Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

11,5 milliárd forintot szán a légimentés körülményeinek javítására a magyar kormány. Jelenleg 6 légimentõbázis üzemel az országban: Budaörsön, Miskolcon, Pécsett, Debrecenben, Sármelléken és Balatonfüreden.

108 kilométeres szél söpört át Fonyódon. Heves széllökések, záporok, zivatarok kísérték az egész országon átvonuló hidegfrontot, a legerõsebb szélerõsséget Fonyódon mérték.

170 ezren lépték át a horvát-magyar határt Letenyénél augusztus elsõ három napján. A forgalom közel 50 ezerrel haladta meg az elõzõ hét utolsó napjainak adatait - derült ki a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányságnak az MTI-hez kedden eljuttatott összesítésébõl.

75000 fontért, vagyis közel 22 millió forintért kínálnak hosszabb lábakat a pácienseknek egy szibériai klinikán. A bizarr átalakítás segítségével a magasabb vagy arányosabb külsõre vágyók akár 30,4 centit is nõhetnek.

400 fõt bocsát el a Malév. A leépítés az alkalmazottak 20 százalékát érinti. Az elsõk várhatóan szeptembertõl kapják meg felmondólevelüket. Borisz Abramovics tulajdonos ezen felül öt Boeinget október végétõl ideiglenesen kivon a forgalomból.

33 euróba kerül egy napra egy nyugágy és egy napernyõ az olasz strandokon. Az idén erõsen megcsappant a külföldiek érdeklõ­dése Itália iránt, a magas árak miatt ráadásul a belföldi eredetû kereslet is visszaesett, mert aki teheti, inkább valamely olcsóbb külföldi nyaralóhelyre utazik.

4 fiatal gólyát lõtt le ismeretlen tettes Tiszabábolna mellett. A madarakat fémnyíllal lõtték keresztül, három a földre esett, míg a negyedik egy villanyoszlop vezetékeire zuhant, és megégett. Eszmei értékük madaranként 100 ezer forint.