Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Fodor programot hirdetett
Az SZDSZ már csak kampánytechnika?

A fiatalokra kitüntetett figyelmet fordítana, és az ország érdekében bármelyik demokratikus párttal kész lenne a megegyezésre az SZDSZ elnöki székére pályázó Fodor Gábor.


Fotó:Vörös Szilárd

A Változás oldalára kell állnunk címû elnökjelölti brosúrában Fodor azt írja: az SZDSZ ma a kampánytechnika pártja, és csak a reklámszakma legjobbjainak mozgósításával tudja összegereblyézni az 5-6 százaléknyi szavazatot. Fodor szerint pártja ma nem érthetõ és nem szerethetõ, ugyanakkor felesleges és elkerülhetõ konfliktusokba megy bele. Az elnökjelölt burkoltan azt is állítja, hogy a párt jelenlegi vezetése hiteltelen, ezért sem képesek vonzó módon megjeleníteni a liberális politikát.
A jövõt illetõen Fodor kiemelt figyelmet fordítana a fiatalokra, mert szerinte az õ érdeküket ma egyetlen párt sem képviseli, sõt, az õ jövõjük felemésztése zajlik. A Fodor vezette SZDSZ elkötelezetten küzdene a szegénység ellen. Az igazságos és szabad verseny azt jelentené, hogy abba mindenkinek lehetõsége legyen bekapcsolódnia. A polgárok egy része nem szerezhet jólétet annak árán, hogy másokat a teljes kirekesztésbe taszít - írja az elnökjelölt.
A volt környezetvédelmi miniszter ígéri, hogy elnöklete alatt a zöld gondolat a pártban újra előtérbe kerül. Célként fogalmazza meg az alulról szervezõdõ, pártoktól független civil közösségek felvirágoztatását és az antidiszkriminációs jogszabályok szigorú érvényesítését.
Tiszta, átlátható közéletet, pártfinanszírozást, valamint olcsóbb államot is ígér Fodor. A vezetésével mûködõ SZDSZ szövetségi politikájával kapcsolatban azt írja, olyan pártra van szükség, amely nem gondolkodik örök ellenségekben és örök szövetségesekben. „Az ország érdekében késznek kell lennünk a megegyezésre bármely demokratikus politikai erõvel” - írja a tisztújítás elõtt álló SZDSZ egyik elnökjelöltje, Fodor Gábor.