Vissza a tartalomjegyzékhez


Fausto s a legjobb magyar étterem
Az elégedett vendégért

2005 után másodszorra is az olasz konyha leghitelesebb hazai képviselője, a Fausto‘s kapta meg a Dining Guide étteremkalauz elismerését. Cavicchiolo Giorgio, az étterem séfje a siker receptjéről vallott a Heteknek.

Idén harmadszor rendezte meg a legjobb hazai éttermek versenyét a negyedévente angol és magyar nyelven megjelenő kiadvány szakmai gárdája. Mivel ezúttal az ország bármely pontjáról a legjobb tíz közé lehetett kerülni, a bíráló bizottság Magyarországon élő külföldi szakemberei és magyar kollegái jóval nehezebb helyzetben voltak, mint korábban. A valamennyi helyszínről személyes tapasztalatot gyűjtő grémium a fertőrákosi Ráspi és a veszprémi Villa Medici éttermeknek is bizalmat szavazott az utolsó fordulóban.
Az idei év tapasztalatai között említhetjük, hogy a magyar tradícióba újat hozó vagy valamely nemzet konyháját autentikusan képviselő konyhák voltak legnagyobb hatással a 28 szakemberből álló testületre.
„Arra törekszünk, hogy a vendég érezze: egy harmonikus világba került, ahol egy nagy csapat tökéletes egységben dolgozik érte”- mondta el lapunknak Cavicchiolo Giorgio a legjobb magyar étterem séfje, aki a 15 éves gyakorlat számlájára is írja újabb sikerüket.
Mint mondja, nem azért törekszenek a legjobbat adni, hogy elsők legyenek egy versenyben, hanem mert szívből kívánják a legnagyobb elismerést: a maradéktalanul elégedett vendég újbóli visszatérését. Aki ismételten őket választja, már előre tudja, hogy a Fausto’s-ban a pincér megannyi apró jelből, ránézésre a szájíze szerint való falatot fogja ajánlani, és a szakácsok folyamatosan váratlan megoldásokkal szolgálnak az ízek sokszínű kavalkádjában.