Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1,8 milliárd forintért vigyáz az állam kiadásaira az új hivatal. A kormány javaslata alapján a költségvetési hivatal sem kicsi, sem olcsó nem lesz: a 96 fős hivatal évi közel 2 milliárdos költségvetéssel működne, sőt, már a szükséges autók száma is ismert.

1,5 millió svájci frankért (azaz 228,7 millió forintért) kelt el Joséphine francia császárnénak, Napóleon feleségének az órája egy hétfői árverésen Genfben. Az 1800-ban készült, sötétkék színű, zománccal és gyémántokkal díszített aranyóra egyike az Abraham Louis Breguet által 1790 körül feltalált „tapintós óráknak”. Ez az óra tapintással is olvasható volt, hogy ne kelljen a zsebből való elővételével tapintatlanul lesni az idő múlását.

4534 új típusú Start kártya van forgalomban hazánkban, a hagyományos Start kártyákból pedig eddig 72 940-et adtak ki. A Start kártya alaptípusa 2005 októberétől vehető igénybe annak érdekében, hogy egyszerűen adminisztrálható járulékkedvezménnyel ösztönözzék a munkáltatókat a pályakezdő fiatalok foglalkoztatására. Ezt az alaptípust egészítették ki az idén július elsejétől a Start Plusz és Start Extra kártyákkal.

6 órát sztrájkolnak a magyar vasutasok jövő szerdán. November 21-én 6 és 12 óra között a szárnyvonalak bezárása elleni tiltakozásul és az érdemi tárgyalások megkezdéséért sztrájkolnak a MÁV dolgozói - jelentették be a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) a vezetői.

22 sérültje van annak a berni balesetnek, amelynek következtében egy toronyház negyedik emelete kigyulladt a svájci fővárosban. A menekülni próbáló lakók a füsttel megtelt lépcsőházban rekedtek, és pánik tört ki. A tüzet sikeresen eloltották, a sérültek közül 4 állapota súlyos.

20 kilogrammot hízott féléves fogsága alatt F. László (37), a családját éheztető férfi. Az éhező guru néven elhíresült férfi halálra „böjtöltette” családját egy tisztítókúra érdekében.

100 éves a helikopteres repülés. 1907. november 13-án a franciaországi Lisieux közelében lévő Calvadosban Paul Cornu sikeresen végrehajtotta a világ első helikopteres repülését. A saját tervei alapján elkészített „repülő bicikli” mindössze 20 másodpercet töltött a levegőben, miközben 0,3 méteres magasságba emelkedett.

8 milliárdot sikkasztott Jefri herceg, a brunei szultán öccse. A világ egyik leggazdagabb embere, a brunei szultán pert nyert öccse ellen, és így körülbelül 3 milliárd fonttal lesz gazdagabb országa. A most visszaszerzett pénz csak töredéke annak a nyolcmilliárd fontnak (2872 milliárd forintnak), amit állítólag Jefri herceg olajminisztersége idején elsikkasztott az államkaszszából.

10. helyezett Magyarország az európai pláza ranglistán. Európa-szerte rekordszintű, 11,4 millió négyzetméternyi új bevásárlóközpont nyílik jövőre. Ez 38 százalékkal több az ideinél. Az európai ranglistát Oroszország vezeti.

10 emberből csak 4 venne részt népszavazáson a „közelmúltban felkerült kérdésekről” - derül ki a Medián közvélemény-kutató cég felméréséből.

25 százalékkal több autópálya-matricát adtak el itthon 2007 első tíz hónapjában, mint a tavalyi év megegyező időszakában. A növekedés 41,7 milliárd forintnyi plusz bevételt hozott az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek.

39 hétvégi házat és nyaralót rabolt ki nevelt fiával a Borsod megyei Mezőkövesden és környékén egy férfi. Október elejétől tartó akcióikról a fiú minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett.

20 000-rel nőtt szeptember hónap alatt a hazai szélessávú internet előfizetőknek száma - áll a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentésében.

77 gyógyszer ára csökkent novemberben átlagosan 2,5 százalékkal; december 1-jén pedig további 47 termék lesz olcsóbb 5,61 százalékkal.