Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Éhínség Borsodban
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a nyár folyamán 30 ezer élelmiszercsomagot, összesen mintegy 5,5 tonna csomagot osztott ki az EU élelmiszersegély-programja keretében, szerdán Zemplénben. Az egyenként 10 kilós élelmiszercsomagok szociálisan hátrányos helyzetû családokhoz kerültek 13 településen, többek között Olaszliszkán, Vámosújfaluban, Tarcalon és Golopon.

Nem alkalmazták, mert férfi
Magyarországon elsõ alkalommal védett meg egy férfit a hatóság a neme miatt ért sérelemért. Az Egyenlõ Bánásmód Hatóság azért marasztalta el a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáját, mert betegfelvételi munkakörbe nem kívánt férfiakat alkalmazni.
Ebben a munkakörben soha nem dolgoztak férfiak, ugyanis õk nem váltak be - mondták a férfinak a telefonos interjúban, amit õ magnóra vett.

Senkinek nem kell a MÁV
A korábban érdeklõdõ hat cég közül egyik sem tesz majd ajánlatot a MÁV Általános Biztosítási Egyesület kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításának állományára. Bár a meghosszabbított pályázati határidõ csak pénteken jár le, minimális az esély arra, hogy a biztosítótársaságok megváltoztassák álláspontjukat, hacsak a pénzügyi felügyelet nem változtat valamit a pályázati kiíráson. Így nem tudni, hogy mi lesz a csaknem kétszázezer hoppon maradt autóssal.

Nyerésben a devizahitelesek
Több mint 200 milliárd forinttal kell kevesebbet visszafizetniük országos szinten az adósoknak - ennyivel csökkent ugyanis a forint erõsödése miatt a lakossági hitelállomány a jegybank legfrissebb adatai szerint. A hitel nagysága viszont így sem csökkent jelentõsen, hiszen csak májusban 123 milliárd forint új tartozást halmoztak fel a háztartások.