Vissza a tartalomjegyzékhez


Megtarthatja nyereményét a bankrabló

Mégis megtarthatja egymillió dolláros (170 millió forintos) lottónyereményét az a bankrabló, akinek bűnügye okán nem is volt joga lottózni, így aztán nyerni sem. Az 55 éves illetőt fegyvertelen bankrablási kísérletért ítélték öt év felfüggesztett börtönre, mellékbüntetésül pedig eltiltották mindennemű szerencsejátéktól, egyebek közt lottószelvény vásárlásától.

A férfi azonban mégis lottózott - gondolván, úgyse derül ki (vagy úgyse nyer) - ám „balszerencséjére” szerencséje volt. A lottó üzemeltetője kötelességszerűen elküldte a nyertes nevét az adóhatóságnak - ez előírás -, hogy tisztázódjon, nincs-e az illetőnek adó- vagy péládul tartásdíjtartozása, mert ha igen, előbb azt fizetik ki. Így derült ki, hogy nem „tiszta” a nyertes.
Az ügy bíróság elé került, a bíró pedig úgy döntött, hogy a nyertes megkaphatja nyereményét, ám fizetnie kell havonta 65 dollár felügyeleti díjat, amiért a rendőrség rajta tartja a szemét. Az eredeti ítéletben - amikor a bankrablásért felfüggesztettet kapott - szegénysége okán a férfi mentesült a havi díj alól.