Nagyon egyszerű és finom levesről van szó. Az előkészítése negyed óra alatt
megvan, és maximum egy óra alatt megfő. Egy nap állás után még jobb lesz a
leves, mert addigra a gersliből kioldódik a keményítő, amitől rántás nélkül is
egy jó sűrű leves kerülhet az asztalunkra.
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, olaj, 2 szál sárgarépa, 2 szál
fehérrépa, 1 kis karalábé, 2-3 marék gersli (hántolt árpa, árpagyöngy), 1
nagyobbacska füstölt pulykacomb (bármilyen füstölt hús megteszi), zellerzöld,
petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors.
Elkészítés: A hagymát üvegesre párolom az olajon, majd rádobom az összes
zöldséget, gerslit, húst. Fűszerezem, és alacsony lángon addig főzöm, amíg a hús
olyan puha lesz, hogy könnyen lefejthető a csontról.