Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

21 évvel a bírság kiszabása után fizette be büntetését egy Dallasban élõ férfi. A rendõrségen is meglepõdtek, amikor az illetõ egy 1987. január 20-án kiszabott bírságot fizetett be. A büntetés eredetileg 3 dollárról szólt, ám most azért fizetett 6 dollárt a tulajdonos, mivel a jegy hátoldalán szerepelt a következõ felirat: „Amennyiben 5 napon belül nem fizeti be a büntetést, az összeg megduplázódik.”

100000 tonna háztartási szemét szennyezi évente a környezetet Kárpátalján. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyékben a háztartási szemét egyharmada a kárpátaljai folyókba, erdõkbe, parkokba kerül.

50000 forintra büntette fejenként a Fidesz frakcióvezetése Orbán Viktort, Áder Jánost és Matolcsy Györgyöt.
A fegyelmezetlen képviselõkön múlott ugyanis, hogy a szocialista többség ismét megakadályozta a Tibetért és az emberi jogokért szót emelõ határozati javaslat parlamenti tárgyalását.

60 térfigyelõ kamerát üzemeltek be Békásmegyeren, amelyek magát a lakótelepet teljes egészében lefedik. A kerület célja a bûnözés csökkentése, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kamerákkal ellátott területeken mérséklõdés mutatkozik e tekintetben.

7000 négyzetméteres tetõterasz nyílik az Arena Plazában. Az eddigi legnagyobb alapterületû tetõterasszal bõvül a budapesti szabadtéri szórakozóhelyek sora a Kerepesi úton, a Keletinél. Az Arena Terasz június 5-én nyílik meg.

50 métert repült a Mercedes sofõrje, és szörnyethalt. Baleset áldozata lett az a férfi, akit közel 50 méterre találtak meg összetört autójától vasárnapra virradó éjjel az 53-as út egyik kanyarulatában - tudta meg a HavariaPress.