Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Isten elõtt nem tudtam hazudni, ez a nõ az utóbbi idõben sok gondot okozott nekem”
- mondta a 38 éves olasz Demis Berto, aki nemmel felelt, amikor a pap feltette a kérdést, hogy óhajtja-e feleségül 39 éves menyasszonyát, akivel egyébként már 11 éve együtt él. A „boldogító nemnek” 181 meghívott volt a tanúja a templomban.

„Igazolhatatlan az orosz katonai akció folytatása Grúziában, ami veszélybe sodorhatja az egész térség stabilitását, és humanitárius katasztrófát is okozhat”
- jelentette ki Gordon Brown brit kormányfõ, aki a harcok haladéktalan leállítására és minden katonai erõ kivonására szólított fel Dél-Oszétiából.

Az orosz katonák Dél-Oszétiában kizárólag a béke helyreállításán, a helyzet normalizálásán, az agresszió megismétlõdésének megakadályozásán fáradoznak
- mondta kedden Szergej Lavrov. Az orosz külügyminiszter errõl finn kollégáját, Alexander Stubbot biztosította Moszkvában. Lavrov hangsúlyozta: Moszkva érti Finnországnak és számos más államnak a dél-oszétiai helyzettel kapcsolatban kifejtett aggodalmait.

„Itt üljek ölbe tett kézzel, amíg Michael Phelps megdönti a csúcsomat?”
- kérdezte az 58 éves Mark Spitz, a müncheni olimpia hétszeres aranyérmes úszója, aki úgy érzi, hogy „lebecsülték” azzal, hogy nem hívták meg a pekingi olimpiára.

„A magyar társadalom leszámolt illúzióival… A társadalmi bajok diagnózisának legyen érdemi következménye, a szakemberek megállapításait kövessék gyakorlati változások a magyar közéletben és társadalomban”
- mondta Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Válaszutak metszéspontján címû egyhetes konferencián. Az eseménysorozatot a Soli Deo Gloria (Egyedül Istené a dicsõség - SDG) elnevezésû református értelmiségi szervezet rendezte.