Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1 kamiont is el tudott húzni az a tiszaújvárosi férfi, aki hétvége óta büszkélkedhet a Magyarország Legerősebb Rendőre megtisztelő címmel - közölte a rendőrség. Ezúttal Németh Szabolcs rendőr zászlós nyerte meg a már másodízben kiírt versenyt.

1,3 milliárd hívő vesz részt a most kezdődött ramadán havi böjtön a muzulmán országok többségében. Ilyenkor egy hívő napközben nem étkezhet, csak napnyugta után napkeltéig. A napközi böjt kiterjed az ivásra, a dohányzásra és a szexuális érintkezésre is.

10 bank ment csődbe az idén az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-piaci válság következtében. Ezúttal a Georgia állambeli Integrity Bankot volt kénytelen felszámolni az állami befektetés-biztosítási társaság, azaz a Federal Deposit Insurance Corporation.

5 éve dublőr játszhatja Észak-Korea sztálinista diktátorát. Miután Kim Dzsong Il 2003-ban meghalt, ezután egyszerűen egy olyan ember vette át az ország vezetését, aki megszólalásig hasonlít a vezérre. A Waseda Egyetem professzora, Toshimitsu Shigemura legalábbis ezt állítja nemrég megjelent Kim Dzsong Il igazi arca című könyvében.

4 millió internetfüggő gyermek él Kínában, többségük az online játékok rabja. Az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának beszámolója szerint az internetfüggő gyermekek a 18 év alatti internethasználók 10 százalékát teszik ki.

12 millió forint kár keletkezett a hétfői kőröshegyi gépkocsitűznél, ahol porig égett a viadukton egy BMW. Amikor a tűzoltók kiérkeztek, már teljes terjedelmében égett. A járműben csak a sofőr ült, aki azonnal elhagyta a lángokban álló gépkocsit.

150 ezer potyautast dobtak fel az APEH-nél. Százötvenezer ember adatait küldte meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az APEH-nek az elmúlt néhány hónapban - írja a Magyar Nemzet. Az érintettek úgy vettek igénybe egészségügyi ellátást, hogy rendezetlen volt a jogviszonyuk. Az adóhatóság évekre visszamenőleg is behajthatja rajtuk a be nem fizetett járulékot.

30 darab mobiltelefont találtak az egyik pakisztáni börtönben, amikor fémkeresővel világították át a rabokat. hyperlink  A fogva tartottak a testnyílásaikba rejtették a mobiltelefonokat, ám közülük heten nem jártak szerencsével. Nekik orvosi beavatkozásra volt szükség a készülékek eltávolításához.