, simán szélsőjobbos oldalnak hihetné, mert egészen elképesztő módon, ez a lap, liberális eszmeiséget hirdetve, egyre nagyobb teret ad a fasiszta szellemű kommentelőknek! Talán példát kellene vennie Bartus Lászlóról az AN.-nál…! Miért van az, hogy ott egy sincs az itt mocskolódó nácik közül…? És ezért összehasonlíthatatlan a komenntelések hangulata, színvonala…!
    Viszlát KMH!

  • Christopher Adam

    Tisztelt Parittyás,

    nem emlékszem, hogy kimoderáltam volna. Az Ön hozzászólásait még egyszer sem töröltem. Mikor küldte be? Lehet, hogy a szervercsere miatt voltak technikai problémák.

  • Jávorszky Mária

    A Parittyás szolidaritást vállalt a Szemenyeivel, aki nemrég eltávozott sorainkból, ezért vérig sértve többször azzal fenyegetett meg bennünket, hogy ezennel lelép, vagyis elhúzza a csíkot a…………………………………..!
    Te “épeszű ember”há minek gyűttél vissza, a keservít……..hogy megmond nekünk ki a hülye és ki az épeszű?

  • Javoszky!
    Szemenyei tobb neven is ir, csak figyelni kell a stilusra. A cikkek kozott is van ami tole ered. Egyaltalan nem ment o el innen, csak profilt valtoztatott a hiteltelensege miatt! Szemenyei mar Bartusnak sem kell, pedig az tultesz mindenkin. Szemenyein nem tudott.

  • Parittyas!
    Mikor jossz ra, hogy ti vagytok(beirasaitokkal), akik tobb hivet szereznek a JOBB oldalnak, mintahogy (te mondod) CA. teszi. Benne meg van nemi igazi abbol amit ugy hivnak, hogy szolasszabadsag, szabadvelemenynyilvanitas.
    Te, ugyan, kardoskodsz emellett, de sehogy sem tudod betartani. Egy szoval: vizet predikalsz es bort iszol.Kar, hogy ezt nem latod be, de haaaat… ilyen a beallitottsagod. Ki tehet rola? Valoszinu a szuleid(ez nem biztos).

Leave a Reply


This site is protected by Comment SPAM Wiper.