Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

2 százalék körül nőhet a gazdaság az euróövezetben - fejtegette a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak adott nyilatkozatában Axel Weber, az EKB kormányzó tanácsának tagja, a Bundesbank elnöke.

228 milliárd forintot költött tavaly a magyar állam lakástámogatásra. Szocpolra nagyjából 40 milliárdot, panelfelújításra pedig közel 9 milliárdot adtak ki.

324 kilóméter/óra sebességgel fotózott le egy francia traffipax egy Ford Tourneót. Hamar kiderült azonban: nem a családi autó táltosodott meg, hanem a traffipax romlott el. A rosszul működő gép miatt az autós minden bizonnyal megfellebezi a határozatot.

160 ezer négyzetméteres ékkövet terveznek a szibériai tajgára. Az 56 emeletes szállodakomplexum kívülről egy csiszolt drágakőre hasonlít majd.

15 forintos különbségek lehetnek a benzinárak között. A 95-ös benzin árát 3 forinttal, a gázolajét 5 forinttal emelte a MOL. Legutóbb január végén drágultak az üzemanyagok. A szerdai emelés után a benzinért 292 forintot kell majd fizetni.

100 ezer forintot utal ki a Károly Róbert Főiskola azoknak a friss hallgatóknak, akik legalább 450 ponttal érkeznek.

500 ezer internetes bevallást vár az APEH.

190 ezer forintot csal átlagosan egy evás vállalkozás. Az adóhatósági ellenőrzések tavaly mintegy 150 millió forint adókülönbözetet tártak fel az evás cégeknél. Ez alig kimutatható része az egy év során a teljes vállalkozói körben feltárt nettó adókülönbözetnek.

500 ezer köbméter föld indult meg Dunaszekcsőn a Dunába kedd éjszaka, amely magával sodort egy lakóházat is. A löszfalomlás eredményeként új zátony keletkezett a Dunában, ám félő, hogy ezzel még nem ért véget a földindulás.