Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„40 év szocializmus és 18 év hezitálás után ma elkezdődik valami”
- mondta Kóka János pártelnök. A Szabad Demokraták Szövetsége a héten megszavazta az egészségbiztosítási reformról szóló törvényjavaslatot - közölte Kóka, majd hozzátette: ezt várják el a koalíciós partner képviselőitől is.

„Mit várnak tőlem? Hogy tovább ürítsem a már kiürített kasszákat?”
- felelt egy újságírói kérdésre Nicolas Sarkozy államfő, amikor a sajtó képviselői a vásárlóerő javítását feszegették. Sarkozy egy hónappal a francia önkormányzati választások előtt a meghirdetett reformokkal ellentétes bejelentésekkel és intézkedésekkel próbál imázsán javítani.

„A Fidesz szomorú”
- mondta Mikola István, mivel az egészségpénztárakról szóló törvény következtében a szegények és a drága kezelésre szorulók rosszul járnak majd. Az ellenzéki párt ezért kárenyhítést kezdeményezett.

„Emberek! A feleségem odaadta értetek az életét. Én is ugyanolyan odaadással foglak titeket szolgálni, mint Benazir”
- mondta kampányában Asif Ali Zardari, a meggyilkolt pakisztáni ellenzéki vezető, Benazir Bhutto férje a február 18-ai általános választások előtt.

„Irán néhány hónapon belül elindít két újabb rakétát a világűrbe a Nyugat és Oroszország aggodalmai dacára… és reméljük, hogy az első iráni gyártmányú műholdat a nyáron föld körüli pályára tudjuk állítani”
- jelentette be Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök az iszlám forradalom 29. évfordulója alkalmából mondott beszédében.