A fideszesek járásokba mentik át politikai karrierjüket

2012 február 21 8:36 de.1 comment

A magyarországi államigazgatási, illetve önkormányzati reform egyik fontos célja az, hogy politikai karrierjeiket átmenthessék a 2014-ben létrehozandó 199 fős parlamentből kieső fideszes honatyák. Az új járások kialakítása az állami bürokrácia egy újabb rétegét hozza létre Magyarországon és elvonja az önkormányzatok valamennyi fontos feladatát és hatáskörét. Így tehát az az érv miszerint a kisebb, 199-fős parlament létrehozása kevesebb pénzbe kerül az adófizetőknek teljesen elvész a költséges járások felállításában, melyeket volt fideszes parlamenti képviselők vezethetnek, immár hivatalnoki kapacitásban. Ennek a fiszkális oldala a kisebbik problema, az igazi gond a közszféra és a kormánypárt nyilt összefonódása, vagy – ahogy Dorosz Dávid LMP-s parlamenti képviselő fogalmazott a KMH-val készült múlt heti interjújában: “nem csak a határon túli magyarság kérdésében, hanem minden más kérdésben is pártállamot építenek, tehát szándékosan el akarja mosni a határokat az állami intézmények és a párt között.”

A HVG információi szerint, a kormánypárti képviselők azt szeretnék, hogy a pártmunka és a járások vezetése 2014-ig ne legyen összeférhetetlen, hiszen így már a járások 2013 januárjában történő megalakulásától átvehetik azok vezetését a jobboldali pártkatonák. Egy percig sem maradnak állás nélkül a parlamentből kieső fideszesek.

„Össze kell hangolni a Fidesz választókerületi elnökeinek tervezett listáját és a járási beosztást”–nyilatkozta a HVG anonim kormánypárti forrása. A hetilap azt is megtudta, hogy Lázár János már valamennyi fideszes parlamenti képviselővel elbeszélgetett a 2014 utáni időszakról és már el is készült a 106 válaszókerületi elnök listája. A Fideszben leginkább választókerületi elnökök indulnak egyéni mandátumért, így több mint valószínű, hogy a kormánypárt már felállította 2014-es jelöltjeinkek listáját. Ezért is aggódhatnak azok akik nem kerültek fel a listára és gondolhatták úgy, hogy a későbbiekben a járások jelenhetnek nekik biztos állást. A fideszesek már ki is nézték maguknak a vezető járási posztokat .

Az állami hivatalok pártszolgálatba való állítása aligha új fejlemény Magyarországon. A 19 megyei hivatal közül 13 élére már 2010 után is fideszes, vagy kereszténydemokrata politikus került. Érdekes azonban azt megjegyezni, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) összesen 175 járást szeretne kialakítani és élükre inkább szakembereket helyezni, miközben a fideszes országgyűlési képviselők ennél több járást követelnek és sajátmagukat látnák szívesen a hivatalok élén.

1 Comment

  • Igy igaz!Mivel állitólag csökkentik a képviselők számát,igy sok embernek kiesik a cumi a szájából.Most lehet látni hogy álszent megélhetési emberek!!!!!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.