Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

500. olimpiai érmét nyerte a héten Olaszország Pekingben. Ilario Di Buo, Marco Galiazzo és Mauro Nespoli a férfi íjász csapatversenyben végzett most második helyen. Ez már a 151. ezüstérem az olasz sport ötkarikás történetében, s mivel ezen kívül 108 aranyuk és 165 bronzuk is van, most eljutottak az 500. dobogós helyezéshez, amelyet összesen 26 sportágban értek el.

2014-ben érkezhet leghamarabb földgáz abból az adriai kikötõbõl Közép- és Dél-Európába, ahol az odaszállított csepp­folyósított földgázt alakítanák vissza vezetékes szállításra alkalmassá. A kétéves halasztást fõleg a horvát kormány „konzervatív” magatartásával indokolták.

2300 méteres rekordmélységben sikerült élõ rákot fogni az Atlanti-óceán mélyén húzódó hegyvonulat meleg kürtõi­nél. A ritka fogás - három garnélafaj - egy olyan új eszköznek köszönhetõ, amely úgy tudja felszínre hozni az élõ állatokat, hogy közben szinten tartja az õket természetes körülményeik közt körülvevõ nyomást. A technológia harminc éve ismert, de az eddigi rekord 1400 méter volt.

14 éves partnerét hibáztatja a csalódott Blake Aldridge, a britek éremesélyes versenyzõje.
A 14 éves Tom Daley-vel csak a nyolcadik helyen végzett a 10 méteres szinkron toronyugrásban, mert mint mondta: „Sajnos szinkronmûugrásban a partneren is sok múlik. Én a legjobb formámat hoztam, Tom ennek a közelében nem volt.”

1500 biztonsági õr, továbbá 15 orvos, 50 nõvér, 12 fõs motoros és 100 fõs gyalogos járõr, valamint ápolók, betegkísérõk, 1 rohamkocsi, 4 esetkocsi, 2 kiemelt mentõkocsi van szolgálatban a héten kezdõdött Sziget Fesztiválon.