Ismét a Klubrádió mellett, azaz a Fidesz Médiatanácsa ellen döntött a bíróság

2012 szeptember 26 11:45 de.70 hozzászólás

Két éve próbálja a politikailag nyiltan elfogult Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elhallgattattni az ellenzéki Klubrádiót, annak ellenére, hogy sorozatosan születtek bírósági ítéletek, melyek kivétel nélkül a baloldali médiaorgánum álláspontját támasztották alá. Ma született a legutóbbi jogerős ítélet, mely ellen fellebbezni se tud a Médiatanács. A magyar Fővárosi Itélőtábla hatályon kívül helyezte a fideszes Médiatanács azon határozatát, mely egészen abszurd  formai okokra hivatkozva nyilvánította érvénytelennek a Klubrádió a 95,3 frekvenciára benyújtott pályázatát. A Médiatanács egyébként tartalmilag helyénvalónak találta a Klubrádió pályázatát, kifogásai pedig egytől-egyik alaki jellegűek voltak. Például a Médiatanács azért érvénytelenítette a Klubrádiós beadványt júliusban, mert dokumentum üres (azaz szöveg-nélküli) oldali nem voltak mind aláírva és datálva.

Súlyos anyagi károkat okozhatott a Médiatanács a Klubrádiónak annyiból, hogy a Szalay Annamária által vezetett testület tavaly december óta bizonytalanságot gerjeszt a cég körül és folyamatosan napirenden tartja a rádió ellehetetlenítését. Az eredetileg  2011 nyarán kihírdetett, a 95,3 hullámhosszra szóló pályázatot egy Autorádió Kft nevű, tőke-nélküli fantomcég nyerte, az egy évtizede sikeresen működő Klubrádió helyett. Ekkor bizonyosnak tűnt, hogy a Médiatanács sikeresen elhallgattatja az ellenzéki adót. A Klubrádió viszont bíróságra ment, ahol végül érvénytelennek minősítették a nyertes pályázatát, mivel az nem felelt meg a formai követelményeknek.

A márciusi bírósági döntés után a Médiatanács ismét pályázatot hírdetett a 95,3-as frekvenciára, de júliusban az összes pályázó beadványát (így a Klubrádióét is) érvénytelennek nyilvánította. A Klubrádió ekkor ismét a Fővárosi Itélőtáblához fordult, megtámadta a Médiatanács júliusi végzését és a bíróság ismét (immár másodszor) döntött a rádió mellett.

De a Médiatanács még ekkor sem adta fel a harcot. Szalay testülete augusztus elején, egy a júliusi végzést felváltó határozatban érvénytelenítette a Klubrádió pályázatát. Az Itélőtábla most ezt utasította el. A Médiatanács még nem reagált a harmadik birósági kudarcára, bár sokáig nem várhat, hiszen október 5-én jár le a Klubrádió ideiglenes engedélye. A legnépszerűbb ellenzéki talk rádió egyébként kilenc hónapja 60 napig érvényes, ideiglenes engedélyekkel működik. El lehet képzelni, hogy az e  féle bizonytalanság milyen súlyos bevétel kiesést okozott a rádió számára, különösen a hirdetők között. Hiszen a legtöbb cég nem hajlandó olyan adón hirdetni, mely csupán egyik napról a másikra marad életben.

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója jelezte, hogy a 92,9-es frekvencia ügyében is perben állnak a Médiatanáccsal. A 2010-es kormányváltást követően megszüntetett Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Klubrádió pályázatát elfogadta, de az egypárti Médiatanács elutasította a jogelőd döntését. Ebben az ügyben októberben várják a bírósági döntést.

A budapesti talk rádiók közül egyedül a Klubrádió fizet frekvenciájáért, de a Médiatanács mindent megtett, hogy még ezt is elvegyék a balközép adótól. A fideszes Lánchíd rádió és a szintén jobboldali kötődésű InfoRádió számára ingyenes frekvenciák állnak rendelkezésükre.

Aligha lehet vita tárgya, hogy a Médiatanács politikai okok miatt próbálta beszüntetni a Klubrádiót. Karácsony Gergely, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselője szerint a Médiatanács “nem a sajtószabadság, hanem a Fidesz oldalán áll.” Az LMP azt is hozzátette közelményében, hogy a fideszes testület “régóta arra törekszik, hogy a kormány kérésére elhallgattassa Magyarország leghallgatottabb közéleti rádióját és saját érdekköreinek kedvezzen a frekvenciák újraosztásakor.”

Most már csak két kérdés marad: 1) a Klubrádió indít-e pert a Médiatanács ellen, a testület által okozott anyagi károk kárpótlására és 2) mikor vonja le Szalay Annamária a botrányból a megfelelő konzekvenciákat? A Médiatanács végérvényesen leszerepelt.

70 hozzászólás

  • Kedves Chris a helyzet változatlan a Médiatanács szóvivői hivatala nyilatkozott délután 16 órakor továbbra sem ismerik el, hogy vesztettek a harc tovább folytatódik.

  • gyanitom, hogy a kovetkezo szavazaskor is valami hasonlora szamithatunk….az osztoneim azt sugjak, valami nagyon rossz van kialakuloban es belathatatlan kovetkezmenyei lesznek…

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    A Klubrádió maradéktalanul betölti az ellenzéki orgánum szerepét. Kész csoda, hogy még mindig hallgatható…

  • Azt azért tegyük hozzá kedves feleim , hogy az átkos gyurcsányista időkben a Klubrádiót fogni lehetett szerte az országban. Ma már jószerével csak Budapest környékén fogható. Ameddig még fogható.
    ( Ezzel szeben a nácirádiók is foghatóak voltak a gyurcsányista ” átkos ” időkben. EZ nagy hibája az akkori államvezetésnek,)

  • mert a gyurcsanynak ilyen demokraciafobiaja van, teljesen tevesen….barbarok kozt nem mukodik…

  • Csipke Rózsa: A Fidesz a választási csalásokat, a kirekesztéseket, a megfélemlítéseket és a kényszerítéseket és a szavazatok vásárlását (Közgépileg) föld és hatalmas állami pénzek kiosztásával már most készíti. Ha ennek ellenére 2014-ben tetemesen alulmaradna, abból újabb TV székház szerű, titkos rendőrök által irányított zavargások lesznek. Ha pedig legalább a képviselők 45%-a Fideszes lesz (90 a 200-ból) akkor hamarosan népi lázadások törnek majd ki. Sok múlik azon, hogy miként cselekednek a baloldali értelmiségek, akik most csak a füleket koptatják a jogos kritikákkal, de semmi programjuk, hasznos cselekedetük nincs. Az ország jogi, gazdasági és infrastrukturális rendszere szét lett verve, a károk nagyobbak, mint WWII után, akkor ugyanis romok voltak, amiket el lehetett takarítani és új életet kezdhettek sokan, szinte minden országban Európa szerte. Most nincs arra lehetőség, hogy megállítsák az időt Magyarországon romot takarítani, új rendszert felállítani és új életet kezdeni, amikor a környező országok már most is versenyképesebbek. Nagyon nehéz helyzetbe hozták az emberek az országot, ez nem csak a Fidesz hibája, hanem az egész társadalomé, ami ezt eltűri és megengedi ma is és a közeljövőben. A magyar emberek nem akarják a betanított, beidegződött, megszokott és megértéssel kezelt korrupt életstílusukat hátrahagyni.

  • Bubala51

    en sejtem mi folyik otthon, csupan abban vagyok szkeptikus, hogy a dorzsolt mszp-sek ezt nem lettek volna kepesek haritani…valami azt sugallja, hogy itt osszedolgoznak a fidesszel….fogalmam nincs kik lehetnek a hatterben, de azt on is tudja, hogy egy orszagban egy politikus onmagaban eleg jelentektelen, azt kellene ismerni, ki(k) allnak mogotte…Gyurcsany pedig egeszen ugy tunik nekem,mintha a magyar Don Quijote szerepeben tetszelegne…es idonkent pont olyan szanalmas is….

  • huh…a moderator, mint a villam ugy dolgozik:)) Thank You!

  • De nem kell aggódini :
    Még hat év és nálunk is ilyen hatalmas tömegrendezvények lesznek majd az aktuális ” kedves ezető ” beiktatásának alkalmával:

  • Csipke Rózsa: Spekulálni mindenki tud, de én nem szeretem az összeesküvések elméleteit, mielőtt más lehetőségeket ki nem merítek. A régi 70/30 elosztást szerintem felrugta a Fidesz a 2/3 után, mert az MSZP -re nem volt szükségük többé. Hogy ezután hogyan alkalmazkodtak a régi “dörzsölt” politikusok, arról fogalmam sincs. A Mesterházy Attila azonban csak az utóbbi hónapban kezdett keménykedni, idáig az MSZP kisegérként futott a macska elől.
    Szerintem most már a Fidesz sokkal, de sokkal gátlástalanabb és nyiltan, megvető, alantas módon rabol és szervezi a diktatúrát, ami kezd a középen levő, hosszabb időre berendezkedni akaró pici csoportnak nem tettszeni. Vannak néhányan akik a Fidesz utáni időre is szeretnének tervezni.
    A viktor elszólta magát (freudian slip) amikor a héten fidesznyikok közt azt találta mondani, hogy; Ha a Jóisten megsegít és dolgozhatunk még Magyarországon két-három évig……a többit nem idézte a hallgató.
    Ha lennének dörzsölt, de aktív MSZP-sek, akkor azt látni, érezni lehetne. Ha pedig az dörzsöolt, hogy néhány évig hibernál valaki, az személyesen hasznos, túlélésre, de nem az országnak. Gyurcsány ambiciózus, szereti a hatalmat, de a stratégiában nem jeleskedik most.
    No majd meglátjuk. Folytatasa következik, ahogy mondani szokás…..

  • Az en felelmem pont ebbol taplalkozik, hogy tudniillik a fidesz nagyon gatlastalan es semmilyen modon nem nevezheto fair jatekosnak….nade erre akkor hogyan lehet melto valaszokat adni?

  • A FideSS 2002-es veresége pánikreakciókat váltott ki Orbánból és elindított azt a politikai lavinát mellyel a magyarországi jobboldal a kedves vezető szavára szélre húzódott. Orbán a Liberális Internacionálé “elfelejtése” után az európai konzervatív politikától is tovább rohant -jobbra el- felkiáltással, és célja hogy feloldja a jobbközép és a szélsőjobboldal közötti világos és egyértelmű morális, ideológiai és politikai határokat, oly módon, hogy a szélsőjobboldali ideológia, világnézet, társadalomfelfogás alapvető elemeit, bizonyos mértékig finomítva, átcsomagolva beilleszti saját ideológiájába. Ez a majom ma már ott tart, hogy büszkén vállalja, tőle jobbra már senki nincs. Hogyan lehet erre méltó válaszokat adni? Csakis határozott, közös erővel, azaz ellenzéki koalícióval!
    A probléma az, hogy ennek a reális esélye jelen pillanatban kérdéses. A LMP irracionálisan, saját függetlenségében szerelmesen politizál, Mesterházi leginkább a saját pecsenyéjét szeretné sütögetni, nagyon akar miniszterelnök lenni és hamisan hisz az MSZP önálló győzelmi esélyeiben. Bajnait pedig hiába gondolja a balliberális értelmiség döntő része az egyetlen esélyes, és igazán kompetens lehetőségnek, nincs erős pártháttere, pedig mögé kellene felsorakozni! A DK politizálása messze a legpozitívabb, és Gyurcsány amit most csinál, azt (megint) nagyon jól csinálja, szerintem! Nem véletlen, a DK átlépte a parlament küszöböt a tegnap közzé tett közvélemény kutatások szerint. Az ő hozzá állásuk, gondolkodás módjuk a jövő útja! Az ő összefogásra, közös kiállásra való készségüket kéne minden ellenzéki erőnek magáévá tenni, de azonnal! Mert van még idő, de vészesen fogy!
    Go DK, go!:)

  • parittyas

    azert van remeny, hiszen az elozo szavazaskor oly sok passziv, azaz nem szavazo volt, hogy talan ha ezek mozdulnak es orban ellen, abbol bizonyosan lehet valami….

  • Valóban, a megoldás kulcsa azok kezében van akiknek a passzivitása az előzőn katasztrófához vezetett. A gond az eleddig az ellenzéki oldalról senki nem állt elő konkrét és egyértelműen vonzó “ajánlattal” ami beindítaná a bizonytalankodók “fantáziáját” is. Orbán egyre több mindenki számára egyértelmű faszságot csinál, de csak abból nem lehet győzelmet faragni. Még Bajnai is csak általánosságokról beszélt ezidáig, mikor nagy ritkán megszólalt.
    De igen, van még idő, bízzunk benne, össze tudunk fogni idejében….

  • azert van remeny, hiszen az elozo szavazaskor oly sok passziv, azaz nem szavazo volt, hogy talan ha ezek mozdulnak es orban ellen, abbol bizonyosan lehet valami….

    Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 27, 2012, 7:28 de.Azért nem mentek el mert Orbánból,Gyurcsányból elegük van,ha el is mennek szerinted kire szavaznak?

  • Cupido

    miutan a legtobb ember nem valakire, hanem valaki ellen szavaz, ezert Bajnaira fognak szavazni termeszetesen, te pedig szepen elkussolsz vegre….

  • 🙂 )) Cupidó fogad meg szépen Rózsa tanácsát. Jobban jársz elhiheted…!:)
    Egyébként ez igaz, többnyire ellen szavaznak, és ezzel lehet is számolni, de egy egységes ellenzék, egységes, “kézzel fogható”, progresszív, és megfelelő mértékben agresszív programmal sokat dobna az esélyeken.

  • Az egész Médiadiktatúra Hivatalban nincs egy ember sem,aki képes lenne megérteni a jogerős Bírósági ítéleteket!

  • Nincs itt semmi baj. Hiszen van itt harom bejegyzo, akik mindent megoldanak. Meg az elmegyogyintezetet is rendbe
    hozzak. SEMMIBOL.

  • Országunkban dul a “szabadságharc.”Nem csak a “legfelsőbb szinten,”hanem a Médiatanács által is a Klubrádió ellen és az egész baloldal ellen.POFA BE!BALOLDAL.Sajtó szabadság Magyarországon?Ugyan már,ilyen nincs,csak szóban.Inditson csak pert a Klubrádió a Médiatanács ellen.Fizese meg az okozott kárt.Tanulja meg a saját kárán,hogy hogyan kell eljárni az igazi demokráciában.Nem szabad Szalay asszonyság konzekvenciájára,vári. Ezt az ő házatáján nem ismerik.Ez a kupaktanács valóban elvesztette a hitelét az emberek, töbsége előtt.Végérvényesen.

  • A birosàgi itéletet végre kell hajtani ! Tegyünk végre pontot erre az ügyre,amely csak indulatokat kavar !

  • Le a kalapot a magyar bírók elött, nem sok hódolt be idáig. Rendben van, pereljen a Klub rádio, de több kell, nemzeti összefogás és boykott a kormány szennylapjai és lefizetett média ellen. Szintén az Echo TV gyalázatos, tervezett, 100%-ba hazugságot sugárzó , irdatlan primitív megfélemlítő műsora ellen, amikor Szaniszló Ferenc kiáll elmondani Középkori boszorkány meséket. Sajnos még a tanultabb emberek is elhiszik, ezt tapasztalatból tudom.
    Példának okáért felhozza az Alaskában levő egzik HAARP antenna bázist.
    .
    Aki megnézte az Echo TV borzalmát az megtudta, hogy egy gombnyomással szárazságot, özönvizet, atomrobbanást, aszájt, földrengést és sok minden mást tud a gonosz USA előídézni és el tudjuk pusztítani akármelyik országot, akárhol a világon, sőt az egész Földet. Szaniszló még nem ért el a Holdig, de majd azt is beveszi a listájába.

    Kár, hogy korlátlan képességeinket csak Szaniszló Ferenc, az Echo TV kommentátora ismeri, nagy hasznunkra válna, ha mi is tudnánk. Különösen, jó volna, ha igaz volna a hazug állítás, akkor biztos sokkal kevesebb muzulmán terrorista packázna velünk, és a konzulunk és élne, munkatársaival együtt.

    Ramadan előtt ugyanis, egy nappal, eltüntethetnénk az összes mosque-t, imaszőnzegekkel, levett, használt cipők tízezreivel, a folytonosan óbégató muezzinnel az imatoronnyal együtt. Tréfából pedig szökőárat zúdithatnánk Észak-Koreára, valamint eldugasztanánk Irán összes olajkútját és eltüntetnénk atom dúsítóikat és reaktoraikat. Ahmedinejad is eltünne a sok kéményseprőnek öltözött imazsákokkal, Egyiptomban pedig eltünnének az összes Muzulmán Testvérek, a terrorista gyilkossal, akit miniszterelnöknek választottak. Pakistánban béke lenne, Sziriát elöntené a Földközi Tenger, ami kicsit befedné Libanont is, de csak rövid időre. Addig a Palestinok át hajókázhatnak eredeti hazájukba. Béke lenne mindezek után. A benzin is kevesebbe kerülne és a datolya is. Nem beszélve a tevékről.

    Nekünk két álomás van Alaskában, valamint egy Puerto Ricoban.

    A Szovjetunioban is volt HAARP, az Oroszoknak és Ukránoknak ugyanis nem futja már a Költségvetésükből. Nagyban gondolkodtak, 12.5 és 25.0 MW kapacitással egy egész vizierőműenergiája kell működtetésükhöz (3x és 6x annyi, mint a mienkhez)
    .
    A Szovjetunió jó 15 évvel elöttünk kezdte a HAARP programját, még 1980 elött, Szintén három antenna lett építve, Zmiev, Ukraine (400 km Keletre Kievtől) Vasilsursk, ami Nizhny Novgorod mellett van, A Volga partján és Irkutsk, Siberia. 70 Km a Baikal tótól, az Angara folyó partján. Ma egyik sem működik, pénz hijján.

    Európában is van egy HAARP antenna, Tromsø, Norway. A kis város az ország északi részén egy szigeten van, földrajzilag pontosan egy magasságban van velük Reykjavik, Iceland.

    Ezzel a nagy teljesítményű antennával amit több EU állam tart fenn és Kína is támogat, a Nobel díj átvételekor játtszadoztak egy kicsit a Norvégok. Barack Obama tiszteletére mesterséges fénycsóvával hatalmas csillagot vetítettek az égre. Sajnos, nem rajzoltak félholdat köréje, mint a Muzulmán zászlókban, de Obama így is örült neki! Tendenciája, hogy kissé elfelejtkezik az 50 csillagról, amivel törődni kellene neki és teljesen elfelejteni a félholdat.
    .
    Angliában is van HAARP Facility, Capel Devi, Carmarthenshire, Wales, UK
    Dél-Americaban is vannak HAARP állomások. Jicamarca, Peru, Cruzeiro Santa Bárbara, São Luiz, Brazil.
    Kína most épit egyet, a tervezett négyből. Japán üzemeltet egyet, Kyoto University a helye. Ausztráliában van a legnagyobb, HAARP Facility, Exmouth, Western Australia.

    Nekem egy egész napos munkámba tellett sokat olvastam, sok-sok spekulációt, kevees adattal. Ezek az állomások katonai személyzettel vannak ellátva, keveset közölnek róluk az országok, ami a sok összeesküvési elmélet melegágyát teremti meg.
    ——————
    Aztán mindenki elkezd spekulálni, amit nem ért és amit nem tud, mint a Középkorban, amikor boszorkányságnak tartottak mindent, amit nem értettek meg az emberek.

    Ennyire bolond mindenki?

    A legfontosabb dolog, hogy MINDENT kérdezzünk, firtassunk, amit hallunk, látunk, olvasunk.
    Sok ember alapítja hazugságait a mi lustaságunkra. Erre a lustaságra alapszik a viktor és a Fidesz uralma!

  • miutan a legtobb ember nem valakire, hanem valaki ellen szavaz, ezert Bajnaira fognak szavazni termeszetesen, te pedig szepen elkussolsz vegre….

    Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 27, 2012, 2:42 du. Föld sötét rózsagyökér!Ezért váltogatják egymást Orbán és Gyurcsány mert az ilyen gyökerek mint te így gondolkodnak!

  • Cupidó fogad meg szépen Rózsa tanácsát. Jobban jársz elhiheted…!:)
    Egyébként ez igaz, többnyire ellen szavaznak, és ezzel lehet is számolni, de egy egységes ellenzék, egységes, “kézzel fogható”, progresszív, és megfelelő mértékben agresszív programmal sokat dobna az esélyeken.

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 27, 2012, 3:49 du.Azt hittem már jomkipurjantál,esélyetek sincs.

  • cupido, te feleszu

    Bajnai mitol egyenlo neked Gyurcsannyal?

  • Cuppy neked van fogalmad róla hogy miket firkantsz ide ?

  • Bajnai mitol egyenlo neked Gyurcsannyal?

    Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 28, 2012, 1:19 du. Mitől különb?

  • Cuppy neked van fogalmad róla hogy miket firkantsz ide ?

    Szerző: Geyza | szeptember 28, 2012, 5:31 du. Mind ketten hazudnak,teccik érteni?

  • Aki ért németül, itt egy nagyon jó összefoglaló az ORF-töl (osztrák TV) a mostani helyzetröl, az elsö részben a Klub rádiórol meg a médiárol van szó:

    http://dokumonster.de/sehen/6479-nationale-traeume-ungarns-abschied-von-europa-orf-doku/

    Egy mondatot kiemelnék: ” a magyar társadalom többsége az 1944-es politkai mentalitásban ragadt”

  • Egy kanadai magyar!! Miért nem ír inkább a New York metróállomásaira kitett muszlimellenes plakátokról, melyekben felszólítják az anélkül is agy mosott amerikai népet, hogy Izraelt kéne támogatni mindenkinek…
    IN ANY WAR BETWEEN THE
    CIVILIZED MAN AND THE SAVAGE
    SUPPORT THE CIVILIZED MAN.

    SUPPORT IZRAEL
    DEFEAT JIHAD
    Paid for by the American freedom defense initiative

    A Mohamed prófétát gúnyoló film, a muszlim gyalázó karikatúrák, a muszlim vallás lejáratására irányuló cionista propaganda mint a metróállomások plakátjai is mind a muzulmánok elleni uszítás !
    LIBERÁLIS JOGVÉDŐK, MOST HOL VAGYTOK ? MIND VAKOK ÉS SÜKETEK LETTETEK EGYSZERRE?
    Mi az, hogy Izraelt kéne támogatni mindenkinek ? Kinek képzelitek ti magatokat?

  • Kedves Jávorszky Mária, két ok miatt nem írtam semmit az Ön által említett témáról:

    1) Ez a *kanadai* *magyar* hírlap, és így nem idevaló a téma. Itt magyar ügyekről írnak, illetve kanadai témákról, mivel hogy sok magyar él Kanadában és érintettek a témában.

    2) Ebben a cikkben konkrétan a Klub Rádióról szólt a cikk, és a dokumentum film link amit ide csatoltam, ha nem is az egész, de az első részben a Klub Rádióról is van szó.

    (Mellesleg a németül értőknek itt egy folytatás, beszélgetés az érintettekkel: http://tvthek.orf.at/programs/1283-Club-2)

    Kedves Jávorszky Mária, a téma amelyet felsorolt, érdekesek, és biztos van valahol egy olyan fórum ahol erről is lehet olvasni és kommentálni, de nem hinném hogy ennek itt lenne a helye.

    Szép napot.

  • Mi nem képzeljük magunkat, hanem tudjuk magunkról, hogy a kulturánk, ertékrendszerün megsemmisítésén dolgozó és életünkre törő muzulmánoknak mi tudunk csak gátat szabni, mert halálos ellenségeink. Izrael pedig a szövetségesünk. Te Jávorszky szintén biztos lehetsz, hogy nem hisszük, de tudjuk, hogy Te is ellenség vagy!
    A muzulmánok a szólás szabadsága a vélemények, gondolatok , eszmék szabad áramlása ellen tüntetnek, zöld kendővel bekötik szájuka, amire az van írva, “Csak Allah üzenetének hírvivője vagyok”!
    Mi nem hisszük, hanem tudjuk, hogy nem hagyjuk magunkat elnémítani és egy új Sötét Középkorba” taszítani. Azt pedig én tudom, hogy Te már ott vagy! Sötét és korlátolt.

  • fel kene jelenteni ezt a javorszkyt, ,haat fontosabbak szamara a muzulmanok, mint azok a zsido magyar emberek, akik sose gyakoroltak vallasukat es Magyarorszagon szulettek, nottek fel….. Javoszky te megertel egy kiados veresre minimum, de szerintem ezek alapjan a bortonre is….Istent meg a szadra se vedd….
    javorszky hatarontulikent te vagy itt a legkevesbe kompetens ….eltakarodjal innen te szemet fereg!

  • Bubala51, kinek vagyok én az ellensége? Neked? Miért? Mert eltér a véleményem a tiédtől? Mivel én háborúellenes vagyok és magyar nemzetiségű aki szavát emeli a muszlimokat érő brutális terror ellen, a palesztin népirtás ellen, ezért ellenségednek nézel és mint ellenséget ki kell irtani. Így van? Pontosabban a magyart, a muszlimot, a palesztint is. És még kit gyűlölsz te szegény bubala? Kit akarsz még eltüntetni a föld színéről, panaszold el nekem, hogy könnyíts sötét lelkeden !

  • Egy kanadai magyar! Hozzászólásából idézek: ” Ez a kanadai magyar hírlap és nem idevaló a téma.” Ez okból kérdezném, akkor miért tesz fel német nyelvű linket ?
    Egy mondatott kiemelnék az előző írásából ahol azt írja : ” Egy mondatot kiemelnék:a magyar társadalom többsége az 1944-es politikai mentalitásban ragadt.”
    Nem lep meg, hogy ez a véleménye a magyarokról melyet a kijelentése is bizonyít a sok idegennyelvű magyarellenes propaganda olvasása után amit oly nagy előszeretettel olvasgatnak Kanadában egyesek a veszettül nagy unalmukban, miközben a kis újukat sem mozdítják meg annak érdekében, hogy utánanézzenek a valósságnak – magyar nyelven.
    A téma amelyet én fönt érintek a legaktuálisabb jelenleg – és nem a sok pletyka, magyarellenes propaganda – de amiről lekicsinylőn, csak annyit ír, idézem: …” nem hinném, hogy annak itt lenne a helye.”
    Remélem ennyi közömbösség mellet egy bomba robbanásának zajára is megtartják angolos hidegvérüket.

  • Jávorszky. Te nem csak nekem vagy az ellenségem, de sok-sok száz millió szabad és becsületes, demokráciaban nevelkedett és/vagy abban hívő embernek! Igen, azért, mert más a véleményed, azt hirdeted, amit mi egyáltalán nem akarunk. Anti-szemitizmusod és a terrorista Palestin muzulmánok dicsőítése csak két ok, ezáltal ellenségünk vagy. A többi ok, az néhány köyvet megtöltene.

  • Kedves Jávorszky Mária,

    teljesen igaza van, talán nem egészen idevaló egy német nyelvű link. (Hogy a Mohamed gyalázó film meg a plakátok, amiről ír, mi köze van magyar ügyekhez vagy egyáltalán a Klub Rádióhoz, azt csak Ön tudja.)

    Talán naiv voltam, de azt gondoltam ha az itt olvasok között valamennyi nem ért németül, akkor nem is fog rá klikkelni a linkre. Viszont sejtem hogy van itt az olvasók között egy idősebb generáció, akik biztosan tudnak németül, illetve talán fiatalabbak akik megtanultak, és mivel sok kanadai magyar, akik 56-ban illetve utána hagyták el Magyarországot, és a rendszerváltás elött Traiskirchenben vagy más osztrák menekült táborban, vagy talán Németországban kezdték az új életüket mielőtt kikerültek Kanadába, talán akad itt elég ember, aki ért németül és akit érdekelné a riport.

    Az dokumentum filmben gyakran szólal meg Váradi Júlia, aki a Klub Rádiónál van, ezért idevaló ez a riport. De hangot ad a film egy jobbik taxisnak, jobbikosoknak, romáknak, a MTV volt munkatársának, Gyöngyöspata polgármesterének, Gyurcsánynak, Dopeman-nek meg sok, sok másnak mindegyik oldalról.

    Az az 1944-es idézet pedig Ungváry Rudolftol származik, aki szintén sokat szerepel a filmben.

    A másik link pedig egy körasztal beszélgetés a film egyik készitöjével, Paul Lendvai-val, és Váradi Júliával, Ottrubay Stefánnal, Pröhle Gergelyel, Ungváry Rudolfal, és Heinz Kaiseral, ahol a filmről beszélgetnek, illetve kritizálják, a magyar helyzetről és a múltrol meg történelemröl beszélgetnek és ahol az osztrák müsorvezetö hősiesen megtartotta a békét 🙂

  • Bubala51, szeptember 30.2012.11:03 DE. Rám vonatkozólag ezt írod – “azt hirdeted, amit mi egyáltalán nem akarunk.”
    Én a háború ellen hirdetek és ezért vagyok szerinted a te, nektek és azon kívül még “száz millióknak is az ellensége” ?
    Áruld már el kit értesz azalatt, hogy – mi, nekünk, miénk… ? Kik vagytok ti, valami emberszabású nemzetgyűlölő pszichopaták akik ha nem értenek velük együtt háborút indítanak ellenük ? Sokan vagytok ? És hol éltek, itt a földön, vagy már ilyen gyorsan a földalatti féregjáratokba költöztetek? Ja, már tudom ! Ti vagytok a kis szürkék!
    he…he…

  • Jávorszky: Fölösleges erőlködni. Amit Te akarsz, annak semmi köze a békéhez, becsülethez, demokráciához, a szabad élethez. Aki a Palestinokat élteti és az Izraelieket hibáztatja, az másképpen akarja a Világ sorsát, amivel egyáltalán nem értünk egyet. A Te oldalad a hazugság az előítéletek, az anti-szemitizmus, a terrorizmus, mindaz, ami ellen mi harcolunk a létünkért. Veled nincs vitám, nincs miről és nincs miért. A te helyed ott van a Palestin terroristák közt, ott békésen nézheted, amíg rakétákat lőnek ki barátaid Izrael iskoláira, óvódáira, településére és ujjonganak, ha meg tudnak ölni egy zsidót, legyen az csecsemő, vagy aggastyán. A katonákkal nem akarnak harcolni, nincs sok esélyük, civileket ölnek ehelyett. Egymás közt is harcolnak, ölik egymást, a különböző fakciók. A terroristáknak nincs civilizációjuk, csak vak hitük. Aki akárcsak egy jó szót tud azokra mondani, akik így élnek, az velük tart és ellenünk van. Aki a Palestin terroristákkal szimpatizál, Izraelt kárhoztatja, annak az értékrendszere elfogadhatatlan, az ne pofázzon neem semmi másról se, az égvilágon. Good Bye.

  • Bubala, nem kell idegeskedni, nyugodj meg szépen, vedd be a piruládat amit a pszichiátered kiírt, mert még elhatalmasodik rajtad gyűlöletben a vérszomjas őrület ha belenézel a tükörbe és magad helyet egy muzulmánt látsz ott, véletlenül még főbe lövöd magad. És ne felejts elmondani egy esti imát az emberiség megszabadulásáért az olyan tetvektől mint te vagy.
    Tudom ki vagy, stílusodból felismertelek.

  • Marcsa! Mióta olvasom ezt a lapot, igaz nem túl rég, ennyire mélyre még soha nem süllyedt a demagóg irracionalitás fajvédő, hungarista mocsarába, mint az elmúlt néhány napban. Teljesen normális sose volt, (persze, egyikünk sem az) de volt valami pozitívnak értékelhető önkontroll a dinkaságában, és még bírtam is az őszinte megszállottságát. Tudja jól! Most viszont totál veszetten írogat, nem akarom elhinni, hogy mindezeket komolyan is gondolja! Oly régóta kezelem magát, és most kezdhetünk mindent elölről? Na legyen jó kislány, engedje el az ápoló bokáját és bújjon ágyba! Holnap meg elmesélheti mit álmodott Csaba királyfiról aki hol palesztin hol szkíta és mindenki el fogja hinni, hogy maga a hunok Nagyasszonya!:) A turulhoz meg ne gügyörésszen sokat, úgysem fog beszélni! Kért volna papagájt!:)

  • Ne aggódj! Neked fogalmad sincs mit jelent embernek lenni, nincs is rá hiányérzéked.

  • Parittyás,már mondtam, kinyílt a zsebemben a bicska amire nem számítottam és azon nyomban megvilágosodtam, he…rájöttem, hogy a szép szó, szeretett, tolerancia….most nem jön be….egyszer minden elszakad…. sajnálom, eddig tartott. Harc, hát legyen harc!

  • http://mno.hu/ahirtvhirei/paul-lendvai-lejarato-filmje-teljesen-felrevezeti-a-nezoket-1108162
    Egy kanadai magyar,ha ismét nem sikerülne átküldenem a linket, arra kérném keresse meg.

  • Kedves Jávorszky Mária!

    Köszönöm hogy elküldte a linket, de ezt én már olvastam.

    Szerencsére, én tudok németül is és magyarul is, és így saját magam tudok véleményt alkotni a filmről és a filmet ért kritikákról is ( a kerekasztal vitában volt is amiben igaza volt Pröhle G.nek) ellentétve sok magyarral, beleértve Önt is, akik nem tudnak németül (hát csak feltételezem hogy Ön nem tud németül) és így csak a Hirtv vagy a MN alapján tudják megitélni a filmet és ez alapján formálnak véleményt…..

    Semmi nem tart vissza egy másik dokumentum film készitöt hogy olyan riportot készítsen, ami a másik oldalt mutatja be. Itt most nem ennek a filmnek a megcáfolására gondolok, hanem egy olyan film ami megmutatja hogy mi minden jót csinál a Fidesz meg hogy tulajdonképpen csak jót akar és hogy nem egészen úgy van ahogy azt nyugati sajtó állatija. Izgatottan várom!

  • Hát Marcsa sajnálom, de ahogy érzi… Nem tudja mert nem itt él, és csak jobbról-szélsőjobbról bekebelezett médián keresztül van egy hamis képe Magyarországról. Aki itt él látja, érzi, hogy az “elrabolt ezeréves haza”, a Bocskai-ruha, a Turul-szobor szellemi irányvonala kezd egyre kínosabbá válni, mert az embereknek akiket gyerekek és kifizetendő számlák várnak otthon, nem kellenek a hamis legendák, hanem munka kell, fizetés kell, orvosi ellátás kell, létbiztonság kell, és mindezek mára csak egy szűk és nagyon arrogáns réteg kiváltságai lettek. Nem fogják a végtelenségig tűrni a nyomort, a kiszolgáltatottságot miközben látják a nemzeti együttműködés rendszere az unokaöcsnek juttatott 100 hektárokról szól, arról, hogy Orbán országunk államformáját egyéni vállalkozásra változtatta. Marcsa, a legrosszabb lóra tett a soviniszta jelszavakkal! A maguk harcát csak elveszíteni lehet! Én szóltam…

  • Egy kanadai magyar !
    Csak egy mondatot idéznék a cikkből:”A bécsi magyar nagykövet hivatalosan is tiltakozni fog a film miatt.”

    A filmnek kihangsúlyozottan a lejáratás a célja amit úgy hívnak, hogy PROVOKÁCIÓ!
    És ez, már nem arról szól, hogy ki és hány dokumentum filmet készít JOBBRÓL, vagy BALRÓL – ez mind Magyarországról szól. Csak a politikai hatalomvágytól lezüllött egyének képesek ilyen ocsmány szedett-vedett mondvacsinált hazugságokat összehozni, akik számára nem fontos a haza becsülete, sem a magyar nemzet híre,s ez által egyedül bizonyítják, hogy ők nem magyarok, de soha nem érezték magukat magyarnak.
    Mondják meg az igazat ferdítések és hazugságok nélkül, azért senki sem fog megharagudni, de még a bécsi magyar nagykövetnek sem kellene tiltakoznia a szemenszedett hazugságok miatt.
    Vagy talán úgy gondolja, hogy a bécsi magyar nagykövet a felmerült problémát helytelenül ítéli meg?

  • Hát, bécsi nagykövetet Orbán helyezte ki, nem? Ugyhogy, mi mást mondhatna? De felteszem a kérdést: Ön, Kedves Jávorszky Mária, megnézte a dokumentum filmet és a beszélgetéset? Ha igen, akkor jól informált vitapartnernek tekintem.

    Ha pedig csak azon alapszik a vitája a film ellen, hogy Lendvai készitette, hogy a bécsi magyar nagykövet hivatalosan tiltakzni fog, hogy mit mond és mit ir a filmröl a Hirtv és a Magyar Nemzet, viszont a filmeket nem nézte meg, akkor a vitát itt lezárom, mert semmi értelme Önnel erröl beszélgetni.

  • szerintem meg akkor sincs semmi ertelme a javorszkyval vitazni, ha tortenetesen megnezte a filmet…..

  • Parittyás ! Maguk zsidók ápolják hagyományaikat, betartják vallásuk előírásait, s az ezzel kapcsolatos ünnepeiket megtartják…De akkor miért zavarja magukat az, ha mi magyarok ugyanazt tesszük? Miért akarja összemosni a magyar nép nemzeti és vallási hagyományait a politikával ?Mi köze az egyiknek a másikhoz? Miért akar mindig párhuzamot vonni a kettő között?
    “A maguk harcát csak elveszíteni lehet.” Mi még nem harcolunk, egyenlőre, csak védekezünk. Amikor harcolni fogunk, azt mindenki látni fogja, mert kő kövön nem marad. Én szóltam…

  • Parittyás, megbocsájthatatlan hibát követtek el, amikor a politikai és anyagi érdekeltségű harcotokba belekombináljátok a magatokén kívül az összes más nemzet Isteneinek, szentjeinek és prófétáinak kigúnyolását, gyalázását…

  • Marcsa ezt komolyan kérdezte? Erről szól ma a politika! A mai kormányzat hatalmi törekvéseit, demokrácia ellenes lépéseit ezzel próbálja eladni. Kihasználják, hogy az eget verő öntudattal mellüket döngető “nemzeti” magyarok döntő többségének alapfokú ismereteik sincsenek a magyar történelemről. Hamis legendákat keltenek életre, és történelmet hamisítanak. A műveletlenség, a tudatlanság, az önfejűség, a nyegleség következményeit balsorsnak nevezik, ami legfeljebb Közép-Afrikában szokás. Hitler uralmát a németek nem nevezik balsorsnak! Ahogy Trianon sem balsors és nem idegen hatalmak ármánya! A magyar szupremácia, az elvakult magyar nacionalizmus felelőssége, ami abban nyilvánult meg, hogy a kiegyezést követően egyetlen miniszterelnök sem volt hajlandó autonómiát adni a nemzetiségieknek, akiknek összlétszámával szemben mi voltunk kisebbségben Nagy-Magyarország területén. Még a nyelvhasználatot is megtagadták tőlük. Mert ez itt mind, őstől a miénk…! Kár, hogy a magyar törzsek még Ázsia sztyeppéi kószáltak, mikor a “primitív szláv” népeknek már keresztény templomuk volt Nyitrán…
    Miért mosom össze a politikát a vallási hagyományokkal?
    Mert törvényt hoztak arról, hogy “Isten a történelem ura.” És az istenhit mellé soviniszta, rasszista, antiliberális, antiszocialista uszítást kapunk állami, nagypolitikai szinten.
    “mert kő kövön nem marad” Marcsa, ugyan már! Ne ringassa magát csacsi illúziókba!

  • Parittyás, még valami. Évekkel ezelőtt New Yorkból három napig kerestek engem bejárva az egész várost éjjel és nappal felőlem idegenektől tudakozódva a szülővárosomból régen kiutazó zsidó barátaim. Nem akartak elutazni amíg meg nem találnak engem bejárva minden lehetséges és lehetetlen helyet, de mivel elköltöztem nem találtak meg, ezt később elmondták egy véletlen találkozáskor és közvetlenül a szeptember 11-i tragédia után, egy kocsiból kiabálva a nevemet szintén zsidó barátaim (nem az előbbiek) amint a nyakamba ugrottak. Leírhatatlan volt az örömünk, boldog voltam, hogy nem esett bajuk (11-én) és csodálkoztam, hogy annyi év után felismertek engem és emlékeznek rám, majd a mobilon hívták egy New Yorkban éppen alvó – mert itt nappal, de ott éjszaka volt- közös barátunkat, hogy beszélhessünk. És miért írom mindezt? Hogy megértsék, nálunk nem volt olyan, hogy zsidó, cigány, magyar….Egy cigány haverunk karambolozott a kocsijával, mind ott voltunk a temetésén. Az utcán nem tudtam elmenni anélkül, hogy ne keljen jobbra, balra percenként köszöngetni, szia !….Szia…! – még az utca másik oldaláról is kiabálták, integettek.Ezek voltunk mi. Én ebben nőttem fel, azt hittem mindig így marad.
    Számomra tragédia az, ami most történik. A provokáció, gyűlöletkeltés amit nap mint nap tapasztalok…

  • Egy kanadai magyar, nincs és nem is volt szándékomban vitázni, csak egyetlen egy kérdésem volt mégpedig a bécsi nagykövettel kapcsolatban és függetlenül attól, hogy Orbán helyezte ki. Mivel köztudott, hogy a bécsi magyar nagykövet nem Orbán magánjellegű érdekeit képviseli Bécsben, hanem egy országot, adott esettben Magyarországot ! Ennek okán elsődlegesen az ő véleménye a mérvadó.
    Nem köteles válaszolni, főleg ha nincs mit.

  • Szégyen és gyalázat hogy ilyen kevés adót is meg akar szüntetni,amelyek teret adnak a mai ellenzéknek is.A Paul-Lendvai által készitett fimhez annyit hogy hiteles volt.Ő nem tehet róla ha a vezér nem fogadta el a felkérést.Nem értem a tiltakozásokat sem.Amennyiben ez részükről tiltakozást váltott ki,akkor kérdezzem a szélsősséges megnyilatkozások miatt miért nem tiltakoznak.A facebookon található egy oldal ,, Amerikai-Magyar TV” cimen,azt meg kell nézni hogy milyen szélsősséges oldal.Ott a másképp gondolkodókat nem türik meg..A szélsősségnek két kiemelkedő alakja van Varró István és Osgyán Lajos,iszonyat ami gyülölet szorult abban az emberekben.Mivel az oldalt egy közös ismerősünk felügyeli,itt irta meg Tamás István a szárny bontogatását,mely olyan jól sikerült hogy kb két évre munkát is kapott,szóvá tettem privát.Irtam nem lehet hogy a szélsősség igy eluralkodjon,hiszen ,nemcsak ilyen kinti magyarok élnek/több jelzést kaptam/,hogy ez a két ember ilyen szavakat irhatnak le/szándékosan nem irom le hogy milyet/,válasz nem volt,pedig személyesen is ismerjük egymást,előbb a hozzászólástól fosztott meg ,majd még az olvasástól is.Azok az emberek akik tiltakoznak nem ismerik az egyenlő mércét s annak alkalmazását?

  • Parittyás! A legutóbbi véleményedre, csak a Morse ÁBC-vel tudnék válaszolni, de mivel a közelmúltban a Morse ábécével írt véleményem ki lett belezve, vagyis moderálva,(pedig az se nem kuruc, se nem hun nyelv) ezért nem kockáztatom meg.

  • Kedves Jávorszky Mária!

    Elöször azt kérdezte tölem hogy miért nem a Mohamed gyalázó filmröl meg valami pro-Izrael plakátokrol New Yorkban kommentálok inkább, itt, a kanadai magyar hirlapban, konkrétan egy olyan cikknél, ahol a Klub Rádiórol van szó.

    Aztán azt kifogásolta, hogy egy német nyelvü linket raktam fel.

    Aztán miután az elmúlt napokban kiverte a biztositékot a film itthon meg a bécsi magyar követségen, innen informálodva irogatott mindeféle véleményt a filmröl, anélkül, hogy saját maga két szemével látta és két fülével hallotta volna és igy formált volna saját véleményt. Csupán a mások által formált véleményt ismételte.

    Kicsit fura hogy Ön most meg azt irja, nem volt szándéka vitatkozni és csupán arra kiváncsi csak, hogy én mit gondolok a bécsi nagykövet véleményéröl. Hát ez a véleményem: joga van hozzá. És most mutassa meg Ausztriának Magyarország jó oldalait.

    Én itt ezen a forumon inkább az Ön és mások véleméynére voltam kiváncsi. De Ön nem mondhat hiteles véleményt, mert nem látta a riportot.

  • Marcsa! ez csak közbevetőleg. ha hiszi ha nem, ma a kormányzati politika normái ott tartanak, hogy de bizony a nagyköveteink mindenek előtt, és ez nyíltan megfogalmazott elvárás feléjük, Orbán magánjellegű érdekeit képviselik, értve itt a magánjellegűn azt, hogy nem a külpolitika írott, íratlan szabályai szerint, az ország alapvető érdekeit figyelembe véve kell tevékenykedniük, hanem Orbán személyes utasításai alapján, ami higgye el, köszönő viszonyban sincs az ország érdekeivel, pláne nem külpolitikai vonatkozásban.

    Számomra is tragédia ami most történik ezzel az országgal. Abban nem értünk, egyet, melyik irányból érkezik a feszültség keltés. Szóval azt nem értem ha a ilyen pozitív személyes tapasztalatai vannak, akkor honnan jönnek az ellenérzései a más identitásúakkal szemben? Mert Vona azt mondja? Mert Orbán azt mondja? Mert Semjén azt mondja? Biztos vagyok benne, hogy maga nem egy buta nő, ezért nem akarom elhinni, hogy politikusok beszédei formálják a véleményét. Az sem lehet ennyire meghatározó, hogy látott egy videót ami tré volt. Egyébként akartam már kérdezni, mert úgy tűnik le maradtam valamiről. Mi ez a videó? Nem is hallottam még róla. Hol látta? Meg emleget valami cikket is, milyen cikk?
    Marcsa felhúzta magát valamin, és általános következtetéseket von le belőle, ráadásul az én fejemet is csépelte, pedig azt sem tudom miről van szó!:) Mi lenne ha mindenki megnyugodna és visszatérnénk arra az útra amit a maga embersége is tapos. Ahol nem kell egyet értenünk de cél lehet a jobbítás, a közös hang megtalálása, és egyébként meg jól szórakozunk!:) És most má ne nyaggasson a turullal! Kap majd egy papagájt! 🙂

  • Egy kanadai magyar!
    Látom, már megint ” egymásba botlottunk ”
    Idézek írásából:
    “Aztán azt kifogásolja, hogy egy német nyelvű linket tettem fel.”
    Félreértett, nem kifogásoltam, csupán rámutattam arra a megjegyzésére amit az általam felhozott muzulmán témával kapcsolatban írtam.

    …”írogatott mindenféle véleményt a filmről anélkül, hogy a saját maga két szemével és két fülével hallotta volna”…
    Hol említettem én egyáltalán, hogy nem hallottam és nem is láttam volna a filmet?

    “Hát ez a véleményem:joga van hozzá. És most mutassa meg Aszutriának Magyarország jó oldalait:”
    Miről beszél? A bécsi magyar nagykövetről mondja, hogy joga van hozzá? Neki nem egyszerűen csupán, csak joga van hozzá, hanem a HATÁSKÖRÉBE TARTOZIK, ami azt jelenti – KÖTELESSÉGE!
    És mit kéne megmutatnia a bécsi nagykövetnek, a Magyarország jó oldalait? Vagyis elvárná, hogy a nagykövet úr leálljon valamit is bizonygatni pár agyalágyult uszító zsidó provokátor köpést sem érő filmje miatt?
    Na ne nevettessen, ez már tényleg nagyon komolytalanul hangzik. Különben is, kit érdekel és ki nem szarja le Ausztria véleményét? De megmagyarázom, hogy érthetőbb legyen az, hogy kinek van – joga, például annak a pár tökkelütött provokátor zsidónak a perverz szólásszabadságuknak megfelelően amit hazám lejáratására használnak fel egészen addig, amíg be nem tömjük a piszkos pofájukat ugyanazzal a piszokkal.

    “De Ön nem mondhat véleményt, mert nem látta a riportot.”
    Nahát, ez egyre jobb! Mi add önnek okot arra, hogy ezt ilyen egyértelműen kijelentse?

  • Parittyás! Soha se hagytam, hogy bárki is befolyásoljon véleményemben velem született igazságérzetemnek megfelelően, ez okból se barátok, családtagok, tanárok, politikusok, filozófusok …véleményei nem voltak hatással világnézetemre se véleményemre, amelyet az információ és a valós tényekre alapozott logikus következtetésekre alapozok.
    …”honnan jönnek ellenérzései a más identitásúakkal szemben ?”
    Nincsenek ellenérzéseim más identitásúakkal szemben, csak a pofátlan hazudozókkal szemben nemzetiségüktől függetlenül.

    “Abban nem értünk egyet, melyik irányból érkezik a feszültségkeltés.”

    Hát akkor felsorolom a tényeket, hogy “melyik irányból jönnek…”
    Vona Gábor, kinek örömmel írom le nevét, de a Jobbik párt teljes egészében tiszta szívű, erős igazságérzettel megáldott igaz hazafiak akik a magyar nemzet védelmében adják hangjukat amiért mi magyarok (egyre többen) hálásak vagyunk ezért, mert az ők irányukból érezzük azt a fajta nemzeti védelmet, melyet eddig még soha sem éreztünk, de nagyon hiányoltunk. Elegük van a magyaroknak a folyamatos szocionliberál judabolsevik aljas provokációikból, lejáratásból, uszításaikból, az EU diktatúra támadásaiból, az ország belügyeibe való jogtalan és pofátlan beavatkozásokból, a magyar nemzet nagyjainak, hőseinek, emlékműveinknek,nemzeti kultúránknak és annak szimbólumainak, vallásunknak, a Magyar Szent Korona és Istenünknek gyalázásából !

    Ugyanazon aljas rágalmakkal találkozom nap mint nap ezen fórumon.
    Bennünket magyarokat már nem kell meggyőznötök semmiben, azt már megtettétek, sikerrel !

  • Kedves Jávorszky Mária!

    Hogy “kit érdekel is ki nem szarja le Ausztria véleményét”? Nyilvánvaló a bécsi nagykövetet és Önt is nagyon érdekli, hogy “pár agyalágyult uszító zsidó provokátor köpést sem érő filmje” mit mond…….

    De asszem most már részemröl tényleg nincs már miröl beszélgetni Önnel: én folyton azt irogatom, Önnel nincs miröl beszélgetni ezen a témán, mivel nem látta a filmet. Ön meg folyton mellébeszél, igaz, Ön nem állitotta hogy látta vagy nem látta a riportot, de egyre nyilvánvalobb hogy nem látta, mert akkor irt volna valamit arról hogy pld szerinte igaz e vagy nem amit Váradi Júlia mondott a mai Klub Rádió helyzetröl vagy valami konkértat a filmröl, vagy estleg megmagyarázhatta volna hogy az ex-zokni gyár tulajdonos aki most taxizik mert kevés a nyugdija, miért pont a Nemzeti Taxinál van, és egyátalán, mienk kell egy Nemzeti Taxi?

    És most meg a zsidóknál tartunk….hát sajnos ismerös ez a fajta gondolkodás és ha folytatjuk, mindjárt az jön hogy Trianon a hibás az összes problémánkért. Úgy hogy most megfogadom saját tanácsomat amit Moshenak adtam valamikor: don’t argue with crazy

    Szép napot
    🙂

  • Egy kanadai magyar !
    Így tényleg nincs miről beszélnünk, mert ami nekem lényeges az Önnek lényegtelen és fordítva. Amiről Ön szeretne beszélni számomra nem elsődleges, pl. a film egyes részletei amit említett. Számomra a mérvadó elsősorban a film mondandója amit összeegyeztetek a valós tényekkel az, hogy mit sugall a film, mit akar mondani és azzal mi a célja, csak ezután jönnek a részletek. Önnél ez fordítva működik, de ez nem baj, csak az a probléma, hogy Ön erről beszélni sem akar, mármint a film egyértelmű és cáfolhatatlan lejárató céljáról amivel a jelek szerint egyetért, az egyoldalú beállítottságáról és hazug propagandájáról. Nem szeretek vitatkozni a részleteken, mivel logikátlan, mert minden ember a részleteket a saját szemszögéből, tapasztalatai súlya alatt, intellektuális stb, képességeinek megfelelően ítéli meg. A lényeg – a lényeg.
    És ne akarja mindenáron bizonygatni, hogy nem láttam a filmet, stb.,amit meghallgattam német nyelven és bárki bármikor megnézheti a netten és, csak azért nem teszem fel a linket, mert nem áll érdekemben terjeszteni ezt a hazugságot.
    ” Nem akkor leszünk magabiztosak ha mindig igazunk van, hanem akkor, amikor nem félünk a tévedéstől.”
    ( Peter T.McIntyre)

  • egy kanadai magyar: köszönöm, hogy valaki más is abbahagyja a hiábavaló és fölösleges vitát a a hibbant anti-szemita Jávorszkyval.
    Sajnos sok hozzá hasonló hibbant él Magyarország határain belül is, azok kéményseprőnek öltözve riogatják a cigányokat és öreg zsidó embereket vernek meg az utcán, hogy ezáltal békés, hazaszerető, turulban született, tiszta magyarnak vallhassák magukat, akiket a kis mini-mussolini népvezér szerint a Vér és Rög tett azzá. Sajnos még saját ideológiát sem tudnak kitalálni a büszke turul madár leszármazottjai, a náciktól kell lopni még azt is.

  • Bubala! Akartál nekem mondani valamit ?

  • Yes, Jávorszky: Good Bye.

  • My heart is broken, Bubala !

  • Elértem célomat!

  • Marcsa maga tényleg azok közé tartozik akiket végleg elvesztettünk a józan, emberi gondolkodás világából. A tájékozatlan, félrevezethető, félművelt emberek közé, akik hamis és kártékony legendákat, mítoszokat ápolnak, akik soha nem lesznek már képesek megérteni, hogy ennek az országnak minden “balsorsa” ebből a magyar felsőbbrendűség érzéséhez betegesen ragaszkodó gondolkodásból fakad. Akik olyan szánalmasan buták, hogy a csak nekik, külön készült történetírásnak azt is elhiszik, hogy “Ádám, az első ember magyar volt”. A legdurvább ebben az, hogy végtelen hazaszeretetükről áradoznak, és még azt sem fogják fel, mikor magukat nemzetinek nevezik, ezzel milliókat kirekesztenek, kizárnak a nemzetből. Népe ellen cselekszik, aki visszaélve a tudatlanságukkal, honfitársai ellen uszítja ezt a réteget, amelyiknek elvakultsága, műveletlensége mindennél veszedelmesebb.
    Marcsa magával befejeztem minden párbeszédet!

  • Parittyás, mindenkinek a szabad akarata szerint.

  • Sok kitartást az összeesküvéshez, meglátjuk meddig bírjátok ki! he…he…

Leave a Reply


This site is protected by Comment SPAM Wiper.