Közmunkások kálváriája

2012 szeptember 21 12:03 du.107 hozzászólás

Hódmezővásárhelyen, a Fidesz minta-városában, gigantikus méretű közokirathamisítás és bércsalás keretében szervezték újjá a városi alkalmazottak munkaviszonyait. A nagyszámú közmunkás között sok van, akit elbocsájtottak, majd közmunkára kenyszeritették öket a saját korábbi munkakörük ellátására, a korábbi fizetésük töredékéért. Így lehetséges az, hogy Hódmezővásárhelyen 5-6-szor annyi közmunkás dolgozik, mint a sokkal nagyobb Szegeden. A súlyosan eladósodott város valószínüleg képtelen lenne másképpen fenntartani a szolgáltatásokat. Hogy hogyan is mennek ott a dolgok, hadd illusztrálja azt egy közmunkás levele, aki saját helyzete részletes leirásával világítja meg a felháborító eljárást. Az alabbiakban közöljuk egy érintett közmunkás levelét, amely részletesen illusztrálja a helyzetet.

“A közmunka program Vásárhelyen a következőképp néz ki.

Ahhoz hogy valaki bekerülhessen a programba regisztrált munkanélkülinek kell lennie. Az önkormányzati fenntartású hivatalok, intézmények és cégek a munkaügyi központ felé lejelenti a kívánt munkaerő igényt. Tehát, hogy épp takarítónő, utcaseprő vagy pl ügyintéző kell. A munkaügyi központ kiválasztja az alkalmas munkaerőt és az orvosi alkalmassági vizsgálat után kiközvetíti azt.

Hol a hiba?

Teljesen mindegy az, hogy milyen munkakörbe kerül az illető, végzettséget tekintve csakis a nyolc általános jelölhető a szerződésében (a munkakört úgy határozzák meg, hogy a törvényekben foglaltak szerint, az ne kívánjon meg alapfokúnál – nyolc általánosnál magasabb végzettséget), mert magasabb fokú végzettség esetén törvény szabályozza a magasabb fizetést. Így fordulhat elő az is, hogy 3 diplomával rendelkező középkorú hölgy takarítónőként, papírja szerint csupán nyolc általánossal netto 33 ezer forintot visz haza napi 6 órányi munkával. Vásárhelyen nyolc órában csakis a Vízügyi igazgatóságnál alkalmaznak nyolc órában közmunkást, ők netto 47 ezret visznek haza.

Ennek a “szabálynak” a lényege a kizsigerelés. Teszem azt, egy középkategóriás beosztásból kirúgnak egy alkalmazottat, majd közmunkásként 1/4 annyi bérért visszaveszik, maximum fél évre. Mert itt csak fél évre szól a munka. És sajnos a jelenlegi gazdasági helyzetben a pórul járt munkavállalónak muszáj vállalni a közmunkát ha nem akar éhen halni.

Felvetül a következő kérdés:

A közmunka programban igény van iskola, óvodai, intézményi adminisztrátorra ( mint amilyen státuszban én is vagyok jelenleg) aki szintén nyolc általánossal van bejelentve. Kérdem én, hogy nyolc általánossal, hogyan vagyok képes egy kétmillió forint értékű pályázatot megírni és sikeresen elbíráltatni?

De ez csak a jéghegy csúcsa. Csupán címszavakban, hogy milyen munkát végeztetnek egy adminisztrátorral:

– 20-30kg-os súlyok mozgatása, üzemorvosi tiltás ellenére

– pedagógusra (szerződéses közalkalmazott) kiosztott rendezvényszervezés, amit a megbízott illető átadott a közmunkásnak, de a prémiumot ő veszi fel utána.

stb.stb.

Térjünk át a bérezésre:

Szerződés szerint, brutó 53 ezer forint illeti havonta a dolgozót, ez netto 33 ezer forint.

Ezt heti bontásban kapjuk meg. Persze nem mindig időben. Az utalás időpontja sajnos attól függ, hogy az intézmény és az önkormányzat bérszámfejtő alkalmazottai milyen munkakedvvel bírnak az adott napon és van e kedvük a bérpapírokkal foglalkozni.

Sőt, nem is egyforma összegek érkeznek hetente a számlára. Hol négyezer, hol kilencezer forint. Tehát még egy számlát sem tud a közmunkás időben befizetni.

A szociális hozzáállásról ne is beszéljünk. Az hogy a közmunkás a legtöbb helyen lenéző pillantásokat kap, egy dolog, de hogy több intézmény dolgozói annyira fenn hordják az orrukat, hogy még köszönni sem köszönnek a közmunkásnak….. Szerintem felháborító.

Sajnos áldozatok lettünk, és minden atrocitást el kell viselnünk, mert ha egyszer is kinyitjuk a szánkat és védjük saját érdekeinket azonnal az utcán találjuk magunkat. Ennek viszont súlyos következményei vannak.

Ha egy közmunkást a szerződése lejárta előtt elküldenek, vagy ő felmond és visszatér a munkanélküliek világába 3 évig (a legújabb hírek szerint csak 1 évig) az önkormányzattól semmilyen támogatásra ne számítson. Sem rendkívüli segély, sem családi pótlék, sem aktív korúak ellátása stb. Hogy miért? Az indok egyszerű: ha nem vagy hajlandó dolgozni, nehogy már segítsen az állam rajtad. Azt már senki nem nézi, hogy vajon miért váltál meg a közmunkától. Idegi kimerültség, fizikális leépülés, mert sajnos vannak ilyen következményei a rendszernek.Többször mentem én is egy szem nyugtatóval a zsebemben dolgozni.

.Persze mindez sohasem derül ki, és ha a közmunkás bármely hivatalos szervhez fordul segítségért, van Magyarországon egy ember, aki minden bajt eltüntet.

Naphosszat sorolhatnánk a városi történetet, de felesleges. A változásra sajnos egyelőre remény sincs.”

107 hozzászólás

  • Abban a pillanatban üvöltöttem minden fórumon, amikor meghallottam, hogy a közmunkásokra nem vonatkozik a minimálbér (ez jelenleg bruttó 92 ezer forint, nettó úgy 68-70 ezer körül), hogy vigyázzatok! Innentől kezdve minden magyar vállalkozó kirúgja az alkalmazottját, és közmunkásként veszi vissza, jóval kevesebb bérért. De a sok irigy és korlátolt mar..,gyar, csak azt szajkózta, hogy a közmunkások úgysem akarnak dolgozni… Azt nem gondoltam volna, hogy éppen a közszférában kezdik ezt a módszert – bár lehet, hogy a többiek szólni sem mernek. Az meg külön pikáns fordulat számomra, hogy pár héttel ezelőtt éppen Hódmezővásárhelyen győzött a fideszes polgármester-jelölt 52 százalékkal. Mégis, kik élnek abban a városban? Meg ebben az országban?

  • Hát ha ez igaz,akkor nagyon szomorú és igazságtalan,de ezt bizonyítani is kellene.
    Kerekes Sándor 1976 óta Kanadában él,milyen alapon és hitelességgel állitja a cikkben közölteket.
    Az a furcsa,hogy a kinti magyarok akiknek a többsége 1956-ban vagy később mentek ki amikor
    szocialista(többek szerint kommunista)kormány volt,most miért támadják a jobboldali kormányt,sokszor
    minden alap nélkül.
    Ha a rendszerváltás előtt minden kerek volt akkor miért mentek ki?!……
    Mi itthoniak sajnos sok problémával és egyre nehezebben élünk, amit az előző baloldali kormányoknak
    köszönhetünk,ezért kicsit gusztustalannak tartom,hogy a kinti magyarok a jómódból nem segítik a hazájukat
    hanem még ócsárolják is,ezzel nem használnak,csak ártanak!.
    Egyébként itthon minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nincs fasizmus,különösen a kormány részéről.
    Az más kérdés,hogy van szélsőjobboldali párt ,aminek a népszerűsége egyre nő és erről csak és kizárólag
    maguk a zsidók tehetnek,akik kint (de itthon is!)jól megszedték magukat és a “kárpótlási igényük” kimeríthetetlen
    sokszor jogtalan(pld.MÁV ügy….!)Csak az ő sérelmüktől zeng a sajtó,de arról nem,hogy a kommunizmus ártatlan
    áldozatai semmilyen erkölcsi és anyagi elismerést nem kaptak,arról nem is beszélve,hogy az 56 utáni ÁVÓS
    megtorlásokban sajnos sok zsidó is részt vett!!!!!!
    Úgy gondolom,hogy minden emberírtás elitélendő,de egyenlő mércével kellene mérni és a múlra fátylat borítva
    összefogni az ország érdekében.
    Én katolikus vagyok,de minden más vallást tiszteletben tartok és sokan vagyunk így.
    Egyébként nemrég a Bazlikában katolikus,református,evangélikus és zsidó koncert volt egy időben,na erről is
    kéne beszélni,persze ha valaki kint olyan tájékozott!!!!!!

  • Valami fontosat elfelejtettem!!!!
    A közmunkások között hány üldözött zsidó ember volt,akit kirúgtak az állásából?
    Bár nem vagyok egy párt tagja sem és a FIDESZ-ben sincs rokonom,de azért azt szeretném megkérdezni,hogy ha Orbán Viktor a Terror Házánál megemlékezett a h. ill nyilas áldozatokról,akkor ugyanezt a kommunista áldozatok
    vonatkozásában a baloldali pártok miért nem tették meg?
    Ha valaki tudja válaszoljon,esetleg a cikk írója!

  • “…Mi itthoniak sajnos sok problémával és egyre nehezebben élünk, amit az előző baloldali kormányoknak
    köszönhetünk…”

    Asszonyom, ezt az ótvar hülyeséget ugye Orbán és csapata verte az ön fejébe?

    Megsúgom önnek, hogy a jobboldali portálokon, a jobbos blogokon, az indexet elöntő jobboldali beírásokban már évek óta, még messze Orbán 2010-es hatalomra jutása előtt gyakorlatilag minden, amin ma felháborodunk, ott volt. Ott már akkor kiszuperálandó feleslegnek tekintettéka nyugdíjasokat, a szegényeket vádolták a szegénységük miatt, ingyenélő senkiházinak mondták, aki segélyre szorul, elvették volna a választójogot a vagyontalanoktól (lásd: “feliratkozás”), és természetesen hazaáruló volt mindenki, aki nem Orbán híve volt.

    Ezért állítom, hogy eszement hülyeséget tetszik beszélni.

    A mai nyomort, az élhetetlenné tett országot, a gyűlölködő hangnemet Orbánnak köszönheti. Nem is a Fidesznek, mint politikai szervezetnek, hanem személyesen ennek a jóembernek, aki rákényszerítette az országra a maga primitív világképét – az már a magyarok tunyaságát és érdektelenségét jellemzi, hogy emiatt nem tört ki a lázadás.

    Nyugodjon meg asszonyom: a mai nehézségeket NEM az előző kormányoknak köszönheti. Tessék észrevenni, hogy két és fél éve Orbán “kormányoz” – neki címezze a kijelentéseit.

  • Ja, és kérem, hogy a zsidózást is fejezze be, mert Erdő Péter bíboros kiállt az antiszemitizmus ellen. És úgy tudom, maguknál, katolikusoknál kötelező a bíborossal egyetérteni, azt nem bírálni és neki engedelmeskedni. Hát akkor engedelmeskedjen!

  • Boda, mielott “kifejtened” az allaspontodat valamirol, legalabb az altalanos iskolat fejezd mar be te szanalmas foldsotet gyoker…a butasagnak azon fokat kepviseled, amit mar buntetni kene….

  • Hát Boda Marcsi, eredjen haza közmunkásnak, és rögtön látni fogja, mi is a felállás. És mi köze ennek az új foglalkoztatási formának a zsidókhoz? Ha nem volt köztük zsidó, akkor nem kell ellene fellépni? Vagy, ha volt köztük zsidó, akkor rendben van a dolog? Szégyellje magát buta liba. A zsidó gyűlölet már minden emberi érzést elnyom magában. Nem is értem ezt az kitekert, beteg gondolkodást.

  • Ha figyelmesen elolvasták volna amit írtam,akkor pontosan arra céloztam,hogy nincs antiszemitizmus általános
    értelemben pontosan a Bazilikában tartott koncertre célozva és azt is leírtam,hogy minden fajgyűlöletet elitélek
    részemről,csak sokan nem tudnak tárgyilagosan gondolkozni!Érdekes a levelem többi részére pld. a megemlékezés
    elfelejtettek reagálni,mert ugye abban sok igazság volt.!!!
    Egyébként az örökölt államadósságot tényekkel lehet igazolni,meg a közmunkások összetételére tett nyilatkozatomra sem regáltak a kedves hozzászókok,mert ugye az is igaz!………..
    Egyébként én felsőfokú iskolai végzettséggel és normális itélőképességgel és némi modorral rendelkezem,valamint
    azt is megírtam,hogy a mostani helyezetet is lehet kritizálni és senkivel szemben nem vagyok elfogult.
    Csipke Rózsát nem tegezem vissza,csak azt üzenem a bunkó levele alapján szerintem ő iskola
    helyett alvással töltötte az idejét.

  • Marcsi! Mit kellene bizonyítani Kerekes Sándornak? A levelet nem ő írta, hanem egy érintett. És abban a pillanatban tudható volt, hogy minden “hazaffyas” vállalkozó azonnal kihasználja a lehetőséget, amint a törvény megkülönbözteti a munka nélkülit és a munkavállalót. Ami meg a zsidózást illeti: kikérem magamnak, hogy magyar nemzetemet megcsonkítsák, honfitársaimat inszinuálják (ha tudja, mit jelent ez a kifejezés).
    Azt írja: a kormány részéről nincs fasizmus. Csak szólnék: Magyarországnak ma nincs kormánya. Van egy meglehetősen korlátolt, ám rendkívül aljas miniszterelnöke, aki személyesen választott ki magának párszáz gerinctelen, nála is ostobább, vagy zsarolható és lefizethető mamelukot. Ez fényesen beigazolódott Safarov kiadatása ügyében. Azt a rendszert, amikor egyetlen személy hozza meg az összes döntést, azt személyi kultusznak hívják.
    Egyébként: Magyarországon élek születésem óta, és két éve “élvezem” Orbanisztán áldásait. Családom nemesi oklevéllel rendelkezik. Természetesen katolikusnak neveltek, őseim ötödíziglen katolikusok voltak, – ezt onnan tudom, hogy édesanyám halálakor átnéztük a régi iratokat, és nekik szükségük volt 1941-es házasságkötésükkor ezekre az iratokra. Az olyanok miatt lettem hitehagyott, hithű ateista, mint maga.

  • Boda szánalmasan primitív vagy de ez nem menti fel az ostobaságodnál is mélyebb rosszindulatodat. Becstelen, antiszemita senkiházi vagy! Az hogy fanatikus nacionalizmusod tébolyodott képtelenségeket vizionál a politikáról csak egy dolog, de a zsidózással túl léptél egy határt… Fúj! Nyomorult náci retek!

  • Kedves Gábor! A gondolkodásmódja kivételes! Szívemből szólt ismét!:)

  • “A lap úgy értesült, a város vezetése eldöntötte, hogy több önkormányzati intézménynél elbocsátják az alkalmazottakat, feladataikat pedig közmunkásokkal végeztetik el. Az írás megjegyezte: a mintegy 46 ezer lakosú mezővárosnak 1100 közmunkása van. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke, aki nyilatkozott a lapnak, toborzóútján járt a megyében, Vásárhelyen – derül ki a cikkből.

    „Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben a közel 2300 önkormányzati alkalmazotti létszámából összesen 9,5 álláshely megszüntetéséről döntött, amit az adott oktatási intézmény kezdeményezett a gyermeklétszám csökkenése miatti kihasználatlanság okán. A város az év hátralévő részében további – főként jelentősebb – létszámcsökkentést nem tervez. Nyakó István és a Népszava hazugsága azért is megdöbbentő, mert a közfoglalkoztatottak alkalmazása után járó állami támogatás feltétele, hogy a közfoglalkoztató az adott munkakörben a megelőző három hónapban ne mondjon fel dolgozónak. Valótlan tények állítása és azok híresztelése miatt a szükséges jogi lépéseket megtesszük” – olvasható a város közleményében.”
    Tipikus nepszava-s “tajekoztatas”.

  • Boda Marcsi irja: “Hát ha ez igaz,akkor nagyon szomorú és igazságtalan,de ezt bizonyítani is kellene.”

    Ez a level egy hodmezovasarhelyi aldozattol jott, akinek a szemelyazonossagara utalo reszeket kitoroltem, hogy nehogy baja essen. Megnyugtatom, hogy ez igaz.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kedves Boda Marcsi!
    Amit bejegyzésében írt – “mi itthon sajnos sok problémával és egyre nehezebben élünk, amit az előző baloldali kormányoknak köszönhetünk” – egyszerűen nem igaz.
    1990-1994, majd 1998-2002 és 2010-2012 között jobboldali pártok kormányoztak és a sorsunk akkor sem volt jobb.
    Ha igaz lenne, amit leírt, akkor most a jobboldali kormány miért nem enyhít a lakosság szenvedésein? (Nem tűnt fel Önnek, hogy Orbán Viktor és holdudvara földbirtokosokból, gyárosokból és bankárokból áll?) – Úgy gondolja, hogy ezek mind azok a zsidók, akiket Ön felemleget? – És egyáltalán: miért zsidózik, hogyan keverte bele hozzászólásába a zsidó honfitársainkat? – Jómagam olyan budapesti kerületben élek, ahol viszonylag sok zsidó tengeti az életét hozzám, hozzánk hasonlóan. (Nagy kár, hogy az antiszemita érzései miatt nem képes tárgyilagos, objektív hozzászólást írni.)

    A “hódmezővásárhelyi levélnek” pedig akkor lett volna értéke, ha azt a levélíró aláírta volna. – A névtelen leveleknek minden országban, hivatalban a papírkosárban van a helye. – Ha valaki (ilyen helyzetben is!) fél, remeg a következményektől, azt tényleg csak rabszolgának lehet használni.

  • Talalom írta Boda Marcsihoz – “Az olyanok miatt lettem hitehagyott, hithű ateista mint maga.”
    Akár, csak a Szemenyei -Kiss Tamás írta volna a fenti kijelentést, aki úgyszintén saját bevallása szerint lett meggyőződéses ateista. Hányan vagytok még itt Istentelen hitetlenek ?

    Ezennel had súgjak meg valamit a hitetleneknek, hogy miután eljön a kaszás értük és arra eszmélnek majd, hogy megállíthatatlan, fékezhetetlen kozmikus sebességgel zuhannak lefelé valami szemet égető kibírhatatlanul forró fényességbe, egy szempillantás alatt megvilágosodik majd, hogy a pokol az amibe zuhantok, és megállni, visszafordulni vagy, csak megkapaszkodni valamiben lehetetlen, de Isten engem úgy segéljen igazat mondok, hogy csupán egyetlen egy szó amit szátokon majd ki tudtok nyögni, pontosabban ordítani, s az ordítástok visszhangjában döbbenten ismeritek fel a saját hangotokat – Istenem segíts !…………….

  • Tamás, a levél nem volt névtelen. Csak Kerekes Sándor jónak látta a személyes vonatkozásokat eltüntetni belőle, és okkal. Mert ha a közmunkából is kirúgják, mehet árvalányhajat legelni, vagy kukázni.

  • Sajnos azt kell mondanom, hogy megérdemeljük a sorsunkat most volt Hódmezővásárhelyen időközi polgármester választás itt lett volna a lehetőség a változtatásra de nem voltak képesek összefogni az ellenzéki erők

  • Boda, mielott “kifejtened” az allaspontodat valamirol, legalabb az altalanos iskolat fejezd mar be te szanalmas foldsotet gyoker…a butasagnak azon fokat kepviseled, amit mar buntetni kene….

    Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 21, 2012, 5:24 du. Föld sötét Rózsagyökér ne rázd magad az általános iskolából házasodtál!Te befejezted?

  • Nekem tobb zsido baratom el Pesten. Mikor az itteni(ezen a forumon) dolgokrol kerdezem oket(es eleg sokszor),mindig azt mondjak, hogy ne is figyeljek oda. Ok is olvassak ezt a lapot(ritkan) es azt mondjak, hogy nagyon KIS igazsagot tartalmaz. Egyik sem szegeny,es a regi mondasukat szoktak mondani, meg most is(ez kulonben amolyan zsido mondas???), hogy szegenyember mindig volt es mindig lesz, mindenutt a vilagon.
    Magyarorszag sincs rosszabb helyzetben, mint sok mas orszag. Ezt nem en mondom, mert nem ismerem a magyar
    helyzetet. Itt, sokan itelkeznek kulfoldrol, amit sehogy sem talalok elfogadhatonak. Szmenyei ur hajlamos a tulzasokra, csak hogy bizonyitson valamit. De mit??? Egy Hodmezovasarhelyi rokonomtol erdeklodtem, es semmit nem tud errol. Szerinte Nepszava csak kitalalta az egeszet, Kerekes onnan vette at. Nem lehet kezpenznek venni.

  • Kedves Gábor! A gondolkodásmódja kivételes! Szívemből szólt ismét!:)

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 21, 2012, 7:35 du. Hogy te mekkora nyálgép vagy,mindig az aktuális segget nyalod!

  • Jávorszky téved: nem vagyok hitetlen. Csak nem a megfélemlítésben, a végtől való szűkölésben, a másként hívők iránti gyűlöletben hiszek. Ami tapasztalataim szerint a legtöbb istenhit mozgatórugója, hiába is ír bármit a Biblia, a Talmud vagy a Korán. A magukat az istenek földi helytartójának felhazudó kufárok meg igencsak érdekeltek abban, hogy ezt a “mozgatórugót” állandóan feszítsék. Hová lennének különben nagyon is kézzel fogható földi kiváltságaik?

  • te szerencsetlen Alex Rozsa? NEM LOPKODD A NEVEM:) en is tudok kulfoldrol rokonnal beszelni otthonrol, most akkor te mivel vagy jobban informalt? persze kozombos, erdektelen rokonok meg mindenhol vannak, ezert tart ott az orszag, ahol…

  • Jávorszky amilyen jól leírod a poklot azt kell hinnem már jártál ott és az ördög nem bírt veled és visszaküldött a földre, hogy bennünket boldogítsál Te kis Sátánfajzat

  • Kedves Alex Rózsa! Nyilván nem Magyarország a legrosszabb hely a világon, de jelenlegi kormánya sokat tesz azért, hogy közelítse az alsó fertályt. A fenti levélben írtak valódisága pedig nem hit kérdése, még akkor sem, ha esetleg a névtelen levélíró túlzott. Alapja az a törvény, amely szerint a közmunkásoknak a minimálbére harmadával kevesebb, mint a normál foglalkoztatottaknak, kiindulópontja meg az a hamis feltevés, hogy a munkanélküliek VALAMENNYIEN alulképzett, félanalfabéta munkakerülők. Itthon ma szinte lehetetlen az elhelyezkedés, mert a kormány eszement gazdaságpolitikája, harsány tőkeellenessége – ami egy jó adag burkolt zsidózást is jelent – mínuszba fordította a nemzeti jövedelmet, a beruházásokat, a hitelezést, márpedig ezek nélkül nincs új munkahely. Egy éve keresünk harmincas, egy nyelvet profi módon, egy nyelvet pedig beszélgetés szinten bíró, felsőfokú gazdasági végzettséggel, nemzetközi kereskedelmi gyakorlattal rendelkező menyemnek munkát, teljesen sikertelenül. Korábban a családi vállalkozás kereskedelmi részlegét vezette, az azonban tönkrement az áldásos gazdaságpolitikai döntések következtében (nulla közelire esett a kereslet). Ráadásul – a magát családbarátnak hirdető kormány idején – a kétéves kisgyermek is akadálya a jó alkalmazottá válásnak, hiszen azért a gyerekért minden nap el kell menni időre a bölcsibe, majd az oviba is. A nagymamák még dolgoznak, az apa kötetlen munkaidőben (értsd: 0-24 óra között bármikor) dolgozik. De ugyanígy két évig kerestünk munkát az 51 éves húgomnak, és nem talál állandó állást a barátnőm négy éve végzett, hithű keresztény, a tanításnak elkötelezett 28 éves lánya sem. A Népszaváról csak annyit: 2010 előtt is keményen kritizálta a kormányt, ha az a legszegényebb rétegeket sújtó intézkedéseket tett. Egyébként is egy sajtótermék soha nem az “Igazságot” írja meg, – legalábbis, ha normális, nem lép fel ilyen igénnyel -, hanem a társadalomban tapasztalható egy-egy jelenséget tárja fel, világítja meg.
    Talán megérti kedves Rózsa, hogy 2004-ben én többek között ezért elleneztem a külföldiek szavazati jogát, és ellenzem ma is. Én sem ismerem részletesen a kanadai törvényeket, innen csak azt látom, hogy ott magasabb az életszínvonal, holott bizonyára ott sem fenékig tejfel az élet. De nem venném a bátorságot, hogy ennyi ismeret birtokában bele akarjak szólni az ott élő bármely nemzetiségűek mindennapi életét meghatározó parlamenti választásokba. Kérem, amennyiben mégis élni akarna jogával, legalább olvassa el Magyarország legújabb alaptörvényét, és gondolkodjon el azon.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Alex Rozsa!
    Önnek nem tűnt fel, hogy a Szemenyeinek ehhez a cikkhez semmi köze sincs?
    Ha nem ismeri a magyar helyzetet – ami Önre nézve szégyen – akkor miért írja azt, hogy hazánk nincs rosszabb helyzetben, mint más ország?
    Ajánlom olvasásra Márai Sándor “Halotti beszéd” című versét?… Megtalálhatja az interneten is. (Azután gondolkozzon el!)

  • Csipkerózsika még mindég nem ébredtél fel? Boda Marcsinak teljesen igaza van. Ti álmodtok és álmotokban félre beszéltek.Kettős a mérce!!! Hol volt az ellenzék a legutóbbi választás alkalmával? Megmondom,ha nem vettétekvolna észre: Sehol! Akkor mit ugattok ott ahol vagytok! Konrétumokról beszéljetek és ne egy-egy esetről ami nem általánosan jellemző.Ha Bajnai lenne a miniszterelnök akkor jó lenne? Nektek igen!

  • Puchert ! Sátánfajzatnak éppen engem nevezel ki tudja, hogy van Isten és nem azokat akik Őt megtagadták ? (Tudni vagy hinni az két különbség)
    Sajnálom, hogy csalódást kell okoznom neked azért, hogy nem tudom részletsebben leírni a pokolban való létezést, szívesen megtenném, de mivel én nem voltam ott, csak kívülállóként láttam ezét, csak annyit tudok róla amit már fent leírtam. A patás haverodat sem láttam ott akit emlegetsz, mert őt, csak azok látják kik megtagadták Istent !

  • Mélyen tisztelt Cupidó úr, egy kis fogalommagyarázat, hogy a magyar nyelv szókészletének jelentéstartalmával barátságban legyen…

    Ha valaki egyetért valakivel – horribile dictu ezt még ki is jelenti – az még nem seggnyalás. Az egyetértés.

    Tisztelettel javaslom az értelmező szótár forgatását.

  • A sok-sok szajtepes helyett tetcenenek fellazadni es nehanyhonap alatt megoldodna az osszes problema.
    Persze erre azt lehet mondani,hogy es utana mond te kitvalasztanal,erre azt valaszolom,hogy tessenek tanulmanyozni a Svedorszagi alkotmanyt,es az ottani onkormanyzati torvenyt.
    Tessenek tanulni a Demokraciat,a torvenyeket,es a torvenykezest.
    Azt tudtak az urak-holgyek,hogy allampolgari jogon le lehet tartoztatni barmelyik rendort-politikust,ha az allampolgar ugy iteli meg,hogy torvenyt szeget az adott illeto?
    A magyaralkotmany szerint is,ha nem tudjak az nagy baj!

    tisztelettel:…

  • Jávorszky Mária, nem igazán releváns az adott cikkhez, de ha már félelemkeltéssel próbálja rávenni az ateistákat arra, hogy higgyenek Istenben, lenne egy kérdésem Önhöz: hallott már Názáreti Jézusról?

    “De te Uram, könyörülő és irgalmas Isten vagy, késedelmes a haragra, nagy kegyelmű és igazságú!”
    –Zsoltárok könyve 86. fejezet, 15. vers.

  • Ismételten kijelentem,hogy nem vagyok fasiszta és nem is voltam,ha a bunkó stilusban fröcskölődök elolvasták volna a Kerekes Sándor névjegye alatti cikket,amiben “aggódva figyeli Kanadából….a magyaroszági fasizálódási
    folyamatot”?…na erre reagáltam és igy kerültek a zsidók a képbe.
    Egyes mondatokat kiragadnak és alpári stílusban írnak amire én azt mondhatnám,hogy na ezért leszek antiszemita,de nem leszek,mert katolikus létemre távol áll tőlem a gyűlölködés és az egyik hozzászólónak
    azt üzenem,hogy az ilyenek miatt nem leszek hitetlen.
    Aki nem tud tárgyilagosan elolvasni és értelmezni egy levelet és azokat képviseli akik nem bírják a kritikát
    azok jobb, ha nem szólnak hozzá.Kínjában a kinti és az itthoni baloldal is csak gyűlölködik és tépi
    a száját feleslegesen.!!!!!
    Egyébként én ITTHON!!!!élek és nyugdíjas vagyok,soha nem léptem be egyetlen pártba sem,arra
    meg különösen büszke vagyok,hogy a szocialista pártnak sem voltam tagja,annak ellenére,hogy volt idő
    amikor ebből anyagi előnyöm származott volna ill. magasabb beosztásba kerülhettem volna.
    Egyébként az igazi vallásos zsidók (nem a hozzászólókra gondolok!!!!)nem gyűlölködnek a keresztényekkel
    szemben, mert nemcsak ők léteznek,úgy tudom a keresztények legalább ….annyian vannak!
    Azért az érdekes,hogy innen csak zsidók és cigányok mennek ki tömegével mint üldözöttek,az
    utóbbiak vonatkozásában már kint is rájöttek,hogy fele sem igaz annak amit állítanak.,az előbbiek meg …..
    Egyébként a munkanélküliség 2008-ban a válság idején tört ki az előző kormány idején és ez
    sajnos világjelenség, amivel akár bal akár jobboldali a kormány meg kell valahogy küzdeni.
    Az én fiam is hosszú ideig volt munka nélkül,most dolgozik de ki tudja meddig?
    Kíváncs lennék,hogy a gyűlölködő hozzászólók vajon megyik pártra szavaznának most?
    Fogadjunk,hogy a szocialistákra akik csökkentették a béreket,durván emelték a rezsiköltségeket és
    visszavették a 13.havi nyugdíjamat!!!!amit a választások előtt adtak…….

  • Kedves Csipke Rozsa! Jo a KIMAGYARFEJEZESE “NEM LOPKODD A NEVEM”, csakhogy en nem loptam a nevemet, mint On.Meghozza mesebol. Az apam Rozsa Miklos unokatestvere volt. Igy OROKOLTEM nevemet es nem loptam. Hogy a keresztnevem Sandor, arrol meg az anyam tehet. Volt is eleg sok kellemetlensegem miatta.
    Talalom! Amit a munkaszerzesi lehetosegekrol ir: szinten, nem Magyarorszag jellemzoje. Itt Australiaban, szinte egy az egyben ez a helyzet. Az idei ev nagyon jo termest hozott a tonkrement cegek teruleten. Szinte, januar ota, minden heten bemond a TV tonkrement ceget. Nagyok is, ahol tobb ezer ember veszti munkajat. A legtobb azert a kis cegek(ha nehany szaz munkahelyet kis cegnek nevezunk). Itt es azt hiszem akarmelyik nyugati orszagban(kiveve
    Svedorszagot), a 40-45 eves csak nehezen, az 50 even feluli meg egyaltalan nem kap munkat. Oh…igen. Beszelni beszelnek rola, de tenni nem tesznek semmit. Azt otthon hiszik, hogy nyugaton minden tejfel.Az energiaarak inkabb magasabbak, a nyugdijak viszont csak valamivel magasabbak. A tomegkozlekedes nagyon gyenge szinten van, dacara, hogy azzal amilyuk van ,lehetne jo, de aki szervezte/beallitotta regen,az nemigen ertett hozza es ma mar nem hajlandok valtoztatni rajta. A kulfoldrol szavazast en sem partolom. A mi tajekozottsagunk nem elegendo ahhoz, hogy beleszoljunk a politikaba. Kritizalni, eppen, lehetne, de az a baj, hogy itt es sok masik organumban sem kritika folyik, hanem gyuloletkeltes, gyalazas, hazudozas.

    Szemenyei! Tudom,hogy nincs koze a cikkhez, de hozzaszolt.En csak arra reagaltam.

  • Kedves Boda Marcsi!

    On a vilagon semmihez nem ert es a vilagon semmit nem tud, kiveve azt, hogy van pokol, amelyet jol ismer, es persze van isten, akirol eddig elfelejtett a pokoli leirashoz hasonlo ajanlolevelet irni. De ne godolja, hogy az hianyzik, kerem ne faladjon.
    Nehez eszre nem venni, hogy amig On egy teljesen tudatlan, hatelemis nyugdijas, megis mindent tud ami ezt a vilagot illeti es kulonosen a tulvilagot. Ugy gondolja, hogy az isten es jezus egyarant a bizalmukba fogadtak Ont es nemcsak mindentudassal lattak el, de egyenesen felhatalmaztak arra, hogy a nevukben itt nyilatkozzek, sot, az esetleges mas vallasuakat a nevukben karhozatra itelje, vagy megteritse.
    Nos kedves Marcsi, mint igaz kereszteny, azt hiszem kisse szerenyebb lehetne!
    Hitteritessel es zsidozassal sem itt, sem mashol nem fog baratokat szerezni. Javaslom, hogy legyen a hite barmilyen melyseges, legyen a szemelyes kapcsolata istennel barmilyen mely, tartsa azt meg maganak, vagy vigye at egy katolikus blogra, ahol mukedvelok predikacioit is elturik, mert itt bizony nagyon nincs helyuk.
    Hadd panaszkodjam egyben a moderatornak is azert, amiert ezt a sok marhasagot, gyulolkodest es teljesen illetektelen es ide nem illo omlengest elturi.

    Laudetur!

  • szenilis Boda

    senkinek nem jar 13. havi nyugdij az egesz vilagon, raadasul onmagaban az a teny, hogy katolikus nem jelent semmit, kapasbol tudnek sorolni egy csomo embertelen aljassagot, amit katolikusok kovettek el es kovetnek el ma is…a kritizalok tobbsege pedig rendszeresen jar haza, rendszeresen olvas ujsagot es rendszeresen tartjak a kapcsolatot az otthoniakkal es pontosan tudjak, mi a helyzet otthon…maguk, akik csak a fideszes mediat, propagandat halljak, maguk sokkal inkabb tajekozatlanok, mert mas velemenyekhez, ha akarnanak se fernenek hozza…raadasul sem az a teny, hogy nem volt parttag, sem az, hogy katolikus nem teszi magat okosabba…..sajnos

  • Én annyira félek a Nyilasmariskától , hogy ijedtemben mingyá ki kereasztelkedek…itt a fotelomban.
    ( Viszkivel. Amit magamraborítottam. A röhögés miatt. )
    más
    Kedves Narancs kollega : Én csak a Magyar Alaptörvényt tanulmányoztam a minap.
    A következőkre figyeltem fel :
    Benne van az új alkotmányban : Már nem kötelező az Államra nézve a nyugellátás illetve a TB alapján történő orvosi ellátás.
    Hanem :
    Az Állam RÉSZT VEHET az időskori ellátásban illetve az Állam ELŐSEGÍTHETI a polgárok orvosi ellátását. Tehát ezek már nem JÁRNAK , csak ADHATÓAK !! A nyugdíj és egészségügyi járulékok pedig már nem járulékok hanem ADÓFAJTÁK amiket bármikor bármennyivel megnövelhetnek annélkül , hogy érte bármit is adnia kellene az Államnak…Tessék figyelmesen elolvasni az Alkotmánynak elnevezett alkotmányukat.
    Hát ennyi… 🙁

  • Alex

    en javitottam utana, de azt nem kozolte az ujsag, masreszt tettem a vegere egy mosolyt….ettol fuggetlenul nem gondolom, hogy a maga hodmezovasarhelyi rokonanak velemenye onmagaban mervado lehet…epp az iment irtam egy masik cikkhez, hogy otthon minden mediabol a fidesz folyik…ugyan honnan tudnanak barmirol is az emberek, csak azt tudjak, amit tudniuk szabad…

  • Csipke Rozsa! Lehet, hogy eszre sem veszi, de amit ir/mond az, az elvakultsag klasszikus peldaja.Nem tudom elkepzelni, mibol gondolja, hogy On tajekozottab lehet BARKI masnal? Meg annal is aki ott el(Hodmezovasarhely)
    Miert gondolja, hogy mindenki mas hulye, csak On/onok szava szentiras, mikor itt olvasva a beirasokat,csak elfogultsagot lehet latni. Honnan gondoljak, hogy Onok tevedhetetlenek. Orokke a tenyekre hivatkoznak, es pont
    Onok mellozik 80%-ban, nem riadva vissza a hazugsagtol sem. A jolinformaltsaguk(elsosorban) hazugsagon alapulo, hazugsag.
    Es, hogy felvilagositsam 13. havi nyugdijat illetoen, nagy tevedesbsn van.Informacioja a megszokott tevedesen
    (hazugsagon,ha ugytetszik)alapul. Nagyon sok orszagban ket hetente folyositjak a nyugdijakat/segelyeket es ha tud szamolni(foltetelezem), akkor rajohet, hogy igy a tizenharmadik nyugdijat folyositjak. Australia, New Zealand
    biztos igy fizeti a tizenharmadik honapot.
    Sebaj! Ez csak egy tevedes/hamiskodas a sok kuzul.

  • Alex Rozsa

    persze, gondolom azokban az orszagokban osztanak tobb penzt, akar nyugdijat, ahol dolgoznak es adoznak az emberek…a magyar emberek, kulonosen a nyugdijasok, akik eletuk nagy reszeben egyaltalan nem adoztak, ugyan mirefel tartananak igenyt akarmilyen plusz penzre?….oruljenek, ha az orszag fiatalabb, dolgozo tagjai tamogatjak az egeszsegbiztositasukat…ez nem az o hibajuk en ezt nem allitom, de a 47 % minimalberre bejelentett nem kepes, nem akar.. ennel fontosabb dolgokat sem finanszirozni

  • Csipke! Ilyen megatalkodott,roszhiszemu szoveget, csak mely gyuloletbol lehet megformalni.Olyan helyrol, ahol viszonylagos jolettel DICSEKEDHET. Kerdem en hany magyarember (meg a nem nyugdijjas is) dicserne meg Ont ezert a beirasert? Aztan csodalkozik, hogy gorombasagokat vagnak a fejehez!!!
    Ha nem fizettek adot(on szerint) az azert volt, mert olyan kis fizetest kaptak, amibol mar adot nem is mertek volna levonni.Arrol mar nem is beszelve, hogy az allam(part) huzta a hasznot minden magyar munkajabol. Kulonben is mar a 70-es evek elejetol minden kifizetett berbol levontak a 3%-ot. Nyugdijjaruleknak hivtak. Majdnem husz eve mar a jovedelem adot is bevezettek.Most meg ha az IMF-nek engednek, az ingatlaadot is bevezetik.

    Azt hiszem eleg egyszerre ennyi az Onok tajekozottsagabol es “TENYEIKBOL”. A hazudozast mar ne is emlitsuk.

  • Geyza! Ezért ajánlgatom minden hsz-ben a külföldieknek a magyarországi tákolmány tanulmányozását! Van még benne egy olyan kiegészítés is, ami arról szól, hogyha Magyarországot nemzetközi ügyben kártérítésre ítélik, annak kifizetésére a kormány különadót vethet ki!
    Csipke Rózsa! Ön nagyot téved. Magyarországon 1988 előtt is mindenki fizetett adót, nyugdíjjárulékot, csak nem tudott erről. Bértömeg-gazdálkodás volt, és a vállalatok a kifizetett bértömeg után fizettek adót a költségvetésbe, plusz még a fizetésekből is levontak egy kisebb összeget, először 3, majd 5%-ot. A hetvenes években a tőkés államokban a bérre rakodó adó-járulék 20% körül volt, Magyarországon 27%, amit a vállalatok fizettek be, a bérpapírokon nem is jelent meg. Csak kevesebb volt a fizetés. Úgyhogy kéretik hátrébb az agarakkal, a dolgozó fiatalabb nemzedék gyermekkori orvosi ellátását meg a mai nyugdíjasok fizették! Sajnos, az elmúlt 24 év nem volt elég arra, hogy öntudatos, adófizető állampolgárokká váljunk, úgy is,mint aki adót fizet, de úgy is, mint aki számon kéri, hogy mire költik az adóját.

  • Ja még! A dolgozó fiatalok ne engedjék magukat minimálbérre bejelenteni, meg ne engedjék ellopni a nyugdíj megtakarításaikat! A dolgozó fiatalok arra nem voltak képesek, hogy tegyenek egy nyilatkozatot, miszerint nem mennek át az állami tb-be, így azután a regnáló kormány eltapsolhatta a 3000 milliárd forintjukat! A tüntetéseken meg nagyrészt a nyugdíjasok vettek részt, mert nekik még rémlett valami a társadalmi szolidaritásról.

  • Boda Marcsi!
    Néhány dologban majdnem igaza van, Szerintem a jelenlegi kormány nem jobb oldali, a hováirányultságát nehéz lenne definiálni. Igaz hogy az előző ciklusok kormányai hibát hibára halmoztak, de Orbánék sem előrefelé kövezik az utat, hanem állandóan hátrafelé mutogatnak. A választási igéreteiket pedig nemes egyszerűséggel a kukába dobták, majd következő kampányban újra előveszik és valószínűleg ön lesz az egyetlen, aki ismét beveszi a dumát, 1 millió munkahely, három gyermek négy kerék…….stb. A kanadai magyarok az ott uralkodó körülmények hatására jobban tisztában vannak a demokráciával mint ön és a nemzetiviktor, meg még néhányan, ami jelenleg Magyarországon történik, az a Rákosi éra újramodellezése.
    Novi56

  • Boda Marcsi | szeptember 21, 2012, 3:13 du.
    Kedves Marcsi!
    Én olyan helyen dolgozom szerencsére nem közalkalmazottként vagy közmunkásként, ahol az önkormányzaté az épület, és a kiszolgáló személyzet közalkalmazott volt.
    Tudom hogy már csak volt mert ma már közmunkások, de azt mondják akkor már csinálják a régi munkát tovább mert még mindig jobb mint 47 000-ért gazolni a körfogalom közepén 40 fokban.
    talalom | szeptember 21, 2012, 2:26 du.
    Kik élnek ebben a városban?
    Hát azok akik sajnos elhiszik hogy úgy jár a város mint Esztergom ha nem hódolunk be az urainknak, mert az ország legjobban eladósodott városa vagyunk és Lázár búcsú ajándéka volt 23,5 milliárd hitel.
    Mennyi is ez 46,5 ezer felé osztva?
    Persze Lázár továbbra is maradt csak jelképesen adta át a hatalmát, de az önkormányzat közgyűlései az ő hivatali munkájához vannak igazítva ezért péntek délutánonként van és ő mindig részt vesz rajtuk.

  • Alex Rozsa

    en meg emlexem azokra az idokre, nemcsak olyan kis fizetest kaptak, de pont azzal aranyosan kicsit is dolgoztak erte es ezert nehez a szocializmusbol egy munka- es ertekkozpontu rendre valtani, mert az emberek munkahoz valo hozzaallasa is alapjaiban mas, mint azokban az orszagokban, ahol sosem volt szocializmus….magyaran fogalmuk nincs rola igazan….most is azt nezik, hogyan uszhatnak meg, mit gondol, miert van 47 % minimalberre bejelentett?
    majd mutasson egy orszagot, ahol ennyibol kepesek eltartani magukat…megmeg 13. 14. havi nyugdij, meg leginkabb apjuk fasza!

  • Na vegre, valaki az erintett varosbol is hozzaszol! Miert nem mennek a vasarhelyiek a varoshazara es erdeklodnek a becsapott, megzsarolt alkalmazottak valodi szamarol? Miert nem tudakoljak meg a valos tenyeket? Miert nem fejezik ki szolidaritasukat az aldozatokkal?
    Talan csak nem azert, mert a kormany fenyegetesei es kolcsonos gyulolkodest szito politikaja honapok alatt kiolte a magyarsagbol a legalapvetobb emberi szolidaritast? Hol a hires magyar osszetartas, amit oly gyakran hangoztatnak? Vagy talan ez a felhaborito eset nem indokolna feltetelnelkuli szolidaritast es osszetartast?
    Felre minden politikaval es hazug “ertekrenddel” (mara mar tudjuk, hogy ez az alsagos kifejezes mit is takar!) felre a partokkal is es itt az ideje embertarsaink, polgartarsaink melle allni es veluk szolidarisnak lenni!

  • A cikkről az jut eszembe: lassan világos lesz, hogy a proletárok csak láncaikat veszthetik. A hozzászólások átnézése után pedig az, hogy mennyi “tisztes” és “hívő” (no és persze jómódú) polgár lelkében bugyog a pokol kénköves salakja. Ami táplálja: a mérhetetlen tájékozatlanság, ostobaság és korlátoltság szentháromsága. Csak egyszer legalább annyi időre aludnának el, mint a szép Csipkerózsika…! Lenne időnk jobbá tenni a világot…

  • Sőt, fele annyi idő is elegendő lenne…

  • Cupidó! Segget akkor szoktak nyalni az emberek, lásd Orbán lakájait, ha ettől valamilyen előny remélnek. Lévén itt többnyire egymásnak ismeretlenek a hozzá szólók, a felvetés roppant ostoba, de tőled ez kicsit sem szokatlan. Ugyanakkor ahogy a ti égbekiáltó ökörségeiteket is, ha valakinek a hozzá szólását tartalmasnak, figyelemre méltónak tartom, mint Gáborét különösen, azt szóvá teszem mert,
    “Rabbi Simon mondta: Háromféle korona van: a Tóra koronája, a papság koronája és a királyi korona. Ám a jó hírnév koronája felülmúlja valamennyit.”
    (Avot 4,13)

  • Ambator | szeptember 23, 2012, 9:14 de.
    Hogy miért nem megyünk és kérjük számon?
    Mert ez nem Kanada itt nincs demokrácia, úgy 2 éve 1 ember próbált Lázár ellen tüntetni városunk főterén 1 óra múlva a fogdában volt, persze azt mondták nem azért.
    Itt volt a rendőrszakszervezet tüntetése is, 30 tüntető rendőrre 500 rohamrendőr vigyázott akik 3-400 kilométert is utaztak (az nálunk sok) és aludtak a parkolókban mert persze nem volt semmi esemény.
    Aki beszédet mondott az azzal kezdte nem ő volna itt csak az eredeti szervezőket reggel lecsukták, persze azóta már őt is.
    A másik a városban alig van igazi munkahely, az emberek nagy része közalkalmazott vagy közmunkás ha valaki reklamál akkor kérhet menekült státuszt Kanadában mert itt többé nincs helye.
    A választás is úgy történt nemrég hogy a közalkalmazottaknak kötelező a részvétel mert ellenőrzik a névsort, és az adott körzetben a közalkalmazottak számának megfelelő “igen” szavazat kell ha nem lesz annyi akkor nagy elbocsátások lesznek a körzetben lakó alkalmazottak között.

  • Latod Parittyas, ezert kell annyira vigyazni a sok tekintelyjel, meg kinyilatkoztatassal.
    Az idezett bolcseseg szerzoje, Rabbi Shimon, habar igaza van a jo hirnev becserol szolva, megis csak gyanus nekem mint valaki olyan aki meg negyig sem tud elszamolni.

  • csipke, nincs igazad abban, hogy a szociban a kevés fizetés mellett keveset is dolgoztak… én dolgoztam kórházban is és gyárban is, és nem volt ott lógás, legfeljebb a mesterségesen felduzzasztott adminisztrátori állományban. a melós a nyolc óra munka után ment gmk-zni, de fogy fogalma sem volt a munkáról az nem igaz és bizony csak a Matolcsy kezdi megint azt hirdetni, hogy a magyarok lusták és nem értenek semmihez…..ami pedig a mostani munka- és értékközpontú rendet illetné, hááááát…… a munkaadó mindenható a versenyszférában, tudok olyan főnökről, aki rendszeresen megalázta és üvöltözött a dolgozóival, és amikor egyik kilépett, bosszúból belőtt a lakása ablakán. A hivatalos minimálbér mellett rendszerint jár még több pénz zsebbe feketén, de aki ez ellen szót emel vagy pláne, ugrál, az nem kap munkát. Szakszervezet a versenyszférában nem működhet, és vagy kussolsz és keresel annyit amennyit, vagy mehetsz legelni az árokpartra, családostul.

  • Hát egyre inkább azt gondolom,hogy sokan nem tudják normálisan értelmezni a hozzászólásomat,mivel még
    sokan olvasni sem tudnak…..a gondolkozásról nem is beszélve!.Szegények nem is tudom hogyan végezhették el
    az általános iskolát,ha ennyi ismétlés és magyarázat után sem tudnak kultúráltan és tárgyilagosan válaszolni.?
    A kintieknek azt üzenem,hogy a jómódból többet utazgassanak,főleg az állítólagos hazájukba,hogy a rémhírek
    “igazságáról” meggyőződhessenek,másrészt a valódi és sajnos létező problémák megoldásában esetleg
    lehetőségükhöz képest anyagi áldozatot is hozzanak.!!!uszítás helyett….
    Ami az üldözötteket illeti vigyék magukkal,……
    Azért annak örülök,hogy vannak kultúrált hozzászólások is,a többit tényleg törölni kellene!
    Egyébként amikor megrendeltem a hírlapot nem gondoltam volna,hogy ennyi primitív és gyűlölködő,uszító és
    rémhírterjesztő “magyar”van a világban és sajnos itthon is.
    Ez szomorú,de nem izgatom fel feleslegesen magam az ilyenek miatt,mert maguk alatt vágják a fát és egyre több
    ellenséget szereznek,mint barátot.
    Aki csak fújja a magáét az egyre több ellenséget szerez!
    Egyébként itthon a baloldali sajtó minden valós vagy valótlan hírt megírhat,annak ellenére,hogy
    állítólag nincs sajtószabadság.!!!

  • Csipke Rozsa! Amit a nyugdijasoknak ajanlott, az nagyon szep dolog(a lo…szragondolok). Ami eddig Onben volt, azt most a magyar nyugdijasoknak rendelkezesre bocsajtana. Ez igazan az onzetlenseg nagyszeru mintaja.
    Valaki! Igy igaz!!!
    Toth Jani! Itt bizony kilatszik a lolab. Gondolja, senki nem veszi eszre. A trukk mar nem valik be!!!

  • Alex Rozsa

    ha a nyugdijasokat sajnalja, dolgozzon ertuk tobbet, becsuletesebben es adozzon tisztessegesebben, de csak ugy sehol sem jar 13. nyugdij….ami a faszt illeti, azzal pedig azok kerultek mostansag folytonos kapcsolatba, akik szopjak orbant annak ellenere, hogy mar 20 evvel ezelott latszott, hogy tehetsegtelen semmirekello…

  • Tuske Zsofi

    Nemtom, itt kanadaban ratesznek a szalagra, amin csak a jobb kezeddel tudsz dolgozni, 8 orankent jar 40 perc piheno es ha par ev mulva mar lebenult az a kezed, amivel dolgoztal, akkor attesznek az ellentetes iranyu szalagra…..hidd el, a magyarok tobbsegenek fogalma nincs arrol, mi a munka….hogy tehetsegtelenek lennenek sose allitottam, de a munkafegyelem az a beka segge alatt leledzik ez biztos es itt egy csomo cegnel nincs szakszervezet, szarnak a jogaidra, ha nem tetszik, el lehet menni, de mert alig van allas inkabb kockaztatjak az egeszseguket….nem mellesleg ezek itt fizikailag lenyegesen jobb kondiban vannak, a nok is huznak, mint allat, egy atlag kanadai pasi a telen hoba akadt 7 szemelyes automat egyedul, a sajat kezevel egy pillanat alatt emelte ki a katyubol es ez itt altalanos….persze mindig akadnak olyanok, otthon is, akik huznak es becsuletesen dolgoznak, de az osszeredmeny alapjan megallapithatjuk, hogy nagyon kevesen. Nem elegen ahhoz, hogy a nyugdijasok 13. 14. havi nyugdijrol almodozzanak…

  • Csipke Rozsa! Olyan szepen hasznalja a MAGYAR kocsis nyelvet, hogy mar irigylesre melto. Nem volt maga a szefunal kocsis???? Nem?? Persze istalofiu volt. Mondom fiu, mert nagyon a LIBAS MISI szavait hasznalja.
    En visszaolvastam ezt a blogot es az o irasaiban talaltam hasonlo muszavakat.Neha dr gollner is hasznalta, de nem olyan sokat, mint a miska gyerek. Mas neven is hasznalatos volt, de most hirtelen nem jut eszembe.
    Kulonben, minden szava olyan hiheto, mint a kanadai pasi kocsi kiemelese. Milyen jo is egy olyan orszagban elni,
    ahol csak Rambo-k elnek. Kesz gyonyoruseg… Amugy nagyon egyugyu beiras. Sajnos nem telik tobbre. Igaz???
    A nyelvezetet tanitani kellene.Lehet, hogy tanitja is???

  • csipke, ha szalagon dolgozik valaki, itt is hasonló a beosztás, mert a szalag nem állhat meg akármikor, akárkiért.
    csak itt kevesebb a folyamatos és kötött munkarendet alkalmazó munkahely. De még a nagy bevásárlóközpontok némelyike is brutális munkarendet tartat be a dolgozóival, meg van szabva, mikor lehet wc-re menni (és menses idején is csak 10 perccel több lehet, sőt, a Lidl-t azért marasztalták el, mert ilyenkor külső megkülönböztetést is alkalmaznak….) tehát én úgy látom, azért nagy különbségek nincsenek, legfeljebb ott több a munkahely.
    A 13. havi nyugdíj mögött nem volt járulékfedezet, így azt követelni nem lehet – álmodozni viszont bármiről lehet….. még fehér lovon érkező orbánról is. Bár azt már Vörösmarty is megírta, hogy az ilyesmi az élet megrontója.

  • Kedves Ambator!
    A három korona a Tórából ered, és oda vezethető vissza. A Tóra előírja, hogy az öregnek tiszteletet kell adni mert ők a bölcsesség hordozói. Ez tehát a Tóra “koronája”.
    A papságról szólva a Tóra előírja, hogy a főpapot be kell szentelni, vagyis úgy kell tisztelni, mint egy szentet. Ez a papság “koronája”.
    A királyról azt mondja a Tóra, hogy tisztelve kell félni, ez a király “koronája”.
    A negyedik “korona” az összegzés mert mind a három koronának szüksége van a negyedikre, hiszen lehet valaki pap, király, Talmud-tudós, ha rossz híre van, nem fogják tisztelni az emberek Mivel a zsidóknál a jó hírnév koronája az első három korona függvénye, ennek következtében ez magasabb szellemiséget sugároz, mindenek felett való.
    Érdekes tény, ez az ősi zsidó teória jelent meg a Gyűrűk urában, “Egy gyűrű mind fölött”
    Szóval kedves Ambator, Simon rabbi (h nélkül) nem számolni tanított, hanem erkölcsi alapvetésekről beszélt.

  • Persze a gyűrűk a negatív végpontot szimbolizálták.

  • Boda Marcsi! A közvéleményt kormányzati szinten formáló politikai erők, rafinált erőfeszítéseket tesznek azért, hogy szembeállítsák a magyart és a “nemzettől idegen” zsidókat, egyáltalán a más társadalmi csoportokat, magát a másságot. Orbán minden mondata úgy kezdődik, “mi magyarok” és a magukba sulykolt ellenségkép keresésen alapuló csordavélemény még mindig a nacionalizmus, és a kommunistaellenesség, ormótlan, kiirthatatlan általánosságaitól terhes. Orbán önkényuralmi, megosztó politizálása, ismét életre keltette az össznépi gyűlölködést és országunk jelene egyre inkább a Horthy-rendszer múltbéli formáit ölti magára. A társadalomban egyre többen vannak az ilyen “öntudatlan” antiszemiták mint maga aki élesen tagadja antiszemitizmusát, talán hiszi is, hogy ez így van, és észre sem veszi, hogy olyan fogalmi struktúrákat alkalmaz amelyek egyértelműen az antiszemitizmus tradícióiból származnak. Fogalmilag tisztázatlanul mindent ami társadalmi, politikai, gazdaságpolitikai témában nem tetszik maguknak, zsidónak tartanak, vagy a zsidóságnak tulajdonítják, és azt hiszik ez a normális gondolkodás mód, csak mert a Kárpátok legújabb géniusza is így sejteti.
    Nem az!

  • Alexrozsa

    eltert a targytol, inkabb azt meselje el, milyen alapokon nyugszik a 13. havi nyugdij igenye….persze ne faradjon, mert nincs semmilyen alapja, mintahogy a maga osses tobbi ures frocsogeseinek se….ideje, hogy elkussoljon

  • Zsofi

    ahogy irod, a legtobb ember olyan munkat vegez, ami kozvetlenul nem hoz penzt az orszagnak, csak visz…..ezert a felvett hitelek nagy resze az emberek fizetesere megy….magyaran a tobbseg nem termeli ki a raforditott osszeget…..ezert kellene vegre valami eladhatot, penzre valthatot termelni…..amig ide nem jut el az orszag, addig a magyarok munkahoz valo koze emlitesre sem melto….

  • Kedves Parittyas!

    Okfejtesednek nincs sok ertelme, mert a teologiai fejtegetesnek, ugyan megvan a maga helye, ha nem is itt, de semmi koze a kifogasomhoz. Aki a harmat a negytol nem tudja megkulonboztetni az ne adjon keretlen tanacsokat masoknak. Ami pedig a nev helyes irasmodjat illeti, arrol csak annyit, hogy nekem magamnak is van egy fiam akinek a neve Shimon. Igaz, hogy a magyarok szeretik az idegen szavakat magyaritani, (talan megertjuk, hogy miert, talan nem,) de higyj nekem, a helyes forma Shimon.

  • Boda, Boda!
    Egy a fontos, hogy Ön tud olvasni, gondolkodni és még a nyolc általánost is elvégezte. Javaslom, nézzen ki magának egy cenzori állást a Magyar Nemzetnél és akkor csak az jelenik meg, amivel egyetért. Nem tudom, hogy mit ért az anyagi áldozatok alatt, de hogyha valami olyasmit, mint a győri plébános által létrehozott adománygyűjtés, amely az államadósságot lesz hivatott kifizetni, akkor szerintem Kanadában egy ökröt sem talál, aki csak egy Dollárt is hajlandó volna áldozni, hogy abból a Viktorék választási regiszrációs űrlapokat nyomtassanak.
    Novi56

  • A három korona a Tórából ered, és oda vezethető vissza. A Tóra előírja, hogy az öregnek tiszteletet kell adni mert ők a bölcsesség hordozói. Ez tehát a Tóra “koronája”.
    A papságról szólva a Tóra előírja, hogy a főpapot be kell szentelni, vagyis úgy kell tisztelni, mint egy szentet. Ez a papság “koronája”.
    A királyról azt mondja a Tóra, hogy tisztelve kell félni, ez a király “koronája”.
    A negyedik “korona” az összegzés mert mind a három koronának szüksége van a negyedikre, hiszen lehet valaki pap, király, Talmud-tudós, ha rossz híre van, nem fogják tisztelni az emberek Mivel a zsidóknál a jó hírnév koronája az első három korona függvénye, ennek következtében ez magasabb szellemiséget sugároz, mindenek felett való.
    Érdekes tény, ez az ősi zsidó teória jelent meg a Gyűrűk urában, “Egy gyűrű mind fölött”
    Szóval kedves Ambator, Simon rabbi (h nélkül) nem számolni tanított, hanem erkölcsi alapvetésekről beszélt.

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 24, 2012, 6:11 de. Az ötödik a négy felett csörgősipka a fejeden.Már a germán mitológia is inkább zsidó mint germán ?

  • Ébredjünk fel àlmainkbol! Amikor munkanélküliség van -EU-szinten is 11% körül,nincs fogyasztàs növekedés EU-ban sem,màr régen elkellett volna felejteni a hamis jelszavakat MUNKÀT,KENYERET! Ki köteles valamit màsnak adni? Mindenkinek sajàtmagànak kell elkezdeni a sorsàt jobbraforditani. Ujbol mindenki a sajàt szerencséjének a kovàcsa legyen ! Mert a kormàny sem tud több munkàt adni,tessék elvégezni amit adni tud,és evvel is munkaritmusban marad ,hasznositja magàt a munkanélküli a tàrsadalom szàmàra.A késöbbiekben esélyesbb lehet a-a remélhetöleg-bövülö munkaeröpiacon a normàlis foglalkoztatàsra, Van mit, lenne mit szépitenünk orszàgunkban ! Mindenkinek sajàt és a közösség érdekében hasznositani kell magàt,a lehetöségei szerint. Ez a közmunka célja ! Ez az orszàg célja és jövöje !

  • Kedves Ambator!

    Csak hogy nyelvészetileg helyesek maradjunk. Rabbi Simon nevét mindenhol a világon, Izraelben is h nélkül írják, ez véletlenül sem magyarosítás.Esetleg nézz utána ha nekem nem hiszel! Lehet a Simeon héber névből származó Simonnak van Shimonként írt alakja de általában az angolszász nyelvterületeken, és ivritben is Simon az elterjedt, és ezt most “finomítva” írom, mert valójában soha sehol nem találkoztam még a Shimon névalakkal.
    A “teológiai fejtegetést” nem ragozom tovább mert úgy tűnik neked inkább a vallással van bajod mint a matematikával… Azt mondjuk furcsállom, hogy hozzá szólóként próbálod előírni minek van itt a helye, és minek nincs. Persze ez egy elsősorban közéleti, politikai témákkal foglalkozó orgánum, ami egyébként foglalkozik a kultúrával, így az ahhoz tartozó vallással is, és nem ige hirdetésről volt szó, csak idéztem, amit megérteni nem muszáj, de ledegradálni viszont nem illő!

  • Cupidó te tényleg egy fájóan sötét barom vagy! Nem azt írtam, hogy Tolkien története zsidó, nyilván nem az, csupán annyit, említettem meg, hogy az egy gyűrű szimbóluma fogalmi felépítésében hasonló csak ellenkező előjelű az egy korona elmélethez.
    Ha már mindenáron kötözködni akarsz mert ennyire rosszindulatú szardarab vagy, keríts hozzá némi agysejtet is!

  • Csipke Rozsa!
    Folteteleztem, hogy kitudja szamolni, hogy jon ki (sok orszagban) a 13. nyugdij kifizetes. Tevedtem.Van ilyen.
    Jogossagarol egy szot sem szoltam. Kar, hogy ilen naiv es meg nagyobb kar, hogy ennyire gyuloli a nyugdijjasokat.
    Nagy tevedesben van ha azt gondolja, hogy On vagy Onhoz hasonlok tartjak el a nyugdijasokat. A baj akkor van mikor egy allam nyugdijasok penzet masra kolti. Ezt sajnos sok orszagban lehet tapasztalni.

  • Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 24, 2012, 3:38 du.

    göllner, doktor, doktorovics, doktorov.
    Olyan kifejezés nincs, hogy “ledegradálni”. Egyél egy kis kóser uborkát és nyugodj meg szépen:)

  • Cupidó te tényleg egy fájóan sötét barom vagy! Nem azt írtam, hogy Tolkien története zsidó, nyilván nem az, csupán annyit, említettem meg, hogy az egy gyűrű szimbóluma fogalmi felépítésében hasonló csak ellenkező előjelű az egy korona elmélethez.
    Ha már mindenáron kötözködni akarsz mert ennyire rosszindulatú szardarab vagy, keríts hozzá némi agysejtet is!

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 24, 2012, 3:51 du. Egy korona a mind felett,meg a gyűrű szimbóluma ,Hitler is valami ilyenről álmodozott.

  • Dakóca!
    A degradálni egy simán átírt, latinból származó angol kifejezés, jelentése leminősítés. A magyar nyelv egyik szépsége a nagyfokú alkalmazkodóképessége, a le igekötő “befejeztetett, legteljesebb” (pl.lefürdik) jelentésének használatával a ledegradált kifejezés,egy gyakran használt, önálló jelentéstartalommal bíró magyar kifejezéssé vált, “teljesen lealáz, porig aláz, totál leminősít” jelentésekkel.
    Mütyür mindig vadbaromságokat kezdesz írni mikor, minden tanácsom ellenére valami olyasmivel kezdesz foglalkozni ami bonyolultabb a kifestő könyveidnél. Ne erőltesd! Csak megint fájni fog az üres kis kobakod!:)

  • Kedves Ambator! Megkövetlek!:)
    Valóban van Shimon névalak is, de a Simon nem magyarosítás, mind kettő a Simeonból származik, és mindkettő létezik minden más nyelvterületen is.

  • Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 25, 2012, 1:35 de.

    göllner-gayza, magad mondod, illetve írod, hogy mi a jelentése a degradál szónak, akkor mégis mit nem értesz, okoska törp?:)

  • Na nyugodj meg kicsi ork! Tudom frusztrál, hogy csúf vagy meg osti de ne szomorkodj, az élet még ily kegyetlen megnyilvánulási formájának is van célja. Őőő…talán…, asszem. Ennek még utána kell néznem…! 🙂

  • Ma este köszönt be Jom Kipur, a zsidó év legkomolyabb napja, az Engesztelőnap!

    Minden kedves zsidó olvasó társamnak végleges jó be­pe­csé­te­lést kívánok!:)

    U.i.: Tudom, sajnos vannak itt is többen akik ha szembetalálkoznak ezzel a fogalommal, zsidó, azonnal borzolnak…, vannak olyanok akik ha szembe találkoznak a fogalommal—, vallás, attól borzolnak, és vannak néhányan akiknek ha a két fogalom együtt jelenik meg, az maga a mentális apokalipszis…:)
    Legfontosabb ünnepünk alkalmából szeretnék mindannyiuknak idézni Márai Sándortól:

    “A viszonylagos szabadság, amely nélkül nincs értelme az emberi életnek, egyszerre igazság és jómodor, méltányosság és türelmesség, osztozás és nagylelkűség.”

  • Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 25, 2012, 11:14 de.

    Békés ünnepet, göllner és mindenkinek, akit illet.

  • Rossz hireim vannak azok szàmàra akik több tàmogatàst vàrnak ! Minden kicsi tàmogatàsért a közösség AKTIV TAGJAINAK kell megdolgozni . ÖK viszont elvàrjàk -helyesen- A RÄSZORULOKTOL, hogy vegyenek részt -ahol tudnak-a termelésben, a környezetünk àpolàsàban stb. . Sivesen hallanék javaslatokat egy KIBUZ-i élet szervezéséröl ! Lenne mit tanulnunk IZRAEL-töl.

  • Jaj, csak azt ne, már eleget tanultunk tőlük…

  • kikrol beszel Denes?

    a munkavallalok 47 szazaleka van minimalberre bejelentve? hol vannak az AKTIV TAGOK? maga egy idiota…

  • Mariska irja: “Jaj, csak azt ne, már eleget tanultunk tőlük…

    SZERZŐ: JÁVORSZKY MÁRIA | SZEPTEMBER 27, 2012, 4:27 DU.”

    Edes Mariskam, engem igazan erdekelne, hogy magacska ugyan mit tanuklt az izraeliektol. Latom, boseges tapasztalarta van ebben a kerdesben.
    Addigis mig a hosszu listat elokeresi, hadd irjam ide az egy fore eso nemzeti jovedelm osszehasonlito adatait a ket orszag kozott.
    Az ezereves, dicsoseges Magyarorszag a vilagranglista 44-ik helyen all, evi 21738 dollar egy fore eso nemzeti jovedelemmel.
    A hatvaneves, sivatagi Izrael, a maga alig otmillio lakosaval, 32-ik, 28007 dollaros fejenkenti jovedelemmel. Vagyis, a magyar GDP/capita csak haromnegyede az izraelienek.
    Tudom, hogy persze tudta ezt, mint mindent, de azert nem gondolja,, hogy az izraeliek jobban vannak mint a magyarok, es azert lenne mit eltanulni toluk?
    Ha mast nem akkor azt, hogy mig magyarorszagon az idei aszaly 30%-os elelmiszer arnovekedessel fenyeget, addig Izraelben, aszaly, vagy sem, boseges az elelem termes, meg a “szegeny, ehezo” palesztinok ellatasara is boven futja.

  • Ambator, “az izraeliek jobban vannak mint a magyarok”… Maradjanak is ott! Izrael már beírta magát a történelembe mint terrorista agresszor állam. Van is mire büszkének lenniük!Ezért még megfizetnek!
    A világ összes nemzete békére vágyik, belefáradtak már a háborúba, Izrael népe sem kivétel ez alól, ők is, csak egyre vágynak, hogy nyugalomban, békében neveljék fel gyermekeiket egy szebb jövő reményében,de tudják, hogy hamarosan menekülniük kellesz hazájukból Izraelből, a gyilkos cionisták melegágyából amit az Istentelen Netanjahu cionistái művelnek az egész világon egy harmadik világháborún fáradozva.(remélem a sajátjuk fognak velük végezni, mint ahogy az meg van írva)
    De magyarázza el, hogy ha ott olyan jó az élet miért fáj a foguk a Kárpát-megencére, földünket vizünket….felvásárolva…amit vissza fogunk szerezni,Isten engem úgy segéljen!
    Miért vásárolnak fel országokat, miért gyilkolják a palesztin népet….miért robbantanak ki háborúkat,miért nem hagynak élni bennünket hazánkban bel- és külpolitikai válságot idézve elő Magyarországon és más nemzeti államokban?
    Nem kérünk abból, hogy népirtók és tömeggyilkos fasiszták oktassanak ki bennünket !
    Remélem Ambator elégedett válaszommal, de azért ne vegye saját dicsőségének mint sikeres provokációjának eredményét, mert őszintén örültem, hogy leírhattam az igazságot.

  • Marcsa maga most nem csak hülye de rosszindulatú is. Ez pontosan az a két “erény” amit el lehet mondani a jelenlegi magyar jobboldalról. Izraeli agrárgazdasága a közös összefogásra, a legfejlettebb agrár technológiák alkalmazásával a lehetőségek maximális kihasználására épül, s így az ország nem túl kultúrnövénybarát éghajlata, és korlátozott édesvíz készletei ellenére az egyik legjobb termelékenységi mutatókkal rendelkezik a világon.
    A magyar mezőgazdaságról hasonló jókat lehetett elmondani még egy-két évtizeddel ezelőtt, és a mai napig a húzó ágazatunk lehetne, pláne mert nekünk az éghajlati adottságaink, termőföld minőségünk, vízkészletünk, és a 70-es, 80-as években még a FAO-nál is példa értékűnek számító agrár hagyományaink a világ vezető, minőségi élelmiszer termelőjévé tehetne minket. Csak hát a maga szeretett vezérének sikerült mindent lerombolnia ami kicsit is működött ebben az országban.

  • A szólásszabadság megtestesítőit arra kérném ezennel, hogy ne tüntesse el az általam fent írtakat, így sohasem jutunk előre és aminek az eredménye az egymás sértegetése…ami nem tesz jót se maguknak, se nekünk.

  • Csipke Rozsa ! Aki valamilyen formàban résztvesz a termelésben és szolgàltatäsban-esetleg adminisztràl,tervez,ellenöriz,tanit, vagy a közigaztatàsban,egészségügyben tevékenykedik,katona,igazsàgszolgàltatàs ,rendör stb.-tehàt nem munkanélküli ,hanem AKTIV ! Na kérem ki az idiota ?

  • Maga nem előre megy, hanem hátra, a boldog Mussolini fasizmusba. Igaz, akkor még az Olasz vonatok is pontosan, időre jártak. Majd meglátjuk hogy fog járni a MÁV?

  • Denes

    ne faradjon, en a kapitalizmusban elek es azok az aktiv tagok, akik erteket allitanak elo, magyarorszagon senki! eppen ezert ne mutogasson a segelyesekre, mert, azok nagyobb karokat okoznak, akik feketen dolgoznak….

  • Az általam írt fenti rövid, ártatlan kis mondatból álló hozzászólásomra, idézem “Jaj, csak azt ne, már eleget tanultunk tőlük”, Parittyás lehülyézett és rosszindulatúnak nevez. Pedig az Ambatornak szóló – szeptember 28.2012. 3:04 DE. – i válaszomat még el sem olvashatta mivel az még mindig moderálásra vár, vagy talán mégis?
    Parittyás, reménykedjen hátha mégis átengedik írásom, akkor szabadon eresztheti szabad száját a szólásszabadság és a KMH demokráciájának megfelelően, de a Kiss Tamás által is oly gyakran emlegetett, kihangsúlyozottan alpári stílusban.
    Ja, és a 2 db. youtube videót se engedték át. Az igazságot, szabad véleményt itt nem lehet nyilvánítani, itt, csak a magyarokat szabad piszkítani. Hát ennyi a maguk demokráciájáról, szólásszabadságáról, becsületességről……teszek rá!

  • Helyesbítek, a fenti szeptember 28.2012.3:04. DE.-i, moderálásra váró hozzászólásomban Simon Peres és nem Netanjahu.

  • Marcsa! Egymás sértegetése valóban nem vezet sehova. Azonban amíg olyan értékrenddel, morális határokkal él amiben normálisnak fogad el egy “Jaj, csak azt ne, már eleget tanultunk tőlük…” mondatot, az adott téma és szövegkörnyezetben, addig magától roppant hamisan cseng a sértegetés elvetése. Valszeg nem érzi, ezért hagy hívjam fel a figyelmét! A mondatból félreérthetetlenül kicsengő gondolat, maga a sértő gyűlölködés!

  • Csak kinyílt a zsebemben a bicska mint sok másnak is a magyarellenes osztrák zsidók videója miatt,de az úgyszintén zsidó Dániel Péter szoborgyalázó perének, abszurd provokatív bírói kijelentése miatt, még sorolhatnám….
    Parittyás, és még maga beszél itt gyűlöletről?

  • valoban, az egymas sertegetese nem vezet sehova, meg kene keresni es pofan kene csapni, garantalom, abbol ertene…

  • Marcsa a szólásszabadság mint demokratikus alapjog feltételezi, hogy olyanok gyakorolják akinek erkölcsi normái, moráli színvonala, az évszázadok alatt rögzült, így vele született, és tanult szociális gátlásai elérik az egyetemes emberi kultúra, egyszóval az emberség szintjét. A magáéhoz hasonló világképpel, gondolkodásmóddal élők, akiknek természetes saját honfitársaik származás alapján történő megkülönböztetése, véleményezése, kirekesztése, akiknek a magyar felsőbbrendűség érzés alapozza meg értékrendjét, és faji alapon tesz különbséget egyes nemzetek, etnikumok között, nos az ilyeneknek normális helyeken nem jár szólásszabadság mert nem élnek, hanem visszaélnek vele. Ne csodálkozzon ha feszt moderálják, és véletlenül se állítsa be úgy mintha ez a lap álságossága lenne. A becstelenség határához érő írásokat törlik, ez csakis a lap mások iránti tiszteletét, az alapvető emberi normák iránti elkötelezettségét jelzi. Ennyi.

  • Mily fennkölt gondolatok ! Csak az a baj, hogy nem fedi az igazságot, csak a gazságot rátok vonatkozólag.

  • No! Edes Mariskam, orulok, hogy olyan kereken megirtad az igazsagot, vegre valaki!
    De lassuk csak, hogy mennyi mindent vasaroltak az izraeliek Magyarorszagon!
    Elorebocsajtom, (habar biztos vagyok benne, hogy tudod, mint mindent,) hogy amikor vesznek valamit, akkor a penzuk bejon az orszagba, es ha eladnak, akkor a penzuk kimegy. Namost, amikor akarmelyik eset tortenik, akkor a Nemzeti Bank jelenti a penzmozgast az OSCD-nek, akik osszesitik a statisztikakat es az ev vegen kozlik azt. Namost, mint persze mar tudod, a 2006-7-8-9- es 10-ben az izraeli befektetesek Magyarorszagon a kovetkezo osszeguek voltak:

    2006 befektetes: 9.3 millio dollar;
    2007 eladas es a penz kivonasa: 676.3 ezer dollar
    2008 befektetes 217.7 ezer
    2009 kivonas 196.9
    2010 semmi! Nulla!!

    Namost, ha osszeadod a pluszokat es minuszokat, (neked ez konnyen fog menni,) akkor azt latod, hogy a netto izraeli befektetes kb. nyolcmillio dollar volt, ami valljuk meg bizony nagyon kis osszeg. Ezert ok aligha vasaroltak meg Magyarorszagot, habar igaz, hogy egyre olcsobb, mar egy baltasert is kaphato.
    Hogyan is veszik meg az izraeliek Magyarorszagot nyolc millioert? Te ektelen mamlasz. Csak ne irnal ennyi boduletes marhasagot!

    Forras: http://stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=FDI_FLOW_PARTNER

  • Ambator ! Még kiegészíteném, hogyan lopja ki az EU bankjai a pénzt Magyarországról. Frankfurt Európa Központi Bankjából jövő pénzek a Magyar Kereskedelmi Bankba kerülve, majd onnan a Magyar Jegybankba, miután az visszaküldi oda ahonnan jött, mert külföldön kell tartania a tartalékát, miután a külföldi bankok 1%-ot fizetnek rá, mi 10%-nál is többet, amiért vagyonnal, vagy újabb pénzfelvétellel fizetünk meg.
    Más szóval, az EU Magyarország kárára spekulálva add kölcsönt nekünk.

  • Ambator, amint írja – “2010 semmi! Nulla!!” Ez is, csak azt bizonyítja, hogy nem áll érdekében Izraelnek segíteni a jelenlegi kormányt, ellenben az előző évek befektetéseivel a gyurcsány kormány idejében. Köztudott, hogy a külföld bankjaiba áramlik át a pénz Magyarországról, ami az ország folyamatos kifosztását jelenti az EU elsőrendű támogatásával. Nem tudom, miért jó ez a Fidesznek, de gondolom nem volt más kiút a káoszból amit a közelmúlt szocion fosztogatói a nemzet elleni rablóhadjáratukban elkövettek Magyarország leigázása és a magyar nemzet eltörlése érdekében, amiért felelniük kell és felelni is fognak. Hiába is próbálják letagadni az igazságot és hiába hazudnak a világnak a magyar rasszizmusról….ami a cionista gyarmatosítók aljas propagandája amivel a káoszt akarják szítani, hogy legyen mi mögé bújniuk és mely aljas nemzetellenes játszmában a KMH érdekelt, nem utolsósorban.

  • ki kell rugni innen, teljesen felesleges valaszolni arra a szennyre, amit idefrocskol….

  • Csipke Rozsa ! De én mutogatok mindenkire,mert a haladàsunkért mindnyàjunknak tennie kell ! Még a gyengéknek is , persze ellenségeinknek ez màr sok .

  • Mariskam a marhasagaid kezdenek idegesiteni.
    Ha az Orban kormany nem akar kulfoldi segitseget, akkor miert varod el Izraeltol, hogy segitsen. Kulonosen azutan, hogy az elozo evekben mar befektetett es csak pimaszsagot kapott erte cserebe.
    Azutan pedig szamolj csak utana, hogy hol is fektetned be szivesebben a penzedet, Frankfurtban, vagy Magyarorszagon? PIllanatnyilag, csak hogy kisegitselek, a magyar kamatlab csak 0.5%-kal van az inflacio felett, ami eppen azt jelenti, hogy pontosan fele annak, amit a frankfurti bank fizet a betetre. De ami az igazi ostobasag abban amit mondasz az az, hogy a magyar jegybank nem fizethetne onmaganak semennyi kamatot, mig a frankfurti betetre kaphat, ezert orzi ott. Az csak egy mellekes szerencse, hogy ott az Orban kormany nem lesz kepes a szoros kezet ratenni.
    De most ezzel elkoszonik egyenlore toled, mert nagyon unom, hogy ostobasagokra valaszoljak.
    Dicsertessek!

  • Ambator, hol írtam én olyat, hogy Izraeltől várnám el a segítséget ? Izrael most egyedül is segítségre szorul.

  • Andrási Sándor

    Kedves Gábor! Ön ezt írja: “…..Asszonyom, ezt az ótvar hülyeséget ugye Orbán és csapata verte az ön fejébe?…..A mai nyomort, az élhetetlenné tett országot, a gyűlölködő hangnemet Orbánnak köszönheti. Nem is a Fidesznek, ….”
    Ugye, kedves Gábor, az elmúlt két kormányzati ciklusban Magyarország gazdaságilag megerősödött, államadóssága csökkent, a gazdaság szereplői megerősödtek, a lakossági megtakarítás jelentősen növekedett?
    Vagy talán nem ez történt? Mert ha ez történt, lehet zorbánozni. Ha a zorbán juttatta a lakosságot a hidak alá, ha a zorbán adósította el az országot, akkor, de csak akkor lehet. Ne beszéljen itt ostobaságokat!
    Talán azt is le kellene írni, hogy osztrák felmérés szerint Magyarországról az éves profit 3/4 része kimegy a multik keze által. Mitől is legyen növekedés, miből is lehessen finanszírozni a szociális ellátó rendszereket?
    A magyarországi bankok nem hajlandóak hitelezni, vagy ha hiteleznek, olyan feltételek mellett, hogy vagy olyan helyzetben vagy amikor semmi szükséged hitelre, vagy a hitel visszafizethetetlen, vagy tetemes veszteséggel fizethető vissza. Miért is teszik ezt azok a bankok, akik a kispénzű embereken gazdagodtak, és nyereségesek voltak a válság tomboló időszakában is? Mert nem érdekeltek abban, hogy a magyar gazdaság talpra álljon. Miért is? Európában egyetlen államnak se érdeke, hogy Magyarországon pl. a minimálbér megduplázódjon, vagy pl. hogy a magyar orvos ne vándoroljon ki, a legjobb szakmunkásokkal együtt. Miért lenne jó a németeknek, ha a magyar bioautomatának dupla bért kellene fizetnie? A profitja alaposan csökkenne. Miért lenne jó a francia parasztnak, ha a magyar paraszt újra termelne, és kiszorítaná a piacai egy részéről az áruját. Miért lenne jó Európának, ha az élelmiszernek titulált szemetet nem tudná megetetni 10 millió magyarral? Miért lenne jó az európai és multinacionális cégeknek, ha az országból kiszorulnának, és a felháborítóan magas közműdíjak beszedésétől elütnék őket? Miért van az, hogy a londoni emberek kevesebbet kell hogy fizessenek az áramért, mint a budapesti, vagy a miskolci? Talán Bp.-en, vagy Miskolcon keresnek ötször annyit a dolgozók, mint Londonban?
    Várom megtisztelő válaszát kedves Gábor.

  • Erre én is kíváncsi lennék!

  • Tisztelt fórumozók! Jómagam is közmunkás vagyok. Elmesélném saját tapasztalatomat, tehát hiteles forrásnak tekinthetik szavaim. 8 évig dolgoztam közalkalmazottként. Tavaly elküldtek, és idén év elején visszavettek a volt munkahelyemre (tehát ahonnét 8 év után elküldtek) közmunkásként. A beosztásom ugyanaz mint előtte volt. Csakhogy: előtte 4 órás voltam, most 6, és kevesebbet keresek, mintha 4 órás állományban volnék. Egyik munkatársamtól, akivel ugye 8 évig együtt dolgoztam, megkaptam a következőt: te nem

  • folytatom: te nem tartozol hozzánk, mert a munkaügyin keresztül vagy itt! Hozzá tenném, hogy nem csak 8 általánossal rendelkezem, viszont ha úgy is volna, akkor sem szabadna senkinek sem így megnyilvánulnia. Ez nem minket közmunkásokat minősít! A munkámat, munkahelyemet imádtam, munkatársaimat szerettem. Boldog voltam hogy ha “csak” közmunkásként is, de visszamehetek oda. Viszont sikeresen elérték, hogy remegő gyomorral menjek dolgozni oda, amit annyira szerettem, hogy második otthonomként tekintettem rá. Tehát kedves kommentelők, gondoljátok át a közmunkások helyzetét, ugyanis bárki, bármikor a helyünkbe léphet.

  • Mint vásárhelyi olyan cégnél dolgozom ahol a portaszolgálatot az önkormányzat látja el és több hivatal van az épületben.
    Itt biztos hogy megcsinálták, kirúgták a portást, majd megkérdezték csinálja ugyanaz jóval kevesebbért, vagy megy 40fokos hőségben a körforgalom közepére kapálni.
    Persze hogy ezt választotta.
    Az meg hogy a talpnyalók azt mondják aki közmunkán van az nem akar dolgozni, egy olyan dolog hogy rájuk addig van szükség amíg megnyerik a következő választást.
    Jelenleg állami pénzből a kevés még termelő melóson élősködnek és nem hiszik hogy ők megjárhatják.
    Pedig Demján is azt hitte ha hallgat akkor őt nem , na most őt is de már hiába beszél nincs rá szükség mehet a szemétre.

  • Anita: Nincs mit átértékelnem a közmunkáról. Kizsákmányolás. Lenne mit tenni a településeken közmunkában, de rendes munkakörülményekkel, rendes fizetésért. De úgy már nem éri meg a kormánynak. Ha számít valamit, együtt érzünk veled.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.