Vissza a tartalomjegyzékhez


Do you speak English?

Magyarországon nagyon sokan vagyunk, akik kellemetlenül érezzük magunkat, ha felteszik nekünk valahol, valamiért a címben szereplő kérdést. Az EU-ban az idegen nyelvek ismeretében sereghajtók vagyunk. Ismerős helyzet, amikor például egy külföldi út után nagy a felbuzdulás és a fogadkozás, most azonnal nekilátunk nyelvet tanulni. Azután a kezdeti lelkesedés után - a munka és a család mellett - kimarad egy, majd még egy nyelvóra, esetleg egy-két kínos szituáció, hogy a csoportban mindenki tudja, csak én nem… Majd talán a következő nyelvtanfolyamon, de akkor aztán...

Mindazoknak, akik az iskolában még oroszul voltak kénytelenek tanulni, vagy valamiért még nem sikerült az angol nyelvet megfelelő szinten elsajátítaniuk, illetve azoknak, akiknek a továbbtanulás miatt az iskolai nyelvoktatás mellett különórákat is venniük kell, számukra jelentős segítséget és megoldást nyújthat Magyarország első és máig egyetlen akkreditált online távoktató rendszere, az eNyelviskola.hu.
Bármikor és bárhol önállóan
A névből - eNyelviskola.hu - bizonyára mindenkinek kiderült, hogy internetes nyelvoktató módszerről van szó, vagyis a nyelvtanuláshoz csupán egy számítógépre és szélessávú internetkapcsolatra van szükségünk. Ha ez megvan, akkor bármikor, amikor időnk engedi, és bárhol, ahol nekünk a legmegfelelőbb, a saját szintünkön, a nekünk megfelelő ütemben tudunk tanulni. Egy ingyenes szintfelmérő elvégzését követően bármilyen szinten bekapcsolódva, az alap- és középfokú nyelvvizsgáig is eljuthatunk. Az alap (kék színű) leckékben komplex, multimédiás tananyagot találhatunk, ahol az elvégzett feladatokat a szoftver javítja és értékeli. Ezekben a nyelvi csomagokban találhatunk bemelegítő, szókincsfejlesztő, szövegértési, nyelvtani, nyelvhelyességi és íráskészséget fejlesztő feladatokat, olvasmányt, videóleckét, rengeteg hanganyagot és ellenőrző teszteket.

Hatékony tanulás online tanár segítségével
Ha mindezek mellett tanár segítségét is szeretnénk igénybe venni, arra is van lehetőségünk, a rendszerbe épített legkorszerűbb internetes eszközök segítségével. Kérhetünk „házi feladatokat”, melyeket egy beépített hangfelvevő segítségével fel is olvashatunk, így tanárunk nemcsak a fogalmazásainkat, hanem a kiejtésünket is ellenőrizheti, és ha szükséges, korrigálja. Sőt! Időpont-egyeztetést követően egy - akár pár száz forintért is beszerezhető - head-set vagy asztali mikrofon és hangszóró segítségével, internetes (VoIP) telefonon keresztül, élőszóban konzultálhatunk és társaloghatunk tanárunkkal.

Internetes vagy hagyományos vásárlás?
Az internetes vásárlás egyre elterjedtebb itthon is, ezért az eNyelviskola.hu leckéit internetes módszerrel is megvásárolhatjuk, de aki ettől még idegenkedik, sárga postai csekket is kérhet, a - hagyományos nyelvóráknál lényegesen olcsóbb - nyelvleckék megvásárlásához.

Kedvezmények a HETEK olvasóinak
A HETEK olvasói hét tudásszinten ingyen kipróbálhatnak egy-egy online leckét egy internetes oldalon, s ha kedvet kapnak a nyelvtanuláshoz, akkor a HETEK-nek köszönhetően 10 százalék bónuszkedvezménnyel vásárolhatják az eNyelviskola.hu online nyelvleckéit és nyelvvizsga-előkészítő csomagjait.

Jó tanulást! Sok sikert!