Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1,1 millió százéves matuzsálem lesz 2050-re Amerikában, ha folytatódnak a mai tendenciák. Egy kutatás szerint 2004-ben több mint 73 ezer ember érte el a ritka kort, pedig 1950-ben csupán 3 ezer százévest tartottak nyilván.

21 milliárd forintnak megfelelõ frankot kapunk Svájctól. Magyarország részesedése a második legnagyobb a 2004-ben uniós taggá vált tíz ország között a svájci fejlesztési hozzájárulásból - hangzott el egy szakmai konferencián Miskolcon.

150 ezer forint bírságot fizet az az autós, aki ok nélkül kocsikázik a sztráda leállósávjában. A május elsejétõl hatályba lépett vasszigor nem bánik kesztyûs kézzel a gyorshajtókkal sem.

1,752 millió darab szja- bevallást regisztrált az adóhatóság, mintegy 20 ezerrel többet, mint tavaly május elejéig - jelentette be Polgár Péter, az APEH elnökhelyettese a hivatal keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Ez az idei évre várt 3,3 millió szja-bevallás több mint 50 százaléka.

192 méter magas felhõ­kar­coló épül Varsóban. Az ORCO Property Group megkapta a jogerõs építési engedélyt a varsói Zlota44 felhõkarcoló megépítéséhez. A 251 luxuslakás legtöbbje már vevõre talált.

700 millió euró hasznot hajtanak az íreknek a giliszták. A földigiliszták azáltal, hogy megtisztítják a talajt a szerves bomlási termé­kektõl (a tehénlepénytõl), miközben tápanyagot állítanak elõ belõle, évi 700 millió euróval (175 milliárd forint) járulnak hozzá Írország bevételeihez - ezt tartalmazza egy a héten nyilvánosságra hozott jelentés, amelyet a dublini kormány rendelt meg.