Schmitt Pál mindent tagad, lelkiismerete tiszta és új doktorit fog írni

2012 március 30 2:29 du.45 hozzászólás

Schmitt Pál összesen 10 perces rendkívüli interjújából – melyet Kanadából a Duna TV honlapján keresztül követhettünk – az derült ki, hogy az államfő nem mond le, lelkiismerete tiszta és szerinte teljesítette az akkori kisdoktori követelményeket, viszont nem esett neki jól, hogy a szenátus akkor vonta vissza doktoriját, amikor éppen Dél-Koreában tárgyalt. “Elveszik a címemet, lelkük rajta”–mondta Schmitt. “Nem mondom, hogy új értéket állítottam elő, de a társadalom számára hasznos volt”–nyilatkoztató az államfő plagizált kisdoktori disszertációjáról.

“Nem esett jól, hogy a szenátus elvette a doktori címet, engem is meghallgathattak volna, miközben én a nukleáris biztonságról tárgyaltam. Ha elveszik, elveszik, én is visszaadtam volna, de van bennem kitartás, és 70 évesen bebizonyítom, hogy képes vagyok a mai kritériumoknak megfelelő PhD-dolgozatot írni”–nyilatkozta Schmitt Pál a közszolgálati televíziónak.

Schmitt szerint “becsületes, férfimunka volt” a plagizált disszertáció és  Obersovszky Péter riporternek elmondta, hogy nem fog senkit sem beperelni rágalmazásért, vagy becsületsértésért.

Azzal, hogy Schmitt marad, mindent tagad, harcias hangot üt meg és áldozatként szeretné lefestettni saját magát óriási károkat okozhat Orbán Viktor miniszterelnök tekintélyének és még a Fidesz népszerűségét is bedöntheti. Olyan muníciót adott az ellenzéknek az elkövetkező két évre és az azt követő 2014-es választási kampányra, melyről a baloldali pártok még álmodni se mertek. Ezt az elképesztően abszurd produkciót, az ügy bagatelizálását, a következmények teljes hiányát, a jobboldali holdudvar semmibevételét és a köztársasági elnöki hivatal végérvényes lejáratását nemigen fogja lemosni magáról a Fidesz-KDNP pártszövetség.

45 hozzászólás

  • Plagi Bacsi mondja: “Schmitt szerint “becsületes, férfimunka volt” a plagizált disszertáció és Obersovszky Péter riporternek elmondta, hogy nem fog senkit sem beperelni rágalmazásért, vagy becsületsértésért.”

    Ez igazan nagylelku a tolvaj reszerol. Pedig akar perelhetne is, de nem teszi. Uj oldalarol ismerhetjuk meg az elnok urat.

  • Azon kívül, hogy a smitpalko lejáratja a magyar kormányt, mindennek komoly következménye van, nemzetközi körökben, az egész országra nézve. Miként lehet megbízni üzleti tárgylások során a Magyar emberekben, ha a csalás, lopás, gazemberség következmények nélkül marad Magyarországon? Avagy minden Magyar ember kényelmes elfogadná, hogy gátlástalan bűnözőknek nézhetik őket? Ezek szerint honnan lehet tudni ki a becsületes és ki nem?

  • ne tagadjuk, tudtuk, hogy ez be fog kovetkezni, a kerdes az, hogy tud-e akarmilyen part rendet tenni egy ilyen erkolcstelen tarsadalomban

  • Judith Kopacsi

    MI LESZ?

    Mi lesz rendszer nélkül?
    hazugságban felnevelt,
    tehetetlenségre hangszerelt,
    impotensen erőszakoskodó,
    süketen acsarkodó,
    Kit okolsz majd
    sikertelen jövődért?

    Kopácsi Judith
    1990. November 23.
    Brampton.

  • Én még valahogy azt merem gondolni, hogy Schmitt Pál talán néhány hétig kihúzza, de aztán végül kénytelen lesz lemondani. Teljesen elvesztette realitás érzékét, de ez talán még Orbánnak valamennyire megvan. És ha látja a kormányfő, hogy az eddig szervilis, most pedig hirtelen kontrollálatlan államfő miatt omlik le szavazótábora, akkor talán belátja: itt tényleg a távozásra kell biztatni. Bár ha Matolcsy példáját nézzük, akkor esetleg hiba optimistának lenni.

  • Mint a régi zenebohóc :
    ” Neemm baaajjj….vannn máááásikk …. “

  • A Pali rést hagyott az ajtón kislisszolni. Ha a Viktátor úgy határoz, akkor majd lemond, hogy minden idejét és energiáját a disszertációjának írására szentelje.
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, amire képes.” Joseph de Maestre (1753-1821)
    “Every nation has the government which it is fit for.” **
    “Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.” 

    Megj.** A gyakori és szószerinti fordítás: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, amit megérdemel.” de nem ez volt az értelme annak, amit Maestre írt levelében 1811-ben, reagálva I. Alexander Orosz cár reformjaira, hogy bevezessen egy európai stílusu alkotmányos kormányzást.  Irónikus, hogy mi mindíg ezt az idézetet használjuk, tanácsolva, hogy a polgárok aktivan részt vegyenek a politikában és kergessék el a diktátorokat.  (Az idézetet helytelenül tulajdonítják Alexis de Tocqueville-nek és Abraham Lincoln-nak)  Maistre azonban ellenezte a demokráciát és a Francia forradalmat, egész életében a (isteni) öröklödéses uralkodók és a monarchia híve volt.

  • Puchert János

    „A sport világában a csalók ellen zéró-toleranciát hirdettek. Az aranyérmet természetesen elveszik azoktól, akik esküjüket megszegve akarnak jogtalan előnyhöz jutni. Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni. Semmi engedmény a hazugság és a csalás számára. Azonnali, szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy az kellőképpen elrettentsen.” (Schmitt Pál, 2006. október 15., Kossuth tér)

    Hátha ezt 2006-ban tudta akkor miért felejtette el 2012-re, vagy akkor nem magáról hanem másról beszélt, na de egyforma mércével kell mérni bárkiről van szó

  • Igaza van az elnöknek .Az akkori szabályok szerint kell megítélni. Miért fogadták el,ha az akkori szabályok szerint nem felelt meg az elvárható követelményeknek. Erről nem Ő tehet. Különben is mi köze van ennek a mai gazdasági helyzetünkhöz. Ami az erkölcstelen társadalmat illeti arról beszélhetnénk,hogy mi folyt a “pártállamban”.Azért erkölcsöt illetően volna mit nektek ott amerikában is körülnézni a politika terén és a közéletben, a multat és a jelent illetően. A libás misike pedig modorálhatá magát a hozzászólásaiban,mert az eddigiek nem valami jó fényt vetnek rá ,sem etikailag ,sem emberileg. Csak a gyűlölet süt az ilyenekből és a tehetetlen düh.

  • Földeském MAGA meg ne sztóljon bele.
    Most hirtelen hogy felélénkült a haza náci-párt.
    Holott ehhez az ügyhöz aztán igazán SEMMI KÖZÜK nincs.
    Elvégre az Álamfő tetteit roppant mód helyeseltétek , mikor aláírta nektek a nemzetrontó 366 törvényt nemde ?
    Amiknek jórészét a Jobbik sugalmazta.
    Szóval Földeském meg többi szélsőjobbos : EBBŐL most maradjatok ki.
    Elegünk van már a köpönyegforgatókból.

  • Földes parteingenosse össze vissza ír.
    A Kádár-rendszerben lényegesen magasabb szinten állt a társadalmi erkölcs mint az utóbi két évben.
    És még aztsem tudja a szerencsétlenje hogy 1992.-ben már híre hamva sem volt itt a ” pártállamnak ”
    Az már a rendszerváltás után volt bőven.
    Vagy akkor még Földeském csak bölcsődébe ugrált pelenkában , azért nem tudja ?
    Nézzen már utána a dolgoknak drága uram !

  • Ha Földeském fenntebb vázolt elveit akarnánk alkalmazni , a ” nemtudásról ” akkor én is elvihetnék az uccáról mondjuk egy Ferrarit , csak mert ott áll és nincs kitéve a szélvédőjére hogy ” Elvinni tilos “

  • helyes foldsotet erno

    legyenek ervenyben az akkori szabalyok es ne evuljenek el a buntetesek se!

  • Elképesztő amint ez a 70 éves ember foggal körömmel ragaszkodik a hatalmához!ez már orvosi eset.A törvény ugy szól hogy aki lop azt megbüntetik,a törvény mindenkire vonatkozik,s nem tudása nem mentesiti az elkövetőt!ennyi!Kérdezem én hogy az amit ez az ember a két év alatt aláirt mint dr. az érvényes?Hiszen most már nem dr.!

  • erdekes lenne, ha nem lennenek ervenyesek, mert adhatnak vissza a hatarontuliak a magyar allampolgarsagukat:)

  • Geyza
    – most kivételesen még a Jobbik is támadja őket, és vállalhatatlannak tartják Schmittet!

  • tudom, hogy a mi érveinket balliberális pampogásként szokták lesöpörni – no de a CNN és a BBC már csak nem balos?

  • KEKEC:
    A szélsőjobb nem erkölcsi megfontolások alapján áll ki Schmidt ellen.
    A népszerűségét akarja növelni , meglovagolván a nyilvánvaló népharagot.
    Ők inkább mellette lennének de most az az érdekül hogy inkább ellene legyenek.
    Láttad : Vérnáci Kovácskám is mennyire foggal-körömmel védte Pajabácsit. De csak azért mert le volt maradva egy brossúrával. Amint az átkosban mondani volt szoktuk , ha valaki totál tájékozatlan az éppen aktuális politikai helyzetet illetően.

  • Csak az a baj hogy a fidesz nem áál ki mellette még hagyja hogy vergődjön és süljön meg a saját zsírjában ,máskülönben a mai napig nem fogja fell miért lett Ő elnök.

  • Kovács Éva, te nagyon egyszerű, mielőtt leírsz valamit, szerintem kérj telefonos segítséget.

  • Dán József:
    Szerintem az a jó ha nem mondatják le. Minnél tovább húzza , annál inkább lejáratja azt aki erre a posztra tette , személyes akaratból.
    Úgyhogy had maradjon csak minnél tovább…mi , demokrácia kedvelők pedig kényelmesen hátradőlhetünk és figyelhetjük amint vergődnek a saját aljasságuk súlya alatt.

    Nade Dr.Agonya ? Hogy beszél egy hölggyel ? Esztet tanújja pédaképitől , bizonyos Tatatatalostól , aki híres vitázó ?

  • Mindig megadom a megfelelő tiszteletet minden hölgynek, így neked is, gézuka:)

  • Kedves Kovács Éva :
    Remélem a kissé szikkadt agyú MSzP második körben elkezdi feszegetni annak a jogi kérdését hogy ha egy álammfö hamis néven ír alá rgy törvényt , hogy az vajon érvényes e ?
    Ugyanis szerepel a személyijében a Dr. előnév ! Namármost nem kötelező használni , de ha valaki használja akkor annak érvényesnek kell lennie.
    Ha csak mint szimpla Smittpali írja alá , akkor nincsenek ilyen aggályok. Dehát ő ugyebár szenved a régi idiótikus jómagyarnemzetes rangkórságba.
    Még a P H d .-t is meg meg kockáztatta időnként. Höhö.

  • Apropo rangkórság:
    Ittvan ez az alattomos előttem-beszóló.
    Ő pl. valamimódon eképp akarja magát Mosthatalmonlévő közmondásainak eredetmítoszából vagy abba eredeztetni magát. Ezzel mintegy magasabb ” piedesztálra ” emelkedik sajátmaga előtt , miközben mi jól kiröhögjük , akárhányszor is látjuk a nickjét , mert mindig eszünkbejut a Mosthatalmonlévő amint az erőltetett ál-közmondásait ismételgeti hívei előtt.

  • Göllner András

    Schmitt PhD-t diplomára fog beiratkozni ? Röhej…..Na ez az ujabb PhD fog igazán lendíteni a magyar felsőoktatási rendszer nemzetközi megítélésén – sajnos a rossz irányba. Meddig akar rombolni ez a Pali ? Nem volt elég az amit a kommunizmus alatt művelt, vagy a mostani gerinctelensége ? Meddig kell ezt néznünk ?

  • A Pálgium problémái a határokon túl érnek- Az IOC ugyan nem a leg demokratikusabb egyesület és a Palkó magasan ott van seggnyalásban is, de azért lesz mit magyaráznia és nyalakodnia, hogy ki ne rúgják!
    A Chicago Tribune: Will the IOC boot an academic cheat?
    http://www.chicagotribune.com/sports/globetrotting/chi-will-the-ioc-boot-an-academic-cheat-20120330,0,2739518.column?page=2

    It is almost exactly 10 years since Sandra Baldwin was forced to resign as president of the U.S. Olympic Committee after an admission of having fraudulent resumé entries about her academic career.
    Now another person with Olympic ties is under pressure to resign a much more important presidency after having been found to have committed a capital crime in academe: plagiarism.
    It will be interesting to see what the International Olympic Committee does with this case.
    It involves Pal Schmitt, president of Hungary and an IOC member since 1983. (Cont.)

  • Istenem es ezt a PhD diplomat, kikrol akarja masolni? Egy ember, aki meg az alapveto helyesirasi szabalyokat sem tanulta meg eleddig??

  • Ne aggódjunk, a Viktor küld a palinak egy magyarul írni tudó titkárt/titkárnőt és néhány név-titkosított, Fidesz hű tudóst, akik besegítenek a diktálásba és titkot tudnak tartani.
    Érdekes lesz majd felvetni, hogy a törvényeket, egyebet, amit idáig aláírt mint dr. Schmitt Pál, azokat most újra alá kell majd írnia érvényesítésre? Szerintem a nevét körmölni néhány ezer dokumentumra, szintén ad elfoglaltságot majd. Vissza kell fizetni a doktorátus után járó kb. 2.5 millió forintot a munkaadóinak? Kell új igazolvány, útlevél, jogosítvány, munkakönyv. A nyugdíját is újra kell számolni talán? Nincs káröröm bennem, de van egy nagy adag megvetés és sajnálat, hogy nem tudott felelősséggel és becsülettel szembenézni bűnével, nem kért bocsánatot és nem mondott le, hanem hazudik a mai napig. Már nem a népet csalja meg, hanem saját magát. Sírkövére rávéshetik: “Itt nyugszik Magyarország Köztársasági Imposztora” R.I.P.

  • Puchert János

    Kuncze Gábor remeklése

    Riporter: Kedves Elnök úr! Ne haragudjon, hogy rögtön egy kemény kérdéssel kezdem. Fantasztikus, hogy Ön mennyire népszerű! Minek tulajdonítja ezt?
    S.P.: Nem voltam itthon az utóbbi napokban.
    Riporter: Most viszont haza tetszett érkezni, mindannyiunk legnagyobb örömére. A repülőtéren tömegek gyűltek össze az üdvözlésére, találkozott velük?
    S.P.: Sajnos nem, sietnünk kellett, tudja az államügyek.

    Riporter: A Sándor Palota előtt is sokan várták, hogy egy pillantást vethessenek Önre, volt aki sátrat is vert. Velük sem beszélt?
    S.P.: Sajnos nem, sietnünk kellett, tudja, az államügyek.
    Riporter: Elnézését kell kérnem, de muszáj megkérdeznem, hiszen a munkatársaival a délelőtti, több órás egyeztetésen ebben maradtunk: mit szól a doktori címe körüli történésekhez?
    S.P.: Hallottam ezekről. A viták miatt kénytelen voltam elolvasni a dolgozatot. Életemben először. Nagyon színvonalas munkának látom, ez a Georgiev alapos munkát végzett, indokolt a summa cum laude minősítés. Igaz, nem filozófiatörténetről szól, mint azt korábban gondoltam és nyilatkoztam is, de így is megteszi.
    Riporter: Na igen, de ez mégiscsak az Ön dolgozata.
    S.P.: Természetesen! Hiszen több helyen oldalakat hagytunk ki az eredeti szövegből. Az, hogy mit hagytunk ki, az én szellemi termékem.
    Riporter: Akkor ha jól értem, a doktori dolgozat lényege az, ami nincs benne a szövegben. Ez fantasztikus, ilyesmi még senkinek sem jutott eszébe. Ne haragudjon, hogy a szemébe mondom, de Ön zseniális.
    S.P.: Kicsit neheztelek, hogy csak most vette észre, pedig már öt perce beszélgetünk.
    Riporter: Elnézését kérem, majd bevágjuk a riport elejére, úgy is abban maradtunk a munkatársaival, hogy ma délután felveszünk néhány órát és este bemutatjuk azt az öt percet, ami ebből értékelhető.
    S.P.: Helyes, fontos, hogy pontosan tájékoztassuk az embereket. Hiszen én vagyok az emberek embere. Visszatérve a dolgozatra: valóban, eddig még senki nem kapott doktori címet azért, ami nincs benne a dolgozatában. Nem tehetek arról, hogy ez nekem jutott először az eszembe. Sőt, ez már a továbbfejlesztett változat. Ugyanis nem is végeztem kutatásokat ezen a területen. Hiszen, ha valaki évekig kutat, úgy könnyű, úgy a bolond is tud doktori címet szerezni. De úgy, hogy semmit sem csinált az adott területen és mégis képes értékes részeket kihagyni valamiből, nos ehhez kell a becsület, a jellem, a kitartás. Ne feledje, olimpiai bajnok voltam. Ami azt illeti, még rohanó korunkhoz is tudtam alkalmazkodni: beadtam a kérelmet, egy hónap múlva pedig már doktor voltam.
    Riporter: Elképesztő! Hihetetlen! Bocsánat, hogy ismét akadékoskodom, de miért csak kisdoktori címet kapott az Elnök úr?
    S.P.: Mert akkor még a phd nem létezett. Ha lett volna, azt kérek magamnak. Biztos vagyok abban, hogy azt is megkaptam volna, hiszen jól ismertem a bíráló bizottság tagjait, mindannyian a MOB alkalmazásában álltak abban az időben.
    Riporter: Hogyan tovább, Elnök úr?
    S.P.: Azt tervezem, hogy megszerzem a phd fokozatot, így hetven évesen. Úgy látom, lesz rá időm, nem nagyon mozdulhatok ki majd a Sándor Palotából a következő hónapokban.
    Riporter: Már alig várjuk! Megtudhatnak a nézők valamit az új dolgozatról? Esetleg ismét valami fordítás? Hiszen Elnök úr a kitűnő nyelvi képességeit egész életében jól tudta hasznosítani!
    S.P.: Nyelvi képességek, hát, mit tagadjam, tényleg nem rosszak… Örülök, hogy észrevette. Nos, az is fordítás lesz biztosan, még nem tudom a témát, de a munkatársaim már keresik. Szeretek teamben dolgozni, ne felejtse, az olimpiai bajnoki címet is teamben szereztem, ott is dolgozott a csapat többi tagja. Biztos, hogy valami nagyon vastag, több száz, esetleg ezer oldalas munkáról lesz szó, hiszen a phd azért már komoly dolog. Egyrészt szeretnék még több részt kihagyni az utókor számára, másrészt, a miniszterelnök is biztatott, hogy tartsak ki, mert még akár a Kossuth-díj is összejöhet. A napóleoni háborúkkal szeretnék foglalkozni. Az ideiglenes cím: Béke és háború.
    Riporter: Köszönöm az interjút. Kedves nézőink, önök az MTV1 tényfeltáró riportját láthatták. Ne menjenek sehova, az Elnök úr is marad.

  • Puchert János

    Ma reggel is megszólalt a KE a Vasárnapi Újság adásában a Kossuth Rádióban mikrofon állvány Perjés Klára a műsor főszerkesztője, lelkiismeretem tiszta,méltatlan a támadás mégis csak a KE-röl van szó

  • és kit érdekel, ha a jövőben megír(at) egy Phd-t? Az nem menti a korábbi csalást és a mostani hazudozást. Tisztességes országban némi stiklin kapott politikusok lemondanak. Akarom mondani: NORMÁLIS országban.
    Nálunk viszont azért lehetett felszámolni az OPNI-t (elmegyógyintézetet) mert az EGÉSZ ország az lett (elmebetegek szabad tere!)!

  • Göllner András

    Csak egy banán köztársaságban, meg Magyarországon adnak PhD-t egy dolgozatért. Egy PhD megszerzése kötelező tanfolyamok elvégzésével kezdődik – kb 3 év.teljes időbeli munka. Ezt követően jönnek további kőkemény vizsgák, külső vizsgáztatókkal, ezt követi a disszertáció elkészítése, ami átlag 2 év. A PhD megszerzése egy jó nyugati egyetemen átlag 5-7 évet vesz ígénybe. Magyarországon ezt a munkát pár hónapra leszűkítették megfelelő fenéknyalással, kiskapuk igénybevételével. Schmitt ígéretéből, hogy gyorsan csinál egy másik PhD-t nyíltan látszik, halvány gőze sincs mit jelent a PhD, milyen munkával jár. Szégyen az egész – a magyar felsőoktatás szégyene.Ilyen szeméttel van feltöltve az egész magyar közélet. Mikor lesz végre már rend odahaza, mikor fogjuk végre kipucolni a Kádár rendszerből örökölt erkölcsi moslékot ? Borzadály amit ezek művelnek, és borzadály, amit az Orbánék által meghülyített itteni népség művel.

  • Eszerint ez volt a legnagyobb ász az ellenzék kezében, amit elő tudtak kaparni ellene:)
    Szánalmas ez a lejárató kampány, ahogy van.
    Ezzel nem azt mondom, hogy nem hibázott a Köztársasági Elnök húsz évvel ezelőtt, de uraim, őszintén, érdekes eredményeket láthatnánk a mostani ellenzék diplomáival kapcsolatban is, ha valaki komolyan utánanézne.

  • Ja
    Dakota mélymagyar seggfej szerint ” HIBÁZOTT ”
    Szépöcsém a maguk szájalása az ügy kapcsán.
    Az a szánalmas.
    Amint menteni próbálják a menthetetlent.
    A Nagyvilág ( és a hazai közvélemény 80 száázalékának ) harsány röhögése közepette.
    Érvünk pedig van tonnaszámra eme ” rendszer ellen ” Vagy nem olvastad el ? Ezerszer ide leírtuk a tényeket.

    Egy vicc tegnapról , amit egy vásárló jegyzett fel a piacon :
    Egyik kofa a másiknak átkiabál :
    Te Jóóóózsi . Akarsz egy doktorit ? Most vegyél !! Most az olcsó !
    Szóval itt tartunk seggfejkém. Vedd már észre magadat.

  • Göllner András

    Schmitt ellen sokkal több szól mint szakmai csalása, intellektuális tolvajkodása. Kezdjük azzal a szerepével melyet a Los Angelesi olimpiai bojkott idején játszott. Végig kiszolgálta Kádárékat, és kényelmesen dőzsölt a jólétben, élt mint Marci a Hevesen. Orbánék, és itteni talpnyalóik hegyen völgyön át futtatják a régi rendszer köppenyegforgató sameszait, a gyomorforgató Kerényieket, a Bencsikeket, a spicli Raffay-t, Pordány nagykövet úr egyetemi haverját, a Koltay-t aki a Kádár rendszer nagy propaganistája volt, és lelkesen ugatta a bolsik szövegét, amig ki nem húzták a feneke alól a párnás széket. Gyorsan mindegyik szerzett magának egy másikat, inkább vitézit, mint bolsit. Nem elég hogy odahaza ezek osztják az észt, még itt Kanadába is ezeket a gerincteleneket, kell hallgatni. És ha megszóllalunk, akkor mi járatjuk le az országot !!. A pofátlanságnak valóban nincs határa.Everybody knows, hogy a kártevő Orbán és bandája, és az átverésre szakosított köpnyegforgatói, akik komcsizással, mélymagyarkodással, keresztvetéssel, álszenteskedéssel hülyítik a népet, miközben a zsebünkben túrkálnak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák.

  • Szóval bajnai a hibanélkülvaló, legmegfelelőbb?:)

  • Puchert János

    Heuréka elköszönt a Plagipali

  • Dakota

    igen!

  • :DDD

    Ez a hét legjobb vicce:)
    Biztos így gondolják Hajdú-Biharban is 🙂

  • dakota

    vallalkozni nem kotelezo es pont az a lenyege, hogy senki nem mondja meg neked a tutit, hallottam mar en olyan tozsdezorol, aki elvesztette az osszes vagyonat es ujraepitette a semmibol….persze nalunk ennek meg nincsenek hagyomanyai , marmint annak, hogy az emberek megtanuljanak felelosseget vallalni a sajat donteseikert, lasd schmittpal, meg mindig kell nekunk bunbak es amig kell, addig nem is gondolhatjuk magunkrol, hogy felnottek vagyunk! olvasd el az Ulickaja: Imago c. konyvet, ami oroszorszagban jatszodik es pont errol szol, a kommunizmusbol a joleti tarsadalomba valo atmenet idoszakaban szeuletettek keptelenek igazan felnoni….ugyanez jellemzo a magyarokra is….de eppen ezert nem szethuzni kene es nem lovat adni azok ala, akik felismerik gyengesegeinket es penzt akarnak kovacsolni belole, megpedig irdatlan sok penzt (orban, simicska es tarsai), hanem osszefogva, egymast tamogatva atevickelni az akadalyokon es kivetni magunk kozul azokat, akik a megosztason faradoznak…

  • Erkölcs, felelősség, tisztesség? Hogy is van ez? Ebben az esetben nem egy húsz évvel ezelőtti kisdoktoriról volt szó.

    Érdekes, elgondolkodtató cikkeket lehet olvasni ezzel a témával kapcsolatban.

    “Bajnai Gordon nem törődött az áttételesen miatta tönkrement sok-sok magyar libatenyésztővel, vajon egy ilyen politikus felelősnek fogja magát érezni az egész ország sorsáért? ”

    Jó kérdés.

  • Mé?
    Mit követett el Bajnai Biharban ?
    Mondott egy Őszö…izé..Bihari beszédet ?

  • Deegyébként emlékeim szerint nem a Bajnai van a terítéken hanem Sittplagibá.A Zálamellnők.Vagysi vlot. Aki Ámlemlenők volt rgéebben.

  • Gayza, ezt elmondanád magyarul is? Ez mit jelent?
    “Ámlemlenők”

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.