Vissza a tartalomjegyzékhez


Pörkölt Parádé és Heinz Média Grill Verseny a SzeptEmber Feszten

Három nap, négy színpad, harmincféle pörkölt, celebkavalkád: ezt kínálja a kilencéves SzeptEmber Feszt és a Heinz Média Grill Verseny!

Neves éttermek neves séfjei mutatják meg pörköltfõzési tudományukat szeptember 5-e és 7-e között, így a látogatók garantáltan a legjobb ízekkel találkozhatnak a XVIII. kerületben, a Bókay kertben. A vasárnapi napot az immáron nagy hagyományokkal rendelkezõ Média Grill Verseny színesíti, száznál is több mûvész, sportoló és médiaszemélyiség részvételével. A versenyen a tavaly második helyen végzett Hetek grillcsapata is újra elindul.
Lassan egy évtizedes hagyománya van a fõváros egyik legjelentõsebb gasztronómiai-kulturális fesztiváljának, a SzeptEmber Fesztnek. A több színpadon zajló kulturális programok széles műfaji skálája mellett a rendezvény fõ attrakciója eddig minden évben a pörkölt volt, és persze annak számtalan fajtája. A közéleti szereplõk fõzõversenyén több tucat változatát kóstolhatta a zsûri, és a világrekorder méretû bográcsból is minden évben többezres tömeg lakott jól. A szervezõk ebben az évben neves mesterszakácsok közremûködésével, az Elsõ Magyar Fehérasztal Lovagrend védnöksége alatt megrendezik a Pörkölt Parádét, az elsõ olyan hazai gasztronómiai bemutatót, ahol a bemutatás tárgyát meg lehet kóstolni, mindezt egyszerre, egy helyen és legalább harmincféle pörköltbõl!
A vasárnapi nap fõ attrakciója a Heinz Média Grill Verseny lesz, melyen száznál is több ismert és népszerû médiaszemélyiség, színmûvész, zenész vesz részt. Az esemény remek alkalmat kínál a látogatóknak egy közös fotó készítésére, az autogramgyûjtemény gyarapítására. A program 10 órakor kezdõdik a Bogrács színpad melletti területen, az eredményhirdetésre várhatóan 16 óra körül kerül sor.
A SzeptEmber Feszten a már megszokott élményelemeken - PerifériArt, Magyar Rekordok, közéleti személyiségek fõzõversenye, gyermekprogramok - túl játékos vetélkedõk is várják a vendégeket, s hamarosan meglátjuk, ki lesz a bukkantyúzás, a kerékcsere, a nõi és férfi szkander idei bajnoka! Újdonságként PlayStation bajnokság, veteránautó- és motorbemutató, Talmácsi Gábor és csapatának néhány versenymotorja, valamint a Talmácsi Motorsportiskola bemutatója, illetve Vitray Tamás vezetésével sakkszimultán várja az érdeklõdõket. A rendezvény természetesen továbbra is ingyenesen látogatható.
További információk: (x)