Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondt ák

 „Nem engedünk a déli szomszédaink felől ránk nehezedő budapesti nyomásnak: egy kócos asszony, egy nyomorult fenyegetőzik itt, és tesz fel kérdéseket annak a szlovák kormányfőnek, akinek még cipője sarkáig sem ér fel”
- mondta Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője Göncz Kinga magyar külügyminiszter személyére utalva. A magyar Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni Slota szalonképtelen megjegyzéseit.

„Grúzia, Oszétia és Abházia lakosainak az élete, vagyona és jogai a NATO, bizonyos nyugati hatalmak (...) és a cionisták alattomos provokációjának estek áldozatul.”
Idén - immár hagyományosan - Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök kavarta beszédével a legnagyobb port többek között a grúz- orosz háborúról tett kijelentésével az ENSZ-közgyűlés általános vitáján New Yorkban.

„Kuba hősies népe a történelem leghosszabb és legkegyetlenebb blokádját szenvedi el, amelyet a világ leghatalmasabb országa vetett ki rá. Ennek az irracionális politikának egy célja van: lerombolni azt a mélyre ható forradalmi fejlődést és átalakulást, amelyet a kubai nép 1959 óta megtapasztalt.”
José Ramón Machado Ventura kubai alelnök szintén az Amerikai Egyesült Államok ellen kelt ki beszédében, főként a Kubával szemben fenntartott szankciók miatt az ENSZ-közgyűlésén.

„Tényleg sánta vagyok, Peking előtt a horvát és egy nemzetközi orvosi bizottság is megállapította, hogy az egészségi állapotom alapján a paralimpián kell versenyeznem”
- állította a horvát Antonija Balek, akit saját bátyja jelentett fel, miszerint egészségesen nyert két aranyérmet a pekingi paralimpián. A versenyzőnő súlylökésben és gerelyhajításban végzett az első helyen, győzelmeiért összesen 58 ezer eurót kapott.