Az LMP fideszes “népszavazás gyilkoló” kampánynak minősíti az OVB-döntést

2012 március 24 2:50 du.24 hozzászólás

A magyarországi Országos Választási Bizottság (OVB) megtiltotta a Lehet Más a Politikának, hogy biciklit ajándékozzon annak a pártaktivistának, aki a legtöbb aláírást gyűjti a párt hétvégi népszavazási maratonján. Az OVB szerint az ökopárt jogszabálysértést követ el, amikor “értékes ajándékot” (azaz egy biciklit) ígér a 24 óra alatt legjobban teljesítő aktivistának. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az említett törvény általában nem a párt aktivistáknak számt ajándék-osztogatást tiltja, hanem azokra szab ki pönálét, akik a választópolgárok támogatását próbálja jutalmazni.

Vágó Gábor, az LMP képviselője kijelentette: fellebbeznek a testület döntése ellen és “nonszensznek” nevezte az OVB határozatát. “Ez a Fidesz népszavazásgyilkoló kampányának egy újabb aljas húzása. Először rémhíreket terjesztgettek, hogy az LMP elvenné a nyugdíjasok nyugdíját, utána a kitelepüléseinken lévő aktivistáinkat fenyegették meg, próbálták jogilag ellehetetleníteni a gyűjtést, most pedig egyszerűen eltiltanak minket attól, hogy egy játékot indítsunk, hogy részt vegyenek benne az aktivisták, hogy valódi közösségi, állampolgári kezdeményezéssé váljon a népszavazás” – fogalmazott az oköpárt politikusa.

A legtöbb aláírást gyűjtő LMP-s aktivista új biciklit kap a párttól, további tíz aktivista pedig egy privát vacsora keretein belül cseveghet kedvenc parlamenti képviselőjével.

Vágó kijelentette, hogy az LMP nem fél az Orbán-rendszertől és a párt nem hagyja magát elnyomni. Bár a politikus elismerte: a jelenlegi kormány a félelemre építette ki rendszerét és ezzel magyarázható az OVB politikai támadása. “A Fidesz népszavazás gyilkoló kampányának újabb sunyi húzása, hogy az OVB jogsértőnek nevezte az aláírásgyűjtési maratonunkat. Ez jogi nonszensz, teljesen szembe megy az eddigi jogi gyakorlattal”-áll az ökopárt nyilatkozatában.

Eddig összesen 88 ezer aláírás gyűlt össze. Április 2-án kell leadni a referendumhoz szükséges 200 ezer aláírást. “A tét magas, nem csupán a munkavállalói jogokról van szó, ugyanis az új népszavazási szabályok miatt 2014-ig ez lehet az utolsó lehetőség, hogy leosztályozzák az Orbán-kormány tevékenységét”–érvelt Vágó Gábor.

24 hozzászólás

  • Van okom, hoyg ne tartsam szimpatikus pártnak az LMP-t. De én is aláírtam a kérdéseket, mert minden módon kifejezésre kell juttatnunk az ellenállást.

    Nem hisezm, hogy meglesz a 200000, mert a 300 forintos népszavazással sikeresen meg lehetett bolondítani a zembereket, de ez nem érdekli őket. Aztán majd lesz sírás-rívás.

  • Csak annyit tennék hozzá, hogy korábban az OVB és a magyar bíróságok gyakorlata egységes volt arról, hogy nem sérti a népszavazási törvényt, ha a szavazatgyűjtő aktivisták PÉNZT kapnak.
    Ehhez képest az ajándék jogellenesnek minősítése elég lesújtó képet fest a jelen közállapotokról! Ami csak azokat lepheti meg, aki bármiféle illúziót is melengettek az OVB pártalapszervezetté degradálása és a bírói szervezet elhandótündikésítése miatt.

  • Kovács Árpád

    LMP=SZDSZ liberális párt,erre meg mindenki emlékszik,mszp rabló társaként fosztogatták a közpénzt , ,sőt demszky dicső uralkodásakor tették tönkre BP-t,szdsz név változással nem tud elbújni a múltja elöl ,múlt bűneinek hosszú az árnyéka.

  • Kovács Árpád – Nono! Az szdsz-ről legalább az a gyanú nem merült fel, hogy a fidesz segédcsapata, “őfelsége ellenzéke” – és az szdsz-hez nem “fúttak be szelek” kopogtató cédulákat. No meg nem is kokettáltak a neonáci párttal! Azért disztingváljunk már!

  • Kovácsból megint dől a demagógia.
    Ahelyett hogy magához a cikkhez szólna hozzá , pozitívat vagy negatívat , mindegy.
    De arra képtelen.

  • Valóban , úgytűnok a Választási Bizottság is a Kormány zsebében van.
    Az Isten mentsen meg minket a 2014.-es választásokon !
    Akkora választási csalások lesznek amekkorákat még nem látott az EU , határain belül.
    Oly módon , hogy a külföldi megfigyelők abból semmit nem fognak észrevenni.
    ( Ha egyáltalán akkor még tagjai leszünk az Egyesült Európának )

  • Nagyon csalódott lett volna Orbán, ha annak ellenére, hogy saját embereivel tömte tele az OVB-t – netán más döntést hoztak volna!

  • Puchert János

    Dr. Tóth Zoltán az ismert választási szakértő kénytelen a Jordán kormánynak dolgozni mert Magyarországon nem kap munkát és valamiből meg kell élnie, hát ennyit a választási bizottságról

  • Nem értek vele egyet még akkor sem ha az LMP-ét nem tartom hiteles pártnak.Milyen párt az aki javasolja a 65 év feletti nyugdijasoknak az utazási kedvezményének elvonását.Ez megbocsájthatatlan bünnük még akkor is ha utólag bocsánatot kértek.Azért vannak hogy mielőtt cselekednek gondolkozzanak!

  • Mi van olvasó, ez az utolsó kiadott jelszó? önálló véleményed is van? No meg érvelő kritikád?

  • csak csöbóndesen jegyzem meg, hogyha te azt hiszed, hogy ez egy kommunista manipuláció, mint a concepciós perekben, akkor bátran állithatom, hogy neked halvány lila fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Azért egy kicsit többet kéne olvasgatnod a témáról, mielött bugyután hozzászolsz valamihez. Kezdetnek talán ajányhatom neked Köstlertől a Sötétség Délben cimű könyvét. Ez ugyanis tökéletesen leirja a koncepciós perek “receptjét.” Utána jelentkezz, és vizsga kérdések lesznek belőle.

  • Judith,

    az Olvasó, (azaz Dunyhás testvér és még sok más néven szereplő szélsőjobboldali hozzászóló) már egyszer ki lett tiltva, de azóta kétszer IP címet váltott és így tudott ismét kommenteket írni. Ezeket a hozzászólásokat is töröltem, ezeket az IP címeket is betiltottam. Amúgy kiváncsi vagyok, hogy mit szól a KMOSZ ahhoz, hogy egyik alapító tagjuk ilyen nyiltan antiszemita. Eléggé simán kiderítjük, hogy ki áll Olvasó mögött.

  • András J. Fazekas

    Szomorú olvasni ezt a cikket egy külhoni magyar médiumban, és még szomorúbb a hozzáillesztett posztok hangvétele.

    Szomorú dolog felismerni, azt a magyarországi álbaloldal kiszervezett hazugságokra épülő retorikáját, amitől a magyarországi lakosság már hideglelést kapott, és a hozzátartozó politikai körökkel együtt rommá szavazott a 2010-es választásokon.

    Sajnos az LMP egy szánalmas kis pártocska, zavaros politikai nézetekkel, használhatatlan javaslatokkal, és egyáltalán nem növekvő, parlamenti küszöb körüli támogatottsággal. A jogállamhoz, mint fogalomhoz való hozzáállásuk teljesen ötletszerű, amit az épp aktuális politikai érdek határoz meg, nem valami jogállamisággal kapcsolatos demokratikus értékrend.

    Az LMP-nek nagyon kicsi az esélye ahhoz, hogy egy sikeres népszavazást le tudjon bonyolítani, attól meg végképp nagyon messze van, hogy ezt meg is tudja nyerni. Nem kell hozzá semmilyen kormányhivatal, hogy a kezdeményezés hamvába hulljon. Talán épp ezért kellet az a kis törvénysértés, hogy valaki mást lehessen hibáztatni a sikertelenségért, mert már a szükséges aláírások összeszedése se nagyon akart menni.

    A népszavazásra feltett kérdések akár pozitívak is lehetnének, de amiatt, hogy az LMP nem az egyes kérdésekre koncentrál, hanem egyfolytában a kormányt és a magyarországi “demokráciát” támadja, és próbálja külföldön is lejáratni, ezzel a politikai veszteseket, és az általuk terjesztett hazugságokat támogatja, és emiatt hihetetlenül nagy az elutasítottsága.

    Ugyanis Magyarországon, a többség elsöprő akarata szerint demokratikusan megválasztott kormány van, nem pedig – az ellenzék által összehazudott – diktatúra.

    Szomorú azt látni a honi polgártársaknak, hogy külföldi nemzettársaink egy része az erkölcsileg, politikailag, gazdaságilag összeomlott posztkommunista politikai érát támogatják, átveszik az általuk kiszervezett hazugságokat, és ezeket ismételgetve támadják azt a kormányt, amely megpróbálja befejezni az elsikkasztott rendszerváltást, és meg akarja teremteni egy igazi demokratikus, és gazdaságilag erős állam alapjait, a “rendszerváltást” túlélő posztkommunista politikai erők és hálózataik, és az általuk képviselt szellemi hagyaték
    nélkül.

    Hogy egy külföldön született, magát magyarnak és értelmiséginek valló ember, hogy jut el idáig az rejtély.

    Kedves kanadai barátaink, ha nem fűz ehhez a nemtelen propagandához benneteket valami sanda anyagi érdek, tekintsetek a saját lelketekbe, és tartsatok egy rövid önvizsgálatot.

  • Tiszteletem, kedves András J. Fazekas!

  • Kit zavar az LMP.Azt gyüjt amit akar, már levizsgáztak az eddigi tevékenységükkel .Előd pártjuk sorsára jutnak.Már kibújt a szög a zsákból. Nem tunak megetetni épeszű embert igéreteikkel,meg a “kritikájukkal”. Csak zavarkeltők!

  • Az LMP “nyeremény játéka” egyszerűen nevetséges. Az meg sírni valóan nevetséges, hogy e kudarcra ítélt, de kényszeredett kapálózásnak a hatalomba mélyen bele betonozott Fidesz még jogi úton is keresztbe akar feküdni ahelyett, hogy nagyvonalúan hátra dőlve nézné végig a kifejletet! A teljes kutyakomédiáról alkotott véleményem itt olvasható: http://szendamondja.wordpress.com/2012/03/25/bicajt-vagy-vacsit-a-demokraciaert/ !
    Még valami!
    Egészen megkapó (avagy inkább orvosi eset), hogy egyesek itt (is) micsoda vehemenciával azonosítják a mai magyar kormányt Magyarországgal és annak valamennyi lakosával. Ezen tényleg már csak röhögni lehet, meg elgondolkodni: amikor bő két esztendeje habzó szájjal szídták a nekik nem tetsző pártoldalú, akkori magyar kormányt, vajon miért nem jutott eszükbe, hogy “az egész országot és a népet, meg a magyarságot” járatták le?!
    Ki van zárva, hogy e kérdésemre értelmes választ kapjak. … mármint “Onnan”!

  • Csak azoknak a többségével nyert a FIDESZ választást akik elmentek szavazni.
    Vagyis az egyharmad kétharmadával.
    Ezt kéretik nem elfelejteni.
    Ez még messze távol van a lakosság elsöprő többségétől.
    Egynehány időközi választáson már tavaly is leverhető lett volna a FIDESZ-KDNP ha az LMP nem csak szavakban akarna összefogni a demokrácia érdekében.

  • Judith Kopacsi

    Fazekas, azért ez a “szánalmasan kicsi álbaloldali párt” is képes egy kicsit bekavarni a Fidesznek, ugye?

  • Fazekasnak ” szánalmasan kicsiny ” az MSZP jelenlegi kb 1 – 1.2 milliónyi választója.
    Hiába , ha valakinek milliárdjai vannak akkor a millát már észresem veszi.

  • Fazekas

    azert az is szanalmas, hogy ennyire elferditi a valosagot, ilyen szavakat hasznalni a fidesz gyozelme kapcsan, hogy elsopro, nevetseges es szemtelen is! az mszp gyozelme lenyegesen nagyobb aranyu volt es orban egy tobbszorosen bukott politikus….hogy szavazatszerzes celjabol kicsalogatta a patkanyokat a nyirkos lyukakbol, hogy osszecsoditette az unatkozo skinheadeket az utcarol, hogy a rengeteg sikertelenseg okakent megjelolte a kommunistakat (akkor, amikor a ma huzo generacio aligha talalkozhatott veluk, igy hideglelesuk se nagyon lehet toluk, mert fogalmuk nincs igazan, hogy kik azok es miert is kell utalni oket, hiszen a mi korosztalyunkat, hogy finoman fogalmazzak “megovtak” a tortenelem idevonatkozo sotet kepeitol), hogy kivitte a politikat az utcara es a hatarokon tulra, igy nagynehezen “elsopro” szavazataranyt tudott besoporni ugy, hogy az aktiv szavazok kb 3/4-e nem jelent meg a szavazason ez az igazan szanalmas…..persze oszthatja itt az elfogult ostobasagait, de undoritonak talalom, hogy orban gyozelmehez csupan ennyi hazugsagon, masok zaklatasan, provokalasan, osszehangolt ragalomhadjaratokon keresztul vezethet az ut…..egyszer csak megjarjak!

  • Kedves Christopher – némi számítástechnikai ismeret mellett jeleznem kell – gondolom Ön tudja is – hogy ha a kommentek azonos IP – címről jönnek, az még nem feltétlenül jelent azonos személyt (routeren keresztül több személy is internetezhet). Továbbá, vélhetőleg Kanadában is törvénytelen a kommentelő IP-címének nyilvánosságra hozatala. Korrekt az lett volna, ha nick-név szerint (ami mögött persze IP-cím van) jelzi a kitiltását azonos IP- cím használata miatt. Ha például a nyilvánosságra hozatal miatt pert indítana Ön ellen, valószínűleg megnyerné. Nem beszélve arról, hogy a „kiderítjük” kifejezés végképp törvénysértő, a szolgáltatója az adatait Önnek nem is adhatja ki, csak a nyomozó szerveknek, ha Ön feljelentést tesz – valamely valós törvénysértése miatt. Javaslom mindenkinek – főleg Asher-nek – hogy tartózkodjon az ilyetén fenyegetőzésektől – ugyanis komoly következményei lehetnek. Ha nem tetszik valaki kommentelése, ki lehet zárni, ha törvénysértőnek találja, fel lehet jelenteni, a felelősségre vonás a hatóság dolga, nem az Önöké.
    A cikkhez hozzászólva én sem helyeslem az OVB döntését – eddig is bevett gyakorlat volt, hogy a pártok a gyűjtésekért (kopogtató cédula, aláírások) valami fejpénzt adtak, de nem a választópolgárnak, mert az szigorúan tilos. A kis pártok főleg így jártak el. A nagy pártoknak erre nem volt szükségük, mert hamar összejöttek a cédulák. Majd meglátjuk a Bíróság mit ítél. (nem tudom, fordult-e bírósághoz az LMP az OVB döntése ellen)
    Más – libas misike, az igazság akkor is az marad, ha hülyeségeket összeírva próbálod megmásítani. Figyelmedbe ajánlom a legutóbbi időközi választás eredményét Szentendrén! A tények – neked sajnos – tények! Magyarázhatja bárki, ahogy akarja, mit és miért – a lényeg fölényes Fidesz győzelem!

  • tatulus

    olvastad a konyvet, amiben a fekete ralepett a mar doglott eger fejere? reszletesen le lett irva, milyen hangot ad az eger kis feje a cipotalp nyomasa alatt….kb ennyi eselyetek van!

  • Libas! Te aztán tudod – szakértő vagy a rágcsálóirtások terén! Jól megy az üzlet?

  • Na ezeket pénzelik a tengeren túlról úgy nevezett kis szadesz a vágó egy majom rá kell nézni !!!!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.