Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

 „Egy szót mondtam nekik elég gyakran, azt, hogy köszönöm”
- válaszolta Kemény Dénes arra az újságírói kérdésre, hogy mit mondott gyõztes vízilabdacsapatának a pekingi diadal után.

„Ne a családnak küldjék, hanem fektessék be a pénzüket!”
- erre szólította fel nemzettársait kedden Srdjan Sreckovic, a külföldön élõk ügyeiért felelõs szerb miniszter.

„Még mindig él bennünk a negatív diszkrimináció, azaz hiába szerezte meg a roma álláskeresõ a megfelelõ bizonyítványt, hiába állt talpra, és indult neki a munka világának, ha zárt kapukat talál”
- mondta Ürmös Andor, a szociális tárca fõosztályvezetõje a roma lakosság alacsony munkaerõ-piaci részvételének kapcsán.

„Jó lenne, ha karácsony elõtt megjelenne a lemez, de a kormányfõ sûrû programja miatt nem biztos, hogy ez sikerül”
- nyilatkozta Mariano Apicella Silvio Berlusconi olasz dalszövegíró-kormányfõ legújabb lemezérõl.
A „háromszoros” miniszterelnök 2003-ban, második hivatali periódusa idején készítette elsõ lemezét. A munkamegosztás most is a régi: Berlusconi írja a szövegeket, Apicella pedig zenét szerez és énekel.

„Mindannyiunk gyerekeinek jövõje a tét ezen a választáson”
- mondta a first lady szerepére készülõ Michelle Obama a Demokrata Párt országos elnökjelölt-állító konvencióján, Denverben.

„Tudomásul vettem, hogy elteltek az évek felettem, hamarosan 76 esztendõs leszek. Annak a televíziós munkának, amiben felnõttem, mára szinte nyoma sincs”
- állapította meg Vitray Tamás, akinek elsõ alkalom volt az életében, hogy az ötkarikás játékokról itthonról tudósított, és nem az életét meghatározó MTV-nek, hanem egy másik csatornának.