Vissza a tartalomjegyzékhez


Gyurcsány új politikát hirdet, Orbán mozgósít

Nagyot spórolhatsz! - hirdeti Orbán Viktor. Eltűnődök ezen a spórolási lehetőségen: Amennyiben egyetemre, főiskolára akarok menni, és elhatározott szándékom, hogy rosszul fogok tanulni, nos, akkor kifejezetten jól jön, ha nem kell a bukdácsolás miatt még fejlesztési részhozzájárulást vagy más fordításban tandíjat fizetni. Ekkor tehát van lehetőségem a spórolásra.

Persze amennyiben egyetemre vagy főiskolára akarok menni, és kiváló, vagy legalább jó eredményt akarok elérni, nos, akkor érdektelen számomra, hogy kell vagy nem kell tandíjat fizetni. De ha nem akarok se egyetemre, se főiskolára menni, mondjuk azért, mert már túl vagyok rajta, és szorgalmasan fizetem a rám kirótt adókat és járulékokat, nos, akkor aztán végképp nem tudok spórolni, mivel azt a számított bevételt, ami így kiesik, azt is én fizethetem, kizárva ezzel mindenféle spórolási lehetőséget.
Nem is értem, miért nem arra biztat Orbán Viktor, hogy legyen mindenki kitűnő tanuló, hogy képtelenség legyen azt a bizonyos „FER-mentes” 15 százalékot kiválasztani, és mindenkinek meg kelljen adni a mentességet.

fromme