A szólás szabadsága és a Kanadai Magyar Hírlap

2012 március 23 3:04 du.273 hozzászólás

Az elmúlt hat hónap alatt jelentősen nőtt az olvasóink és a hozzászólóink száma. A statisztikákat kedvelők részére elmondhatom: miközben 2011 tavaszán naponta 250 és 300 között mozgott az egyéni látogatók száma, mára átlagosan napi 1,800-an olvasnak minket. Szintén szignifikánsan nőtt a hozzászólók száma. Főszerkesztőként természetesen örvendetesnek tartom azt, ha egyre többen olvassák a KMH-t, illetve ha egyre többen diskurálnak – akár szenvedélyesen – egymással. A többi kanadai magyar lappal ellentétesen, a KMH azzal is támogatja a nyílt, demokratikus dialógust és a szólásszabadságot, hogy teret enged a kommenteknek. De most eljött az őszinte önkritika ideje.

Az egykori szabadelvű budapesti Magyar Hírlaphoz és a Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez (MUOSZ) hasonlóan, mi is a “hír szent, a vélemény szabad” mottóval dolgozunk a tenger túlsó oldalán. Csakhogy a KMH által támogatott szólásszabadságot az utóbbi időben egyre többen az gyűlöletkeltésre, a rasszista és antiszemita megnyilvánulásokra, a trágárságra és az ad hominem támadásokra használták. Pedig a KMH egy nyitott, demokratikus és intelligens fórum kíván lenni és nem egy WC fülke, ahová bármit fel lehet fírkálni a koszos, hámladozó falra.

A KMH annyiban világnézeti lap, hogy erőteljesen támogatja a szabadelvűséget és a szociális igazságosságot. A címlapon megjelenő cikkek mindegyikében jelen van a liberális demokrácia iránti elkötelezettség, a szélsőjobboldaltól és a szélsőbaloldaltól való elfordulás, az antiszemitizmus, a rasszizmus és a homofóbia elutasítása, a magyar társadalom marginalizált csoportjainak támogatása, legyenek az áldozatok elszegényesedett nyugdíjasok, kilátástalan jövőtől tartó fiatalok, az antiszemita támadások és megfélemlítés elől menekülő magyar zsidók, vagy a továbbra is masírozó Gárda és szélsőjobboldaliak árnyékában élő romák.

Természetesen nem szükséges egyetérteni a KMH vezércikkeivel – mindig érdeklődéssel fogadjuk a kritikát – de arra kérek mindenkit, hogy szélsőséges, gyűlölködő és másokat ad hominen alapon sértő megnyilvánulásokat kerülve szóljanak hozzá írásainkhoz. Mától kezdve tüzetesebben olvassuk a KMH cikkek alatt megjelenő kommenteket és minden olyan hozzászólás törlésre kerül, mely gyűlöletkeltésre alkalmas. A kormánypárti olvasóktól azt kérem, hogy fejezzék be a másként gondolkodók lehazaárulózását és az alaptalan kommunistázást. Az ellenzékiektől pedig azt kérem, hogy gondolják meg mielőtt vitapartnereit lefasisztázzák, vagy lenácizzák.

Célunk továbbra is a közéleti, társadalmi és kulturális kérdések nyílt megvitatása, nem pedig a személyeskedés, a sértegetés, vagy az árokásás. Ezt inkább az erre szakosodott kanadai magyar szervezetekre, egyházközségekre, sajtótermékekre, kormánypárti diplomatákra és egyéb személyekre bízzuk.

273 hozzászólás

  • Adam,

    Ezt a levelet először is Kopácsi szerzőtársadhoz kellet volna eljuttatni. Ő kezdte el ezt az ocsmány, trágár stilust.

  • Az elso belepesemkor egybol rohadt naci lettem,mert szova tettem a tragar anyazast.Szeretnek valaszt kapni arra,milyen jogon hozzak barki adatait nyilvanossagra?Ezert a fokolomposokat tessek felelosegre vonni.Nem szeretek szemelyeskedni,biztos On is tudja kikrol van szo.

  • en termeszetesen nem ertek egyet a szerkesztoseg velemenyevel, pont a nol-forumon tanultam meg, hogy lehet szepen cizellalt kormondatokban is rasszizmust csomagolni es sokkal artatlanabb arra valaszkent lekurvaannyazni, de persze, ha mindenki tartja a szabalyokat, nekem is konnyu lesz tartani! csak epp ahogy az eletben nem hagynam, hogy a liberalis velemenyem miatt lebudosciganyozzanak, ugy ezen a lapon sem fogom, legfeljebb bevallalom erte a moderalast…. engem orban megvalasztasa ota szinte naponta moderalnak a nol-forumon, igaz, masnap mindig visszaengednek mas neven…..igy a 32 neven mar regen tul vagyok:) eddig az amerikai nepszavan es a kanadai magyarsagon talalkoztam igazan buta moderatorokkal, az amerikai nepszavan konkretan lattam, hogy a tagdijat fizeto zsidozo siman bentmaradhatott minden moderalas nelkul, mig masokat ennel sokkal jelentektelenebb vita miatt is kimoderaltak….jah es nem csak egy napra….persze a kurucinfot meg nem probaltam soha:)

  • Foszerkeszto Ur, minden szavaval egyetertek azon a vonalon, hogy: tragar, kozonseges, nem nyomdakepes stilusuak a megjegyzesek nagy resze, sokszor a szerkesztok reszerol is!

    Tele vannak meggyozodessel es gyulolettel azok irant, akik maskent ereznek vagy gondolkodnak mint Onok. Lasd:
    Az utolso mondataban a megjegyzese is erre utal, az arokasast Onok provokaljak. Nem bekere es megertesre inspiral az ujsagja, hanem tovabbi ellenerzest valt ki a Kanadai Magyar Hirlap a “liberalis” csoportjaval es provokalja azokat, akik nem “liberalisak”. Az ujsag ellenseges hangvetelu.

    Igen, ez a “politika”. Szerencsere sokan vannak, akik tudnak a sorok kozott olvasni, es a provokalasnak nem “dolnek” be.

    Hazankat a cikkei nem segitik, hanem romboljak. Foszerkeszto Ur, pedig hazanknak segitsegre lenne inkabb szuksege, nem pedig uszitasra.

  • Adam

    ne dolj be neki, Szechy Bea egy single oregedo no, aki minden erejevel es tehetsegevel “szolgalja” az egyik goymotorost es ugye tudjuk, kiket kepviselnek….jah es az utolso mondataban van a lenyeg, hogy a TE CIKKEID nem segitik, hanem romboljak (az o poziciojat is:) hazankat…..Szechy, ha ajanlhatnam gojozzal mashol!

  • Kovács Árpád

    Cikkírója ne büszkélkedjen mocskos társaságára ,akik azt gondolják hogy nyerési előnyt szereznek a náci a cionista rasszista beírásaikkal.Megtörtént esetek fel sem sorolnak , legaljasabb stílusban szólítják a másik felet a demokrácia jegyében és ez a sajtó szabadság szerintük. Nem gond hogy leírják ,önmagukról adnak ismertetőt ,hogy nem változtak meg,sőt ellenzékben a fő témájuk a gyűlölet .Ez az oldal a baloldal vesztesei gyülekezete esze vesztetten tobzódnak ,saját magukról képet adva, Fidesz oldalt erősítik,mert nem hiszem hogy becsületes választó rájuk szavazna ezek után.

  • Kovács Árpád

    Egyáltalán nem vagyok ború látó, mert már az eu is tudja hogy a Magyarokat nem lehet tovább hülyíteni ,számukra veszélyesnek tűnik ,mert a Magyar öntudatra ébredt és Fidesz kormány mellé állt ,bebizonyította a januári a márciusi szép békés nyugodt felvonulással. .Ámerika és az eu hiába pénzelte le a millásokat a jobbikosokat nem sikerül bebizonyítani a szabadság korlátozását ,hej pedig arra ment a milla és a jobbik hőzöngése.

  • libas misi azaz kopacsi még mindig gyülölködik? Ha ez jó neki.

  • Kovács Árpád

    Az igazi hazaszerető Magyar ennek a provokátor oldalnak nem ül fel , kommunisták elég hosszú ideig elnyomták a Magyar népet tanultak belőle .Nagyon büszke vagyok a Magyarokra ha bajban a haza ,kívül belül ránk támad a vörös horda a Magyar összefog.

  • Judith Kopacsi

    Gyorsan tisztázzunk néhány dolgot: nem vagyok azonos Libás Misivel, még akkor sem, ha sok mindenben hasonló a véleményünk. Christopherrel viszont teljesen egyetértek, ne legyen ez az oldal tele förtelmes, és a kanadai törvényekkel ellentétes, rasszista köpködésekkel. Christopher tökéletesen tudja, hogy ki kicsoda, és módja lesz rá, hogy a rágalmazókat kitiltsa és ha kell a törvény erejével sújtsa.

  • Judith Kopacsi

    Szécsy bea, a Kanadai Magyar Hirlapban megjelenő kritikus cikkeknek távolról sem az a célja, hogy romboljon. Egy demokráciában, nemcsak jog de kötelesség is a rohanó, fék nélküli vonatot megállitani, mielött elsodorna maga elött mindenkit. Amikor én nap, mint nap kapok segitségkérő leveleket átlag magyaroktól, hogy adjak tanácsot, hogy lehetne kivándorolni Kanadába, mert már nem birják elviselni azt, ami ott történik, el kell , hogy gondolkodjon minden józan és értelmes ember, honnan jött ez a hirtelen elvágyás. És ezek többsége nem fiatal ember, akik hirtelen kalandkedvből indulnának el, hanem meglett korú emberek, akik mögött több évtizedes szorgalmas munka állt, munkahely, amit felszámoltak, korai nyugdijba küldték, és aztán visszamenölegesen, megalázó, ingyen munkára visszarendelték öket. Ki a nagoybb hazafi? Aki naponta üvölti, hogy éljen Viktor király, eszement kormányozásáva, vagy az, aki azt mondja, enm lesz ennek jóvége, meglásssátok. Nem kéne mégegyszer átgondolni a dolgokat, mielött a vesztünkbe rohannánk?

  • Kopacsi,

    Ahogy mindig, úgy most is mellébeszélsz.

  • Kopácsi Judith és Libás Misi valóban két külön kommentelő. Látom, hogy most már néhányszor megjelent az a vád, miszerint itt egy személy ir két néven, de ez nem felel meg a valóságnak. Hála Istennek a KMH-ban eddig csak két olyan esetről tudok, amikor egy felhasználó számtalan néven és profillal próbált hozzászólni irásainkhoz.

  • Dr. Göllner András

    Christopher, köszönjük a közbelépést. A kommentek 90%-a immáron valóban egy aglomerációs általános iskola WC falára illik. Elég volt a gyomorforgató, közönséges, embertársaink méltóságába gázoló trágárságokból. Ha valakit le kommunistázunk, le nácizunk legalább két mondatban bizonyíítsuk. A káromkodásokat, személyes sértegetéseket pedig mellőzhetjük. Tök fölösleges. Vagy összeszedik az eszüket a kedves olvasók és épp ésszel érvelnek, vagy be kell zárni a kommentelési lehetőséget, mint másutt, mert ami itt is egyre bővebben, folyik az nem racionális diskurzus, vagy vita, hanem moslék.

  • Dr. Göllner András

    Nagyon remélem, a Kovács, Dakota, Sólyomszemú, Wincseszteres, Kaslikos féle hülyeségeket, provokációkat, már rövidesen nem kell itt olvasgatni, illetve, nem kell a berepülő seregélysereget nézni, ahogy lázas gyűlöletkeltésükkel megpróbálják szétkaparni, megsemmisíteni a szabadgondolkodás kibontakozását a kanadai magyar diaszpórában. . Menjenek abba a mellékhelységbe ahová illenek.

  • Egyetértek a cikk alapgondolatával. Sajnos a moderálás nélküli honlapok pillanatok alatt a szélsőségesek szélsőséges véleményének terepévé válnak, ahonnan normális emberelőbb-utóbb továbbáll,mert nem látja értelmét a megszólalásnak.

    Egy honlap olyan, mint egy vendéglő: ha hagyjuk, hogy mindenféle aljanépek is beülhessenek, akkor kocsmává válik. Ha a viselkedni nem tudókat egy markos legény kidobja, akkor kultúrhely is lehet.

    Aki meg azt gondolja, hogy a KMH rombolja a magyar hazát, az kissé el van tévedve. Mert nem az a hazafiság, ha óbégatva lelkendezünk Viktorért, nyíltan és hangosan zsidózunk, plusz még széles ívben lengetjük a nemzeti zászlót.

  • GÖLLNER ,

    Ne személyeskedjél légyszives.Miért nem libas, kopacsi, geyza, tüske rozsi vagz éppen puchner janit emlegetted?Mind szerkesztő társad nevei. A kanadai magyar diaszpórába meg valahogyan nem fértek be, mivel egyikötöket sem láttam két hete a megalakulási rendezvényen Ottawa-ban.

  • Kedves Olvasó,

    Pontosan mi is az ami megalakult Ottawában két hete? A Kanadai Magyarok Országos Szövetségéről (KMOSz) beszélsz? Amúgy a KMH nem kapott erre a partyra semmilyen meghivást, de ez igy tökéletesen rendben van.

  • ez az egesz ugy kezdodott, hogy visszautottem:))

  • Dr. Göllner András

    Olvasó barátom. Nem járok párt-rendezvényekre, és főleg olyan pártok rendezvényére nem járok, amelyek nem a demokráciát hanem az autokráciát építik. Pártonkívüli Polgárjogi Aktivista vagyok. Civil a pályán. Ezért nem mentem az alakuló ülésetekre. De különben – meg sem hívtatok, mert úgy utáltok engem mint egy idegen zongorát, tehát ne röhögtess meg. Ha odamentem volna, összecsináltátok volna magatokat. Erről ennyit. Sok szerencsét kívánok Nektek. Érezzétek jól magatokat egymás közt, egymás farvizében. Mi más vizeken evezünk, és köszönjük szépen, pompásan érezzük magunkat a társaságotokon kívül. A vitára, tisztességes játékszabályok közt, bár mikor rendelkezésetekre állunk. Hívjatok meg szépen.. De eddig halvány jelét se mutattátok annak, hogy erre merszetek lenne. Csak arra ven merszetek, hogy ide, ál néven beröfögjetek idétlen, klotyóba illő szövegetekkel.

    “Olvasó” Ne kérj tőlem számon semmit amig nem vállalod az igazi nevedet, és gyáván, egy állnév mőgül kukucskálsz kifelé és álneved mögül osztod az eszedet. Azért nem emlegetem azokat akiket Te szeretnéd, hogy megemlítsek, mert azok a lányok és fiúk nem a klozett falára firkáló emberek,, és ha néha az egyik vagy másik megenged magának egy durvább szót, az azért van, mert elegük van a pofátlan, gyáva, hazudozó sértegetésetekből, gyalázatos viselkedésetekből.

    “Olvasó” Gyere ki a tisztásra, és épp ésszel, józan érvekkel mutasd be nekem, mér nem kéne Téged és barátaidat a demokrácia ellenfeleinek tekintenem. Olvasó ! A demokráták első lépése az, hogy bátran, személyes felelőséget vállalnak nézeteikért. Te még erre az első lépésre se vagy képes. Érted amit mondok, vagy pikcsöröljem le Neked,?

  • GÖLLNER,
    Itt van a probléma alapja. A kettős mérce. Evezzetek továbbra is más vizeken. A demokrácia=többség. Valahogyan nem hiányoztok a többségnek. Hol is álltok? 2%-nál.
    .
    “Olvasó” Gyere ki a tisztásra, és épp ésszel, józan érvekkel mutasd be nekem, mér nem kéne Téged és barátaidat a demokrácia ellenfeleinek tekintenem.”- Ezért a 2%-ért. Megengedek magamnak is egy durvább szót.
    AGYAMOSOTT.

  • Dr. Göllner András

    Kedves Libás Misi. Én átérzem mért ütsz vissza. De kérlek Te is lásd be, hogy annyira elburjánzott itt tudatos visszaütésre gerjesztés, hogy annak már fele se tréfa. Akik ezt a provokatív technikát használják azok félelemből, és tudatosan teszik ezt, mert azt akarják elérni, hogy ne az ész hanem a kocsma töltelék látogasson ide bulizni. Ellenfeleinknek rettentően fáj, hogy okos, jómodorú, értelmes, elismert személyiségek működtetik ezt a lapot, és bővül a körünk. Az ő számukra az a legnagyobb veszély ha nő a számunk, a befolyásunk, a diaszpóra külső környezetében, a kanadai közvélemény körében. Ezért verte ki náluk a biztosítékot az a petíció amelyet kanada legnevesebb professzorai, zeneszerzői, tudósai, személyiségei alá írtak pár nappal ezelőtt, hogy kinyílvánítsák tiltakozásukat az úgynevezett békemenetük szervezői ellen.

    Kedves Libás Misi. Az ember vagy szónélkül tűri a szennyes vizet amit idelódít állnéven a söpredék vagy visszaönti a szennyet, és annak már csak egy eredménye van – az egész lapot elárassza a szennyvíz. Ők az utóbbira játszanak, ezt szeretnék elérni. Kérlek ne játsz az ő szabályaik szerint. Én is egyszer kétszer viszadobtam a “szart”a kibocsájtónak. Ettől lehet, hogy jól éreztem magam, de semmi eredménye, épp észre késztető hatása nincs ennek a manővernek. Nem szabad lesüllyednünk ezeknek a színvonalára. A megszálott gyűlölködőkkel nem lehet racionális érvekkel beszélni. Mindenre csak egy válaszuk van. Mi vagyunk a kommunista- ördögi-egyházellenes-hazaáruló-hazudozó-Gyurcsányista-zsidó-buzi-cigány-magyarelenes-fajtalankodók és ők a hazaszerető-hagyománytisztelő-jómodorú-keresztény értékeket képviselő hazafik. Mondhatsz akármit – hitből fűtve, le vagyunk írva. Nem lehet vitatkozni velük, mert a vitát nem tűrik. Számukra a józan érvekre alapozott vitánál veszélyesebb dolog nincs is. Ahol övék a sajtó – lásd Magyar Krónika, Magyar Élet, ahol övék az akvárium, onnan mindenki kitiltva aki nem egyívású. Azt viszont a WC falára szakosított álnéven szaladgáló firkászaik elvárják, hogy a nyitott, szabadsajtó oldalain szabadon garázdálkodhassanak, odapiszkíthassanak, hogy ezzel szennyezzék a színvonalat. Ez az ő úri modoruk. Kérlek, ne adjuk meg nekik ezt az örömöt. Inkáb ne legyen komment rovat, minthogy az ő szemédombjukat, illetve a szemétdombjuk által gerjesztett elkeseredést kelljen az embernek nézegetni.

  • Judith Kopacsi

    Olvaso, mint Christopher és András is emlegette, nehezen lehetett volna megjelenni ott, ahova nem is hivtak.

  • Dr. Göllner András

    Olvasó barátom. Építkezz szépen. Sok sikert kívánok Néked és társaidnak. Nem vagyunk Rátok kíváncsiak.

  • Judith Kopacsi

    Vagy legyenek a kommentek valóban moderálva. Szigoruan, aki személyeskedik, nem a témához szól, és vagy rasszista kijelentéseket tesz, annak ne legyen itt helye.

  • Dr. Göllner András

    Azt hiszem Christopher elég tisztán leírta a civilizált diskurzus alapszabályait. Nagyon sok olyan lap van ahol lehet kommentálni, vitatkozni, ellenvéleményeket megfogalmazni a cikkírókkal szemben, ez nagyon jól tud működni ahol van egy moderátor, és a lap a civilizált diskurzus játékszabályai szerint működik. Van ahol nem is kell moderátor, mert a kommentálok önmaguktól be tudják tartani a civilizált diskurzus etikai játékszabályait. De sajnos, ami itt egyre erősebben folyik, a lapban megjelentetett írásokat ellenzők részéről az minden csak nem civilizált diskurzus. A Christopher, nem a vitát, az ellentétes nézetek versenyét arja betiltani, hanem a gyűlöletkeltést, a szennyvíz terjesztését, az emberi méltóság sorozatos szembeköpését. Eklég volt ebből.

  • Tisztelt FOSZERKESZTO UR!
    Amit ir az nagyon szep es talan helyen valo is,csak egy baj van vele,hogy Onok gyujtjak meg a tuzet es az bizony terjed.Itt mindjart a lap elejen libas misi kezdi az ocsmanyszagot(amit kesobb kifogasol).Aztan Kopacsi meg tesz egy lapattal tesz ra(meg jo hogy nem kozonsegesen,mint misi,de eleg kozel all).Amit Kopacsi a kivandorlasrol mond,egy kis szepseg hibaban szenved,amit Tole mar kezdek megszokni.2008-ban egy ismerosom egy vallalkozasba kezdett.Egy kicsit furcsa volt az egesz,u.i. abbol allt hogy O nyitott egy irodat Pesten es kivandorlokat toborzott ide ahol en lakom. Allitolag az itteni kormany megbizsabol(ez volot a leg furcsabb benne).Ott,persze penzt kert se kapott ezert a szolgaltatasert(nem tudom mennyit).Az uzlet ment is jol.Eleg soknak elintezte hogy ide bevandoroljon.Ahogy ertettem,a kissebb csalasoktol sem riadt vissza.Lenyeg,hogy ment a blot jol.Evente haromszor is utazott Mo.-ra.Ott tobb alkalmazottja is volt,mar ket irodaban(a masodikat Szegeden nyitotta).2011-ben nagy hirtelenseggel abba kellet hagyni mert nem volt jelentkezo.Eloszor csak csak kevesen jottek,de 11-re mar teljesen elmaradtak a jelentkezok.Igy teljesen folszamolta az egesz vallalkozast.Vissza jott ide es azota is nyalogatja a sebeit.
    Hat ha olvassom Kopacsi irasat,nem tudok ra jonni hogy miert tortent ez igy.Es foleg miert akkor.En ketezerkilencbe jartam otthon es meg vallom oszinten,a rokonaim elegge tele voltak panasszal.Ma ha folhivom Oket meg mindig panaszkodnak(ez mar ohazai szokas)de tele vannak remennyel.Mar latjak a vilagost az alagut vegen.Ezt magyarazza mag nekem Judithka.Biztos vagyok benne,hogy meg is teszi amilyen okos(legalabb is kakan csomo keresesben.Misi te meg jobb ha hallgatsz.Hallgass a foszerkeszto urra.Jo?

  • Rajta! Pajtások tiltsátok be a nem civilizált diskurzust. Kezdjétek magatokkal.

  • Kedves Bartek Éva! Én 1 hete hogy itt kommentálok, és engem is hamar letámadtak, mert szóvátettem a trágárságot, engem viszont elöbb a szoc/lib kommunisták táborába tettek. Alig telt el egy hét, és most meg náci lettem. Az illetö aztán udvariasan elnézést kért miután ezt szóvá tettem. Az egyik társának viszont továbbra is gyanus vagyok, mivel nem tud engem beskatulyázni.

    Most itt szeretném kijelenti hogy én kanadai születésü magyar vagyok. Liberális, a kanadai értelemben. Olvastam itt sokféle véleményt hogy mi az hogy demokrácia. Hozzáfüzném azt, hogy nekem azt is jelenti, hogy semmi sem fekete-fehér (kommunista vagy náci, liberális vagy konzervativ, jobboldali vagy baloldali) Liberális vagyok legtöbb mindenben, viszont vannak egyes dolgok amiben inkább konzervativ vagyok. Konzervativ, a kanadai értelemben. Tudom hogy ez sok magyarországi-magyarnak nem mindig könnyü megérteni, hogy ez mit jelent, de higgyétek el, ez nem valami személyiségzavar. Például ugyanolyan fontos nekem a magyarságom, mint a kanadaiságom és quebeciségem. Ha ezt valaki nem érti, hát nem érti, majd elmagyarázom máskor.

    A lényeg: egy párt nem képviseli mindazt, ami vagyok.

    Én eddig nem szemétkedtem sekivel, és kérem hogy velem se szemétkedjenek. Az, hogy én itt álnéven irok, nyilvánvaló megvan az okom rá, és ennek senkinek semmi köze.

  • Azt meg elfelejtettem kerdezni a Foszerkeszto Urtol,hogy miert van az hogy az egesz lap hang vetele mas 2010 elott.Tobb szamba beleneztem(megvallom nem mindbe)es nem talaltam,a magyar kormanyt sinfelo,gyalazo irast.Miert van ez???Az hiszem erre nem kell es nem erdemes valaszolni.Ez onmagaert beszel.

  • Judith Kopacsi

    A különbség az, hogy én nem bátoritok senkit kivándorlásra. Nekem Én nem tervezek irodát nyitni és bavándorlokkal foglakozni. Én csak azt irtam, hogy naponta kapok elkeseredett leveleket, amelyben a tanácsomat kérik, mert egyre roszabbúl érzik magukat Magyarországon. És én ezzel senkt és semmit sem minősitettem, csupán, megint, tényeket közlök. Hogy ki milyen következtetést von le ebből az nem az én dolgom.

  • Judith Kopacsi

    És lehettem volna könnyen menkültügyi és bevándorlási hivatalos tanácsadó, de nem lettem, Egyszerüen nem volt szivem olyan emberektől pénz elvenni a tanácsért, akiknek a napi betevöre sem tellett. Én és az üzlet nagyon távol állunk egymástól, aki ismer, pontosan tudja ezt.

    Jimbo a dátum is magáért beszél, nem gondolod?

  • Judith Kopacsi

    Montreálka, mint látod, engem is nehéz beskatulyázni. Engem ugyanis az echte szélsö jobbosok ugyanúgy gyülölnek, mint a széső balosok: Az egyiknek büdös komcsi, mig a másiknak hitehagyott komcsi vagyok. Igen, egy demokráciában élö ember sok mindent megért, amit mások nem.

  • Judith Kopacsi

    Jimbo, a demokrácia egyik alapköve különben az, hogy nem a személyt, – ebben az esetben a magyar kormányt – “becsméreljük”, csupán a cselekedetet kritizáljuk. És egy normális demokráciában ez lenne az ellenzék feladata, és természetesen a sajtóé is.

  • Montrealka! Koszonom hogy bebinyitotta,amit itt,ha olvasom az irasokat,hogy letezik meg tisztesseg.Letezik meg
    tisztesseges MAGYAR NYELV.Mar kezdtem kiabrandulni.Csak vigyazzon,ne hagyja berantani Magat a mocsokba.
    De engem berantottak,es ezt nagyon sajnalom,mert ez nem volt szandekomban.De ahogy latja,valaki(altalaban hibas misi)mindig elkezdi.Nem mentes Kopacsi sem,pedig O allitolag az lap munkatarsa.Ahogy irja On canadai szuletesu,ezert is ertekelem nagyra amit, ahogy ir.Kulonos erteket ad meg az,hogy valoszinu fiatal.Csak igy tovabb.Koszonom,hogy vissza adta a hitemet a canadai magyarsagba.

  • Ritka pillanat, de tökéletesen egyetértek
    Dr. Göllner András hozzászólásával, miszerint

    “A kommentek 90%-a immáron valóban egy aglomerációs általános iskola WC falára illik. Elég volt a gyomorforgató, közönséges, embertársaink méltóságába gázoló trágárságokból. Ha valakit le kommunistázunk, le nácizunk legalább két mondatban bizonyíítsuk. A káromkodásokat, személyes sértegetéseket pedig mellőzhetjük.”,

    és ami még furcsább, Judithkával is, miszerint

    “az oldal tele förtelmes, és a kanadai törvényekkel ellentétes, rasszista köpködésekkel”

    Mindez így igaz.
    Azt javaslom, hogy azzal kellene kezdeni, hogy jónéhány, önmagukat “demokratának” nevező kommentelő bejegyzéseit egy hónapra visszamenőlegesen visszaolvasni. Én megtettem, el is mentettem mindazt a tömény gyűlöletet, kirekesztést, személyeskedést, uram bocsá’, életveszélyes fenyegetéseket, amiket olyan nagyon viccesen idefröcsköltek a tisztelt “demokrata” hozzászólók, szerkesztők. Nagyon érdekes kép az, amit ez az oldal sugároz a világ felé.

  • Montreálka, misike is álnéven ír, nincs semmi jogalapja szóvátenni bárkiét.

  • Judithka!Mar kezdek rajonni mi a baja Maganak.Vagy nem olvassa el eleg figyelmesen amit eppen olvas,vagy a valaszaban nem figyel ra hogy mit ir.Szerintem le kellene tenni a szemellenzojet,mert igy nagyon szegenyes velemeny formazodik ki az On gondolkodasarol.U.i.az osszefugges abban amit irtam az emigracioval kapcsolatban
    az 2008 es 2011.Get it???

  • Bravo Dakota.Minden szoval egyetertek

  • Correct a cikkben szereplő irányvonal és törekvés a ‘normálisabb’ hangvételre legyen az egyszerű illetve egyszeri olvasó, notorius kommentelő, ellenvéleményező, vagy akár cikkszerzői hozzászólás. Egyben gratulálok a szignifikáns látogatottság növekedéshez is, amit tavaly óta ‘produkált’ az oldal! Csak így tovább!

  • Bányaló-effektus

  • Kedves Chris!

    “Az egykori szabadelvű budapesti Magyar Hírlaphoz és a Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez (MUOSZ) hasonlóan, mi is a “hír szent, a vélemény szabad” mottóval dolgozunk a tenger túlsó oldalán. Csakhogy a KMH által támogatott szólásszabadságot az utóbbi időben egyre többen az gyűlöletkeltésre, a rasszista és antiszemita megnyilvánulásokra, a trágárságra és az ad hominem támadásokra használták. Pedig a KMH egy nyitott, demokratikus és intelligens fórum kíván lenni és nem egy WC fülke, ahová bármit fel lehet fírkálni a koszos, hámladozó falra.”

    Tökéletesen igazad van.
    Megengedhetetlen.
    “egyre többen az gyűlöletkeltésre, a rasszista és antiszemita megnyilvánulásokra, a trágárságra és az ad hominem támadásokra használták”

    Ezúttal megkérnélek, hogy Judithkát, misikét, gézukát és társaikat fogd vissza légy szíves ennek a szép és nemes gondolatnak a jegyében, mert undorító az a trágárság, amit naponta idezúdítanak erre a jobb sorsra érdemes online újságnak az oldalaira. Köszönöm a megértésedet.
    Üdvözlettel
    dakota

  • Dr. Göllner András

    Kedves Montreálka. Én se szeretem a csipőből lövöldözést – amikor valakit lefasiztázok, lekomcsizok, vagy le náciziok, akkor teszem, amikor kezemben a bizonyíték. Kérem azokat akiket itt netán ilyen címkével illettem, és nem csatoltam a bizonyítékot, szóljanak. Azonnal pótlom.

    Az Ön kommentjeivel semmi gond. Nem kelti a gyűlöletet, betartja a civilizált diskurzus játékszabályait, tiszteletben tartja embertársainak méltóságát, és nem hablatyol össze vissza, tehát érdemes elolvasni amit leír. Ide nem cenzúra kell beiktatni, hiába is szeretné az “olvasó” néven futó hölgy/férfiú lépésünket ilyen irányba láttatni, hanem minőségi kontrol. Egyetlen olyan minőségi lapról nem tudok ahová bárki, bármilyen trágárságot beöklendezhet, akár a jobb oldalról, akár a balról és azt azonnal leközlik, mi több utána ezt maszatolják szana szét az olvasok. Nekem ehhez nincs gyomrom. A több néven is itt futkározó fenegyerek aki most olvasónak hívja magát a gyomromat forgatja. Menjen ki a klotyóba, ott végezze el a dolgát, mossa meg szépen a kezét, és vegyen elő egy tiszta papírt, és az eszével, ne különféle gusztustalan eresztéseivel szennyezze a levegőt.

    Abban egyetértek Önnel, hogy van amikor az ember kénytelen eltitkolni a nevét. Amikor az élete veszélyben forog, vagy a megélhetése, mert egy diktatórikus hatalom, vagy munkáltató, ha megtudná mit gondol, gondolataiért megbüntetné. Akinek nemesek a gondolatai, a demokrácia, az emberi méltóság tiszteletét hirdeti és a zsarnokság ellen beszél, és bátorítani akarja embertársait, annak vállalnia kell a nevét. Csak ott terem emberi jövő, ahol a félelemmentes bátor beszéd virágzik. Ez egy Krisztusi alaptanítás. Krisztus nem álnéven szaladgált a szentfőldön, pedig aztán Ő jól bevolt kerítva minden oldalról. Ne féljen. Ne féljünk. Vállaljuk fel a nevünket, hagy ismerjenek meg magyar testvéreink, hagy tudják meg kik vagyunk.Mutassunk példát bátorságunkkal.!!!

    A fentiektől függetlenül, megértő vagyok Önnel szemben, Sajnálom, hogy nem meri vállalni a nevét, bizonyára jó oka van erre, Mind addíg, amig tiszteséges hangnemben szólítja meg embertársait, nem fogok erősködni, bizonyára meg van rá az oka, hogy az anonimitás útját választotta. Bárki aki anonim módon, de emberséges, civilizált módon vitatkozik, és kénytelen civilizáltságát álnév mögé rejteni azt sajnálom, azért szimpátiát érzek. Aki viszont álnéven, embertelen, szemét módon trágárkodik a demokrácia barátaival szemben, azt megvetem, és gyáva kukacnak tartom, gyáva, senkiházinak, olyannak akit Petőfi Sándor, és legjobbjaink is megvetnének.

    Többféle igazság van, ezt én nagyon jól tudom. Én így látom az igazságot, az igazságosságot.

  • Teljes mértékben egyetértek. Ne váljon a Kanadai Hirlap egy olyan pöcegödörré, mint az Index Fórum politikai topikjai, ahol a fasiszta és náci érzelmü emberek flood-olnak minden normális hozzászólást. (És igaza van abban Libás Misinek hogy ezt burkoltan is lehet csinálni). A demokrácia és szólásszabadság nem jelenti az alapvető emberi jogokkal ellentétes kijelentésekhez való jogot. Egy normális közösség ezt kitaszitja magából. Viszont a magyar politikai irányzatok kritikai elemzése sem egyenlő a gyülöletkeltéssel és uszitással. Csak antidemokraták gondolhatják hogy az. Itt teljesen normális hogy kritizáljuk a kormányt vagy egy politikust. Senki nem állitja hogy ez kanadai ellenes uszitás lenne.

  • Kedves dömdödöm, mit jelent az, hogy “kanadai ellenes uszitás”?

  • Judith Kopacsi

    Például ugye szólás szabadság nevében sem lehet büntetlenül egy zsufolt helyen felelötlenül tüzet kiáltani és azzal pánikot kelteni.

  • Igazad van Göllner, “aki álnéven, embertelen, szemét módon trágárkodik” , pl. misike, az tényleg méltó a megvetésre, és arra, hogy gyáva kukacnak tartsa mindenki.

  • A baj ott van,hogy ez a lap az ellentetek/ellenkezoseg lexikonjava valt.Es meg nagyobb baj,hogy sokszor egyes irasokon belul fordul elo(ha vissza olvasnak,meg is talaljak).Arrol nem szolva,hogy egyes szemelyek,egyes irasai milyen ellent mondoak az elozoekhez kepest.Gondolkodas az egesznek a titka.

  • Dr. Göllner András

    Kedves Dakota, nem voltál figyelmes. Lehet, hogy csak tudat alatt hagytad ki az általam leírt mondatból a lényeget, és nem azért mert tudatosan ki akartad forgatni szavaimat. Ezt Te tudod megmondani. Én nem tudom miért tetted.

    Én egyszer se hallottam, hogy ezeken az oldalakon a Libás Misi trágárkodott volna “a demokrácia barátaival szemben”. Ahogy nagyon is helyesen fogalmazott – viszaütött.

    Én azt szeretném ha ne lenne oka Misinek visszaütni és meg vagyok győződve arról, hogy ha a szerkesztő úr nem ad lehetőséget azoknak akik mocskolódással arra késztetnek egyikünket másikunkat hogy mocskolódással üssünk vissza, akkor itt érdekes és értelmes vitára kerülhet sor.

  • Bravo, tanár úr, ez igen.
    Szóval a misike-féle primitív megnyilvánulások nagyon is helyénvalók?
    Komolyan?

  • Ne mondd, hogy nem bántja a szépérzékedet, csak elviseled, mert neked dolgozik, végülis.

  • Dr. Göllner András

    Korszerűsítünk kedves JMBO, hogy jó legyen Magának is. Szeretni fogja.

  • Dr. Göllner András

    Köszönöm, hogy tanár úrnak szólított Dakota, mert ha nem egy seprűnyéllé változtattam volna 🙂 Ugye így van a mesébe ? Csillapodjon le szépen kisdiákom, és tanulja meg szépen, hogy a tanítóbácsit pontosan kell idézni, mert ha nem azt teszi akkor megbuktatják. Most hosszabb leckére nincs időm. Jó éjt kis indián. A nyilacskákat szépen betenni a tokocskába. És majd holnap megint lehet lövöldözni, csak pontosabban, mert a pontatlan lövöldözésre a tanár úrnak nincs már nagyon sok ideje. ,

  • Kedves tanár úr, misike nem “visszaütött”, hanem zsigerből gyűlölködő és közönséges. Ugye érzed a különbséget?

  • Kedves tanár úr:) Nem, nem így van a mesében:)
    De, nagy öröm számomra, hogy nem seprűvé, mert még a végén Judithka szemet vetett volna rám egy utazáshoz:)
    Jó éjt 🙂

  • PS: Hogyha a kedves tanítóbácsit pontosan idézzük, akkor mindig nagyon morcos, mert utál tükörbe nézni 🙂
    Szerintem a borotválkozást is gyakran elblicceli 🙂

  • Dr. Göllner András

    Kis Dakota, A tanár úrnak már ágyban a helye. Egy nagyszerű könyvet olvas a tanár úr és már nincs több ideje kis indiánokkal itt hülyéskedni a Chris Adam lapján. Mi több, a tanár úr reméli, holnaptól már nem lesz itt lehetőség ilyen fajta hülyeségekre, – mi több a tanár úr hülkyeségeit is szépen kitörli innen a szerkesztő úr, mert ez az egész egy rossz vicc, úgy ahogy van. Ha egy értelmes, érdekes közéleti lapot, vita rovatot akarunk futtatni akkor értelmesen, pontos, bizonyítékokkal, tényekkel, alátámasztott szövegeket kell megjelenítenünk. Aki erre képtelen, azt a szerkesztő úr majd elküldi a klotyóba, a Lipót mezőre korepetációra, vagy egy indián rezervátumra. Nincs szándékomban Kedves Dakota, Olvasó, JMBO immáron tovább hülyéskedni Önökkel. Hülyéskedjenek szépen a KMOSZ-be. Mindennek van határa. Jó éjt szép álmokat, SŐT, jó ébredést is 🙂

  • Kedves tanár úr, megint csak igazat kell, hogy adjak.
    Nem is értem, hogy van ez mostanában:)

    “ez az egész egy rossz vicc, úgy ahogy van. Ha egy értelmes, érdekes közéleti lapot, vita rovatot akarunk futtatni akkor értelmesen, pontos, bizonyítékokkal, tényekkel, alátámasztott szövegeket kell megjelenítenünk”

    Ezt én sem mondhattam volna szebben 🙂

  • András, azt irtad, hogy nagyszerű könyvet olvasol. Mi a cime és ki irta?

  • “a tanár úr reméli, holnaptól már nem lesz itt lehetőség ilyen fajta hülyeségekre, – mi több a tanár úr hülkyeségeit is szépen kitörli innen a szerkesztő úr, mert ez az egész egy rossz vicc, úgy ahogy van. Ha egy értelmes, érdekes közéleti lapot, vita rovatot akarunk futtatni akkor értelmesen, pontos, bizonyítékokkal, tényekkel, alátámasztott szövegeket kell megjelenítenünk” by göllner dr

    Érdeklődéssel várom:)

  • Batorsag ma egy politikaval foglalkozo hozzaszolas engedelyt ado forum ill weboldal mukodtetese,mert bizony sokan az alapveto dolgokat nem tartjak be.
    Tiszteletet erdemel az a kozosseg aki ezt felvallalja ,mert szukseg van ra, en inkabb a modaracio esetleg modaratorok kinevezesevel mindenkeppen meghagynam a lehetoseget, hisz nem csak a statisztika ,de sokunk szivesen olvassa ill. megosztja velemenyet egy egy temaban.

  • Kedves Melitta, nincs is ezzel semmi baj mindaddig, amíg nincs részrehajlás, kettősmérce.
    A probléma ott kezdődik, amikor az egyik félnek mindent szabad, a másiknak semmit.

  • Kedves Chris! A fenti cikk utolsó bekezdését, miszerint

    “Célunk továbbra is a közéleti, társadalmi és kulturális kérdések nyílt megvitatása, nem pedig a személyeskedés, a sértegetés, vagy az árokásás. Ezt inkább az erre szakosodott kanadai magyar szervezetekre, egyházközségekre, sajtótermékekre, kormánypárti diplomatákra és egyéb személyekre bízzuk.”
    , pontosítanád légy szíves?

  • Kovács Árpád

    Göllner András … Mindig leírom a véleményem ,nem “budis” szinten mint koppincs , nem “szarzsák” szinten mint geyza,ezek a drága írok stílusa,,soha nem ereszkedem le a proletárdiktatúra hajdani alakjai szintjére .Lehet kezdeni a takarítást ,de először magatokon kezdjétek ,

    Alpári stílust a Magyarországot kívülről támadó egykoron kitántorgott személyek alakítják ,ha nem tudnak megcáfolni ,kellően alátámasztani a vélemény ellenkezőjét , át mennek személyeskedésbe ,sértő nem ide illő stílusban.Ugy hogy a lap szerkesztői nézzenek csak magukba ,ne azokra mutogassanak akiknek más a véleményük,,,,Szerkesztők öntisztulást maguk között mert önök provokátor stílusban hazug cikkeket írogatnak ,nem tetszik maguknak , ha mi megtudjuk cáfolni.Vesztesként húsba vágó önök számára az igazság ,fájó.

  • Végigolvasva a hozzászólásokat, arra a megállapitásra jutottam, hogy ez a honlap=0-val, mint egy normális forum.
    Akik szerkesztik, mint gölner, adam, kopacsi sz k tamás azt hiszi, ők feljebb valóbbak a többinél, mármint a normálisan gondolkodóknál. Ezért ez a honlap meg fog halni rövidesen. Nem duskálnak úgy az anyagi javakban, hogy itt cenzurázni tudnának. Ha itt összeadjuk ezeknek az úgynevezett szerkesztőknek az IQ-t
    az összeg nem éri el, nem, hogy Viktorét de még Lázár Jánosét sem. Az pedig egyenesen Kanadád minősiti, hogy közülük még tanárnak titulálják egyesek magukat.Ezek az észlények itt Magyarországon még pénztárosok sem lehetnének egy helyi Tescóban.
    Szebb jövőt elvtársak!

  • Amíg nem lesz moderáció , nem szólok többé hozzá a cikkekhez.
    Megtakarítom magamnak az utána következő kommentek olvasásának gyötrelmeit.

  • Puchert János

    Egyetértek azzal, hogy próbáljunk meg kulturáltan vitatkozni egymással ne anyázzunk, ne szólítsuk fel anális szexre a másikat stb. De azt nem értem miért sorolt azok közé Olvasó akik itt a fórumon meg nem engedett hangot ütöttek meg, talán ismerjük egymást, hogy kedvesen a nevem becéző alakját használja, a vezeték nevem Puchert és nem Puchner

  • Christopher Ádám, Göllner Úr, és a többi kommentáló:

    elég sokáig fontolgattam hogy egyáltalán hozzászoljak-e a cikkekhez a KMH-ban, illetve a többi kommentekhez, mivel láttam hogy milyen nivón alúli stilusban fejezik ki magukat egyes személyek. Elöször jókat szórakoztam a sok fotel-politikuson, aztán gyanus lett nekem az, hogy milyen gyorsan, szinte perceken belül hogy felkerül egy cikk, támadják úgy a szerzöt, kétségbe vonva képességeit, úgy a többi kommentáló véleményét. Szerintem sokan csak a vita és a sárdobálás miatt kommentálnak itt, szinte sportot üznek belöle, s nem tudnak mit kezdeni azzal, ha netán két egyébként nem egyetértö személy valamiben mégis egyetért. Ezért lettem én gyanus bizonyos illetöknek. És ezek a sárdobálás viták elég hamar letérnek a témárol, amiröl a cikk szól, és, ne adj isten, ha az egyik kommentáló éppen nő, vagy csak sejtik hogy nő, akkor megszólal Rush Limbaugh magyar hangja és még mélyebbre süllyed a nivó, övön alúli támadások, egy illetö nöi mivoltját, korát kigúnyolva. (lásd a fenti Bszechy utáni bejegyzést.)

    Göllner Úr, ezt irta: “Akinek nemesek a gondolatai, a demokrácia, az emberi méltóság tiszteletét hirdeti és a zsarnokság ellen beszél, és bátorítani akarja embertársait, annak vállalnia kell a nevét.”

    Hát én ezt a mindennapjaimban meg is teszem. Hogy ide járogatok és néha megirom a véleményem az azért van, mert azok kanadaiak közé tartozom, aki kritikusan követi a mostani magyar kormány (de az elözöt is! Csak akkor még nem is tudtam a KMH-rol) döntéseit, cselekedeteit, és ez a lap ad nekem itt lehetöséget egy másik oldalrol szemlélni a dolgokat és a többi kommentáloktol is esetleg tanulni valamit. Meg hát mivel kanadai születésü vagyok és itt szocializálódtam, és ebböl az északamerikai szemszögböl itélem a világot és Magyarországot, és mivel ezt a lapot úgy hivják hogy KANADAI magyar hirlap, gondoltam, itt a helyem.

    Én ugyan nem irtam itt semmi olyasmit, amiben családom és barátaim, akár Kanadában akár M.o.-on vagy máshol nem lenne már eleve tisztában, és ha irásaim, teljes nevemmel együtt, a nagy nyilvánosság elé kerülne, akár a fiatalkoruak elé, nem lenne miért szégyenkeznem. Ellentétben más kommentálókkal…..

    Mint már irtam, és most itt harmadszorra, 1 héten belül le lettem kommunistázva aztán lenácizva. Aztán 2 illetö kiváncsian várta azt, hogy egy harmadik személy felkutassa a felsorolt nácikat, ahová én is be lettem sorolva, hogy aztán itt a nagy nyilvánosságra fel tegyék a valódi nevét, cimét, meg ki volt az apja, nagyapja. Ezek szerint, ennek a 3 személynek meg a többi kommentáloknak nem is tünt fel hogy nem tartozom a nácik sorai közé, mert vagy nem olvasták el azt, amit irtam, vagy nem értették, vagy azt hamar el is felejtették, mivel nem provokáltam, nem inzultáltam senkit, ezért nem is volt érdekes számukra amit irtam. Igy lett az, hogy 4 személy engem akár direkt, vagy indirekt módon megtámadott. Na igaz, elnézést kért aztán tölem a lenácizó illetö, félreolvasta vagy félreértette amiket irtam. De ebböl látszik, hogy milyen hamar megy ez, sokan már csak azt olvasnak bele a kommentekbe, amit látni akarnak és már eleve defenzív álláspontbol indulnak ki, vagyis elöbb támadnak, aztán kérdeznek.

    NANÁ hogy nem teszem ki a nevem egy ilyen helyre!!! Hogy még több teret adjak a szemétkedésnek, személyeskedésnek? Netán szavaimat kiforditva hazugságokat terjesszenek rólam itthon és otthon? Nem ismerem az itt kommentálókat, sokan állnéven irnak amúgy is, ezért nem is fogom kiirni az enyémet, mert itt ez lényegtelen. A barátaimmal, családtagjaimmal, akikkel nem értek egyet politikailag, meg tudjuk vitatni a dologkat, tanulhatunk egymástol, nem feltétlenül tudjuk egymást meggyözni a saját véleményünkröl, de utána mégis le tudunk ülni békésen egy sör mellé, és ez nekem sokkal fontosabb, mint hogy itt álnév idegeket probáljak meggyözni.

    Én megkértem ugyan Christopher Adamot hogy legyen szives az eddigi kommentjeimet törölje. Ez nem történt meg. Helyette jött ez a cikk, igy hát akkor megvédem magam itt is.

  • Montrealka

    konnyu ugy “viselkedni”, hogy tudod pontosan, ha itt Kanadaban ciganyoznal, zsidoznal valahol nyiltan, abbol elobb-utobb rendorsegi ugy lesz…..tehat eleve “viselkedsz”, hogy erre ne keruljon sor……de mi van magyarorszagon? eppenhogy a kormany tamogatasaval teszik mindezt! es akkor a masik oldalon meg ugye turjek ezt “intelligensen”? ugyan mar, szet kell verni a pofajukat, azoknak is, akik mernek ciganyozni, zsidozni, meg azoknak a kormanytagoknak is, akik erre jogot kinalnak a csocseleknek! jah es nem utolso sorban orban egesz kormanyzasa ovon aluli utesekre epul! ami pedig egy no szolgalatkeszseget illeti, az bizony nem ovonaluli, hanem realis veszely, mert egy faszert, kepesek mindenre, lasd Torri Stafford esetet! persze fnomkodhatsz itt kepmutatoan, csak nem az a valosag!

    Dr Gollner Andras

    par hete, mar keso volt es talan mar almos is voltam, az egyik goy kitartoan ugyelt itt otthonrol egesz ejjel, gondolom Kertesz miatt….es mar-mar emberi beszelgetes alakult ki kozottunk, mire azt valaszolta, hogy ez mind szep es jo, csak ez igy mar neki UNALMAS!!! ez itt a lenyeg! ezek nem akarnak eszerveket hallani, mert beturol beture tudjak, mit kepviselunk es mindre zsebbol kihuzott valaszuk van! en eredetileg azzal a szandekkal jottem ide, hogy azokat megismerhessem, akik hasonloan gondolkodnak, mint en es azokkal eszmet cserelhessek, ezek meg idejonnek es az egeszbe beleszarnak, mert a tobbseg ISKOLAZATLAN, SZOCIALIZALATLAN tusko! nincs az a moderator, aki ezeket folytonosan “nevelni” tudna, fokent, hogy teljesen elegedettek magukkal es ezek koszonik jol erzik magukat, mert kormanyhivatalokbol, kozpenzen segitik oket az interneten szervezodni…..es akkor mi legyunk veluk elnezoek??? epp azon munkalkodnak mar vagy 20 eve, hogy tonkretegyek az orszagomat, es mondhatom, eleg jol haladnak es akkor vitatkozzak veluk intelligensen??? nem erdekli, amit mondani akarsz, mert fel sem fogja, ezek azok, akiknek nem kellett megerteniuk az oszodi beszedet sem, akik osszefuggeseben semmit nem ertenek , akik felremagyarazzak Kerteszt, en meg majd mosolygok hozza??! az en elvem az, hogy az o szintjukon kell valaszolni nekik, mert abbol ertenek….nem burkoltan, nem cizellaltan, hanem egyenesen es erthetoen el kell oket kuldeni a halal faszara, mert odavalok! es ugyan ne altassuk magunkat, miben erthetne egyet egy jobber vagy mai magyar konzervativ meg egy magyar balliberalis? esetleg az idojarasban? de meg talan abban sem….az egyuttmukodes legaprobb szikraja sincs meg a mai vezetesben nemcsak hatarokon belul, de lathato egyertelmuen, hogy hatarokon kivul is marakodik mindenkivel, nyilvan, mert uldozesi maniaja es kisebbsegi komplexusai vannak, amit meg gyerekkorabol hozott….most akkor ehhez a betegseghez, korsaghoz kezdjunk intelligensen alkalmazkodni? jah volna ra egy-ket mod valoban, ha egeszsegesen elne a magyar emberekben az onvedelem kepessege, akkor tudnak pontosan, hogyan….

  • Kedves Montreálka,

    Az internet által biztositott relativ anonimitás sajnos egyeseket arra bátorit, hogy politikai ellenfeleivel szemben olyan jelzőket alkalmazzon, melyeket biztosan nem használna a kommentelő, ha találkoznának, vagy ha személyesen ismernék egymást. Ugyanakkor tapasztalatból mondhatom, hogy a kanadai magyar közösségekben és Magyarországon egyaránt bőven vannak olyanok, akik valódi nevüket felvállalva, poziciójukkal visszaélve rágalmaznak olyanokat a nagy nyilvánosság előtt, akik más politikai véleményen vannak. A torontói Magyar Életben számtalanszor Quislingnek, hazaárulónak, kommunistának és magyarellenesnek tituláltak, a kuruc.info szerzői lezsidóztak – Göllner Andrással együtt -, Bede-Fazekas Zsolt Torontóból élő adásban gyalázott rádiójában, a kdnp.hu honlapon megjelenő irás miatt fenyegető telefonhivásokat kaptam otthoni telefononom és kénytelen voltam számot változtatni, a budapesti Magyar Hirlap pedig véleménycikkekben gyalázott. Kanadában született magyarként éveken keresztül folytattam önkéntes tevékenységet a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben, illetve tanitottam a Montreáli Magyar Iskolában. Mégis szinte teljesen szó nélkül hagyták montreáli magyar ismerőseim és barátaim, amikor Androvich Tamás montreáli plébános azt állitotta a nagy nyilvánosság előtt, hogy az ördögöt szolgálom és hogy életellenes, magyarellenes vagyok, egyszerűen azért mert nem szimpatizálok az általa kedvelt politikai párttal. Egy-két kivétellel, mindenki hallgatott – azok a barátok is, akik évek óta ismertek – mivel nyiltan senki sem vállalta volna a plébánossal és a közösség hangadóival a konfliktust, melynek ugyanis kiközösités a végeredménye.

    Aki az interneten álnéven véleményt nyilvánit, az mindig ki teszi magát annak, hogy egyesek durva jelzőkkel illetik, félreértelmezik mondandóját és az anonimitás leplével visszaélve megtámadják. Aki valódi nevével szólal fel és vállalja a civilizált vitát azokkal, akik más álláspontot képviselnek, nagyon gyorsan észreveszi, hogy az ilyen diskurzusra a kanadai magyar közösségekben nincsen igény és perceken belül elkezdődik ellene a hazaárulózás és a kommunistázás. Ezért is tartok távolságot a szervezett magyar közösségektől. Ezt a lapot pedig csak addig szerkesztem, ameddig van hozzá kedvem és energiám. Amikor beszüntetem, legalább több időm marad egy-egy cikket, vagy elemzést publikálni a KMH-nál sokkal olvasottabb magyarországi újságokban.

  • Én sem azt vettem észre eddig, hogy a liberálisok, a demokraták kezdték volna a mocskolódást. Ők valóban csak visszaütnek, és ezt nem is róhatja fel nekik senki.
    Tapasztalatból tudom, hogy az elvakult, agymosott orbán- pártiakkal beszélgetni, vitatkozni, pláne kulturáltan vitatkozni, esetleg meggyőzni őket lehetetlen. Agresszívek lesznek, kikelve magukból azonnal támadnak. Szóval a hiba nem bennünk, civilizált demokratákban van.

  • Kedves Christopher Adam,

    ismerem a montreáli helyzetet, sajnos rosszra fodultak ott a dolgok amióta elmentek a jezsuiták. Sajnálom hogy igy kiközösitették, ennyi év munkája után, na meg hogy itt sokan a lap nivóján rontanak durva bejegyzéseivel. Eléggé lehangoló lehet.

  • Montrealka

    maga nagyon furcsan ertelmez mindent….eloszor is a lap nivoja nem a durva bejegyzesektol (persze errol is nyithatnank vitat, hogy mi szamit durvanak) romlik, hanem az idesereglett szelsojobboldali goy motorosok, jobberek gyakran szabatos megfogalmazasban eloadott ciganyozasa, zsidozasa, kommunistazasa, libsibolsikozasa, elvtarsozasa miatt romlik…..maga nem igy latja? minek vedi a Szechy Beat, mikor azzal zarja mondandojat, hogy Christopher Adam cikkei “romboljak a hazankat”??? vagy mit gondoljak On felol azokutan, hogy tobbszor!!! a szelsojobboldalt tamogatja velemenyevel???

  • Libás Misi,

    teljesen félreért mindent amit irok, de valószinü velem van a baj, hisz nem jártam magyar iskolába csak 6 évet, szombatonként 2 órát. Vagy talán a stilusom (is) irritálja Önt.

    -A durva bejegyzésekröl pont azokra utalok, akiket felsorolt. De azok, akik ezekre a fröcsögéskre fröcsögéssel válaszolnak, igen, többek között Ön is, nem segit semmit az egész helyzeten, de a nivón se. Itt azt hiszem teljesen fölösleges tovább vitatkoznunk, hisz pont erröl szól ez a cikk és Göllner Úr és Ön ezt már megvitatták itt is, és Önök sem értenek egészen egyet, söt Christopher Adammal sem ért Ön egyet.

    -Nem védem Bszechy-t, nem is osztom véleményét, ezt is félreértette: itt megint a nivórol beszélek: Bszechy nem személyeskedett a föszerkesztövel hanem a munkáját kritizálta. Ez két különbözö dolog: nem hozta fel a föszerkeztö családi állapotát, kinézetét, testvéreit, szüleit, gyerekeit, kutyáját, macskáját. De Maga viszont a nöi mivoltját, korát sértve vágott vissza. Erre miért volt szükség? “Hogy került a csizma az asztalra?”

    -A szélsöjobboldalt sosem támogattam, itt megint vagy a magyar fogalmazási tehetségtelenségemmel van baj, vagy Maga mindenhol nácikat lát, még ott is, ahol nincs. Ha nem vette volna észre, Dr Göllner András is 100% egyetértet velem valamelyik bejegyzésemen. Kopácsi Judith sem látott irásaimban nácizást, söt meg is védett, és az elsö kommentemmel is egyetértet. Ez akkor Önnél mit jelent? Öket miért nem kérdöjelezte meg?

    Engedje meg hogy tisztázzak valamit, Önnel, utoljára:

    -Kanadai Quebeci Magyar Liberális vagyok.

    -M.O.-on egy pártot sem támogatok.

    -A Raszizmust, Antiszemitizmust, Anti-Roma és Anti-Bármilyen Nemzet-izmust undoritónak tartok. Ennél világosabban nem tudok fogalmazni.

    De most már kezdek rájönni, hogy Ön nem is kiváncsi a diszkurzusra, hanem kiallakult itt ezen a lapon rég egy fajta Clique ahová nem akar engem beengedni, ahol tolakodónak tekint Ön engem itt ebben a buliban.

    Gondolom, Önnél egyel kevesebb montreáli-magyar nem-fideszes, liberális olvasó, kommentáló a Kanadai Magyar Hirlapnál nem oszt, nem szoroz.

    Ugyhogy köszönöm szépen az eddidi teret, ezzel végeztem a Kanadai Magyar Hirlappal, nem fogom többé fárasztani Önöket véleményemmel.

  • Montrealka!Ki ,hogy reagal az irasaimra,mar reg tul leptem.Eleinte elolvastam,levontam a konzekvenciat.”nem azt nezem mit irnak,hanem KI.”En vallalom a nevem.Senkit nem bantottam meg a forumozok kozul.Ha valakinek a figyelmet fehivtam,hogy nem lehet igy viselkedni,meg neki allt feljebb.Nincs felnivalom.”megjegyeztem”a jobb felso sarokban az ilyenek monogramjat,es mar kattintok is tovabb.A szerkeszto urat kertem,legyenszives megindokolni,milyen alapon kerul ki EMBEREK adatai.Mivel nem kaptam valaszt,igy mar tudom az o “helyes allasfoglalasat.”Kanadai szuletesu magyar vagyok”Igen,ezzel be tudja lopni a joerzesu emberek szivebe magat.Gratulalok!!!!!!!!!Aki Onnel ellentetben otthon szuletett az orrba-szajba vallja magat magyarnak,kozben meg megfolytana az otthoniakat.”A suketek parbeszede folyik “itt.Nagyon elbeszelgetunk egymas mellett.

  • Igazán remek Christopher, hogy önkritikát gyakorolsz! Mi nektek a gyűlöletkeltés? Nézz már körül kedves Főszerkesztő Úr – kik és hogyan is keltenek gyűlöletet, kik trágárak, kik fenyegetők, kik a sértegetők? Soroljam a barátaid nevét (nick-nevét)? Kik azok, akik a más véleményűeket akár fizikailag is fenyegetik? Ezer példát hozhatok fel, ha akarod, álságosságukra, mellébeszélésükre, nyílt gyűlöletükre. Valóban önkritikát kell gyakorolnod, ugyanis nélkülünk jobboldali konzervatívok, jobbközép magyarok nélkül ez a honlap itt senyvedne a néhány uszító, balliberális, véleményüket egymás közt megosztó úgynevezett balliberális értelmiségiek uszályában. Látogatottságod csak azért ugrott meg, mert elegünk lett az itt folyó mérhetetlen hazugságokból, és megpróbáltunk némi igazságot is ide hozni. A balliberális oldal mérhetetlen aljasságai, címkézései ellenére megpróbáltunk kitartani, az igazságot bemutatni. Több, kevesebb sikerrel. Az itt lévő ballibes olvasói törzsállomány, meglehetősen kicsiny, viszont annál hangosabb és durvább, fenyegető és kizárólagosságra törekvő, nyíltan hazudozó és tényferdítő. Természetesen nem hátrálunk meg, de ha ez a stílus tovább folytatódik, ráadásul esetleg – ezt nem szeretném feltételezni – részrehajló cenzúrázás következne be, akkor végleg távozunk az oldalról, még a bojkott gondolata is felmerülhet. Utána maradna az egymással parolázó ballib törzsközönség. A párbeszéd csak normális feltételek és hangnem mellett folyhat. Reméljük Te is így gondolod!

  • gollner “ur”,ha lehet a dr-t elhagyni a neve elott./mar.23.7:11du;Tanult ember megvalogatja a kifejzeseit……..idelodit allneven a sopredek,vagy vissza onti a szemetet…….Tudom,akinek nem inge,ne vegye magara.Azert,mert en nem vagyok magaval/nem onnel/ egy nezeten,nem erzem sopredeknek magam,sem a tobbi kommentelo tarsam sem.Maga olyan mint az a bizonyos pap,aki bort iszik,es vizet predikal.

  • Tatulus

    ugyan kik ellen uszitananak az idejarok, ha a tefajtad nem jarna ide??? senki ellen! nyugodtan eltakarodhatsz innen, valoban senki nem kivancsi a velemenyedre, mert szamodra a balliberalis oldal nem letezik, eleve ugy fogalmazol, hogy azok velemenye, allasfoglalasa, nezete….nem szamit…..akkor minek jarsz egyaltalan ide?

  • “olvasó”??
    – kétlem. Ha ugyanis egy nagyon világos és egyértelmű szövegre az a válaszod, hogy “mellébeszélsz”
    nem ártana jelezni, hogy mi mellé és milyen irányban? Ellenkező esetben felmerül a kétely, hogy nem is olvastad!
    LIBAS MISI
    – ne bántsd Montrealkát – az a baja, mint idehaza sokunknak – egyszerűen nincs kulturált, elfogadható, nem szélsőséges jobboldal, vagy akár csak konzervatív oldal, ezért néha kénytelen a saját oldalának igazat adni.
    Ez még nem jelenti azt, hogy elfogadná vagy azonosítaná magát az azon az oldalon dívó nívóval. Több olyanra lenne szükség mint ő – velük legalább lehet normális módon is eszmét cserélni.
    A moderálásnak örülök, remélem a jövőben kulturáltabb társalgásra is mód lesz annak következtében.

  • Sajnálom, Montreálka, ugyanúgy, mintahogy tegnap Moshe döntését is.

    Az ilyen döntések hátterén kellene elgondolkodni, kedves Chris, az emberinek legjobb indulattal sem nevezhető undorító, demokratának csúfolt, durva, trágár hozzászólásokon, ami ide vezet, hogy a hozzátok lojális tagok is elfordulnak a minősíthetetlen, primitív támadások miatt.
    Üdvözlettel
    dakota

  • Azért még egy gondolat. Tessék néhány példát hozni arra, hogy jobboldali kezdte a durva anyázást, kommunistázást, gyűlölködést – én tudok hozni seregnyit a ballibes oldal részéről. Már Kopácsinak is feltettem korábban ilyen kérdést – természetesen elengedte a füle mellett.
    Akkor miről is beszélünk? Libas misike reagálása nyílván igazán demokratikus! Nos, a tények beszélnek, bár néha fájdalmasak!

  • Montrealka

    Az idejaro szeljobboldal frocsogesere adott frocsogesem valamit azert megis javit a helyzeten, mert eloben ugyanerre a frocsogesukre, kiszednem tobol a fejuket a nyakukbol…..erti? Akkor nem kenyszerulok visszafrocsogni, ha ok nem frocsoghetnek ide! Ennyire egyszeru a megoldas! Es nem a kurvaanyad szamomra az ijesztoen durva beszolas, hanem az, hogy ezek gatak nelkul terjeszthetik a szennyet, amit a neonaci gazdaik kiagyalnak!
    Ami a magyartudasat illeti, ott santit valami, maga pontosan meg tudja fogalmazni a velemenyet, csupan a velemenye idonkent nelkuloz minden valosagalapot! az pedig nem a magyartudasanak elegtelensegebol fakad, hanem a velemenyalkotashoz szukseges informacio hianyabol….erti ugye? Most akkor eldontheti, hogy szelsojobboldali vagy csak szimplan azokat a kanadai magyarokat kepviseli, akikhez se angolul, se magyarul nem jut el az informacio es lila kodben, tudatlanul elik a teljesen jelentektelen eletuket! Az viszont nem eleg egy kulturalt vitahoz es kulonosen nem eleg befolyasolni egy vita menetet azoknak a borere, akik otthon ezt a helyzetet megszenvedik! Ugyis mondhatnam, hogy erkolcstelen!

  • Egyetértek a hozzászólásoddal, Tatulus.

  • Amúgy libaska, mondhatnám én is, ki kíváncsi a véleményedre? – sajnos nem mondhatom, ugyanis neked semmiféle véleményed nincs a gyűlöleteden kívül! Sajnállak!

  • Tatulus

    ne erolkodj, visszanezheted, demokrataknak sose szoltam be! a naciknak meg csak takarodjanak innen es egyelore oruljenek, hogy buntetes nelkul meguszhatjak!

  • Tatulus

    ha ismernel, hulyen erezhetened magad emiatt a “sajnallalk” szo miatt, itt ha valaki szanalmas, az csak te lehetsz, mert nem sikerult megfertoznod, minden kapalodzasod ellenere ezt az oldalt, az idejarok pontosan tudjak, hogy te vagy itt a korsag es toled kell szabadulni…..hamarosan az orszag nepe is pontosan fogja tudni, hogy a tefajtad miatt veszett oda a jovojuk es estek vissza a keleti mezonyben az utolso helyre es majd megnezem, mikor a felismeres pillanata eljon, hova, kiknek ugathatnal…

  • Kedves Montrealka:
    Akkor ezen a topicon is töredelmesen bocsánatot kérek Tőled.
    IGEN ÉN VOLTAM AZ aki a Cybertámadásos oldalon sértegetett Téged.
    Tévedtem.
    Előfordul az okos emberekkel is , hátmég velem.
    ezért mondom :
    Culpa.
    Mea culpa
    Mea maxima culpa.
    ( Virágot nem küldhetek , még elszáradna a Póstahivatalban. )

  • Libasra nem reagálnék! Talán Christopher megteszi. Viszont örülök, hogy egy oldalon lehetek Bartek Évával, Szécsy Beával, Jimbóval, Kovács Árpáddal és – nem utolsó sorban – Dakotával! Tiszta, normális okfejtéseik, visszafogott visszavágásaik merőben elütnek a dr. Göllner, Kopácsi és társai, meg a segéderők – libas, geyza, asher – gyűlölködő, igaztalan vádaskodásaiktól. Igen, komoly különbség áll fenn – kérem a ballib oldalt, igyekezzenek korrekt, megfelelő stílust felvenni és tartózkodni az alpári, kocsmai stílustól!

  • Göllner András

    Kedves Montreálka, Kedves Libás Misi:

    Ahány ember, annyi sérelem. Lehet, hogy kellene egy oldalt nyítni ahol elsírhatnánk fájdalmainkat, ki hogyan, milyen igazságtalan módon lett megbántva, de eljött az ideje hogy lapozzunk. Itt most valami másra van szükség.

    Kedves Libás Misi, én egyetértek Önnel, hogy nem arra van szükség, amikor antidemokratikus erők a magyar demokrácia elsüllyesztésén fáradoznak, hogy kedvesen, udvariasan elcsevegjünk velük, mint az urak a tisztikaszinóban. Én egyetértek Önnel, hogy ha egyesek belegázolnak embertársaik becsületébe, méltóságába, és újra, Rákosi, vagy Szállasi rendjét szeretnék ránk varni, nem arra van szükség, hogy udvariaskodva, kifehérített szavakkal próbáljuk ezeket az elfajúlt embereket az igazságosság talajára terelni. Itt most valami másra van szükség.

    Azok akik Kanadába, előadói túrára hívják olyan pártok vezetőit akik saját bevallásuk szerint a demokrácia ellenfelei, és zsidótalanítani akarják hazánkat, vagy olyanokat hívnak ide az egyház termeibe prédikálni, akik köztudottan a Kádár diktatúra spicliei voltak, azok nem a hazánk becsületét, a magyarok becsületét szolgálják, hanem hazánk elszigeteltségét Azok a százezrek akik anti-szemita szövegeket szajkózó, nácikat ünneplő, gyülöletet keltő antidemokraták mögött masíroznak, nem Magyarország becsületét, és nem a megbékélést, hanem a hazánk nemzetközi megvetésének erősítését szolgálják. Nekünk Magyaroknak, nem a Horthy rendszer újjáépítésén kellene fáradoznunk, nem arról kellene álmodoznunk, hogy milyen szép volt a világ Trianon előtt, hanem arról, hogy milyen szép lehet még, ha belépünk a 21 századba, és tiszteletbe tartjuk embertársaink méltóságát, és megtanulunk emberséges módon diskurálni egymással, megpróbálunk alkalmazkodni, és nem szembeszállni a nemzetközileg elfogadott demokratikus értékekkel. Most erre van szükség.

    Arra van szükség, hogy bátran, az eszünkkel és ne az indulatainkkal, érzelmeinkkel fűtve, építsük a szabad politikai verseny alapszabályait tiszteletben tartó Magyar valóságot. Arra van szükség, hogy végre, félelemtől mentesítve tudjunk diskurálni egymással az ország előtt álló kihívásokról. Arra van szükség, hogy ne a hátratekintő tükörbe bámúlva vezessünk a jövőbe, hanem nyitott szemmel, körültekintően alakítsuk a következő nemzedékek jövöjét, biztonságát. Arra van szükség hogy ne a keleti autokráciák irányába, hanem a nyugat irányába tereljük hazánkat, hogy ne az egypárt hanem a többpártrendszer tisztelete felé tereljük a magyar politikai kultúrát. És arra, hogy végre kisöpörjük a magyar közéletből a kirekesztő, antidemokratikus, fasisztoid, vagy kommunista nézeteket képviselő intolarenciát.

    Remélem, hogy a hazájukat szerető kanadai magyarok, a Christopher Adam lapján, megtanulják, hogy kell a nemzetközileg elfogadott demokratikus értékrend kultúrája szerint viselkedni és kommunikálni. Most erre van szükség

  • Kérlek, Tatulus, ha csak ez a kivánságod, ezt szivesen teljesitjük. Magunk is ezt a stilust kedvelnénk.

  • Igazán megható dr.Göllner úr! Remélem az ön által megírt tézisek szerint fog a továbbiakban hozzászólni a témákhoz, vagy viszontválaszolni. Igen örülnék, ha tényeket is tenne a mondanivalójához, ne csak vádaskodna. Tudom, nehéz dolog a ténykérdés, de próbálkozzon meg vele.

  • Tatulus

    en nem voltam biztos abban, hogy a Szecsy Bea az, akirol szo van, de igy, hogy hibatlanul leirtad a nevet, mergerositetted a feltevesemet es azt uzenem neki, hogy a sajat frusztralt, sikertelen eletet ne vetitse rendszerekre, emberekre es kulonosen ne a liberalisokra, mert azok aztan igazan nem tehetnek arrol! erdekes, hogy minden kommunistazo, liberalizmus ellenes ember egy rakat, sikertelen szerencsetlenseg es ahelyett, hogy sajat magukban keresnek a problemak forrasat a jol bevalt tipikusan magyar problemamegoldast valasztjak, megjelolik valaki vagy valami masban a sajat szerencsetlensegeik okat…..ezekkel ugyan hogyan lehetne eszervekkel vitaba szallni? sehogy!

  • Kedves Tatulus.
    Tényeket Öntől várnánk.
    Például rögtön bevezetöben elmagyarázhatná miért kellett kivenni a Magyar Köztársaság nevéből a Köztársaságot.
    Ha ezt elmagyarázza , lesz még olyan 2000 kérdésem.
    Köszönöm a figyelmet.
    ( Észérveket kérek közhelyek helyett . )

  • A Geyza egy igazi úriember! 🙂

    Montreálka mondanivalója szerintem is fontos, hiszen mindenképpen jó látni, hogy a montreáli magyarság talán politikailag és világnézetileg is sokszinűbb, mint amilyennek tűnhet, ha csak a hangadókra figyelünk. Egyébként Montreálka nagyon helyesen rámutatott arra a helyzetre, hogy a város legnagyobb magyar egyházközsége – és az ahhoz tartozó Ifjúsági Otthon – teljesen más féle hely volt, amikor azt a jezsuiták vezették. Aki ismerte személyesen Csókay atyát, vagy Deák atyát bizonyára tudja, hogy egyik lelkipásztor sem alkalmazta volna Androvich atya kirekesztő módszereit bárki ellen. Csókay atya különösen szerény, mindenki felé tiszteletet és szeretetet mutató pap volt Montreálban, Deák atya pedig egyben dinamikus és pragmatikus plébános.

  • Göllner András

    “Olvasó”, “Dakota”, “Bartek Éva”, “Kovács Árpád” “JMBO”, BSzéchy” és társaitok – Ezen a lapon nem rátok van szükség. Arra van szükség, hogy a Ti kirekesztő, az embertársaitok méltoságát tiszteletlen módon sértegető, a magyar politikai zűllését szolgáló nézeteik egy lerobbant WC falán és ne itt találjanak otthont. Ti nem fasisztákat, vagy kommunistákat sértegettek, hanem demokratákat. Takarodjatok innen. Veletek nem vállalok közösséget. Remélem kisöpörnek Titeket innen, és olyanokkal fogunk majd vitatkozni itt, akik nem a pöcegödörből, hanem a politikai diskurzus etikai alapszabályanak eszközeivel szállnak majd szembe velünk és egymással.

    Kedves Montreálka. Ha azért mész el innen mert képtelen vagy lapozni, képtelen vagy túl tenni magad azon, hogy a nagy sokaságból, egy valaki itt megsértett téged, vagy valakit akit kedvelsz, akkor tényleg jobb ha kiszállsz. De én nem ezt az utat javasolnám Neked. A politikába, a sértegetés elég gyakori. Kicsit vastagabbá kell tenni a bőrünket. Kérlek ne túlozd el annyira a Téged ért támadást. Lapozz, és utána továbbra is szólj hozzá a témákhoz amikor úgy érzed, van mondani valód, és bízd a szerkesztőnkre, hogy majd megvéd az igazságtalan támadásoktól. Nem akkor kell elhagyni a tett színhelyét amikor rendet akarunk tenni, hanem akkor amikor azt mondjuk a pöcegödörnek, tessék, csak így tovább. Szerintem, Christopher Adam rendet próbált teremteni. Erről ennyit.

    Kedves Szerkesztő Úr. Kérem ne adja fel. Önre is szükség van, és arra a lapra, amely a kultúrált politikai párbeszéd térnyerését szolgálja. Különlegesen hasznos szerepet játszik a kanadai diaszpórába. Nem arra van most szükség, hogy kilépjen, és átadja a teret az “Olvasó” Dakotáinak, hanem arra, hogy megvédjen bennünket az Ő általuk kibocsájtott sorozatos méreggel töltött szövegektől. Egy óriási köszönet illeti Önt eddigi erőfeszítéseiért. Gratulálok.

  • Kedves Geyza! Talán elmondanám Önnek a „köztársaság” szó államformára utal, az ország neve, azaz ”Magyarország” az ország területének hivatalos neve. Az államformát az Alkotmány tartalmazza. Mint ön is tudja, „Köztársaság” . A miénk nem az egyetlen az államok között, jó pár nem említi az államformát a nevében. Más érdekesség, mi magyarok itthon azt mondjuk „Magyarországon” élünk, vagy falun lakunk – ez igazán szabadabb forma, mint pl. Angliában élek, vagy Kanadában élek. (azaz benne – zártan – kevésbé szabadon –ezt egy liberálisnak igazán éreznie kéne!) Viszont talán furcsa lenne a „Magyar Köztársaságon” élek kifejezés – talán egyetért velem – ez is egy indok lehet. De, megjegyzem a „Magyarország” szó gyönyörű, és helyesen fejezi ki a mi világunkat és érzéseinket, legfeljebb a világpolgároknak nem tetszik. (Zárójelben megemlíteném nem akarunk királyságot – bár ez önöknek fixa ideájuk!)

  • Dr.Göllner úr! Ön megint kitett magáért!

  • Göllner András

    Kedves Tatulus. Örülök, hogy tényekre alapozott írásokra éhes. Javaslom mindegyik itt megjelent cikkemet, eddigi összes publicisztikai alkotásomat. Ha valamelyik ténnyel nem ért egyet, jelezze szépen nekem, és ha időm engedi, udvariasan fogok válaszolni Önnek. De kérem más állnéven írjon. Mert amit maga ez alatt a név alatt itt művelt az nem késztet arra, hogy még egyszer szóba álljak magával. Világos ?

  • Tüske Zsófia

    van egy olyan, (Magyországon is – még – hatályos jogszabály) hogy Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata.
    Ezt ajánlatos lenne minden zsidózó, cigányozó egyénnek figyelembe venni, sőt, esetleg alkalmazni is. Aztán, ha még marad egy kis energiája, olvasgathatná a tízparancsolatot is, ami szintén a jogokról és a kötelességekről szól, egyenesen a Sinai hegyről, amiről pedig tudni lehet, nem ősi magyar föld volt.

  • Göllner András

    Tatulus, maga meg betett magáért. Csók, vagy mondjam azt, hogy puszi ?

  • Andras

    csóközön!:)

  • Igazán megtisztel dr. Göllner úr, hogy nem kíván velem szóba állni – nagy megkönnyebbülés, hogy nem kell önnek viszontválaszolgatnom, pláne azok után, amiket ön – saját nevén – itt megengedett magának a magyar néppel, hazámmal szemben.

  • Tüske Zsófia

    Tatulus, talán tényleg nem lenne gond azzal a megnevezéssel, ha az átkeresztelők nem csináltak volna szegény hazánkból egy balkáni lótolvaj-mentalitású maffiózók uralta, nyomorba döntött világot.
    Szép annak, aki a haramiabandához tartozik, de akinek a szeme káprázik az éhségtől, állását, majd lakását elvesztette, az kevésbé fogékony a látványra.

  • Tüske Zsófia

    hát, igen tatulus…. van, aki már abból is jól él, ha feltakarítja a mocskot az urak után, és az igazságot hazugságnak mondja…. ez is szép hivatás lehet, mondjuk.

  • Tatulus

    hidd el, egyszercsak megjarod, el sem hiszed milyen konnyu motorral esni! ha elkaplak, beaslak nyakig a foldbe es akkor talan derengeni kezd majd, hogy azok is magyarok, akik nem a te beteges agyad szulemenyet osztjak!

  • Tüske Zsófia

    Judith, könyvajánló, kanadai illetőséggel: Annie Proulx: The shipping news. A nyufikról szól. Nem bírom abbahagyni az olvasását, és itthon 1996 óta nem adták ki, sajnos.
    🙂

  • Kedves Tüske Zsófia! Ön bizonyára elvesztette állását, lakását, szeme káprázik az éhségtől! Még jó, hogy internetre futja, gondolom 2 zsemle között irogat be ide. Tudja ilyeneket a szoclib idején is nyugodtan beírhatott volna, nagyobb igazságtartalommal. Önnek is van véleménye, van ilyen, meg persze nekem is. Hogy nem egyezünk, ilyen is van.

  • Tatulus:
    Amit írni méltóztatik nem elfogadható számomra.
    Amióta eszemet tudom mindig is Magyarországon élek. Ez nem volt kétséges , alapvető dolog volt. Olyasmi mint egy világnézetnek a dogmája , amire alapul az egész. EZT nem volt szükséges külön kinyilvánítani. Az is nyilvánvaló volt hogy Magyarország külföldön pedig Hungary. ( nem hungry, bár lassan… ) Most ezt is megváltoztatják. Pl. a sportolók felirata a mezen ezentúl Magyarország lesz .( Majd nézni fog a Világ hogy kik ezek.)
    Ami most megesett Hazámban az elnevezések körül az kb. olyasmi -külső szemlélő szemével nézve- mint a régi szocreál reklám az egyetlen TV-csatornából : ” Cipőt a cipőboltból.”
    Tehát valami más okának kell lennie hogy módszeresen tüntetnek mindent el a köztudatból ami kapcsolatban áll a Köztársasággal.
    ( Alkotmány , Köztársaság tér , és legutóbb már Károlyi Mihály szobra is megkapta a bonthatósági engedélyt )
    Tehát az a magyarázat nem kielégítő. Nem látom benne a tényeket , csak egyfajta szimbolikus mázt.
    Holott a Köztársaságnak mint szónak az eltüntetése jelentős összegeket emészt fel az adófizetők pénzéből.
    Emiatt gondolom hogy valamiféle különös érdek húzódik mögötte.
    Továbbra is várom kielégítő magyarázatát.

  • Libas – javulj már meg! Christopher-nek állandóan be kell hunynia a szemét miattad! Gondolom nagyon aggódik miattad – kevés ilyen strómant talál, mint téged!

  • Nade drága uram , Tatulus :
    Most magas szinten értekezünk, vagy marakodunk ?
    Zsófia kedves hölgy , nem méltó a verbális bántalmazásra.
    Kérem Önt szorítkozzék a tárgyra.

  • Geyzukám! Hogy mi fogadható el a maga számára, az a maga dolga! Biztosan különös érdek húzódhat meg mögötte – maga bizonyára tudja? Én – nem lévén híve az összeesküvés-elméleteknek – nem látok mögötte a szép, ősi és valós elnevezésen kívül mást. Mellesleg Károlyi szobrát áthelyezik méltó helyére és nem lebontják!

  • Geyza

    majd elmagyarazza neked ez a tetu, hogy az alkotmanyellenes alkotmanyunk hogyan rendelkezik rola….

  • Áhhá..most olvasom..megint egy ” megvédem a nemzetet ”
    Az más.
    Annak hagyománya van már.
    Két éves hagyománya uram !
    A szőke baba is ” megvédte ” előbb a nyugdíjjakat ,( mint nyugdíj-védelmi állambiztos vagy mifene ) , aztán még egy pár dolgot .
    A Nemzet mindig felszisszen mikor a hajasbaba bejelenti az egypárti Televízióban hogy újabb dolgot fog megvédeni.

  • nem Karolyit kell onnan athelyezni, hanem a parlamentben uloket visszarugdalni a disznoszarszagu szulofoldjukre es a baromfiudvarukon rendezkedhetnek…honnan hova rakjak a tragyat…ahhoz ertenek csupan…

  • Gollner.Ha.ha..ha…Szabad nevetnem?Ha “mi”nem volnank,kire tudna szorni az Edesanyanyelvunk szotar nemletezo “utolso oldalait”?Magyarorszag megmentoinek merik magukat nevezni?Szegyen a javabol.En soha nem szolitom meg magat,ha nem nevezi a maskent gondolkodokat SOPREDEKNEK.Abban azt hiszem egyet ertunk,nekem sincs ilyenre szuksegem,mint maga.A tarsalgas reszemrol lezarva.

  • Tatulus úr….de most miért ? Mieza ” per gejzukám ” ?
    Most megadjuk a kellő tiszteletet , vagy személyeskedünk ?
    ( Velem vagy a Károlyi Mihály szobrával , az most mindegy. Én egy senki vagyok de a szobor szellemisége tartalmazza azt a VALAMIT amit a Köztársaság szó jelent. )
    Én pedig várom a magyarázatot még mindig. Az észérveket. Ha jelen Kormányunk a szép dolgok olthatatlan szeretete miatt költene ilyesmire annyi pénzt a , akkor miért nem jut pénz a kultúrára , színházakra ( kivétel az 1 újszínház , vajon miért ? ) miért nem jut pénz a legszebbekre : a felnövekvő nemzedékre ?
    Miért kell éhezniük , fázniuk az iskolákban ?
    Kérem válaszoljon.

  • Tüske Zsófia

    Éva: hurrá. szép napot, kmh-mentes jó hétvégét

  • Kedves Geyza! Bocsi, egyetértek önnel a saját magáról alkotott véleményével. Viszont hadd ellenkezzek egy kicsit Károlyit illetően – ott nem vagyunk egy platformon, az ő szellemisége nekem kicsit (nagyon) mást jelent! Ellenségektől körülvéve hazaküldeni a katonákat – szerintem egészen mást jelent! Ne ragozzuk tovább – a dologról szilárd véleményem van.

  • Ez az éhezés, fázás dolog meg úgy marhaság, ahogyan van! Emlékeztetném önt jólelkű Gyurcsány uralmára!

  • Tüske Zsófia

    Tatulus, az én lakásom és állásom megvan, nekem csak a fizetésemet csökkentette a balkáni lótolvaj-bagázs, és minden költségem emelkedett, de igen sokan a környezetemben már nem mondhatják magukat ilyen szerencséseknek. Magyarország (! nem köztársaság, nem ám!) több, mint a fele a létminimum alatt él, több százezer gyerek nem tud eleget enni, és a kilakoltatásokat elkezdték. Ugyanakkor havi egymillió feletti közpénzből élők mondják azt, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni. Gondolom, onnan tényleg úgy látszik.

  • Göllner András

    Tautulus. Puszilom a magyar népet, mert szereti a puszit. Isten szerelméért, félre ne értsen..

  • Kedves Tüske Zsófia! Hogy az ön fizetése miért csökkent, nem tudom, érdekes lenne, ha elmagyarázná. Költségei nem csak önnek, mindenkinek emelkedtek, hála a pénztőke által okozott válságnak. Hogy többszázezer gyerek éhezne – ezt ön sem hiszi –ilyen a maszop propagandában sincs. Azt meg nem mondta senki, hogy 47 ezer forintból meg lehetne élni. Tessék pontosan idézni! (ballibes újságíróink szeretnek ferdítgetni – szerencsére megvan a hiteles felvétel)

  • Göllner András

    Bartek Éva. A nap legjobb híre, hogy Bartek Éva elpucol innel. Puszi

  • Zsofi,kerdezett valaki?

  • Van olyan nézet, ami szerint ez a helyzet azért jöhetett létre, mert az előző kormány alatt a megyék szinte mind fideszes irányítás alatt álltak, ezért olyan rendelkezéseket hoztak, amik elkezdték kivéreztetni a megyéket. Ambrus András szerint januártól jobb lesz a helyzet, mert aláírták a megállapodást arról, hogy 2012. január 1-től a kormány átveszi a megyei önkormányzati rendszer feladatait, de az addig fennmaradó három hónapot valahogy ki kell bírni.

  • Tatulus

    es, mint a szocializmusban, rendszeresen tartanak a goymotorosoknak “tovabbkepzest”? ahol ilyen torteneszek, mint a vona es gaudi majd elmagyarazzak Karolyi szerepet nameg Gyurcsanyet? nem is tudom, hogyan tudsz nyugodtan aludni attol a 5/6-nyi nepellensegtol, akik szinten magyarok a ti rosszallasotok ellenere es a kovetkezo szavazaskor majd kivetelesen nem otthon fognak duzzogni, hanem megtartjak szamotokra az “eligazitast” magyarsagbol es tortenelembol!

  • Tatulus úr:
    Az jó hogy megpróbálja félre vinni az eredeti kérdés megválaszolását , de nemértem miért nem írja ide le saját véleményét erről a Köztársaság-dologról.
    ( Mellékesen javasolhatom mélyedjen el a Történelmi Levéltárban ha képet akar kapni Károlyi Mihályról. De a NET.-sem rossz hely ebből a szempontból. )
    Gyurcsány ?
    Mi a baja vele ?
    Emlékeim szerint a Gyurcsányista időkben 235 Forint volt 1 liter benzin , 250 Forint volt 1 Euro ,150 Forint volt 1 USD , 25 % volt az ÁFA és még sorolhatnám….aztán persze jött a Világválság…azt azért ne próbálja bemagyarázni drága uram , hogy arról is a Gyurcsány tehet.
    Épp tegnapelőtt hallom hogy a mi szépmagyar hazánkban a benzin kétszer annyival emelkedett az utóbbi hónapokban mint amennyit indokolttá tesz a Forint-romlás és az olajár-emelkedése.
    Na és kinek a kezében van a MOL ? Na kiében ?? Ki is költött a MOL részvényekre 500 milliárdocskát ? ( Amiből el is veszített 200 milliárdocskát a következő héten ??? )
    DE ne válaszoljon..még mindig nem tudom ezt a Köztársaság-dolgot.
    A fázás meg hogy egyre kevesebbet kapnak a gyerekek ebédre sajnos nem az én kitalálmányom.
    A királyi TV.-ben hallottam híreket felőle. Főleg vidéken fordulnak ezek elő.Persze le lehet tagadni egy ilyen oldalon..még el is hiszik Önnek ha eléggé síma szavakkal csúsztat…de sajnos attól a kicsik még éheznek.

  • Tüske Zsófia

    Kedves Tatulus, a fizetésem azért csökkent, mert a különös adójogszabályok következtében mindenkinek csökkent, akinek kevesebb, mint bruttó 250 e. Azonkívül a felsőoktatási elvonások miatt a munkahelyem idén néhány milliárddal kevesebb állami támogatást kap – emiatt áldozatul esett minden pótlék, a 6000 ft-os étkezési hozzájárulás. Tudja szuperbruttó körüli trükkök mindenkit hátrányosan érintettek, aki nem tartozik a támogatott körbe, de ne tegyen úgy, mintha nem tudná, bár, gondolom, ebben a körben ön nincsen érintve. A növekvő költségek valóban mindenkit érintenek, csak éppen azt, akinek hétjegyű a fizetése, kevésbé. Nem mindegy, hogy a minimálbérből kell 20-30 %-kal többet fizetni, vagy néhány millióból egy százaléknyit. Én roppantul szeretnék hinni magának (na nem komolyan, csak úgy képzelje el) de a saját fülem és a youtube-ra feltett anyag nem ballibes újságíró. Úgy látszik, a hiteles felvétel a maga fülében másképpen szól, talán nem ártana kimosatni azt az eldugult hallójáratot.

  • Tüske Zsófia

    nem Évatantónéni. én magamtól is tudok már beszélni.

  • Kedves Tüske Zsófia!
    Roppantul sajnálom, hogy a 250.000-nél valamivel kevesebb fizetéséből nem tud kijönni. Momentán búcsúznom kell, így nem tudok utánanézni az állításainak, de holnap megteszem.
    Addig is jóéjt minden hazaszerető magyarnak!
    Geyza! A MOL nincs állami tulajdonban – állami részvény van benne – a részvény meg holnap érheti akár a dupláját is – ezt önnek illene tudnia.

  • Tüske Zsófia

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/azori-szigeteken-uleseztek-a-megyei-elnokok-2073553 gondolom, ez a “sose higyj kedvesem az saját szemednek, helyette higyj inkább nekem” kategória, kedves Tatulus.
    ahogy az alcsúti fociakadémia milliárdjai kontra egyetemek, a 65 ezres stadionépítés, a parlamenti képviselők lakhatási támogatásainak 150 e-re emelése…. a fűtés meg nem azért nem volt, mert kellett az Azori szigetekre a lové, hanem mert hadd tudják a gyerekek, milyen volt az átkosban a szénszünet, igaz?

  • Tüske Zsófia

    már az is elgondolkodtató, hogy fogalma sincs, mi a bruttó és nettó fizetés között a különbség kedves Tatulus. Én megmondom: a fidesznek fizetett védelmi pénz, amit szja-nak becéznek.

  • Zsofi

    hogyan mereszelsz a nagy tatulus eloadasaba belekotyogni, hiszen a goymotorosoknal rend van!!! gondolom ket kabitoszeres slukk kozott idonkent kegyeibe reszesiti, hol az egyik hol a masik oregedo divatnaci p.csat, akik csereben ugy tekintenek ra, mint a nagy goymotoros- es lovasnemzet Koppanyara…namert szervesen osszetartoznak, legalabbis finanszirozas tekinteteben a lovasbemutatok csodafivereivel….nagy urak ok most, de ez nem olyan nagy baj, pofara esni is csak ebbol a magaslatbol erdemes!

  • jaja, elvontak a penzeket magyarorszag legjobb kozepiskolaitol, mint a RAdnoti, hogy csereben felcsuton kozepiskolat epithessenek! elkepeszto!

  • Elfeledkeztem leiratkozni, most emailek tornyosodnak, ugyhogy még egy választ irok:

    Gezya:

    Tudomásul vettem rég a bocsánatkérést, köszönöm. “Don’t throw out the bathwater with the baby.”

    Göllner Úr:

    Nem azért távozok, mert ennyire megsértödtem, hogy a szélsöjobboldaliak lekommunistáznak, ami nem zavar annyira, mivel ezt mindenkivel teszik.

    Hanem azért, mert ha olyan valaki gyanusit engem nácizmussal, mint pld Libás Misi, akivel elméletileg egy oldalon állunk, akkor mi értelme annak hogy minden kommentem után aztán hosszan tiltakozzak és bizonyitgassam ujra és ujra hogy nem vagyok fasiszta, náci, jobbikos, pro-fideszes? Örüljön inkább ha nem irogatok ide, mert a romboló szélsöjobbosok, akik itt randaliroznak, örülnek annak, ha azt látják hogy a liberálisok sem biznak egymásban és egymást szapulják.

    Libás Misi!

    Azt következtetem le arról, amiket ir és ahogyan ir, hogy maga nem született Kanadában, nem itt nött fel hanem Magyarországon és hogy valószinü a rendszerváltás után jöhetett ki. Ha tévedtem, elnézést kérek.

    De ha igazam van, akkor ezzel sok mindent jobban értek Önnel kapcsolatban, például azt, hogy maga miért nem érti azt, amit irok, miért tünik Önnek félrevezetönek és nem egyenes beszédnek, hogy vagy rosszak az információim, vagy hogy hülye vagyok, meg hogy “nem vallok szint”. Mert ezek szerint Ön még Pannon-Magyar fejjel gondolkodik, Önnek minden csak fekete, vagy csak fehér.

    De ez itt nem igy van.

    Csak hogy egy példát mondjak, és ez a többi Pannon-Magyarokra is vonatkozik: ugye most folyik az USÁban a nagy politikai cirkusz. Ugyan azért Ön sem gondolja komolyan, hogy minden Republikánus ellenzi az abortuszt és helyesli a kivégzéseket? Vagy hogy minden Demokrata automatikusan Michael Moore ranjongó? Ugye nem, mert nem lehet ilyen primitiv és egyszerü módon az emberek igy beskatulyázni.

    Én nem hasonlitottam össze a kanadai liberalizmust és a kanadai konzervatizmust a magyaroszági bal és jobboladdal. Ezt nem is tudom, honnan szedhette, hisz világosan oda irtam “kanadai értelemben”. Ezt is totális félreértette. Én az állaspontomat jelentettem ki, miszerint, igenis, KANADÁBAN, I am Liberal, AND I like most of what the NPD stand for, AND there are certain things that I agree with the Conservative Party on.
    Igy talán tisztább?

    A magyaroszági politikai nézeteimrol nem nagyon nyilatkoztam, csak annyit hogy nem vagyok Orbán vagy Fidesz vagy Jobbik rajongó, söt, és örültem annak, hogy van egy forum ahol ezt kifejezhetem. Mivel ez a Kanadai Magyar hirlap, gondolom nekem is lehet itt véleményem. Ha nem, akkor rosszúl van el nevezne ez a lap, inkább a Kanadában Élö Magyarok Hirlapnak kéne hivni.

    Tudja, Canada egy olyan ország, ahol a Conservative és Liberal barátiam is tisztelték, gyászolták Jack Layton-t mint nagy és jó Canadian-t, és ez nem tünt senkinek sem ellentétesnek, vagy zavarónak. Természetesen ilyet el se lehetne képzelni Magyarországon. Ezért lehetséges az, hogy néha, bizonyos dolgokban az ember olyannal is egyet tud érteni, akivel egyébként minden másban nem ért egyet, és fontosabb dolgokban mint csak “az idöjárás”. Ön nagyon szélsöséges a maga “demokrata, liberális” módján.

    Ha valamit állitottam, és Ön nem értet azzal egyet, és kijavitott, én utánanéztem, és ezt meg is irtam, hogy igaza volt, nem? De látom, Önt nem lehet meggyözni arrol, hogy nem vagyok fasiszta, és nekem semmi szükségem arra, hogy minden kommentemet átfésülje és keresse a titkos nácizást, egyrészt, mert mint fent emlitettem, ennek nagyon örülnek majd a KMH ellenségi, másrészt fárasztó, és nincsen szükségem hogy azt megvárjam hogy Ön lek…anyázzon ha netán nem egy véleményen vagyunk.

    Christopher Ádám:

    Igen, Deák atya és Csókay Karoly atya alatt egészen más volt ott minden. Toleráns, jószivü, befogadó, merem álitani hogy liberélisak voltak ök, föleg Károly atya, és pontosan irta, hogy egyikük sem lett volna ilyen kirekesztö, ez elképzelhetetlen. Mindig a béke útját keresték a néha egymás közt veszekedö csoportok közt, most meg a széthüzást látom.

    Én azért kezdtem ide látogatni és kommentálni, mert szerettem volna azt mutatni, igy, anonymen is, hogy a montreáli magyarokat nem lehet mind ugyanazzal az ecsettel festeni. De igy, ilyen módon, ez nem egy intellektuális eszmecsere, hanem gyerekes és fárasztó vitatkozás.

  • Tatulus – egyre azért kíváncsi lennék: ha önnek a brókere ajánl egy befektetést, amely a következő hónapokban elveszti a vásárláskori értékének a 20-30 %-át, és ezt követően kap rá 2 (KETTŐ!) % osztalékot (amikor a banki kamatok valahol 7-8% körül vannak) – akkor is bízik benne, hogy “majd éri még a kétszeresét is” vagy az édes anyukáját emlegetné? Csak a miheztartás, és a felelőtlen “eltőzsdézés” reálisabb megítéléséhez közlöm, hogy a MOL esetében az értékvesztés azonos azzal az összeggel, amit most az Unió befagyasztott: 140-150 mrd!
    Az 500 mrd-os vételárra az éves osztalék 10-11 mrd – innen jön a 2 %. Ha nem hiszi – nézzen utána!
    És akkor még az “eltőzsdézéstől” megvédett 3000 mrd manyup pénz ELLENÉRE emelkedő államadósságról még nem is kérdeztem a véleményét. Ezt mi csak “eltapsolásnak” hívjuk,. Ön hogyan nevezné?
    Na meg arra is nehéz ám kulturált minősítő jelzőt találni, hogy az Orbán kormány a következő generációt is eladósította az 5-10 éves kötvények évi 10 (TIZ, ember, érti T I Z!!!!) % hozamával. Az IMF valahol 5 % alatt adott VOLNA kölcsönt, az olaszok meg 7 %-nál kirúgták Berlusconit!
    Aki azt hiszi, hogy látja a fényt az alagút végén – jól hiszi: jön a vonat! Argentína emberhalálok és 10 évi nyomorúság után a szója és az olaj világpiaci árának emelkedésével tudott kimászni az államcsőd gödréből – de közben a középosztály vagyona és megtakarítása semmivé lett. És Magyarországot nem jegyzik sem a szójatermelők, sem az olajtermelők között!
    A legelkeserítőbb a jobboldalnál a gyakorlati érzék teljes és tökéletes hiánya. Ezt nem lehet a heti 1 liter pálinkával megmagyarázni. Abból ugyanis néha ki lehet józanodni – a narancsos agymosásból meg képtelenek a józan eszükhöz férni!

  • Montreálka – ez a széthúzás szítása a legjobb jele annak, hogy a fidesz hatni kezd külföldön is. Itthon is ketté szakította a társadalmat, nem ellenfelekre, hanem ellenségekre, és ugyanezt tette az ÖSSZES környező országban az ottani magyar pártok révén. Ez a mentalitás elérte már Kanadát is, aminek a legjobb kovásza az oda kiküldött fidesznyik nagykövet.
    Már próbálkozott az Unióban is szembe állítani a néppárti és liberális frakciókat – és csak bízhatunk abban, hogy az ő esetében még időben ébrednek és beindul a vírusa ellen az immunrendszerük – és nem későn ébrednek, mint Hitler esetében. Az is demokratikus választáson került hatalomra, az is azonnal nekilátott szétdúlni a demokratikus kereteket…..

  • Tatulus Úr beírt egypár jólhangzó semmit aztán megpattant a kérdések megválaszolása elől.
    Persze nem is számítottam másra.
    Azt pedig hogy miért száműzték a ” Köztársaság ” szót és fogalmat , jól tudom.
    Bartus Laci ezerszer kifejtette a lényeget.

  • Kedves Montrealka :
    El ne pályázz más NET.-es tájakra 😀 😀
    Csak rosszabbat találsz.
    A világ gonosz és szomorú. Meg különben is már éjjel van. Most akarna Maga indulni ? A Hold is lebukott már.
    Csak részeg taxisófőrök verik a tamtamot , a tamtam meg tűri.
    Szaal jobb ha maradsz Ön 😀

  • Montrealka

    ha maga ertekelne a lap erofesziteseit, pontosan tudnia kellene, hogy semmilyen vonatkozasban nem lehet osszehasonlitani az eszak-amerikai partideologiakat a magyarokeval, annal az egyszeru oknal fogva, hogy teljesen mindegy, hogy itt republikanus, vagy demokrata valaki, kepesek osszefogni barmikor, barmiben az orszag erdekeben…..ugy tunik onnek, hogy magyarorszagon hasonlit ehhez a kialakult helyzet??? Magyarorszagon hatalmi segedlettel erosodik a fasizmus, a rasszizmus, mint lathatta a nep 73 %!!!-arol beszelunk, a nep megosztottsaga soha nem latott merteku, azt se latjak, mi a sajat erdekuk, egyuttmukodesrol egyaltalan nem beszelhetunk es ilyen idokben nem lehet felreerthetoen fogalmazni, egyertelmuen allast kell foglalni valami mellett, meginkabb ellene! Nem feltetlenul kell maganak ugyanazt fujnia, mint nekem, de csak az toleralhato szamomra, aki egyertelmuen elutasit minden fajgyulolettel, antidemokratikus cselekedettel, gondolkodassal kapcsolatos velemenyeket. Igaza van, en rendszervaltas utan koltoztem Kanadaba es nem allt szandekomban itt maradni, de 56-os meretekben menekul otthonrol mindenki….ugy latja, ez toleralhato vagy hasonlithato a kanadai, amerikai helyzethez? Nem mellesleg mi, a gyerekeimmel ott voltunk a Layton temetesen, mert mi Magyarorszagon soha nem lattunk olyan politikust, aki partallastol fuggetlenul nepszeru es megbecsult volt a kanadai emberek szemeben, erre SOHA peldat nem tudna hozni a magyar politikusok kozul….sajnos,….es termeszetesen balliberalis vagyok, mint szerintem minden tisztesseget ismero ertelmiseg, mert nekunk az a dolgunk, hogy a penzcentrikus jobb oldalt megakadalyozzuk a szegenyek, a berbol elok, a betegek, elesettek kizsakmanyolasaban, de termeszetesen abban is, hogy rasszista indittatasbol kirekesszenek, kikozositsenek, ellehetetlenitsenek nepcsoportokat. A mai magyar helyzet nagyon brutalis, ezert valnak a vitak is brutalissa. En bizonyosan nem azert vagyok itt, hogy az en oldalamon allokat elriasszam es ha visszaolvassa, soha senkit nem szoltam le azok kozul, akik a demokracia vedelmeben szolnak meg akkor sem, ha nem teljesen ertek mindig veluk se egyet. Sajat maga is belatja, hogy idonkent felreertelmezhetoen fogalmaz, en pedig magyar szakoskent, ha az irasra nem is ugyelek itt a klaviatura miatt, nameg a gyors gepeles miatt, azert a fogalmazasokra nagyon erzekenyen reagalok, pontosan tudom, ki cseng hamisan es az en erzekenysegemet igazolta az, hogy a demokratikusnak es joszandekunak egyaltalan nem mondhato Bencsics Klara hirtelen magaval ertett egyet!?? Ha csak miattam akar elmenni, arra igazan nincs oka, amennyiben valosagosan egy oldalon allunk!

  • Ájjunk egy oldalra !
    ( Lehetőleg árnyékba. Ha gyön a kánikula.)

  • Kekec:
    Aha…kétszer annyir fog érni..egyszer..biztosan…csak amkor a trend emelkedő pályát kezd venni , hogyhogynem a MOL részvények valahogyan ” privatizálódnak ” , napi nyomott áron.
    Most még azért nem mert a ” minigarchák ” ( ma született kifejezés , a Szabad világban , a magyar ” mini-oligarcha ” rövidítése ) nem látják időszerűnek a kivásárlását az állami szférából…gondolják megy még az lejjebb is. Éshát biztosnak kell lenniük abban hogy utána jól felmegy , másképp nem tudnak majd tőle jó áron szabadulni a Tőzsdén.
    Ha eljő az ideje .

  • Libás Misi!

    Bencsis Klára sok bejegyzéssemmel nem értett egyet, kivéve EZZEL:

    (az alsö mondat, ugye már tisztáztuk, hogy igazat adtam aztán Önnek, mivel amikor ezt irtam, akkor nem olvastam bele a napi újásgoka. Ugye?Azt most innen ki is vágtam)

    ” Vannak ugyan hangoskodó és undoritó antiszemiták meg antiromák, anti-bárki-ki-aki-nem-magyar, mint a videon látni. De ennek ellenére M.o.-on virágzik a zsidó vallás és kultúra, sok fiatal újra felfedezi magának szülei és nagyszülei vallását, és egyben magyarnak is érzi magát. És szerintem azok is. A probléma az, amikor azzal foglalkozik néhány csoport, na meg politikus, hogy “ki a magyar”. Igazából ki az echte magyar? Történelmünket nézve, talán csak néhány elszigetelt Székely és Csángó faluban élnek genetikailag tiszta magyarok. Na és? Ez miért fontos? Annyira keveredtünk már itt közép Europában. Hány magyar családfában akad szlovák, román, lengyel, sváb, és még sorolhatnám a végtelenségig, felmenö? Még rasszista magyarok is azt mondják, a magyar egy befogadó nép. Ha egyik legnagyobb költönk szerb származású, és most itt nem sorolom fel a többi nagy magyart, aki nem 100% magyar, akkor azt mondom, az a magyar, aki annak vallja magát. Az emigrációban hányan vannak, akinek csak az egyik szülö magyar, mégis tud magyarul és magyarnak (is) tartja magát. El kellene már fogadni azt a tényt, hogy nincs olyan hogy “tiszta magyar”, és ez nem is fontos. Ami fontos az az , hogy az anyanyelv és saját kultúra ápolása ne úgy nyilványuljon meg, hogy a másik kultúrát, nyelvet, vallást lenézzük és befeketitjük. Nem vagyunk jobbak senkinél, minden kultúra értékes. Ha meg más nemzet bánt minket, akkor ne süllyedjünk le a legalacsonyabb közös nevezöre.”

    Nos ha ebben lát valami burkolt fasizmussal való szimpátiát, akkor nekem itt valóban semmi keresnivalóm köztetek.

    És csak egész halkan hadd súgjam meg itt Önnek, hogy még a mostani pap elött , azaz a jezsuiták alatt, volt egy 100% iraki család, egy mérnök pár akik M.O.-ra lettek küldve kiküldetésben, ott születtek a gyermekek, ott kedzték el az iskolát aztán nem mentek vissza Irakba, hanem Montreálba jöttek. A Montreáli Magyarok Nagyasszonya templomban láttam öket elsözör, ahogy a 2 gyermek a magyar néptáncsortoban táncolt. Teljesen része voltak a montreáli magyar közösségnek, és semmi identitás zavarban nem szendevtek a gyerekek.
    Van még több ilyen példám, de mára elég.

  • Montrealka

    en bekopiztam, amit olvastam, miszerint Magyarorszag vezeti az europai antiszemitak listajat, ERRE ON a fenti irasaval megcafolta es mindenfele bugyuta zsidovallas es -kultura viragzasarol kezdett aradozni, mikozben Kertesz Akost eluldoztek hazajabol…..valoban ugy erzi, hogy nincsenek ellentmondasok es felreertheo megjegyzesei?

  • Göllner András

    Montreálka. Mindenki ott olvasgat, és oda ír be ahová akar. Kellemes olasgatást máshol, kellemes kommentálást másutt. Itt valóban nagyon keményen püffölik az emberek egymást, de én úgy láttam, hogy talán Veled bántak a legkesztyüsebb kézzel. Én túlzottnak tartom a reakciódat, de kit érdekel, hogy én mit gondolok. Ne rám hallgass. Hallgass a szívedre. Sok szerencsét, és remélem, még eljön az idő, hogy itt montreálban is, ahol szocializálódtál, szabadon, anyázás nélkül fognak egymással beszélni a diaszpóra politikai versenytársai, és senkinek sem kell majd attól tartania, hogy ha netán párton kívüli civil-ként megszólalnak, és kimondják, hogy nem azt a pártot kedvelik, mint a helyi méltóságos hölgyek és urak, vagy a helyi plébános, akkor nem lesznek kiközösítve, nem lesznek a pokol hercegének szövetségeseként beállítva a szentszószékről. Remélem, majd rövidesen itt a KMH oldalain is javulni fog a helyzet. Viszlát. Isten áldjon

  • Montrealka:
    Én jó 17 évvel ezelőtt láttam a Magyar Televízióban egy totál csokoládé-fekete golyófelyű néger gyereket , olyan 22 éves formát.
    Elnéző mosollyal adott riportot a TV nek , abszolút tökéletes magyar nyelven , zöld katonaruhában. Merthogy éppen sorkatonai szolgálatát teljesítette a lelkem , ami akkoriban még kötelező volt minden magyarembernek.
    Közben kedélyesen hajtogatta a pokrócát , rendezte a matracát.
    A riporter megkérdezte:
    ” Mikor eltávozáson vagy és az uccán mész sötétben , nincsen bajod a szkinhedekkel ? ” ( Akkoriban erősödött éppen a jelenlegi nácik eleinek , a szkinhedeknek a ” mozgalma ” )
    Mire golyófejű :
    – Ááá hát rendes gyerekek azok..az ember kicsit szigorúan néz rájuk , elszaladnak…..feketeőves karatemester vagyok….és nevetett hozzá mind a háromszáz vakító fogával 😀 😀

  • erdekes, engem meg sose ertettek felre, pontosan tudja mindenki, hova tartozok:)

  • Engem mindig félreértenek…leginkább a családomban.
    ( Sajnos senki sem lehet próféta a saját családjában..)

  • haha Geyza:)

  • Geyza
    – ha mindenáron rövidíteni akarnak, miért nem HUNGARCHÁK? Abban valahol ott van a 8 éves kiéhezettségük, a gátlástalan falánkságuk, a maffia államhatalomra jutása – mint hungaricum – is!
    Montreálka
    Európában mindig is a legasszimiláltabb a magyar zsidóság volt. Ettől még vígan hagyták őket vagonokba tuszkolni és elhurcolni, vagy munkaszolgálatosként a frontra hurcolni, stb. Ha ilyen előzmények után a mai fiatal magyar zsidóságnak nincs veszélyérzete, miközben felfedezi atyái vallását, amikor nemzetközi kutatások hozzák ki Európa bajnoknak a magyarokat az antiszemitizmus sportágában …. akkor nem jobbak egy birkanyájtól. Mi ennél azért többre tartjuk őket, ezért volt visszatetsző a te bukolikus leírásod. Mert vagy őket nézed hülyének – vagy minket,
    esetleg neked nincs fogalmad arról amihez hozzászólsz.

  • Montrealka én időben szóltam neked egy másik cikknél.

    “Montrealka, elég, ha nem ugyanazt mondod, amit ők. Akkor bizony kikiáltanak nácinak, fasisztának, bárminek, nem zavarják őket a tények.
    Most a saját bőrödön tapasztalhattad, hogy milyen érzés a barátaid minősítgetése.

    Szerző dakota | március 22, 2012, 8:12 du.

    tevedsz dakota

    en meg sosem mondtam montrealkara semmit…..eddig, de azt persze mindenki tudja, hogy te egy foldsotet gyoker vagy es meg aljas is…

    Szerző Libas Misi! | március 22, 2012, 8:19 du.

    Montrealka, ugye te is érzed, hogy az “eddig”-en van a hangsúly? 🙂

    Szerző dakota | március 22, 2012, 8:28 du. ”

    Montrealka, úgy tűnik, eddig tartott az eddig:)

  • Jo a termes 24.-en.Nem is lehet mind elolvasni,hozzaszolni meg kevesbe.Azt azert megjegyeznem,hogy a magyar viszonyokat bemutatoknak javaslom hogy nezzenek szet a nagy szomszedban,sot a sajat hazuk tajan.Nem hiszem hogy jobb kepet talalnak.Nem sorolom,mit vazsgaljanak meg,mert amit Mo-val kapcsolatban megtettek,ugyan azt kell tenni kozelebbi berkekben.Vagy azt nem szabad???
    Montrealka.Onnek nem eri meg hogy itt irjonmert elobb utobb letamadjak valamivel.Rengeteg keptelenseg van a fegyvertarukban.Mindenesetre a jobb erzesu embereknek udito olvasni az On sorait.Ha gyozi cernaval,irjon.Mar is tapasztalhato nemi valtozas.Csak Hibas misi nem bir magaval,de meg o sem olyan vad mikor onhoz szol.
    Fentebb valaki irt,hogy forint ertek,bezin arak stb.hogy alakult Mo-n.Az illeto elfelejtette ide irni,hogy a szoci milliardosok a fidesz gyozelme utan nyilvanosan kijelentettek,hogy a penzuket angliaba viszik,hogy forintot elertektelenitsek.”Lassuk hogy tud akkor kormanyozni Orban”.Be is valtottak es ime itt az eredmeny.Ehhez nem kell kommentar.Vagy megis?
    Misi,ezek szerint te is “menekult” vagy.Nem ertem hogy szoci idoben miert kell “disszidalni)?

  • Szerző Göllner András | március 24, 2012, 1:28 du.

    Kedves Göllner, hihetetlen, hogy kiket engednek manapság a katedrára, ha te is ott vagy.
    Megdöbbentő számomra ez a primitív, gyűlölködő, kirekesztő hangnem, amit képviselsz, tanár létedre.
    Szégyen.

  • Montrealka

    ” Vannak ugyan hangoskodó és undoritó antiszemiták meg antiromák, anti-bárki-ki-aki-nem-magyar, mint a videon látni. De ennek ellenére M.o.-on virágzik a zsidó vallás és kultúra, sok fiatal újra felfedezi magának szülei és nagyszülei vallását, és egyben magyarnak is érzi magát. És szerintem azok is. A probléma az, amikor azzal foglalkozik néhány csoport, na meg politikus, hogy “ki a magyar”. Igazából ki az echte magyar? Történelmünket nézve, talán csak néhány elszigetelt Székely és Csángó faluban élnek genetikailag tiszta magyarok. Na és? Ez miért fontos? Annyira keveredtünk már itt közép Europában. Hány magyar családfában akad szlovák, román, lengyel, sváb, és még sorolhatnám a végtelenségig, felmenö? Még rasszista magyarok is azt mondják, a magyar egy befogadó nép. Ha egyik legnagyobb költönk szerb származású, és most itt nem sorolom fel a többi nagy magyart, aki nem 100% magyar, akkor azt mondom, az a magyar, aki annak vallja magát. Az emigrációban hányan vannak, akinek csak az egyik szülö magyar, mégis tud magyarul és magyarnak (is) tartja magát. El kellene már fogadni azt a tényt, hogy nincs olyan hogy “tiszta magyar”, és ez nem is fontos. Ami fontos az az , hogy az anyanyelv és saját kultúra ápolása ne úgy nyilványuljon meg, hogy a másik kultúrát, nyelvet, vallást lenézzük és befeketitjük. Nem vagyunk jobbak senkinél, minden kultúra értékes. Ha meg más nemzet bánt minket, akkor ne süllyedjünk le a legalacsonyabb közös nevezöre.” by Montrealka

    Pontosan így van, Montrealka, tökéletesen egyetértek ezzel.
    Aki téged emiatt a megjegyzésed miatt elítél, annak valami probléma van az értékrendjével.

  • DAKOTA fejezzed már abba jó ?
    Ha nem bírod az itteni cikkeket , ne olvassad őket.
    Különben is elmondtad párszor hogy nem kedveled Dr Göllner Andrást.
    Ha meg kifogásod van a katedrája ellen , ne nekünk sopánkodj miatta hanem fordulj az Egyetem rektorához.
    Világosítsad őt fel hogy Néked nem tetszik Dr. Göllner András munkássága emiatt elvárod hogy távolítsa el.
    Szeretnénk már itten nyugodtan társalogni.

    Kekec:
    Nemtom mérnem Hungarolglligagarchának nevezték öket el a nyugati emberek. Nem látok bele a nyugati embertípus lelkébe. Én kérlekalássan keleti embertípus vagyok.

  • Zsófika, megértem, hogy érzékenyen érintett a 240000 Ft-os fizetésed mellett, hogy megvonták a 6000 ft-os étkezési hozzájárulást tőled, de lehet, hogy valahogy túléled majd.
    Negyvenhétezer forintból próbáld meg. Érezni fogod a különbséget.
    De, ha ezzel problémád lenne, javaslom a 2010 előtti 23000 Ft-os havi apanázs beosztásának a kipróbálását.

  • Gézuka, a macska se szólt hozzád 🙂
    Társalkodj nyugodtan. Biztos akad még, aki szóbaáll veled.

  • Hehe! Na arra nem számítottam, hogy ilyen jó viccet is lehet majd olvasni! Miszerint Magyarország gazdasági nehézségeit az okozza, hogy a “szoci milliárdosok” “nyilvánosan kijelentették” hogy a pénzüket Angliába viszik – méghozzá azzal a céllal, hogy a a forintot elértéktelenítsék! Szóval nem a Kósa-Szájjalártó duó vendégszereplése rendítette meg a világ tőzsdéit és nem attól zuhant a forint árfolyama, hanem (hahaha): “magyar szoci milliárdosok” pénzkivitelétől????
    Dakota, ha ilyen jól informált, oszt mennyi volt az a hűdesok milliárd? Főleg amivel eliminálni lehetett 3000 mrd manyup vagyont, azaz hárommillió ember 10 évi megtakarítását? Meg másfélszeresére emelni az árfolyamokat?
    Mert Demján már kezd ráébredni, hogy kit (mit) támogatott, és ő még nem tart 100 mrd-nál a pénzkimentésben – pedig ő – legalábbis magyar viszonyok között – nem kispályás!
    Valahol azért irigylem magát: jó dolog lehet ilyen együgyű módon tekinteni a világot!
    “Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vannak kételyekkel” Ezt ugyan egy angol filozófus (Graham) mondta, de illik a magyarokra is!

  • Dakota
    Kérlek fejezzed abba a szemétkedést.
    Köszi.

  • Gézuka, megkérlek, hogy ezentúl ne szólj hozzám, mert nem vagy azon a szinten, amivel hajlandó vagyok kommunikálni. Tapicskolj nyugodtan a saját kis pocsolyádban. Minden jót neked.

  • Kekec:
    Észérveknek itten nincs helyük.
    Acsarkodásra vannak tuningolva ők.
    Ha választ akarsz kapni egy égető ámde egyszerű kérdésre , mindenféle jólhangzó ámde üres magyarázatot fogsz csak kapni.
    És a végén bebizonyítják hogy a piros az kék , a fekete pedig fehér.

  • Dakota:
    én csak tiszteletteljesen arra kérlek hogy hagyjál fel mások alázásával.
    Mint irtam mostmár szeretnénk úgy beszélgetni hogy ne kapjunk hányingert a folyamatos sunyi piszkálódásaitoktól .

  • Kekec :
    Zsófia fentebbi beírására is csak egy cinikus válasza volt a 240 000 Forintos fizetéssel kapcsolatban.
    Holott pontosan tudja hogy annál jóval kevesebbet kap kézhez akinek annyi van , illetve nem arról van szó hogy annyit kap , hanem aki az alatt keres , azoknak lett keveseb 6000 Forinttal. És bizony az nagy pénz ma egy többtagú családnak.
    De Dakotát ez nem érdekli , cinikus alattomos módon döf bele Zsófiába .

  • Gézuka, ezt misikével beszéld meg, minthogy ő kompetens ezügyben.

  • no de Geyza! Amikor ilyen szórakoztató hülyeségeket prezentál? Most már legalább tudom, hogy honnan jöttek a dakota viccek!

  • Gézuka, Zsófikát nem érdeklik a tények. Ideje, hogy szembenézzen velük.

  • Csakhogy én most KEKEC.-cel kívánom megbeszélni ezt itten…ha szabad.
    Úgy-e szabad nekem ?
    Dakotabácsi ?

  • külön szórakoztatott, amikor Zsófiát a 47 ezer és 22 ezer beosztására buzdította. Lévén ez a hőn szeretett jobboldali kormányának az egyik penetráns intézkedése. Azaz a nagy buzgalomban rúgott néhányat jobbra is. Aztán majd jól pofára esik, ha őt is elkönyvelik “liberálisnak”! Azaz szabadelvűnek, szabadságszeretőnek. Nincs is annál nagyobb bűn egy viktatúra szemében!

  • Ne kekeckedj a dakotákkal, kekec. A dakotákat nem érdeklik a kekeckedések 🙂

  • remelem elkezdodnek a moderalasok es ezt a dakota taknyot kivagjak mar vegre innen a csimbokkal egyutt!

  • Kekec:
    Azok viccek voltak ?
    ( Most a viccek forognak a sírjukban..mert azok már sajnos kihaltak Pestről.Utóbbi két évben.Amik megmaradtak azok ilyen idétlen áldakotanépimondások. Valami piár szakember szerkeszti őket Mosthatalmonlévő rejtek-pincéjében. A szőlőhegyen.)

  • Misi:
    Hát már jó lenne..talán nyugisabb lenne ez a hely.

  • erted, ha legalabb mondana valamit, de csak az ostobasagait frocskoli ide es teljesen feleslegesen!

  • Geyza – ha megengedik, akkor már nem is olyan szórakoztató. Mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb.

  • gézuka, könnyű úgy, ha mindenkit kitiltotok, akinek más a véleménye, mint a tiétek:)
    Egyetlen probléma van ezzel, hogy azt nem nevezhetitek többé demokráciának 🙂

  • Kettő dolgot láthatunk őkelmétől és a hasonszőrüektől :
    1 : erős csúsztatásokat , csűrés-csavarást.
    2 : durva személyeskedést ha valaki ellenálni próbál a verbális erőszaknak.
    Azt hallom tegnap hogy a szélsőségesek már plakátokat ragasztanak Pesten , a villanyoszlopokra mindenféle fenyegető grafikákkal.( Ilyen kis felakasztást szimbolizáló rajzocskák vannak állítólag bár én nem láttam csak a rádióból értesültem )
    Itt tartunk.
    Rendőrség meg sehol.

  • Ugye érzed a különbséget 🙂

  • Bírom mikor egy diktatúráért kiáltó demokrácia után rikoltozik , ha nem hagyják érvényesülni.

  • Csűrtem-csavartam, durván személyeskedtem ? 🙂 gézuka, ezt te sem gondolod komolyan vagy összetévesztesz misikével, amit nagyon nem szeretnék 🙂

  • gézuka 🙂 ne nevettesd ki magad 🙂

  • Dakota – nem érdekelnek
    a kekeckedések,
    meg a tények,
    meg a józan ész,
    meg a tisztesség,
    és még elég sok minden nem érdekli őket, a fő, hogy nyilvánosan terjeszthessék a nevetséges és/vagy kínos nézeteiket, és közben pocskondiázhassanak mindenkit, aki nem ért azokkal egyet.
    Lehet, hogy nekem is kellene egy állandó befejező mondatot rendszeresítenem?
    “Istenem, hálás vagyok neked,amiért nem vagyok jobbos!”

  • Igen , ebben a sorrendben…plusz a csúsztatások , vagyis a szemérmetlen hazudozás.
    Durván személyeskedéshez nem feltétlenül szükségesek trágár szavak.
    Lehet hogy a naívak szemében úriembernek tünsz fel , de mi már ismerünk itt téged.

  • dehat demokraciakban pont hogy szetverik a csocseleket, dakotanak is pont az hianyzik egy kis gumibot, abbol mindjart ertene!

  • Kekec, az előző riposztodat szerintem még olvasd át, mert igencsak kétértelmű:) Nem biztos, hogy dicséretet kapsz érte az elvtársaktól 🙂

  • nemetorszagban mernel maskent gondolkodni! mar bortonben csucsulnel a megbizoiddal egyutt!

  • Ejnye gézuka 🙂

  • Kekec, érdekes, amit írsz.

    “Dakota – nem érdekelnek
    a kekeckedések,
    meg a tények,
    meg a józan ész,
    meg a tisztesség”

    Erre mit lehet mondani?
    Tudjuk, látjuk, érezzük. 🙂

  • Kekec:
    Mit lehet EZEKTŐL elvárni , mikor rögtön az első parlamenti napon a KDNP prominens vezérhazudozója , bizonyos P. Harrach azt találta mondani jó hangosan bele a mikrofonba , mikor az MSZP frakció bejött hogy :
    ” Nna . Megjött az ártó párt.”
    EZ egy durva , kultúrált politikus szájába nem való , lealázó jellegű , ázsiai nívójú megnyilvánulás volt.
    Mintha odaköpött volna egyet a perzsaszőnyeg szélére.
    És ezekután mind átvették ezt a stílust…még azt mondom hogy a Dakota-féle mézesmázasok vannak a legalján.
    A trágárkodókon valóban csak röhög az ember.De ezeken ? Röhögni ??

  • Dakota:
    Ne mondj rá semmit.
    Akkor járunk mindannyian a legjobban.
    Köszke.

  • Gézuka, ha van mit, akkor mondom, utólagos engedelmeddel vagy anélkül, merthogy állítólag demokrácia van 🙂

  • Dakota – szerinted a “dakotákat” nem érdeklik a kekeckedések. Erre teljesen adekvát választ adtam. Nem hiszem, hogy akár dicséretet, akár mást akarnék vele elérni az olvtársaimtól (nekem csak olyanok vannak) vagy eszmetársaimtól. Nem is szoktam ilyenekre hajtani (őszintén: nagy ívben teszek rá!) Leírom a SAJÁT véleményemet, úgy, ahogy gondolom, és azzal nem akarok mások elvárásának megfelelni.
    És hivatkoznék egy régi mondásra: Ha ketten csinálják ugyanazt – az nem ugyanaz. Nem ugyanaz a másikat a nézeteiért bírálni, ha az egyik náci a másik meg demokrata. Nem ugyanaz CSAK azért pocskondiázni a másikat, mert az baloldali, és nem ugyanaz azért elítélni valakit mert náci, vagy ordenáré módon védi a normális emberek szemében védhetetlen viktatúra intézkedéseit. Én már csak ilyen megrögzött balos vagyok: (Hála a magasságosnak!)
    Nagyon szívesen vitatkoznék normálisan ÉRVELŐ jobbossal – csak sajnos még nem igazán sikerült olyannal találkoznom. Lehet, hogy a kettő kizárja egymást?

  • Bocsi dakota, nem tűnt fel, hogy szövegértési nehézségeid vannak. Ha tudom, igyekszem olyan egyszerűen fogalmazni, hogy még te is megértsd – és főleg félre ne értsd. Bár az “értelem” szóösszetétel talán túlzás ez esetben!

  • Geyza – most mit figyelmezteted? Ez legalább még nem ismer!

  • “Nem hiszem, hogy akár dicséretet, akár mást akarnék vele elérni az olvtársaimtól (nekem csak olyanok vannak) vagy eszmetársaimtól.”
    Azért a buksisimogás jólesik ugye? 🙂

    Kekec, ajánlon figyelmedbe Tatulus-t, ha vitatkozni akarsz.

  • Modja Dakotka
    ( Ha ez a szíve vágya. )
    Mondja amíg mondhatja.
    Mert eljő a perc amikor már nem mondhatja sakkó mehet az általatok már felfüggesztett ombudsmanhoz rinyálni hogy a csúnyabácsik kitiltottak egy weboldalról.
    És hogy ombudsmanbácsi tessék mááá szólni brühühühüü hogy engedjenek vissza mert így nem tudok ott nekik észt osztani , meg szemétkedni velük. Pedig már annyira megszoktam hogy piszkoskodok velük , milesz így velem ?
    Szóval valahogy így…

  • Tatulus nem vitapartner
    MA 25 percen keresztül képtelen volt egy igen egyszerű kérdésemre normális választ adni.

  • Mellébeszélő partner…ennyi és nem több.

  • gézuka, ez az egész műsor, amit előadsz, nagyon szánalmas.
    Valakinek meg kellett mondani neked.

  • Kekec:
    Egyébként az Uradalmi Pártban igen sok olyan van , aki első ránézésre ” jó vitapartner ”
    De ha figyelmesen hallgatja az ember , kiderül hogy csak egyszerűen dumagépek. Nyomassák a kincstárit , megállás nélkül. Momentán túlbeszélik a riportert , amíg le nem jár a kiszabott idő.
    Ennek leg eklatánsabb képviselője [email protected] Tompika. Akinek még kérdést sem kell feltenni úgy is képes fél órát egyhuzamban kárálni.

  • Dakotka:
    Egy okkal több hogy más terepet keress az okossogáaid hintésének.
    Köszi.

  • Tatulusnak is írtam szösszenetet, még nem vettem észre, hogy válaszolt volna. Pedig néhány egyszerű ténnyel szembesítettem és azzal kapcsolatos kérdéseket tettem fel. Jujj, de izgulok, hogy mit válaszolhat, bár az olvtársak e téren nem túlságosan biztatnak!

  • gézuka, ezt mondd el kérlek szépen lassan is, mert nem igazán érthető, hogy mit vartyogsz 🙂

  • hehehehe
    Az izgalom jót tesz szívnek lépnek májnak.
    Annélkül csak félkarú óriás az ember.
    Egy kis egésséges izgalom nélkül.

  • “egésséges”???

    Az gézuka. Nyugodj meg szépen.

  • Jólvan Dakotovics bátyuska.
    Amíg megfejted amit írni méltóztattam , azalatt a félóra alatt is csöndben vagy.
    Nagy eredmény ez !

  • Geyza!Ugy latom hibas misivel haverkodsz.Madrat a tollarol

  • Ne miattam, gézuka 🙂
    Azonkívül, hogy engem nem igazán érdekel, amit méltóztattál, lehetnél belátóbb, pl. misikével.
    Sosem tudhatni, hogy hol a határeset:)

  • Látod Kekec ?
    Te jöttél izgalomba hogy Tatulus Mester milyen elméncséggel fog minket megörvendeztetni , de értelezési fogyatékos Dakotovicsunk rám addressálja ezt az izgalmat.
    Dehogy miért teszi ezt ??
    Ez is valamiféle pártpolitikai érdek náluk ?
    Hogy jóöreg Géjjzabátsi izguljon fel , mikor pedig már van vagy öt gyermeke ?
    Nemértem én ezt…. ( Géjjza értetlenül ingatja buksijét..)

  • Csak meg annyit:azt hiszem Dakotanak meg a cipojet sem puccolhatnad ki.Elore tudom mit fogsz erre valaszolni.

  • Jimbo öcsi:
    Most előírod nekem kivel barátkozzak ?
    Nézzenek már oda..

  • gézuka,… “buksiját” és nem “buksijét” , csak mondom, hátha ragad rád valami jó is.

  • Dakotovics fijú érezte hogy nem áll jól a szénája a kis szópárbajban , nagyhirtelen idehívta hát telefonon Jimbó cimbijét , hogy kössön belém.
    Holott én még ezzel a Jimbóval SOHA szót nem véltottam itt.
    Hiába no….párosan szép az élet igaz fijjugg ?

  • Dakota – nem igazán lehet valakivel vitatkozni, aki nem válaszol a 3.20-as beírásomra. De itt egyébként nem magánbeszélgetést folytatunk (legalábbis nem kellene) én általában közprédának tekintek minden fórumos szöveget. Szóval nyugodtan válaszolhatsz te is – ha tudsz. Ne hagyj már kétségek között vergődni, hogy a tényekkel szemben milyen érvnek látszó szavakkal kábítjátok egymást (már jobbosok)

  • Kedves Jimbo, a cipőmet?
    A közelébe se mehetnének az ilyenek.
    Tisztelettel
    dakota

  • Dragonya: Hát jó. Legyen…bár azt nem tudtam hogy nyelvtanárnő is vagy , valamint azt sem hogy ez itt grammatika óra.
    Dehát legyen Magácskának igaza….ha úgy akarja. Ekerje…Ekerja…akerja…( nem gívándd dőrlendő )

  • Szerző Geyza | március 24, 2012, 8:18 du.

    gézuka, a paranoiat már egészen hatásosan gyógyítják manapság, kezeltesd magad.

  • Ja.
    Úgytűnik Jimbo pajtás nem üti meg azt a szintet ami felett érdemes vele egyáltalán leállni vitázni….vagy vizézni…mindegy.
    Primitívke kissé..az mondjuk nem baj.
    A társadalomnak szüksége van cipőpucoló-fiúkra is.

  • Jimbo – érdekes, én régebbről olvasom Geyzát – viszont nem tudnám megjósolni, hogy mit válaszol. Jobboldalt már az ezotéria is terjedőben van? Netán nem tudnád megjósolni a lottó számokat is? Az a kb 2 mrd egészen jól kisegítene!

  • Darkonya : Előbb nyelvtanárnő voltál , mostmeg már psihológussá váltál…Most akkor ki vagy TE ?
    Csak nem Te vagy a régi szovjet partizánfilmből az ” Ezerarcú Hős ” ?
    Mert akkó rebolulok ( vagy leborulok , mindegy ) előtted…Te..te…kis HŐS !

  • Kedves kekec, szerintem nem olvastad el figyelmesen a kommenteket.
    Tatulus előtte elköszönt, majd jön és válaszol neked.

    “Kedves Tüske Zsófia!
    Roppantul sajnálom, hogy a 250.000-nél valamivel kevesebb fizetéséből nem tud kijönni. Momentán búcsúznom kell, így nem tudok utánanézni az állításainak, de holnap megteszem.
    Addig is jóéjt minden hazaszerető magyarnak!” by Tatulus

  • gézuka, ne ess túlzásokba, bár tudom, ez neked nem okoz gondot 🙂

  • Dakota – lehet, hogy a paranoiát már tudják kezelni (Orbán pajtás sorsa nem igazán támasztja ezt alá – bár a szociopátia jelen ismereteink szerint nem reagál a kezelésekre) viszont a humorérzék az gyógyíthatatlan!

  • Kekec:
    Az azért van mert még én sem szoktam tudni hogy mit válaszolok..egészen a mondat közepéig..mikor odáig eljutok pár másodperc alatt , akkor nagynehezen , lassan-lassan tudoni fogom hogy mit válaszolok…ez kb. 10 másodperc..mert lassulok..még hat éve ehhez csak 3 másodperc kellett nekem.

  • Durgunya:
    Tatulus Mester az elköszönés örve alatt megpattant innen..mikor negvilágosult hogy kínos neki a csevegés.
    ( Legalább van önbecsülése Veled , de főleg Kovács Árpival szemben )

  • Jimbo-fijjú :
    Hát Maga ?
    Mivé lett ?
    Csak nem szellemlovas módjára egy felhő szélén vágtat papripkájával mint valami ösöreg Dakota ?

  • Jimbo írjááá mááá valamit , mert egyszerűen bírom az ősösztönös natív stílusodat..jó hatást gyakorol rám.

  • gézuka, ne fokozd, mert már így is szánalmas, amit itt művelsz.

  • Segítek Tatulusnak “utána nézni” , bár némi fogalmat alkothat, hogy a bevezető szövegben elég jelentős bérkompenzáció megadását helyezik kilátásba bizonyos körökben – amivel csak az előző évi nettó bér nominális elérését biztosítanák. Amiből le kell vonni a közel 5 %-os inflációt, a 2 %-os forgalmi adó növekedést, stb. stb.
    A táblában az összehasonlítás érdekében ott van a 2011-es is. Javaslom, hogy kezdje a minimálbérnél.
    http://www.nettober.com/
    http://www.munkaugyiforum.hu/archivum/minimalber-2008-2009-2010-2011
    ……
    és ha elvégzi a feladatot, akkor talán már arra is választ tud adni, hogy a lakosság 80 %-a szerint miért mennek rossz irányba a dolgok? Holott állítólag nincsenek “mexorítások”
    És még csak most kezdik majd bezárni a közeli kórházakat, a milliós munkanélküli táborra zúdítani az ellátás nélküli rokkantakat…….

  • Nahh…ha mindenki elfáradt , akkor elmegyek kicsit balhézni a magyar éjszakai balhézós oldalra….csááá

  • Tatulust pedig ne vedd a szádra, mert a kisujja többet ér tőled.

  • Helyes gézuka, menj, hátha még ott terem neked babér.

  • Hát jó. De akkor mit komunikálsz itt velem ?
    Terézanyu is vagy egyben ?
    Szánalomból csevegsz egy ilyen szerencsétlennel , mint én. Emberbarátilag.

  • Jöhetsz TE is !
    Feltéve ha eléggé bő a szótárad súlyos sértésekből…mert ott nem állnak szóba Veled olyanért , ami miatt kocsmában nem vernének agyon.
    A nívóra adni kell kérem !

  • ————————————–OFF————————————–

  • gézuka, az a te világod, sok sikert.

  • Kekec, mit akarsz mondani ezzel, hogy “a humorérzék az gyógyíthatatlan”?
    Picit zavarosnak tűnik a mondanivalód:)

  • Geyza(de inkabb Gay-za)es Kekec!Ti biztos szomszedok vagytok.Olyan egyforman hulyek vagytok,hogy az mar bizto faj is.Remelem Hibas mIsi ott van valahol es ossze tudtok jonni,megtargyalni a vilagbonyodalmakat.Gondolom meg is oldjatok.3 masodperc alatt.Legalabb most mar tudom mi baja a vilagnak:3 masodperces mogoldok/megmon-dok vannak.Az nagy baj hogy a “politikusok” IS ilyen langeszuek mint ti.Javaslom inditsatok ebben a temaban egy szeminart.Ha 3 masodperces lesz az is meg en is eljovok.Hulyulni.No meg kihozni a sotetsegbol.Bar ha jol bele gondolok,jobb ha ott vagytok.Ott nem latszik ha nagy neha elpirultok.
    Geyza!Utolso bejegyzesed tipikus.Te “hatvannyal,betonyon” hajtasz Beillesz ide nagyon.Te is hataron innen-i vagy miska komaddal egyutt.

  • Dakota!Kekecnek minden megnyilvanulasa zavaros,mivel nincs mondanivaloja.Meg azzal csakZAVAROSAN tudja traktalni nagy becsu olvasoit

  • Tiszta szerencse, hogy nem személyeskedtek, Jimbo és Dakota.

  • Erdekes,hogy liba misire nem mond semmit.Az nem tunik szemelyeskedesnek?Tessek mar feljebb menni az olvasassal.Latni fogja,hogy mar vannak tobben is “harcos tarsak”,Gay-za,kekec,estleg valahol van meg mekeg is.
    De ugyebar nekik igazuk van es jogosan nem szemelyeskednek.

  • No meg szennyeskednek.

  • Judithka, olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam, ha elsőre nem sikerült megérteni.

  • Dakota
    – bocsika, “nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani” De most az egyszer a képességeid hiányosságára figyelemmel kisegítelek: egyszerűen humorosnak tartottam Geyza hozzászólását, és erre utaltam, azzal, hogy a “humorérzék gyógyíthatatlan” De ezzel ékesen bizonyítottad a régi mondás igazságát:
    “Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes”
    Jimbo
    sajnálatos, de 3 másodperces “szeminár”-nál több kellene a bonyolultabb problémák kifejtésére. Az ilyet csak a mondás első felében leírt mentalitású személyek tudják egyáltalán elképzelni. 3 másodperc alatt talán annyi eldarálható, hogy “Orbánnak mindig igaza van” – ahogy nézem, neked ennyi elég a világ megismeréséből.
    Nem árt az eszetekbe (vagy a hűlt helyébe) venni: az ország 47 %-a Orbánék ellen szavazott, minden hazugság cunamijuk ellenére! Sajnálatos módon közülük elég kevesen veszik a fáradtságot a nehéz és nem is mindig hálás gyógypedagógiai misszióra, amit mi itt folytatunk. De közel a nép fele ( Orbánnak hála, már több, mint a fele) így gondolkodik!

  • Kekec:
    Régóta tudni lehet hogy hogy Drakulkának nehézségei vannak a szövegértés körül.
    A betűket el tudja olvasni egy adott szövegben , de nem képes azokat fogalmakká összerekni.
    Sajnos aki ebben szenved az gyógyíthatatlan. Pszichológus sem segít rajta.
    Viszont az ilyen , ha rátukmálja magát egy adott társaságra , ahol lényegesen gyorsabban gondolkodnak nála és nem veszi tudomásul hogy nem odavaló , szóval az ilyen ember egy valóságos gyötrelem az ottlévők számára.
    Még szerencse hogy valós baráti körből hamar ki lehet útálni az ilyet. Itt viszont közbe-közbe kotyoghat. Sajnos.

    No lám.
    JIMBO is megszólalt.
    Megcsillogtatta panelvárosi humorát. ( Ezzel most nem akartam megsérteni a nagy böszme panelházakat )
    Csak azt nem értem miért nem akkor szólalt meg amikor kértem hogy mondjon már valami érdemlegest ?

  • Tüske Zsófia

    dakotának – ha te esetleg nem is, a többiek érteni fogják.

    – aggyonisten, jó napot!
    – kukoricát kapálok.
    – nem azt mondtam, köszöntem!
    – sűrű vót, hát kitéptem
    – eh, bolond maga, néni….
    – igen, tudom, ez a sor itt végig.

    na, szájbarágósan: négy évtizednyi munkával és két diplomával a közalkalmazotti fizetésem nem éri el azt a minimumot, hogy ne csökkent volna a két év előttihez képest. Azok, akiknek rövidebb a munkaviszonya, ugyanígy rosszabbul jártak. És ők bizony a munkából élőknek a jó felét. És amíg a kormány kötelezte a versenyszférát, hogy idén emeljék meg a fizetéseket, ő maga a közalkalmazottaknak nem emelt egy buznyákot sem, és csak a KÉT ÉVVEL EZELŐTTI színvonalat tartva kárpótolt. Ami bezony kemény reálbércsökkenést eredményezett, mindenkinél ebben a körben. Sőt: akinek ebben az évben járt a háromévenkénti kötelező emelés, annak csökkentették a keresetkiegészítését, hogy még véletlenül se legyen több a fizetése, mint két évvel ezelőtt.
    Egy mondattal: a probléma nem csak az enyém, hanem sokaké.

  • Paulusz Gyula.

    Kisérem az Írásait Értékelem Helyesnek tartom!!

  • Tüske Zsófia – egyszerűbben szólva: rosszabbul élünk, mint 2 éve, de messze jobban, mint 2 év múlva fogunk. Mert ha azt hiszed, hogy ami eddig volt, nem lehet alulmúlni – sajnálatos tévedésben vagy, és lebecsülöd Ártunk és Qurmányunk elkúrási potenciálját!

  • Paulusz Gyula – teljesen igaza van, mi itt annyira elfoglaltuk magunkat a kommentelő társakkal, hogy magára a posztra nem is reagáltunk. Az Önével (és persze az alapcikkel is) teljes mértékben egyetértek.

  • Előzőekhez:
    Egy normális államban nem a Kormányok dolga előírni azt , hogy mennyi legyen a minimálbér.
    Annak a kiharcolása a Szakszervezetek dolga. Csakhát ugye Magyarországon sohasem voltak szakszervezetek.
    A Kádári időkben sem funkcionáltak úgy amint kellett volna , Rendszerváltás után pedig – a kialakult vadkapizalizmusban- szántszándékkel elnyomták őket. Illetve , a FIDESZ manipulálta saját politikai céljai érdekében.
    MOST szerettek volna magukra találni , de a kialakuló-félben lévő fasisztoid Állam lefejezte a szakszervezeteket.
    Pedig egyszer nyílni fognak a munkás szemek , záródni fog a munkás-ököl. ( Kár hogy a mai Magyar Köztárs..bocsánat…Magyarországon már nem nagyon vannak munkások. De azért , ha felébrednek a narancsbódulatban leleddző zemberek , még okozhatnak nagy balhét a lenullázott százezrek .Talán jobb lenne azt elkerülni. )

  • Igen, megjöttem, kekec és geyza nagy bánatára. Nem szoktam elmenekülni, de azért azt se várjátok, hogy itt lógjak és lessem a nyilvánvalóan kötekedő beírásokat. Más dolgom is van. A zömét már többszörösen megválaszolták, vagy utána olvashatóak a neten.
    Azért – általános értelemben – a gazdasági ügyekben tisztességesebb lenne, ha a körülményeket, a világgazdasági helyzetet és az átadáskori helyzetet is figyelembe vennék a helyzet értékelésekor. Nos, ezekkel önök is tisztában vannak, ezért fölöslegesen nem erőltetem magam, hogy kekec és geyza urak provokációira válaszolgassak.
    Kedves Tüske Zsófia – ön bizonyára hasonlóan tiltakozott a 13. havi elvonása miatt – ugye?
    Jelen helyzetben az ön fizetése lényegesen meghaladja a kemény fizikai munkát végző dolgozók fizetését, lényegesen jobb körülmények között. Megjegyzem a Fidesz-kormány nem minden lépésével értek egyet – így az egykulcsos adóval sem, bár annyit hozzátennék, hogy azokat, akik a pénzügyminisztériumban rosszul elemezték a várható hatásokat, így mindenféle kényszerintézkedéseket kellett hozni utólag, simán kirúgtam volna, nyilvánvaló alkalmatlanságuk miatt. Miután ön nekem fülmosást ajánlott (előtte meg bruttó-nettózott oktatásként), én csak annyit mondanék, vegyen föl szemüveget, ne csak a népszava, népszabi, atv médiumokból, meg az mszp taggyűlésein tájékozódjon, akkor talán másképpen fogja látni a helyzetet, beleértve az ön barátainak folyamatos, gátlástalan aknamunkáit az ország és annak kormánya ellen. Hibátlan kormány nincs, de azután a 8 év után, amit a balliberális bagázs művelt csodálkozom, hogy még itt is tartunk.
    Dakotának különben nagyon igaza van, kekec és geyza urakkal fölösleges vitatkozni, libas misi fődroiddal meg szóba se kell állni – ugyanis én sem szeretek fölöslegesen és céltalanul erőlködni, hiszen bármit mondanak a tények, nekik csak a saját valóságszintűk áltényei, álmagyarázatai léteznek. Sajnos képtelenek valóságos, tényszerű párbeszédre, brossúra szintű, ballibes pártdemagógián kívül nem ismernek mást.

  • Kedves Tüske Zsófia! Még azért annyit – az ön leírása alapján megnéztem a lehetséges bruttóját a „mennyitkeresel.hu”-n. 30 évvel, felsőfokú végzettséggel, önkormányzati, vagy helyi szerv szinttel számítva bruttója 220.000-308.000 közé esik, ugyanez egyel magasabb szinten bruttó 330.000 Ft. Figyelembe véve a 2 diplomáját 40 évesnek mondott munkaviszonyát ön nem az alsó határ közelében járhat, azaz nem teljesen bontotta ki az igazságot.

  • Tatulus

    szerencsere a tenyeket mindenki latja nelkuled is, eppen ezert a velemenyed egy jo kover nulla, feleslegesen terelsz, mismasolsz a megbizoid alapjan, itt csak azert nem mosolyognak rajtad, mert pontosan tudjak, mekkora szart kavartok bandakba tomorulve es hogy az ilyen agyatlan dakotara meg szarcsimbokra apellalva terjesztitek, azaz fertozitek a meg nalatok is ostobabbakat…..en tatulus csak siman besoroznam az osszes goymotorost ket evre ugy, hogy a laktanyabol ket evig ki se tehetnetek a labatokat, az hidd el sokkal nagyobb bulierzes, ott aztan magyarazhatnad a tortenelmet kedvedre, ha maradna ra energiad es idod! minden kikepzes utan kuldenek oda egy kozgazdaszt es kiseloadast tartana nektek a TENYEK-bol! garantaltan sose felejtened el!

  • Libaszaros! Gondolkoztam, miért is ilyen büdös a szád! Szerintem anyád megszülésed előtt (ami eleve hiba, vagy inkább bűn volt) babot evett! Ennyi!

  • tatulus

    ha budoset erzel magad korul, az nem lep meg, a hazug arulok budoset verejtekeznek! ha meg azt is hozzavesszuk, hogy folytonosan gaudi seggeben tartod a nyelved, akkor meg kulonosen nem csodalkozom a folytonos buzerzeteden, de gondolom ezert fizetnek?!

  • Nocsak.
    Megérkezett a ” Nagy Vitapartner ”
    És mindjárt egypár trágásággal inditja a napját.
    Hááát…ő tudja..

  • Geyza úr! Gondolom, libasra gondol

  • Libas! Igazán elárulhatnád, honnan veszed ezt a goymotoros dumát? Én lennék a goymotorosok egy tagja?

  • Érdekes…amikor valami jöttment más értelmet kíván kölcsönözni amúgy eléggé világosan megfogalmazott szavaimnak.
    Na mindegy.
    Csak arra kérem T Tatulus kollega hogy trágárságának penetráns ” illatú” kardját dugja vissza oda , ahonnan előrántotta.
    Úgye nem kell ehelyütt részleteznem hogy hová gondolom ?,,,,heheheheehe

  • nem, te a motoron a fek lehetsz, mi mas?!

  • Tatulus.
    Nagyon berzenkedik Ön !
    ( Amint látom )
    Csak nem rátapintott Misi barátunk valami igazság-csírára ?
    Amiatt nem fogjuk Önt megvetni ( jobban )

  • Egyetértek azzal hogy aki nem tud normális,kulturált hangnemben hozzászólni azt törölni kell.Itt azoknak nincs helye akik gyülölködnek.Ugy vélem,hogy normális hangnemben is el lehet mondani a véleményt.,még akkor is ha nem értek valamivel egyet!

  • Geyza! Nekem elég a saját magáról alkotott véleménye. Hadd idézzem:
    „Tévedtem.
    Előfordul az okos emberekkel is , hát még velem.” Aztán „Én egy senki vagyok”
    Ez így igaz. Senkiháziakkal meg nem érdemes foglalkozni.

  • Érdekes, hogy néhány gyülevész senkiházi azonnal összeszalad és felháborodik, ha valaki véletlenül megunja az aljasságaikat és visszaszól. Nemdebár

  • Igazad van, Kovács Éva, szerintem is megengedhetetlen a “misike és társai-féle” durva, trágár gyűlölködés.

  • Milyen érdekes! A közmondások igazat szólnak! A ballibes szószólók rendszeresen leírják az elvárásaikat a jobboldali hozzászólókkal szemben! Aztán körülnéznek és mit látnak? – ide jön a bibliai idézet: „ Más szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem veszi észre”
    Na, ennyit a ballibesek önértékeléséről

  • Ballibes urak és úrnők! A mai napra befejeztem az önök oktatását! Tessenek gyakorolni toleranciát és udvariasságot!

  • Geyza azaz Christopher Adam!

    Te itt úgy manipulálsz, mint kommunistáék a concepciós perekben.

  • Tökéletesen egyetértek a cikkben leírtakkal.
    Az utóbbi időben már csak a cikkeket, azok tartalmát olvastam el, a kommenteket pedig kerültem, holott régebben a megjegyzéseket is jó volt elolvasni, árnyalni lehetett a képet. Az utóbbi időben ez az “árnyalás” már megszűnt, mert állandósult a személyeskedő megjegyzésekkel, a cikkhez nem tartozó trágár mondandóval megspékelt bejegyzés. Tehát hajrá szerkesztők, tessék csak nyugodtan szűrni a kommentek tartalma alapján, mert akkor megint egy hasznos elektronikus média lesz a Kanadai Magyar Hírlap, amelyet én továbbra is olvasni szeretnék és fogok is.
    Wolffie

  • Kedves Olvasó, azaz “Szolzsenyicin,” “Pálinkás Judit,” “Casanova,” “Zoltai Gusztáv,” “kolompar,” “EGY-IRO-OKTATO de nem a vörös banya,” “böszme bartus,” “Schlomo Goldstein rabbi,” és “Dunyhás testvér”!

    Egy IP címről csak egy felhasználói névvel írhat a KMH-ra. Az Ön IP címéről (67.70.94.164) tucatnyi álnéven írt antiszemita és egyéb gyűlöletkeltő kommenteket. Lehet, hogy antiszemita, szélsőséges nézeteit szívesen fogadják a Kanadai Magyarok Országos Szövetségében, melynek (saját bevallása szerint) alapító gyűlésén Ön is részt vett, de ezek a megnyilvánulások a KMH moderálási elveibe ütköznek.

    A 67.70.94.164 IP címről érkező kommentelést felfüggesztettem.

  • A hózzászólások lezárva.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.