Vissza a tartalomjegyzékhez

Szlazsánszky Ferenc
Két feleség, megannyi szerető, hat gyerek
Deutsch Tamás szerint magánélete nem annyira z 369 rös

A Fidesz Polgári Szövetségben - állítólag - megütközéssel fogadták, hogy a párt egyik emblematikus figurája, alapítója és Orbán Viktor kabinetfőnöke egy szexlapban teregette ki magánélete eddig ismeretlen részleteit. Deutsch Tamás a terjedelmes interjúban elmondta, hogy most válik második feleségétől, különböző nőktől összesen hat gyereke van, feleségei mellett pedig voltak szeretői is.


Egykor ő volt az ifjúságért felelős miniszter. Mellette válófélben levő felesége
Fotó: Somorjai László

A fideszes politikusok reakciója azért meglepő, mert Deutsch egyszer már az érdeklődés homlokterébe került hasonló témában, amikor ifjúsági és sportügyekért felelős miniszter korában házasságon kívüli gyermeke született titkárnőjétől. A közvélemény egy bulvárlapból értesülhetett az eseményről, két héttel azután, hogy Deutsch Zalán meglátta a napvilágot.
A hír akkor azért is kelthetett meglepetést, mert alig két héttel azelőtt az egyik kereskedelmi televízió portréfilmet sugárzott a Deutsch családról, és a műsort végignéző érdeklődő joggal gondolhatta: a sportminiszter idilli, már-már eszményi családi életet él feleségével és két gyermekükkel.
Deutsch magánügynek minősítette a történteket, és sajnálkozását fejezte ki a sajtó komoly érdeklődése miatt. Azt elismerte, hogy afférja átmenetileg negatívan befolyásolhatja pártja megítélését is.
Deutsch Tamás megváltozott: ma már nemhogy sajnálná a sajtó komoly érdeklődését magánélete iránt, hanem éppen a médiában tárta fel az eltelt idő történéseit.
Röviden: „Ági (Für Ágnes, a második feleség) nagylánya 21 éves, az én nagyfiam és Ági fia 19 évesek, az én második fiam 16, a harmadik fiam 8, a kislányom pedig 6 éves. Így - talán nem hat tudományoskodó nagyképűségnek - a magyar közoktatás teljes rendszerét úgyszólván otthonról átláthatom, az óvodapedagógiától a Budapesti Kommunikációs Főiskoláig.” A Sziget Fesztiválon lemezlovasként is közönség elé lépő Deutsch úgy véli, „közelről nézve mindez azért nem annyira zűrős. Egyébként - tette hozzá - a második házasságból valóban éppen most vagyok válófélben”.
Párttársai szerint viszont mindez eléggé zűrös. Az atv.hu-nak - neve mellőzésével - nyilatkozó fideszes képviselő azt mondta, számos politikus megrökönyödött az interjún, annak ellenére, hogy többen ismerték, vagy sejtették Deutsch életének most kiteregetett fejezeteit: „Egyszer-kétszer meg lehet ugyan botlani, de ez már túl van a tűréshatáron.” - fogalmazott a honlapnak a képviselő, és hozzátette: A Für Ágnessel - Für Lajos egykori honvédelmi miniszter, jelenleg Magyar Gárda-vezető lányával - történt házasságkötésekor - a szertartást egy református püspök vezette le - a párton belül többen reménykedtek abban, hogy „Tamásnak megjön az esze, de úgy látszik, nem így történt.”
A politikus szerint szerencsétlen és érthetetlen dolog, hogy frakciótársa, a Fidesz egyik arca feltárta színfalak mögötti életét, ráadásul egy olyan újságnak, mint a Playboy. - Óvakodnunk kell attól, hogy pápábbak legyünk a pápánál, de azt gondolom, hogy a Fidesz szavazótáborában Tamás népszerűsége bizonyosan csökkenni fog, és hosszú távon talán Viktor is elgondolkozik azon, milyen szerepet szán neki. Nem szabad elfelejtenünk, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan párt a magyar belpolitikában, amely következetes családbarát politikát folytat, ezért ez az önvallomás meglehetősen disszonánsan hat - fogalmazott a politikus.
Ehhez képest az sem kevésbé disszonáns, hogy a Fidesz honlapján címoldalon közlik az interjú magánéleti részleteit. Igaz, az a mondat kimaradt, miszerint Deutsch 16 éves kora óta nem képes ellenállni a nők vonzásának.
- A szexfüggőség azt jelenti, hogy valaki nem képes jól érezni magát anélkül, hogy nemi életet éljen. Az ilyen emberek depresszióval, idegességgel reagálnak az elvonási tünetekre - mondta a Hetek megkeresésére Mikus Edit szexológus.
A szakember azt is hangsúlyozta, hogy a szexfüggőség megállapítása terápiás helyzetben történik, vagyis külső információk alapján nem mondható ki.
Az viszont tudott, hogy kialakulhat tizenéves korban és felnőttként is, de általában már fiatalon vannak jelei.
A konkrét esettel kapcsolatban a szexológus nem kívánt foglalkozni, azt azonban elmondta: véleménye szerint elsősorban nem orvosi kérdésről, sokkal inkább erkölcsi problémáról van szó.
A szexfüggőkkel kapcsolatban a szakember megjegyezte, az ilyen embereknél mindig fellelhető egyfajta önértékelési zavar illetve bizonyítási vágy: „A normális férfi nem érez késztetést arra, hogy állandóan igazolja azt, hogy férfi”.
Mikus Edit szerint rendkívül kártékony, hogy divattá vált ilyen viszonyok fenntartása: „Szomorú, hogy ez sikknek számít, mert tovább mélyíti az általános erkölcsi válságot”.