Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Kitûnõen érzem magam.”
Sikerült Ted Kennedy agymûtétje. A 76 éves amerikai politikus, akinél egy hete rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak, végig ébren volt a 3 és fél órás operáció alatt.

„Guantanamo könnyû nyári tábor a halálhajókhoz képest”
- állítja a Reprieve nevû nemzetközi szervezet hamarosan megjelenõ tanulmánya. A nemzetközi jog szakértõi szerint az Egyesült Államok állandó mozgásban tartott börtönhajókon rejteget terrorellenes harc indokával letartóztatott embereket. Washington állítólag így próbálja manipulálni a hivatalosan fogvatartottak számát, vagyis elrejti a bírósági ítélet nélkül tömlöcbe zárt embereket a nyilvánosság, fõleg az emberi jogi szervezetek elõl.

„Az adócsökkentés olyan, mint a szeretet”
- mondta a FigyelõNetnek adott interjújában Kóka János. Az SZDSZ elnöke újra le akarja gyõzni Fodor Gábort, és nem engedné vissza a liberálisokat a koalícióba.

„Megtapasztaltam a félelmet és a szörnyû magányt, a hamis barátokat, nyugtatókat és kábítószereket és a depresszió börtönét”
- mondta Yves Saint Laurent, a világhírû francia divattervezõ 2002-es visszavonulásakor életének „sötét oldaláról”. Laurent vasárnap este hunyt el párizsi otthonában, miután már egy éve agydaganatban szenvedett.

„Ezüst? Az nálunk semmit nem jelent. Akkor már akár végezhetnénk utolsóként is”
- mondta Igor Grinko, a kínai olimpiai evezõcsapat edzõje.