Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Tájékoztat a kormány, méghozzá 1,6 milliárdból
A kormány az idei költségvetés általános tartalékából újabb 1 milliárd 625 millió forint átcsoportosításáról döntött, ennek java részét az Új Tulajdonosi Programmal kapcsolatos tájékoztatásra fordítják.

Stressz és a postás: elégette a választási értesítőket
Elrendelte a nyomozást a Magyar Posta feljelentése alapján a rendőrség a Kecskemét néhány utcájában a választási értesítőket nem kézbesítő postás ellen.
A postás azzal védekezett, hogy megijedt a sok munkától.

Tízből nyolc magyar felnőtt stresszes
Tízből nyolc magyar felnőtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él. Az idegesség, feszültség leggyakoribb oka a válaszadók 23 százaléka szerint a munkahelyi túlterheltségből adódik.
15 százalékuk aggódik a különböző határidők miatt, és mindössze 9 százalékuk stresszes magánéleti problémáktól - derül ki a GfK felméréséből.

Egyre több a rejtély: több ezer szavazó tűnt el a XI. kerületből?
A helyi választási bizottsághoz fordul két fideszes és egy kereszténydemokrata választókerületi elnök, mert a XI. kerületben több mint kétezer választópolgárnak nyoma veszett, legalábbis a feladóhoz visszaérkezett postai küldemények szerint.

Kamu közvélemény-kutatás
Ismeretlenek a napokban a Tárki közvélemény-kutató cég nevében álcázott propagandakampányt folytattak. Azzal a kérdéssel hívtak fel telefonon sokakat, tudják-e, hogy ezer forint lesz a vizitdíj. A Tárki a történteket követően azt közölte, nem végez ilyen közvélemény-kutatást. A kormánypártok szerint ezt a Fidesz rendelte meg, és nem más történik, mint álcázott rémhírterjesztés.

Nincs megállapodás a Nabucco gázvezetékről
Nem született megállapodás az SZDSZ által kezdeményezett szerdai ötpárti egyeztetésen: a pártok nem tudtak megállapodni sem a Nabucco gázvezeték melletti magyar elkötelezettségről szóló országgyűlési határozatról, sem a projekttel foglalkozó eseti bizottságról.

Jó éve volt a nagybankoknak
A hazai bankszektor élbolyába tartozó szereplők többnyire az átlagot meghaladó növekedést produkáltak 2007-ben - derül ki az érintettek által közzétett tavalyi adatokból.

130-140 milliárd az oktatásra
Összesen 130-140 milliárd forintot szán a kormány a következő években oktatásfejlesztésre - jelentette be Gyurcsány Ferenc A kormány elképzelései szerint 25 ezer forinttal emelnék meg a főiskolai végzettségű pályakezdő pedagógusok bérét, és 40 ezer forint pályakezdő pótlékot kapnának az egyetemi végzettségűek.

Pénzt kapott vissza Orbán
Lezárta az APEH Orbán Viktor vagyonosodási vizsgálatát. A Fidesz elnöke 135 ezer forinttal túlfizette magát, így ezt a pénzt visszakapja.

Átlépési hullám: a szocik a szocdemekhez tartanak
Ötven új tag jelentkezett a Magyarországi Szociáldemokrata Párt józsefvárosi szervezetébe, az új belépők fele eddig az MSZP-ben politizált. Az átlépők közt van Hárs Gábor szocialista parlamenti képviselő is.

Kizárhatják a Fideszből, mert rendelőt privatizált
Kizárhatják a Fideszből Magyar Istvánt, a párt korábbi egri elnökét, mert az ő cége nyerte meg a hevesi rendelő üzemeltetési jogát, a privatizáció pedig hiteltelenné teszi a párt népszavazási kampányát.

Pokorni szerint fék a tandíj

A Fidesz szerint a kormány el akarja titkolni, hogy mennyien jelentkeztek idén a felsőoktatási intézményekbe. Pokorni Zoltán, a párt alelnöke úgy véli: sok család a tandíj miatt nem tudja vállalni, hogy tehetséges gyerekeiket egyetemre, főiskolára küldje. Az ellenzéki politikus hozzátette: az ezt bizonyító adatot a kormány nem akarja nyilvánosságra hozni a március 9-ei népszavazás előtt. Tavaly a 2006-os 133 ezerről 108 ezerre zuhant a felvételi vizsgát tettek száma. Pokorni szerint ez a szám éppen a tandíj miatt csökkenhetett.