Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Neked és nekem igazunk volt”
- Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Népszabadságban megjelenő nyílt válaszlevélben reagált Bauer Tamás kérésére. A volt szabad demokrata politikus arra kérte Fodor Gábort, egyezzen meg a miniszterelnökkel.

„A kisgyermekek elrablása még mindig igen ritka jelenség, de a rendőrségnek és a kisgyermekes családoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy vannak olyan idegenek (leggyakrabban nők) akik mások gyermekeit akarják elrabolni”
- nyilatkozta Ann Wolbert Burgess szülészeti pszichiáter arról, hogy bár a kórházakban a meg- erősített biztonsági szolgálat miatt szerencsére egyre ritkábban fordulnak elő gyermekrablások, más nyilvános helyekről és magánlakásokból még mindig tűnnek el kisgyermekek.

„Tulajdon­képpen egy lehetőség, hogy elvigyük, és Hágában kihallgassuk”

- mondta Rafi Eitan, az Izraeli Kabinet egyik minisztere, azt állítva, hogy elfogadható az iráni elnök, Mahmúd Ahmadinezsád elrablása.

„Az oroszoknak szüksége van a mi energiapiacunkra, nekünk pedig szükségünk van az orosz energiára - ez olyan egyszerű, amilyen csak lehet”
- mondta Alexander Stubb finn külügyminiszter, ezzel visszautasítva, hogy az EU szankcionálja az orosz behatolást Grúziába.