Valóban nem kell Kertész Ákos?

2012 március 29 8:15 de.73 hozzászólás

“Nem kell Kertész Ákos a kanadai magyaroknak,” lelkendezik a Magyar Nemzet.

A vancouveri Ábrahám Tibor csinos kis csokorba szedve szállítja a lapnak mindazt a nyájas, szeretetteljes törődest, amellyel, szerinte, a kanadai magyarok elhalmozni készülnek az agg írót.

A vádaknak se szeri, se száma. Nem elég az, hogy a komisz kommunisták egyik kitüntetést a másik után halmozták ra, most meg Kanadában is akar “üdülni” két évig, persze az adófizetők pénzén, ahelyett, hogy a rengeteg gonosztettéért végre meglakolna. De majd Ábrahám Tibor es a pénzenvett magyar – a Dancs Rózsa – alaposan ellátják a baját, nemhiába vannak kormányzati kapcsolataik.

Ezzel szemben, ma egy új, ismeretlen ismerős, Miklós, az alabbi levelet kuldte nekem:

“Kedves Sándor!

 Elnézést, de nem ismerem Önt és a teljes nevét se.

Természetesen hozzájárulok, bár tény, hogy indulataimmal teli levelem nem újságcikknek íródott. Ezek valóban mély sebek bennem és írok egy furcsát: fáj a szívem azért a sok barátomért otthon, akik szintén menekültek volna ide, ha lett volna állampolgárságuk, nyelv- és helyismeretük, és annyi barátom, mint nekem van itt… Két ilyen csoport van, akik most nagyon menekülnének: a teljes nyomorba taszítottak, akik azt mondják, hogy ennél már minden csak jobb lehet, ezek vannak millióan – viszont minden reális esély nélkül, hogy betudjanak illeszkedni egy nyugati társadalomba, és a másik, a magas értelmiség, akik teljesen átlátják és gyűlölik azt a hazúg, korrupt, önpusztító rendszert, amit most rájuk erőszakoltak. Ezekből sokan hagyják el az országot, de sokakat odaköt vagy a család, vagy a bénultság, félelem az idegentől, hazaszeretet (mintha innen nem lehetne szeretni a hazát, akár részlegesen is…) vagy egyéb..

Én a jólmenő felsővezető képző üzletemet hagytam Budapesten most, miután üzletileg ellehetetlenítettek. Állásom még nincs, de keresek.

Hát ennyi most hirtelen. Ha esetleg gondolja, akkor inkább írok egy cikket, ahelyett, hogy ezt leközölje, de ha kifejezetten egy kommentet akar csak leközölni, nekem az is megfelel.

Kérem visszajelzését tisztelettel,

Miklós”

Nos, így állunk barátaim.

Talán kibírjuk, hogy a mi Ábrahám Tiborunk magára vállata a teljes kanadai magyarság képviseletét, de nem kötelező eltűrnünk. Nem kell eltűrnünk Somorjai Ágnes átkozódásait, sem a montreáli áhitatos Androvich Tamás pap ármánykodását. Itt az ideje, hogy az a nevezetes Kanadai Magyar Demokratikus Charta a hangját újra hallassa. Mikor, ha most nem?

A mosdatlan jobboldal rengeteg panasza a “kettős mércéről” talán itt is indokolt lenne. Talán a finom úri zsidózas, a “balliberális mocsok” emlegetése megfelelnek a jelenlegi magyar politikai korrektség igényeinek, de a mi felvilágosult és liberális felfogásunk valahogy tiltakozik ellene. Nem tévedésből, de szándekosan hivatkozom a liberális felfogásra. Annak ugyanis akkoris megvan a létjogosultsága, az még akkoris többet ér, mint a szánalmas szűkelméjüseg amely azt mint szitokszót használja csak.

Nosza, munkára fel tehát, Charta népe!

Kertész Ákos nem a maga jószántából menekült el. Mi, akik megismertük jól az emigráció élményét, tudjuk és érezzük, hogy megérdemli a szolidarításunkat, ne vonakodjunk hát azt kifejezésre juttatni!

PETICIÓ!

Kerekes Sándor peticiójához úgy is csatlakozhat, hogy a komment mezőben beírja nevét.

Kerekes Sándor levele és petíciója Stephen Harper kormányfőhöz Kertész Ákos érdekében és a fideszes kanadai magyarok hangulatkeltése ellen:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi, az alúlírottak, úgy véljük, hogy Kertész Ákos magyar íro, aki az őt ért megfélemlítések és fenyegető üldöztetés elől menekült Kanadába, alaposan rászolgalt arra, hogy a kanadai demokrácia védelmében részesüljön. Azt kérjük tehát, hogy minden gyűlölködő, és alantas politikai ösztönöktől vezérelt hangulatkeltés ellenére, melyek csak megerosítik a menedíkjogi védelem szükségességét, szíveskedjék oda hatni, hogy a kanadai kormany Kertész Ákos kérelmét ríszesítse kedvező elbírálásban.

Őszinte híve:

Kerekes Sándor

73 hozzászólás

  • A jobberek cinizmusának , pofátlanságának és mindent elborító hazugságáradtának határa nincs.
    Picinyke , sekélyes lelki kéj-kielégüléseik kedvéért minden követ képesek megmozgatni.
    Ahelyett hogy élnének békében egy VALÓBAN demokratikus országban , amit nemtudni mi okból új hazájuknak választottak.
    Merthogy nem a kanadai államberendezkedés miatt élnek ott , az biztos.
    Akkor vajon miért ?

  • Akkor tehat, lesz aki csatlakozik es hajlando alairni?

  • Rég olvastam ilyen gyenge cikket. A felhasznált állítólagos “levél” pedig önmagáért beszél. Tele van ellentmondással.

  • Na, majd aztán sokat adunk a te véleményedre, dakota. Tanulj meg elöbb olvasni, ráérsz utána, miután még a szöveget is megértetted, kritizálni. Persze, felesleges idötöltés, mert hogy nem vesszük figyelembe. Arra nálad vannak rangosabb emberek is.

  • menedíkjogi = menedékjogi

    ríszesítse = részesítse

  • Nem baj macsek, majd elmúlik nálad is ez a roham. Állitólag az elsö napsütés után jobban lesznek az ilyen betegségben szenvedők.

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Csatlakozom,tàmogatom és alàirom.
    Nagyon csunyàn néz ki ez az egész – a ràgalom és gyülölethadjàrat Kertész Àkos ellen.
    -Ha nem értenek egyet a leirt véleményével – mondanivalojàval : akkor lehetne okosan vitatkozni, ügyesen érvelni, még ki is kérhetnék maguknak a sértönek talàlt passzusokat: csak ehez kimüvelt emberfejek kellenének, amik ugylàtszik hiànycikké vàltak a mai Magyarorszàg területén.
    Helyette fenyegetnek és kiabàlnak, nagyon nem szép ez igy.
    Ugyhogy alàirom, csatlakozom, tàmogatom a peticiot.
    Személy szerint nekem a szivem szakad meg attol, ami -és ahogy történik a mai Magyarorszàgon: ennyi gyülölet màr régen nem volt a levegôben, mint manapsàg.
    (És amint làtom, ide is csapodik jocskàn ebböl, a hozzàszolàsok félelmetesen közönségesek, vad indulatokkal vàdolnak – vàdaskodnak – felhànytorgatnak és bosszut esküsznek. Szomoru.)
    Ruttkay Annamària

  • “A Kossuth-díjas író , fenntartja minden szavát a magyarokat „genetikusan alattvalónak”, „moslékzabálóknak”, a holokauszt egyedüli felelőseinek nevező Kertész Ákos író, aki szerint ő megtanult írni, bírálói viszont nem tanultak meg olvasni.”

    Kertész nem kért bocsánatot

    http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_09_02_nem-meglepo-magyargyalazo-gondolatokat-irt-a-kossuth-dijas-iro

  • Judithka, három eset lehetséges.
    -nem olvastad el a fenti irományt
    -probléma van a szövegértéseddel
    -a harmadikat nem mondom, de úgyis tudod:)

  • Judit! Nem veszem föl a kesztyüt !

  • Macsek, igen nemes cselekedet részedről. Megjegyezném, valami hasonlót kellett volna cselekedni Kertész Ákos szavaival is. Ezek szerint képes lennél rá, csak megválogatod, hogy mikor és kivel.

  • Dakota, na zakson, két betünél mellé ütött. ennél nagyobb tragédia ne érjen senkit se,

  • A vadindulatokat, inkább balról látom.
    Kertész Ákos a magyarságot több gyalázó jelzővel illette, ami megjelent az Amerikai Népszavában. Ma is ott megtalálható, soha nem vonta vissza.!
    Dijait a szocialis kormány idején kapta.
    Nem kételkedek írói tehetségében, de sajnos idős korára elvetette a sulykot.
    Nem hinném, hogy Kanadának FONTOS lenne őt ide beengedni és letelepedését jóváhagyni, különös tekintettel a mostani kormány bevándorlási minisztere miatt, aki fiatal és professzonalis embereket keres mint emigránst.
    De kétségtelen, kanadai jóbarátai mindent megtesznek majd, hogy sikerüljön. Ha másképp nem is, de pénzáldozattal ! Bár Orosz Józsefet is idehozták ilyen alapon,de ahogy hallom, nem találta meg itt a szerencséjét, és tavaly már hazament.
    Mint magyar író sem fogja itt megtalálni a jólétet, nem csak azért mert idős, hanem már nincs értelme angol vagy francia nyelven irnia.
    Taxi sofőr sem lesz, mint sok magyar új emigráns tette régen.
    Konkluzió: állami segélyből fogja tengetni napjait, nem hiszem, hogy boldogan.
    Magam részéről semmi kifogásom ellene, ha beengedik, szerintem, nagyobb büntetés lesz neki, mintha otthon maradt volna.

  • Judithka, ebben az esetben nem a helyesírási hibákról van szó:)
    A szövegértéseddel tényleg probléma van, ha a hozzászólásomból ennyit voltál képes kikövetkeztetni:)))
    Dolgozz még rajta, addig teljesen felesleges veled ilyesmiről beszélni, mert fogalmad sincs róla. Béke veled.

  • Klara Bencsics

    ha magat megturik itt Kanadaban, akkor Kertesznek meg kifejezetten orulnek, hagyja mar ezt a rosszindulatu segelyezest, hiszen az elete soran megirtakbol boven megel egyreszt, masreszt innen is remekul tud publikalni barhova….mindig magabol indul ki, mert maga csak kanadai konyvtarban tudott takaritani? maga egy irigy es hazug ember es hamarabb utlerik, mint a santa kutyat meglassa!

  • Misi:
    Hagyni kell idióta Klárikát rinyálni…látszik hogy fogalma sincs a szerzői jogokról és az azokból csordogáló pénzekről.
    Azért mert ő , Klara Bencsics a kanadai adófizetők nyakán élősködik valamiféle segélyen , azt képzeli hogy mások is amolyan ” magafélék ”
    Ez még nem lenne nagy baj , a mélységesen undorító az benne hogy a feltételezett segélyt MÁSOKTÓL sajnálja.
    Mintha az -ha valóban úgy lenne- fikarcnyit is csorbítaná az ő ottani megélhetését.

  • Igaz, elfelejtettem művei szerzői jogairól.
    Vajon mennyi lehet?
    Mellesleg misi, rosszindulatú megjegyzésére: asszitens könyvtáros voltam a McGill egyetemen és az Alcan Engeneeringben, tehát NEM takaritónő.
    A segélyek a kanadai adófizetőktól erednek, és nem sajnálom tőle.
    Inkább Őt sajnálom, kanadai utolsó éveiért……

  • A cikkíró, Kerekes Sándor ugyanaz a személy, aki az mtvtoronto videofelvételén látható főszerepben?
    Csak a pontosítás miatt kérdezem.

  • Igen, a Kerekes Sándor volt az, aki bátran felszólalt Morvai Krisztina ellen Torontóban.

  • ilyen bunkok a kanadai magyarok IS!?

    ez az a Morvai, aki a zsido fasz melyrehato ismereterol irt tanulmanyt?! mert CSAK ehhez ert!?

    Kerekes, errol eddig nem tudtam, sokat nott a szememben, manapsag a batorsag egy ritka magyar tulajdonsag!
    az a magas nemtom ki, de a morvai nem asszony hanem egy hulye picsa! nem jar neki semmi tisztelet, mert azok utan, hogy befekudt minden ismert magyar zsido agyaba, utana beallt a szelsosegesek koze zsidozni penzert es mikozben a bunozofeju jobberek eus zaszlokat egetnek, azert o bent ul a eu parlamentben es felveszi azert a szarkavarasert, amit csinal a fizeteset……kell meg ennel kepmutatobb hazug magyar? Ennek tapsoltok ti itt Kanadaban??? Szegyen!!!! kifele a buta nepnek: nem leszunk mi eus gyarmat, befele meg gazsulalnak a kolcsonokert!!! vastag arcbor es eros gyomor, ami emeszthetove teszi Morvait! Ugy tunik sok kanadai magyarnak van!

  • csatlakozom a petícióhoz. Szégyen az hogy egy Morvai Krisztina Kanadában előadást tarthat.

  • de ez sajnos a kanadai magyarok szellemi szinvonalat is pontosan tukrozi, en mindig tudtam, hogy ezek azok, akikhez se angolul, se magyarul nem jut el az informacio, az otvenegynehany evvel ezelotti serelmeiket erjesztik es ezt aggatjak orbanra, mint felmentore….az meg sem fordul abban a sorvadt agyukban, hogy orban veszelyesebb, mint kadar es az osszes kommunista egyuttveve, mert a kommunistak az eltelt idoben kihaltak, kicserelodtek, megujhodtak, pozitiv iranyban valtoztak, orban meg az alvilagot kepviseli, eszkozeiben is alvilagi es ahogy egyre sikertelenebb, ugy valik egyre brutalisabba, az en generaciom nem tudja, nem tudta mi az felni, most kezdjuk tanulni?! nehogy mar! Orban takarodj!

  • Köszönöm, Christopher, akkor jól gondoltam, hogy ő az. Én nem láttam a videón, hogy felszólalt volna. Lehetőséget kapott, de nem élt vele.

  • pont olyan felesleges lett volna egy ilyen kozonseg elott, mint hozzadszolni dakota…

  • Én ezt a magas faszit már úgy szájbavágtam volna, hogy kiesik a füle is.

  • Gabor

    ez itt kanada es epp felvetel keszul, ilyenkor nem lehet pofozkodni….. a tulerot elnezve, szerencsere!

  • Nyári Miklós

    “ez az a Morvai, aki a zsido fasz melyrehato ismereterol irt tanulmanyt?”
    Igen kopacsi, Ő az. Nem minden zsidó olyan hülye, mint te.

  • Csatlakozom a petícióhoz. A Schmitt “doktoriját” vizsgáló bizottság vérlázító tevékenysége után (leszámítva az egyetlen független tag valóban független véleményét) azt kell mondanom: Kertész Ákosnak teljesen igaza volt. Ilyen gerinctelen, alattvaló, szolgalelkű, beszari, sunyi alakokkal van tele a magyar közélet, mit ez a bizottság.

    Magyarországon diktatúra van – nem, nem jön a fekete autó, de az történhet csak, amit az állampárt akar, az állam egyenlővé vált az állampárttal, aki nem hajlik, azt kirúgják, vagy eltörik – ehhez képest Kádár maga volt a liberalizmus.

    Merkl Gábor

  • Judith Kopacsi

    Neked meg ilyenkor mi bajod van Nyárikám? Mert hogy eddig még meg sem szólaltam itt, de már rögtön ugrottál, mint a béka, amelyik bele esett a forróvizbe?

  • Judith

    es egyben elarulta magat, mert ugye csak dakota meg a szellemtarsai hiszik, hogy te meg en egyek vagyunk….

  • Nyari

    de akkor arrol kene tartania a beszamoloit is es nem elkalandozni a politika fele, amihez meg nem ert!

  • Gabor

    teljes mertekben egyetertek, akik a hatvanas evekben szulettek, mint en, azoknak Kadarral es az evrol-evre szoritasabol engedo rendszerrel nem sok baja lehetett, vegulis ebbol az engedekeny rendszerbol notte ki magat orban, ha egy nyugati tipusu demokraciaban orban kiallt volna es elmagyarazta volna, hogy akik kokardat hordanak, igaz magyarok, akik nem, azok nem, azonnal bortonbe zartak volna. uszitas vadjaval….a mi rendszerunk meg csak allt es bameszkodott, mert fogalma nem volt ezt most szelutes erte, vagy komolyan beszel es az en generaciom a mai napig megtartotta ezt a bekes, birka nemtorodomseget, ezt ismerte fel orban es el vissza vele a mai napig…..talan nem artana, ha felismernenk vegre, hogy ez nem viccel es nagyon veszelyes!

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Kedves Libas Misi,és Geyza,nagyon koszonom, hogy odamondogatnak, -megha idonkent kissé szaftosan is:-) -de amikor még a segedkonyvtarosok ( a McGill egyetemen…) sem figyelnek a szavakbol összeàllitott mondatok értelmére akkor nagy a baj.
    -“Nem hinném, hogy Kanadának FONTOS lenne őt ide beengedni és letelepedését jóváhagyni, különös tekintettel a mostani kormány bevándorlási minisztere miatt, aki fiatal és professzonalis embereket keres mint emigránst.”
    idézet Bencsics Klàra hölgytöl.
    -Kanadànak IGENIS FONTOS(elnézést a kiabàlàsért, de igy talàn meghallja az illetö) ide beengedni és letelepedését jovàhagyni,különös tekintettel a mostani kormàny bevàndorlàsi minisztere miatt (ez mit jelenthet bencsisül?)- aki szerintem pontosan tudja,hogy ki kicsoda és ki mennyit ér, – akàrhàny éves is legyen az illetö.
    Nagy hiàny van Kanadàban is kulturemberekben, ezt abbol is lehet làtni, hogy nekem : egy takaritönönek kell védenem és kiàllnom egy ilyen kaliberü magyar iro mellett :egy igazi segédkönyvtàrnok ellen – mellesleg: a munka nem szégyen,-De én még ismertem könyvtàrosokat is meg segédkönyvtàrosokat is, akik müveltek és széleslàtokörüek voltak,-még Ady Endrét is ismerték.
    De arra kivàncsi, hogy mennyi a szerzöi jogdija, megàll az ész ettöl a kisstilüségtöl.

  • Drága Annamaria … Méghogy én kissé zaftos ? 😀 😀 😀
    Hát olyan fínoman fogalmazok itt mint az intézeti rózsaszínű szűzleánykák !
    Vigyázok minden szavamra !
    Ha igazán csúnyán akarnék beszélni akkor elővenném azt a stílust , amivel a régi TTC Atomchat.-en szocializálódtam a NET-es műfajra.
    ( Mostmár kár odamenni , a tulajok olyan 3 év után megunták azt a fertőt és gyerekoldalt csináltak belőle. A TTC annyit tesz hogy Tétova Teve Club. Mostmár híre hamva sincs ott Broáfka Ottokárnak és Alízkájának , Dokinak ,meg a többi őrültnek…)
    Naszóval ottan minden este anyázásra gyűlt össze az úri közönség. Olyan kifejezésekkel , hogy ha azokközül akárcsak egyet is ide beírnék , többé már nem jöhetnék ide.

  • Valóban , sokat elárul Klara Bencsics úrhölgyről elejtett megjegyzése :
    ” Vajon mennyi pénze lehet neki , ”
    Amennyire én tudom , Nyugaton ilyen kérdés feltevése egy társaságban főbenjáró modortalanságnak számít.

  • Annamari:
    ÉN is boldog ember vagyok , mert unkanővéremnek a régi udvarlója egy házban lakott egy emberrel , aki ismert egy olyan embert , aki az emeleten abban a lakásban lakott ami mellett volt egy ajtó , amin egyszer átment egy valódi segédkönyvtáros !! !!

  • Klara Bencsics

    Nagyon örülök, hogy nem élek Torontóban! Ilyesmi soha nem fordult elő Montrealban!

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Gayza, ez jo szöveg, mondhatnàm: LOL.
    Szàz szonak is egy a vége: én most montréàli lakos vagyok,napjaimat tengetem per pillanat mint tànc-és illemtanàr és àllatszeliditö.(kacsintàs mellékelve) Néha a könyvespolcokat is porolom.
    Akàrmikor akàrmiben àllok Kertész Àkos mellett,és ha akàrmit akàrmiben tudnék segiteni, boldogan megtenném.
    Szégyen gyalàzat ez a kockefejü értékelése, de az is lehet: hogy az uj generàcio, akik felnöttek, azoknak fogalmuk sincs a multrol, es hogy mi hova vezet-miböl mi lehet – illetve màr van: a nacik nem is a spàizban, de a Parlamentben vannak.

  • nemtom Annamaria

    kik tartoznak az uj generaciohoz, de en sem vagyok meg ven trotty es all mogottem 3 egyetemet vegzett fiu, azok sem estek messze a fajuktol, de legelsosorban Christopher Adamot emlithetnem, aki korat meghazudtolo modon pontosan latja az osszefuggeseket, amikhez persze valamivel tobbet kell olvasni, mint egy segedkonyvtarosnak:)
    a fiatalok nem azert nem hallatjak a hangjukat otthon, mert nem ertik, hanem azert, mert az ertelmesebbje, tehetsegesebbje epp elvezi eus tagsagunk elonyeit, azaz kulfoldon dolgoznak, tanulnak….

  • Kovács Árpád

    Öreg kertész nem tud semmit bizonyítani hogy leköpték ,utcán megzavarták uszodában vízbe akarták folytatni,bizonyítani kéne ,akkor szavahihető lenne . Oknyomozó riporterek az említett helyszineken érdeklődtek mit láttak a kertész által előadott rágalmakból ,mindenki mosolygott és valótlanságnak hazugságnak vélik a vádakat.Megdőlni látszik az üldözési menekülés,Canada befogadja ,tegye ,egy kommunista hazuggal balhézó bérenccel kevesebb hazánkban,közélet tisztul a magyarság gyógyul,senkinek nem hiányzik a vén moslékzabáló ,,közben az öreg elfelejti hogy ő is magyar a saját nemzetét gyalázza benne önmagát is .Dolog érdekessége hogy hogy az öreg kertész nem mert kiállni a nyilvánosság elé beszélni a vele történtekről ,hanem egyenest sutyiban kiszökött nyugatra , érdekes a azok a szocik segédletével akik szintén külföldön gyalázzák a nemzetüket ,közben saját magukat is ezzel.Ha kertész tisztességesen elő áll mer beszélni a történtekről ,mindjárt más lett volna helyzet ,de sunyi bizonyítás nélkül balhézik az biztos hogy a története nagy hazugság.Hogy a Magyar nép nem áll az öreg mellé ,komcsik akik kiszöktették nem tudnak harcolni az öregért ,szinte ölükbe pottyant egy a vén ingyenélő ,fájó nekik ,elment az öreg ,nincs balhé élesítés.

  • Göllner András

    Nacsak….a Kovács megint betért kalapálni. Remélem senki se veszi fel a büdös kesztyűjét, amit maga mögött hagyott..

  • Kedves Szarkováts Árpibátsi :
    Maga megint pofára esett , roppanatul sajnálom..( persze nem igaz , nem sajnálom , röhögök Magán és a totális politikai melléfogásai miatt amiket itten mint egyetlen és igaz VÉLEMÉNY gyanánt próbál ránk tukmálni )
    Ugyanis mostanra már imádott Jobbikosai valamint a Gój motorosok ( Lázár fivérek , CBA áruház-lánc érdekeltség )
    is szorgalmazzák ScHmITT Palibá’ minnél hamrábbi távozását..
    Hát öregem..ezek most nem a Maga napjai.
    ÉS megtnyugtatom : Ez még csak a kezdet.

  • Kovacs

    nekem meg olyba tunik, hogy akiket megkerdeztek az ugyrol, azok adtak le a drotot a jobbereknek (gondolom, mert ok is azok), mikor jar Kertesz az uszodaba……tudod kovacs a ti ugyeiteket sosem normalis emberek szemszogebol kell megkozeliteni, hanem a bunozok szemszogebol es ahol a koztarsasagi elnok egy kozonseges csalo, ott az ilyen hu szolgafele, mint a tefajtad meg mind primitiv tanulatlan csodtomeg…ha van esze a nepnek gyorsan eltakarit benneteket, mint a szemetet…

  • Judith Kopacsi

    Még hogy nincs Kertész Ákosnak bizonyitéka az üldöztetésére? Elég csak a kovácska, és a hozzá hasonlók bejegyzéseit leforditani, és máris tiszta lesz az ügy, mint frissen puccolt ablaküveg. Sorba állnak a bizonyitással!!!! Azt hiszem ezt hivják annak, amikor valaki beledől a saját dugályába, ugye?

  • Bencsics, könyvtárosasszisztensek gyöngye – a magyarok inkább köszönettel tartoznának Kertész Ákosnak, mert nem az a barátunk, aki elfedi a hibáinkat, hanem az, aki megmondja, hogy elgondolkozzunk és változtathassunk rajta.
    Kertész Ákosnak a szociban eleinte nem volt más lehetősége, – a polgári származása miatt, tudod – csak szalag mellett fizikai munkát végezni, később lett csak belőle bölcsész (mellesleg a könyvtárosasszisztens nem az, csak könyvtári segédmunkatárs, nem is tud ma Magyarországon munkához jutni) A könyveiben ugyanolyan szókimondó, már ami a hibákat illeti… az, hogy az ilyesmit valaki nem díjazza, az azt jelenti, jobban szereti a szemtől szembe hízelgést, háta mögött pocskondiázás úri stílusát.
    Geyza: nem gúnyolódunk könyvtárosokon! én is az vagyok, igaz, nem asszisztens, mint a Bencsics, hanem szaktájékoztató, szintén egy, bár hazai egyetemen…. 🙂

  • most olvasom, hogy kovács lekommunistázta Kertészt, hát sok minden volt, de kommunista az nem. Na de hát a tények az ilyen kovács/bencsics/macska-féléket nem szokta nagyon zavarni.

  • Zsofi

    remelem nem az iparmuveszetien:)

  • Lepsényi József

    Csatlakozom Kerekes Sándor petíciójához és aláírom!

  • Lepsényi József

    Az újnáci , új-nyilas ringyóvá lett jogásznő meg az ügyvédtársa,a világ minden részén előadja az aljas hazugságait
    2006-ban a Fidesz meg Jobbik csőcseléke rátámadt a rendőrsére akik csak védekeztek.Nem igaz hogy a rendőrség békés tüntetőkre támadt.

  • TE ROHADÉK GAZEMBER CRISTOPHER ÁDÁM !

    MIÉRT AZ ANYÁD KÚRVA PICSÁJÁÉRT MODERÁLOD KI A HOZZÁSZÓLÁSAIMAT ? NEM TETSZIK , HA VALAKI LEIRJA , HOGY HAMIS ,HAZUG ALAKOK VAGYTOK, AKIK MEGHAMISITOTOK MINDENT , AMI MAGYARORSZÁGON TÖRTÉNIK ? A SAJÁT SZÁJATOK IZE SZERINT ETETITEK AZ OLVASÓTÁBOROTOKKAL A HAZUG IROMÁNYAITOKAT ? SZAR ,TETÜ GAZFICKÓK VAGGYTOK ! MOST HA AKAROD KIMODERÁLHATOD EZT A HOZZÁSZÓLÁSOMAT IS , DE NE HIDD, HOGY AZ IROMÁNYAITOK ITT MARADNAK ! LESSZ GONDOM, HOGY MINDEN LEHETŐ FÓRUMON KÖZZÉTEGYEM A HAZUGSÁGAITOKAT. TI MEG HÜJITSÉTEK ITT EGYMÁST , HISZ SZELLEMI KÚTFERTŐZÉSBEN SZENVEDTEK A TÁBOROTOKKAL EGYÜTT .

  • haha rühes

    én is remélem, hogy ezt közzéteszed, nem is kell hozzátenni semmit, mert magáert beszél!

  • Judith Kopacsi

    Érdekes. Hogy meg tudnak sértödni, amikor mint hivatlan vendégeket kitessékeljük innen. Ugyanakkor mindent elkövetnek, hogy tudomásunkra hozzák Kertész Ákost, és a vele hasonlóan gondolkodókat a világ végére üldöznék el, ha tudnák. Kettös mérce?

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Atyavilàg, ez a fenti hozzàszolàs Fekete Macska alàiràssal- felhàborito.
    – Mégis ezt hogyan gondolja kedves Fekete Macska? Ez nem mélto egy felnött kulturàlt embertöl, kérem, hogy viselkedjen.
    Nyomdafesték ezt nem is birnà ki, csak az éter.
    Jo lenne egy kis cenzuràlt alkalmazni mégis itt, dacàra annak: hogy minden vélemény szàmit, de ez egy vélemény?
    Méghogy “hüjitjük” egymàst. Ez a hab a tortàn…

  • Lepsényi József

    Szegény elmebeteg Fekete Macska.Valószínű zárt osztályon lenne a helye.

  • ” Az újnáci , új-nyilas ringyóvá lett jogásznő meg az ügyvédtársa,a világ minden részén előadja az aljas hazugságait
    2006-ban a Fidesz meg Jobbik csőcseléke rátámadt a rendőrsére akik csak védekeztek.Nem igaz hogy a rendőrség békés tüntetőkre támadt.

    Szerző Lepsényi József | március 30, 2012, 12:59 du. ”

    lepsényi, szerintem köpj fel és állj alá.

  • Ne azok pofázzanak akik nem itthon élnek ! Megvannak fizetve , hogy azt a sok szennyet szórják a Magyarokra , pénzért az anyját is gyalázná ezek a hazátlan trógerek ! Szar evők !!!!!!!!!

  • Bak..Bak…hogy maga micsoda egy mocsok

  • heheheh Nyári Miki tavasszal is agyatlannak látszik. Milesz akkor mikor majd valóban megfő fejében a rakomány ? A negyven fokon ?

  • Judith Kopacsi

    Bak , és ki fizet szerinted minket, és mennyit? Ha már olyan sokat tud rólunk, legalább ezt is árulja már el, mert e hó végéig be kell adni itt az adóbevallást, és itt szigoruan veszik ám, ha nem egyezik a bevétel az adóval! És tudja, mi Kanadában tiszteljük a törvényt és szeretünk adót is fizetni, amiből kapunk vissza persze sok mindent cserébe. Pl. orvosi ellátást, meg könyvtárakat, meg az utakat is jó karban tartják és a szemetet is idöben elviszik.

  • Olvasva a hozzaszolasokat,elszomorito ez a megosztottsag.Azt gondoltam,tavol a hazatol osszetartas van,de sajna nem.Miert van az,hogy akinek nem tetszik a jelenlegi kormany tevekenysege es velemenyenek hangot is ad,az rogton,komcsi,libsi stb?Miert van az,hogy azok a kormany szimpatizansok mondjak ezt,akiknek kedvenc politikusai szinte mind,kivetel nelkul kiszolgaltak es egyutt mukodtek az elozo kommonista rendszerrel.Tagjai voltak a KISZ-nek,az MSZMP Kozponti Bizottsaganak,a Hazafias Nepfrontnak.Most ezek az emberek,a regi jo elvtarsak [email protected] a tanyerba,amibol nem reg jo izuen ettek,es ok osszak az eszt.Igen ezek mellett kiallni,tuntetni es eltetni oket,helyeselni amit tesznek,nagy es dicso hazafisag.Talan el kellene gondolkodni nehany gyulolkodo hozzaszolonak mi mellett es kik mellett is all ki ilyen vehemensen.

  • Marica, miért van az, hogyha valakinek más a véleménye bizonyos dolgokról, mint nektek, akkor azt rögtön kikiáltjátok fasisztának? Mindenféle jogalap nélkül.

  • dakota

    talan mert tenyleg azok vagytok?! hogy nem tudsz rola, nem meglepo, ennyire tanulatlanok altalaban is a jobb oldalon! lasd schmittpal!

  • Jó volt viszontlátni a Magyar Házat és Vaski Gábort. Nem értem viszont azokat akik csak felületes ismeretek alapján vitatkoznak a magyar belügyekről. Aki itt él és van szeme a látásra és füle a hallásra az bizony erősen aggódik a dolgok jelen állapotján. Ami ma itt folyik az hatalomkoncentráció és vagyonkoncentráció. A cél pedig hangzatosan a takarékosabb működtetés. Közben szép lassan tönkre mennek az intézményeink,az oktatásunk pedig egyházi fennhatóság alá kerül úgy fű alatt.Ráadásul nem nyakig,hanem bokáig el van adósodva az ország. Ezt még megtetézzük jó piaci hitelekkel.A legutóbbi kötvénykibocsátás 9 % feletti kamattal történt. Lehet számolni a következményeit.Az IMF sem egy szociális intézmény,de legalább kontroll alatt tartaná az ország gazdasági ügyeit,mert igazán ránkférne. Egyszerre van jelen a szegénység,a szociális, kulturális intézmények ellehetetlenülése és az állami pazarlás.
    2oo6-ról csak annyit: sokan néztük döbbenten a tv székház ostromát és az ott randalirozó csőcseléket.A másik döbbenet az volt, hogy a rendőrség arra nem volt képes,hogy saját embereit megvédje. Ami utána következett az azzal együtt,hogy jogszerűsége vitatható – nem volt más,mint az egyszerű kivezényelt állomány bosszúja.
    Ez azon dolgok egyike amikor egyik félnek sincs igaza és mindkét félnek igaza vagyon.
    Még valami: nem csak a fiatalok nem hallatják a hangjukat, hanem jószerivel senki. Ugyanis félnek az emberek.
    Egyik ismerősöm még csak nem is politizált pedig reggel bement a munkahelyére és közölték vele, hogy az intézmény állami kézbe került és megszűnt a beosztása. A közigazgatás és az intézmények állami kézbe vétele emberek egzisztenciáját fenyegeti. Egyszerűen félelem van.Minden szinten,minden beosztásban. Már a segédmunkás sem lehet biztos a munkahelyében,mert kirúgják és vehetnek fel helyette 47.ooo-ért kiközvetitett “munka világába visszavezetett” rabszolgát.

  • Lepsényi József

    Bak!!! Én itthon élek,de nem eszem meg azt a moslékot amit a felcsúti kis-Hitler,meg a kis-Göbbelszei,meg az új-nyilasai megakarnak velem etetni.

  • probaltam alairni,de nem talaltam a helyet hogy hol kell a szignomat elhelyeznem.

  • Valóban nem kell.

  • Látom, a kanadai magyarok között is van egypár helyreteendő alak, akiket a szülei csak gonoszságra tanítottak ahelyett, hogy megnevelték volna őket. És még ezek nevezik magukat kereszténynek. Na,csak várjatok, nyavajás báránybőrbe bújt farkasok. Jövök én is, nemsoká…

  • Remélem, hogy Kanada befogadja Kertész Ákost, és az idős író zavartalanul folytathatja a munkáját. Novák József, baptista lelkipásztor (Alhambra, CA)

  • Kertesz Akos iro azt irta, hogy “a magyar genetikailag alattvalo” es “a holokausztert kizarolag a magyar a felelos”
    mindkettovel 100%-ig egyetertek. En pedig azt irtam Liptak Belanak, hogy “a magyar az egy alacsonyabbrendu faj”
    sziveskedjenek osszehasolitani a ket meghatarozast : “genetikailag alattvalo” es “alacsonyabbrendu faj”
    kinek kinek melyik tetszik jobban? remelem az Enyem tobbnek fog tetszeni, mint az Akose, aki megiscsak egy iro!
    En is ironak keszulok. szeretnem megirni a magyarok eltunesenek es kipusztulasanak tortenetet a tortenelembol.
    azt akarom elerni, hogy egy ilyen hires irot kepes legyek iberelni, mert ezesetben En is ironak tekinthetnem Magamat

  • vegre valahol hozzaszolhatok Kertesz Akos szemelyevel es irasaval kapcsolatban.
    Kertesz azt irta, hogy “a magyar genetikailag alattvalo” szep,okos es igaz megallapitas!
    ezzel En 100%-ig egyetertek! sot nemcsak egyetertek, hanem korabban ezt mar ibereltem is!
    En pedig azt irtam egy versemben a magyarokrol, hogy : “hangosak a fasz magyarok stb.stb.”
    egy sem egy utolso megallapitas! es ha az egesz verset elolvasnak, akkor jonne a sotetre vilagosssag!
    a Kertesz Akos valoban egy kituno iro, de Engem sem lehet teljesen leirni, mint egy jo koltot.
    ha nem tetszik Valakinek a versem es nem ismer el egy tehetseges koltonek,
    akkor kimegyek ebbol a bizniszbol es atvaltozom verskoltobol penzkoltove. ez konnyebb lesz Szamomra!
    ezt a szeduletesen izgalmas nagy hirt dr. Regos Peter vetette papirra es tette kozze Mindenki szamara.

    kelt : New Yorkban, 2012. julius negyediken ( eppen az amerikaiak nagy unnepen ) hajnali 4 orakor

  • regos peter-tol származo mindkét utóbbi megnyilvánulás igencsak figyelemreméltó.

  • Miből doktorálhatott ez az obszcén elmeháborodott?
    Gyűlölettanból?

  • sorstalansagbol

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.