A Klubrádió pert nyert a fideszes médiatanács ellen

2012 február 29 11:44 de.20 hozzászólás

A Klubrádió frekvenciájának decemberi elvétele és egy a mai napig teljesen ismeretlen, tőkével alig rendelkező cégnek az átadása aligha mondható kóser döntésnek, de nem ez volt a Médiatanács egyedüli kérdéses lépése. Még mielőtt felváltotta volna az egypárti Médiatanács a többpárti Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT), az előző testület úgy döntött 2010-ben, hogy a Klubrádia kaphatja meg a 92,9-es frekvenciát. Ez azonban nemigen tetszett a testület elnökének – Szalai Annamáriának – igy a Médiatanács megalakulása után inkább a Katolikus Rádiónak adta ugyanezt a frekvenciát, függetlenül attól, hogy a Klubrádió pályázatát már előzőleg elfogadták.

Az ORTT jogutódja azonban egyszerűen nem volt hajlandó szerződést kötni az ellenzéki talk rádióval. Szalai Annamária azzal indokolta a médiatanács “furcsa” viselkedését, hogy a Klubrádió a 95,3 frekvencián sugározta adásait, tehát nem rendelkezhet egy időben két külön frekvenciával. Csakhogy Szalai médiatanácsa éppen ekkor írt ki egy olyan pályázatot a 95,3 frekvenciára, melynek révén a Klubrádió – jelenlegi műsorszerkezetében – biztosan nem nyerhette volna el a tanács tetszését. És végül el is bukott az ellenzéki rádió pályázata.

Tehát ebben az esetben a fideszes politikai manőverezés eléggé egyértelmű: figyelmen kívül hagyni a jogelőd döntését, mely éppen a Klubrádiónak kedvezett, utána azt állítani, hogy két adón nem szólhat ugyanaz a rádió, végül pedig elvenni a rádió eredeti adóját, hogy frekvencia nélkül maradjon. És végül – a nemzetközi bírálatok után – azzal a nonszensszel elő állni, hogy a Klubrádió direkt “provokálta” a Médiatanácsot “gyenge” pályázatával. Egy összesen egy millió forintos tőkével rendelkező Autorádió Kft nevű fantom csoport tervét viszont simán elfogadták, mely a mai napig nem állt elő semmilyen információval, vagy műsorral, amivel felválthatná a Klubrádiót.

2012 február 28-án döntött úgy a Fővárosi Törvényszék, hogy jogellenes volt a médiatanács magatartása Klubrádió-ügyben, így az első fokú döntés szerződéskötésre kötelezi a médiatanácsot. A Szalai-testület 15 napon belül fellebbezhet.

A Fővárosi Tanács március 14-én tárgyalja a jelenlegi Klubrádió-frekvenciája elvonásának ügyét.

Bár végül a Klubrádió nyerheti az általa elindított pereket és jogi csatáit, szomorú, hogy az Európai Unió egyik tagországában a pártállami időkhöz hasonlító módszerekkel próbálják elhallgattatni és csődbe vinni egy népszerű és gazdaságilag sikeres kereskedelmi adót. Ugyanis az elmúlt másfél év bizonytalansága komoly bevétel-kiesést okozhatott a Klubrádió számára, hiszen nincs olyan hirdető, aki szívesen szerződést kötne egy megszűnés küszöbén álló céggel.

20 hozzászólás

  • Kovács Árpád

    http://www.youtube.com/watch?v=QSz0N2Ul9IA&feature=player_embedded#!

    VÉLEMÉNYEK AMERIKÁBÓL A MAGYAR KORMÁNYRÓL 2012.JANUÁR / KÉSZÍTETTE HASULYÓ JÁNOS

  • Nembaj..majd Laptopossy Alkotmányozóné őnagysága leintéz másodfokra egy megfelelőbb bírót.
    Hogy a rend helyreálljon…mert itten kérem rendnek , annak muszály lennie.
    Nehogyasztánmá’ mindenki csakúgy betelefonálhassék és szidalmazhassa a mi Vezérünket !
    Jólisnézneazki.

  • Puchert János

    Kovácskám már megint eltértél a tárgytól, ebben az ügyben balgaság dicsőíteni pártunkat és kormányunkat vagy talán úgy gondolod az USA-ban vagy Kanadában ellehetetlenítik azt a rádiót amelyik a kormányt bírálja, nagy tévedésben vagytok nem az országot bántja az a gaz EU vagy az USA hanem az Orbán kormány politikájával van baja és vegyétek már észre Orbán nem egyenlő az országgal a gyakorlatban soha nem volt 2/3-a de a választásokon elért voksok száma azóta nagyon megcsappant

  • Dr. Molnár András

    Úgy látszik, hogy a demokrácia Magyarországon csak papíron létezik és kormányhű intézmények hirdethetik.

  • Kovács Árpád: mit lehet arra mondani, ha az egész világ – közöttük a fogadott hazájuk egész sajtója – bírálja a magyar kormányt, a gazdaság a béka segge alatt, az összes mutatónk katasztrofális, közeledünk az államcsődhöz, a MALÉV-et már csődbe vitték, az IMF lélegeztető gépére szorulunk – és a nyilatkozók szerint “valamit nagyon jól csinálnak”??
    A jobboldal MINDIG katasztrófába vitte az országot (DON-kanyar, Trianon) a rendszerváltás után MINDIG tönkre tették a gazdaságot, amit a baloldal nem győzött rendbe tenni – és a nyilatkozók szerint ez így rendjén van?.
    Nos – talán igazuk van. Ez az orbáni katasztrófa kellett ahhoz, hogy a jobboldal hosszú ideig ne tudjon majd labdába rúgni!

  • Kovács Árpád

    http://www.youtube.com/watch?v=HzJQBTbAE38&feature=related

    Teljesen korrekt Viktor beszéde! Nem hiszem,hogy abban a helyzetben van az MSzp, hogy bármit is ugasson. Ehhez képest olyanokért vádolják a jelenlegi kormányt,melyekért valójában az MSzp-Szdsz volt (és remélhetőleg soha vissza nem térő)kormányzás a felelős! Az MSZp-Szdsz (most MSZP-LMP) nemzetgyilkos bűnszervezet!

  • Kovács Árpád

    Az európai baloldal elfogultsága szintén meglepő. Hangját sem lehetett hallani, amikor Gyurcsány Ferenc 9,3 százalék államháztartási hiányt produkált, akkor sem, amikor hamis adatokkal szórakoztatta az uniót, amikor pénzügyminiszterével együtt belföldön eltitkolta a tényleges gazdasági adatokat (“hogy ne befolyásolják a választás eredményét”), amikor a közszolgálati média útján egész megyéket zsarolt, hogy elveszítik támogatásukat, ha az ellenzékre szavaznak, amikor összeverték a pénzügyi felügyelet gyanús nyomokra bukkanó elnökét.

  • Kovács Árpád

    A legnagyobb bűnt mégis az Európai Unió követte el. Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergenciaprogramot. A pénz-és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztos, Joaquín Almunia nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogya magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.

    Gyurcsány Ferenc azonban nem tudta maradéktalanul élvezni a győzelmét. Hihetetlen teher nyomta a vállát. A konvergenciaprogram késleltetett beadása mögött ugyanis egy titkos megállapodás húzódott meg, ami máig nem került nyilvánosságra: 2006 tavaszán, még a választások előtt az Európai Bizottság kézhez kapott egy konvergencia-programot, amelyben a lüktető magyar gazdaságnak megfelelő adatok szerepeltek.

    Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:

    – Miniszterelnök úr, miért kívánják önök hamis adatokkal megtéveszteni az EU-t?

    Gyurcsány elhűlt, de védekezett:

    – Biztosíthatom, hogy a benyújtott adatok valódiak.

    Almunia ekkor benyúlt íróasztalának fiókjába és egy hatalmas dossziét tolt a magyar miniszterelnök elé.

    – Mi ez? -kérdezte Gyurcsány.

    – A csalásaik gyűjteménye. Tudja, miniszterelnök úr, amióta a görögök hasonló trükkel jutottak be az eurózónába, már nem bízunk semmit a véletlenre. Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki.

    Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.

    – Mi legyen most? – kérdezte.

    – Két lehetőséget látunk – mondta Almunia. – Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.

    – Ez végzetes lenne – felelte Gyurcsány. – Mi a másik lehetőség?

    -A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.

    – De hogyan? – csattant fel Gyurcsány.

    – A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.

    Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérés e volt, hogy mindezt a választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért.

    E négyszemközti találkozó után sajtótájékoztatóra várták a brüsszeli magyar újságírók Gyurcsány Ferencet Magyarország állandó EU-képviseletén. A konvoj meg is érkezett, de az első limuzin, amiben Gyurcsány ült, váratlanul kivált és a képviselet garázsába kanyarodott. A sajtótájékoztatóra csak Draskovics Tibor és Bajnai Gordon ment be.

  • Kovács Árpád

    Trükk hátán trükk

    Az egyezség megköttetett. A tavasszal benyújtott és hamis adatokat tartalmazó programot a Bizottság hivatalosan visszaküldte “átdolgozásra”. A határidőnek 2006 szeptemberét határozták meg.

    Az átdolgozott program augusztus végére készült el, és Gyurcsány szeretett volna visszajelzést kapni egy befolyásos uniós politikustól, mielőtt benyújtja a Bizottságnak. Választása Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökre, az eurózóna elnökére esett. Repülőgépet bérelt, és villámlátogatásra Luxemburgba repült.

    2006. szeptember 17-én a Magyar Rádió lejátszotta az őszödi beszéd jól megszerkesztett változatát. A MR elnökét információink szerint maga Gyurcsány kérte meg, természetesen a legnagyobb titokban, a beszéd közzétételére. A botrány azonnal kitört. Az országban elszabadultak az indulatok, a becsapott, félrevezetett emberek joggal követelték, hogy Gyurcsány tűnjön el a színről. A levegő forrongott, félő volt, hogy kitör a forradalom.

    Almunia az irodájába kérette a brüsszeli magyar újságírókat:

    – Amint értesültek róla, a magyar gazdaság nagyon rossz állapotban van. Ahhoz, hogy talpon tudjon egyáltalán maradni, nagyon szigorú megszorításokra lesz szükség. Ez súlyosan fog érinteni bizonyos társadalmi rétegeket. Arra kérem önöket, hogy tudósításaikkal igyekezzenek megértetni nézőikkel, olvasóikkal, hogy ezekre a megszorító intézkedésekre elkerülhetetlenül szükség van, különben a magyar gazdaság összeomlik. Kérem, kérjék meg a magyarokat, hogy bírják ki azt a kis időt, amíg a magyar gazdaság teljesítménye javulni nem fog. Higgyék el, a magyarok ezt követően sokkal jobban fognak élni, mint korábban.

    Mind ez a Gyurcsany kormányzás idején történt.

  • Kovács Árpád

    Gyurcsany már régen nem a kormányzással törődött, csak azon járt az esze, miként tarthatja fenn pozícióját, amely egyre jobban meginogni látszott. Betegesen rettegett attól, hogy megbukhat. Kettős játékba kezdett. Megpróbált kibújni az EU-nak tett ígérete alól, és az unión kívüli kapcsolatokkal erősíteni a magyar gazdaságot. Kapcsolatot keresett Putyinnal, akitől azt remélte, tekintettel a “közös múltra“, Magyarország hóna alá nyúl. Egy titkos szerződéssel hátba támadta az Európai Uniót, amikor a közös nagy beruházás, a Nabucco gázvezeték helyett az oroszok által támogatott “Kék Áramlat” megépítése mellett kötelezte el magát. A megállapodás hamar napvilágot látott, és Gyurcsány nem győzött meakulpázni. Sietett visszakozni, de elkésett. E lépéssel elveszítette az amerikai kormányzat iránta tanúsított jóindulatát. Az amerikai lapok, amelyek korábban kiálltak politikája mellett, nyíltan bírálni kezdték.

  • Kovács Árpád

    Gyurcsany kigondolt és bejelentett néhány reformot, az EU megnyugtatására. Ezekre a légből kapott tervekre építette új konvergencia-programját, ami csak annyiban tért el az ominózus,. hazugságokkal teli, hamis adatokat tartalmazó két évvel korábbitól, hogy ebben a programban a jövőre utalva vázolta fel ugyanazokat a nagy ívű számokat, amelyek korábban a dübörgő magyar gazdaságot voltak hívatva bizonyítani. Az Európai Bizottság – más nem lévén – kénytelen volt ezt a konvergencia-programot üdvözölni. Barroso bizottsági elnök úgy nyilatkozott, hogy “bár Magyarország a válság által egyik leginkább sújtott uniós tagállam, az ország megfelelő gazdaságpolitikát választott a magas államháztartási hiány és a külső adósságok kezelésére. Az ország jelentős előrehaladást tett költségvetésének szilárdabb alapokra helyezése fölé”.

  • Kovács Árpád

    Mindezt akkor, amikor a magyar kormánynak már sorra kellett különböző válságintézkedéseket hoznia az államcsőd elkerülésére, majd 2008 októberében kiderült, ha az EU és az IMF nem siet kölcsönnel Magyarország megsegítésére, az ország összeomlik. Egyetlen alkalommal (február 24.) szaladt ki Gyurcsány száján “Ami azt illeti, mi elég nagy bajban vagyunk”. A Brüsszelben tett kijelentésére azonnal zuhanni kezdett a forint. A kormány szóvivője gyors helyesbítést kért, leszögezte: a miniszterelnök a “mi” alatt nem Magyarországot, hanem Európát értette. “Hát elég nagy baj van a világban és elég nagy baj van Európában,” Így kellett volna értelmezni Gyurcsány Ferenc kijelentését a szóvivő szerint.

    Talán ez az értelmezés adta az ötletet Gyurcsánynak, hogy nem Magyarországon kell a reformokat bevezetni, hanem egész Európában. Majd ő megmondja, mit kell Európának tennie, hogy kimásszon a válságból! 2008. október 15-én négypontos javaslattal érkezett Brüsszelbe, az európai uniós tagországok állam­ és kormányfői találkozójára. Ezeknek a javaslatoknak az lett volna a céljuk, hogy a lehető legnagyobb védelmet biztosítsák az európai pénzügyi rendszernek, és ezzel a védelemmel segítsék az európai (és benne a magyar) gazdaságot, elkerülhetővé tegyék a mély recessziót.

    Ez a diplomáciai blamázs végleg megpecsételte a sorsát. Az EU minél előbb meg kívánt szabadulni a beszámíthatatlan viselkedésű magyar miniszterelnöktől, és diplomáciai úton lépéseket tett eltávolítására. Gyurcsány Ferenc megkapta a selyemzsinórt. 2009. március 21-én, az MSZP tisztújító kongresszusán kénytelen volt maga bejelenteni lemondását. Amitől rettegett, bekövetkezett. Nem a választók buktatták meg, az unió nyomására önként kellett lemondania.

    A gazdaság a béka segge alatt, az összes mutatónk katasztrofális, közeledünk az államcsődhöz, a MALÉV-et már csődbe vitték, az IMF lélegeztető gépére szorulunk
    A szoci kommunisták akik ma jobboldalnak mutatják magukat ,átvedlettek élén az APRÓ klánnal MINDIG katasztrófába vitte az országot a rendszerváltás után MINDIG tönkre tették a gazdaságot, amit a a Fidesz nem győz rendbe tenni .

  • Ez mind szép és mind nagyon jó, hogy most már ezeket is tudjuk Kovács Úr. Az emúúútnyócév fontos eseményeinek részletes elemzését köszönjük. Most jöhet az elmúlt két év hasonló mértékű analizálása. Azért is jó lenne, ha neki állna -csak úgy poénból, mert ez hosszabb és alaposabb munkát fog igényelni. Meglátja jó lesz, sokkal jobban fogja élvezni, ha egyszer belekóstol a Fideszbe is! Na? Tesz egy próbát tenni?

  • Kovács te hüjje megint teleböfögted a topicot.

  • Judith Kopacsi

    Hogy ez a kovács mennyire szeret minket? Pedig nagyon egyoldalú a dolog, én a helyében nem forsziroznám.

  • T.Kovács Árpád!Ön el is hiszi azokat amiket itt leir?Isten óvja meg hazánkat és az embereket az ilyen elnézést agymosott emberektől mint ön és társai!Mindenki negativan nyilatkozik az ország jelenlegi helyzetéről,amit a jelenlegi kormány áldásos tevékenységével okozott,de ön még mindig hátrafelé mutogatt!elképesztő!Éredekes ön szerint csak szoci klán van?Nincs fidesz klán?Gyurcsány Ferencben volt annyi betyár becsület hogy ahogy ön irja lemondott.A nagy fülke forradalmár pedig foggal körömmel ragaszkodik a nagy nehezen,átveréssel megszerzett hatalmához ennyi a két ember közötti különbség!Hiába mindenki kiutálta ,de ő ragaszkodik!az országot csőd közeli állapotba vitte,az emberek éheznek,öngyilkosok lesznek,de ő ragaszkodik!S ön ezt a vezetés élteti!!!!

  • A Klubrádió igazán aranyos – különösen a beszélgetős műsorai, az igazán liberális Bolgár úrral, nem is részletezném, én szívesen hallgatom, mert jól szórakozok rajta, tekintve, hogy akinek ilyen betelefonálói vannak, az nem igen jelent veszélyt a jobbközépre. Igen, legyen klubrádió és beszélgessenek az idők végeztéig.

  • nem is tudtam, hogy Hitler is jobbkozepes volt, vagy a focirol beszelunk?

  • Libas! Hogy a te zavaros agyadban mi zajlik, azt egyedül a Jóisten tudja! Figyelj! Tanulj! Tudom nehéz, sok reményt nem fűzök hozzád, de hátha!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.