Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1000 milliárd forintos takarékossági programot készít az MDF; a párt szakértõi tételesen átvizsgálták a jelenlegi költségvetést és feltérképezték a felesleges kiadásokat. A programot a szakértõk véglegesítik, majd a párt hamarosan nyilvánosságra hozza és társadalmi vitára bocsátja.

70 méterrõl rúgott gólt David Beckham, az amerikai profi ligában (MLS) szereplõ Los Angeles Galaxy angol futballsztárja, és ezzel a látványos góllal biztosította be csapata sikerét a Kansas City ellen.

100 éves holttestet exhumáltak. Charles Cameron Kingston 1893 és 1899 között volt Ausztrália szövetségi állami miniszterelnöke, a holttestét pedig egy apasági vita rendezése érdekében ásták ki. Egy testvérpár azt állítja, hogy az 1908-ban elhunyt Kingston egy törvénytelen gyerekének leszármazottjai, és ennek bizonyítására DNS-vizsgálatot kértek.

3 méteres cápa támadt egy szörfösre Mexikó csendes-óceáni partjainak közelében. Egy hónapon belül ez volt a harmadik eset, de az elõzõ kettõtõl eltérõen most életben maradt a vakációzó amerikai turista.

40 millió forint értékû kábítószert, illetve marihuánaültetvényt foglaltak le a rendõrök a fõvárosban. A nyomozók három embert vettek õrizetbe, de további gyanúsítások is várhatók. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság kábítószer-bûnözés elleni szolgálatának vezetõje elmondta: több hónapig tartották megfigyelés alatt az elkövetõket.

750 embert bocsát el az Electrolux és bezárja az olaszországi Scandicciben lévő hűtőgépgyárát. A svéd háztartásigép-gyártó egyúttal fejlesztéseket hajt végre a megmaradó gyárban, Suseganában, hogy növelje a hatékonyságot és a termelékenységet.