Vissza a tartalomjegyzékhez


Óvodákban csap le a gyümölcskommandó

Pintér István, az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója közölte: a februári hatósági ellenőrzést kibővítik, felmérik, hogy megfelelő-e a kicsik étrendjének zöldség-, gyümölcsválasztéka, illetve változatossága, s tükrözi-e a korszerű táplálkozási törekvéseket.

Az elmúlt évben a fogyasztóvédelem célzottan vizsgálta az oktatási, illetve munkahelyi intézményeket ellátó főzőkonyhákat, iskolai büféket. A mostani akció célja elsősorban azoknak a főzőkonyháknak az ellenőrzése, amelyek óvodákban működnek, illetve óvodák étkeztetését biztosító báziskonyhák. Az ellenőrzések során egyebek közt nézik a beszerzési bizonylatok meglétét, a minőségmegőrzési időket, valamint az anyaghányad-nyilvántartásokat is, illetve hogy történt-e tiltott lefagyasztás.