Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Viktorral nagyon jó barátok voltunk, és ma is nagyon kedvelem. Van közös múltunk, és most is jól kijövünk. Néhány hónapja ültünk le utoljára beszélgetni, bár akkor nem volt sör elõttünk”
- mondta Fodor Gábor képviselõ az Esti Frizbi címû tévémûsorban, majd hozzátette: Gyurcsány Ferenccel, miniszterelnökünkkel is 1-2 hónapja ült le egy kötetlen beszélgetésre, de Orbán társaságában azért jelentõsen jobban érzi magát.

„Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkirõl sem helyes ilyen durván beszélni”
- mondta Orbán Viktor, aki szerint nem volt helyes, hogy durván beszélt a miniszterelnökrõl egy zártkörû beszélgetésen. A Fidesz elnöke a filmmûvészeti egyetemen a közelmúltban tartott szûk körû találkozón azt mondta Gyurcsány Ferencrõl, hogy „hülye, idióta, lássuk be”. Erre a balatonõszödi beszédet hozta fel példaként, hiszen „egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatai, nem lehetnek érzelmei”.

„Izraelnek 150 atomfegyvere van”
- mondta egy nagy-britanniai rendezvényen Jimmy Carter. A volt amerikai elnök szerint az Egyesült Államoknak azonnal tárgyalnia kellene Iránnal, hogy az végre lemondjon atomprogramjáról.

„Összetört az üveg, minden elkezdett rázkódni, mi pedig a kemence köré gyûlve egymáshoz bújtunk. Nem is tudom leírni, annyira szörnyû volt. Istenhez imádkoztam, hogy oltalmazzon meg minket.”
-nyilatkozta egy hölgy Minnesotá-ból, ahol a forgószél egy kétéves kislány halálát okozta, kilencen megsérültek. A Coloradón és Kansas-en végigsöprõ viharok további pusztítást okozva és halálos áldozatokat követelve elérték Iowa és Minnesota államokat is.