Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Egyetlen központ sem felel meg a minimális követelményeknek. A páciensek szempontjából némelyik kritikus állapotban van. A rendszer olyan olajos emulziós levegőt pumpál a hálózatba, amely azonnali megszüntetést és bezárást tenne szükségessé”
- A fővárosi Szent János Kórház gyógyászati gázrendszerének felülvizsgálata után készült jelentés szerint a betegek nincsenek teljes biztonságban.

„Fogyatékos? (...) Rendben, köszönjük, néhány napon belül értesítjük, hogy megkapta-e az állást”
- vázolta a magyar trendet Ignácz Beáta, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének munkatársa. Az esetek 90-95 százalékában így ér véget az állásinterjú első köre, ha a hirdetésben előírt minden paraméternek megfelel a jelentkező, csak éppen kerekes székkel közlekedik.

„Én vagyok Pókember!”
- jelentette be az ötéves Riquelme Wesley dos Santos, majd felmászott a 22 hónapos Arielle lángokban álló szobájának ablakához. Santa Catarina állam tűzoltói mesélték el a kisfiú hőstettét, aki éppen Pókembert játszott, amikor a szomszédjukban található épület kigyulladt. Neki köszönhetően a kislány egyetlen karcolás nélkül megúszta az esetet.

„A kormány beavatkozása nélkül tavaly a GDP-érték 11 százaléka lett volna az államháztartási hiány”
- jelentette ki Gyurcsány Ferenc, az egyik legtekintélyesebb londoni egyetemen tartott előadásában, miután a Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével, Jean Lemierre-rel tartott megbeszélést.

„Tönkretettem magam, összetörtem két családot, a fiúét és a magamét”
- nyilatkozott a Corriere della Sera című olasz lapnak az a rendőr, aki vasárnap egy focimeccs előtti szurkolói összecsapásban fegyverével halálosan megsebesített egy kocsiban ülő, 26 éves Lazio-szurkolót.