Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

40 százaléka a magyar férfiaknak nem éri el a nyugdíjkorhatárt. Az uniós férfitársaikhoz képest átlagban hét évvel számíthatnak rövidebb életre. Ma Magyarországon a fiatal férfiak csaknem fele dohányzik, a szívrohamok mint-egy kétharmadát pedig a dohányzás és a magas koleszterinszint okozza.

50 kilogramm volt az az 5 éves spanyol gyerek, akinek életét az orvosok sem tudták megmenteni. A délkelet-spanyolor­szági Murcia kórházába vitték be a gyereket nehézlégzés miatt.
Az intenzív kezelések ellenére a szervei felmondták a szolgálatot. Az átlag testsúly ebben a korban 18-20 kg.

325,9 milliárd forint hiánnyal zárt az államháztartás márciusban - önkormányzatok nélkül - közölte a Pénzügyminisztérium. Az idei elsõ három havi hiány 508,1 milliárd forint lett, ami a GDP 1,9 százaléka. Tavaly márciusban az államháztartás hiánya - helyi önkormányzatok nélkül - 349,3 milliárd forint volt.

2008 februárjában újabb 66 ezerrel, 11 millió 165 ezerre nõtt a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma, így a hónap végén 100 fõre 111,1 elõfizetés jutott.

350 ezer ember van hazánkban, aki nem tudni, mibõl él. A munka-nélküliségi ráta nõ, de nem a munkanélküliség - véli az FN által megkérdezett szakértõ. A KSH szezonális okokat lát a változások mögött. A vállalkozások jobb, ha nem számítanak a munkakínálat növekedésére.

4 millió hitelkártya adatait lopták el egy szupermarketbõl. Engedély nélkül telepített szoftverrel lopták el több mint négymillió hitel-kártya-felhasználó adatait az amerikai Hannaford Bros. Co. szupermarketlánc számító-gépeirõl.