Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

2,1 százalékkal bõvülhet idén a GDP. Az ICEG Európai Központ szerint idén 2,1 százalékkal, jövõre várhatóan 3,2 százalékkal bõvülhet a magyar gazdaság, miközben az infláció idén 6,4 százalék, jövõre pedig éves átlagban 4,4 százalék lehet.

126 fõs atlétikai csapattal készülnek az amerikaiak az olimpiára. Az amerikai atlétikai szövetség (USATF) kihirdette 126 fõs olimpiai csapatát, melyben gyenge válogatós eredménye ellenére helyett kapott Breaux Greer, világbajnoki bronzérmes gerelyhajító is.

500 kilogrammos második világháborús bombát hatástalanítottak a tûzszerészek szerda este, amelyet délután Angyalföldön találtak. A hatástalanítás rendkívül veszélyes volt, mert az amerikai, GP típusú robbanóeszköz orrgyújtó szerkezete megsérült, emellett a gyújtószerkezet és környéke, valamint a bombatest is erõsen berozsdásodott - mondta az tûzszerészek parancsnoka. A bomba hatástalanításának idejére 6-8 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

2010 májusában indul utoljára ûrrepülõgép. A NASA hivatalosan is kijelölte a „nyugdíjazás” elõtt álló ûrrepülõgép-flotta utolsó küldetésének idõpontját. A végsõ startot az Endeavour végzi.

1,3 millióért sem talál dadát a sztárpár. Három hónap alatt két bébiszitter mondott fel Jennifer Lopeznek és férjének, Marc Anthonynak. A házaspár hiába fizetne havi 9 ezer dollárt, egyelõre egy dadát sem találtak, aki egyedül vállalná az ikerpár állandó felügyeletét.