Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Az egész felett ott lebeg Orbán Viktor, aki valamennyi megszólalását az éppen aktuális hallgatósága igényéhez igazítja. Hol Matolcsy álláspontját fogadja el, hol Szijjártó Péterét, hol Varga Mihályét, attól függõen, hogy hallgatói mit akarnak hallani”
- fogalmazott Szabó Zoltán, az MSZP országgyûlési képviselõje Budapesten. Szabó szerint a magyar választók egy kérdésre egyértelmû válasz akarnak kapni, arra, „mit akar a Fidesz csinálni, ha hatalomra jut”.

„Az olajszállítás nem politikai okból csökkent”
- mondta Szergej Kiszljak az orosz külügyminiszter-helyettes. Oroszország hivatalosan biztosította Csehországot afelõl, hogy az olajszállítás csökkentése nincs semmilyen kapcsolatban az amerikai rakétavédelmi rendszer elemeinek telepítésével.

„A MÁV kimutatása szerint az elsõ 4 sztrájk 1,5 milliárd forint kárt okozott a társaságnak, ez elegendõ lett volna a követeléseink fedezetére, amennyiben a vasutasok zsebébe jut. És nincs vége: lehet, hogy elsztrájkoltatnak velünk még egyszer ugyanekkora összeget”
- fogalmazott Gaskó István szakszervezeti vezetõ.

„Sokan azt mondják, hogy a 21. században nincs helye a hitnek. Én azt mondom, hogy nincs igazuk”
- mondta Kevin Rudd, Ausztrália miniszterelnöke a XVI. Benedek pápa vezette Világ Ifjainak Napja megnyitóünnepségén Sydney-ben.

„Elõször sokkot kaptam és féltem. De aztán arra gondoltam, még ha meg is ölnek, legalább okoztam egy óriási csapást a rezsimnek”
- mondta Ahmad Batebi iráni szakadár, akinek a fotóját közzétették az egész világon.

„Nem tudjuk erõltetni, hogy függetlenek legyünk az energia-ellátásban.”
- mondta Chris van Hollen, amerikai Demokrata képviselõ Bush elnök tervére, miszerint szigorítsák a külföldrõl beszerzett energia tiltását.

„A szervezet (...) magánterületen tartotta rendezvényét. Sajnos nincs eszköz a kezünkben ahhoz, hogy az ilyen, városunkban nemkívánatos rendezvényt, provokációt megtiltsuk, megakadályozzuk“
- áll Meggyes Tamás (Fidesz) Esztergom polgármestere nyílt levelében, aki elnézést kért Párkány polgármesterétõl, amiért a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjai Esztergomban tartott összejövetelük után a Duna szlovák partján, Párkányban náci jelszavakat kiáltoztak.