Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1 millió munkahelyet ígér Orbán Viktor. A közbizalom újjáépítése csak megállapodásokkal lehetséges, ezek központjában 1 millió munkahely megteremtése áll tíz év alatt.

139 milliárd forintot költ el várhatóan belföldi utazásra a fõszezonban a magyar lakosság. Egy közlemény szerint lényegesen kevesebben vannak, akik csak külföldre utaznak, ami a belföldi utazások presztízsének növekedését mutatja. A nyári hónapok utazásait a várható idõjárás még jelentõsen befolyásolhatja, de a legtöbben vélhetõen júliusban és augusztusban kelnek útra.

235 milliárd vár az önkormányzatokra. A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Igazgatósága jóváhagyta, s ezzel elindult a pénzintézet Új Magyarország Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Kötvényfinanszírozási Programja. A konstrukció kedvezményes, államilag támogatott forráslehetõséget biztosít a helyi és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásai által az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében megvalósított beruházások önrészének finanszírozásához.

15 ezer forintos bérkiegészítést kapnak a köztisztviselõk, a közalkalmazottak, valamint költségvetési szervvel munkaviszonyban álló dolgozók. Erre azért van szükség, mert az idei évi 5 százalékos bruttó béremelést még az eredetileg tervezett 5 százalékos inflációhoz igazították, de már a szaktárca is 5,9 százalékos árnövekedést vár.

25 éve nem kapott ki három góllal az olasz válogatott. A torna eddigi legjobb és egyben legtöbb gólt hozott találkozóját játszotta egymással az olasz és a holland válogatott a „halálcsoportnak” is nevezett C betûjelû kvartettben, és az oranje gyõzelme elsõsorban a nagy gólkülönbség miatt meglepõ. A squadra azzurra ugyanis ezt meg­elõzõen utoljára közel 25 éve kapott ki ilyen arányban.