Amir Khadir nemzetgyűlési képviselő szerint politikai indítékú lehet lánya letartóztatása

2012 június 7 4:30 du.5 hozzászólás

Amir Khadir, a radikálisan baloldali Québec Solidaire nevű párt Nemzetgyűlési képviselője politikai indítékot lát lánya, Yalda Machouf-Khadir, hajnai letartóztatása mögött. Csütörtökön, reggel hat órakor házkutatást tartottak a politikus montreáli otthonában. Összesen 11 aktivistát tartóztattak le Montreálban a hajnali órákban. Khadr attól tart, hogy a rendőrség esetleg a Grand Prix hétvége miatt próbálja bizonygatni erejét. A 19 éves Yalda Machouf-Khadirt bilincsben vitték el otthonából, barátjával együtt. A québeci diáktüntetések idején történt randalírozással és Line Beauchamp egykori liberális oktatásügyi miniszter irodájának megrongálással gyanúsítják a politikus lányát.

Jean Charest, Québec liberális miniszterelnöke újságírói kérdésekre válaszolva, nem kivánta kommentálni azt a feltételezést, hogy a Grand Prix fokozott biztonságával hozható összefüggésbe a letartóztatási hullám. “Ha bárki megtámadja a Grand Prix-t, akkor nem csupán a québeci kormánynak okoznak károkat, hanem az egész québeci lakosságnak”–mondta a kormányfő, aki rámutatott arra is, hogy turisztikai szempontból a verseny az év legfontosabb, legnépszerűbb rendezvénye.

Amir Khadir sem úszta meg a megbilincselést. Québec városban tartottak illegális tüntetést kedden és innen vitték el a rendőrök a parlamenti képviselőt. Összesen 494 dolláros bírságot fizethet a szabálytalan gyülekezésért. Khadir elmondta, hogy büszke cselekedetére, valamint lánya hozzáállására. Elmesélte, hogy Martin Luther King az ő példaképe.

Khadr szerint felháboritó, hogy a liberális kormány az erőszak szimbólumának tartja a tüntető diákok, a Québec Solidaire, illetve a szeparatista Parti Québécois parlamenti képviselői által hordott vörös kockát. Szerinte nem csak a tandíj-emelés ellen tüntetnek, hanem a példanélküli korrupció és a gyülekezési jog megnyirbálása miatt is.

De közben tovább folytatódnak a liberális politikusok ellen elkövetett támadások. A héten kilenc kormánypárti politikus – köztük Charest kormányfő is – gyanús, fehér port  tartalmazó csomagot kapott postai úton.

5 hozzászólás

  • Hmmm….

    ” Szerinte nem csak a tandíj-emelés ellen tüntetnek, hanem a példanélküli korrupció és a gyülekezési jog megnyirbálása miatt is.”

    Szoval mar az is baj, ha megnyirbaljak a korrupciot? Igazi bolsi hozzaallas!

    Udv;
    Moshe

  • Bencsics Klára

    Pontos volt a hírközlés, Christopher.Sajnos, akit letartoztatnak semmit sem jelent, mert újra kiengedik. Az egész, annyira átlátszó, hogy a Liberális párt ellen megy az egész, s meg akarják buktatni a szeparatisták! A diákságot felhasználják a különböző “érvekkel” bizonyitják az egészet. Tegnap este, hallatlan dolgok történtek Montrealban…..

  • Borzasztó ! Ezeket nem lehet letartóztatni ? Csak Nyilasnak mondott embereket lehet le fogni ! Szedjenek össze vaqgy 100 at és nyomják be a sitre !!!!!!!

  • Bak : Miért ? Téged is bezsuppoltak mostanában ?

  • Tényleg felháborító, hogy nem tapsikolnak a korrupciónak. Szörnyű, hogy mik vannak.

    Christopher, kellene melléd egy lektor, aki átolvassa ezeket az irományokat, mielőtt publikálásra kerülnek.
    De ne Kopácsit vagy göllnert válaszd, mert az afféle csöbörből vödörbe szituáció lenne:)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.