Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Hullik már a vakolat
Tíz évet adnak Pamela Andersonnak

Marihuána, hasis, cannabis, kokain és egyéb, házilag előállítható amfetaminszármazékok enyhítik Pamela Anderson boldogtalanságát mostanság. Barátai szerint Pamela haláltáncot jár, a hepatitis C-fertőzéssel, valamint önpusztító életvitelével az orvosok maximum tíz-tizenöt évet jósolnak még a negyvenéves Baywatch-sztárnak, aki harmadik férjével, Rick Solomonnal a múlt hónapban házasodott össze a szerencsejáték fellegvárában, Las Vegasban. Egy pókerpartin ismerkedtek össze, amikor is a playmate 250 ezer dolláros adósságát helyben le is tudta.


Fotó: Reuters

A kiszőkített, plasztikázott, törpe IQ-val bíró Barbie-faj imázsa még nem halt ki. A huszonegyedik században továbbra is populáris a bulvárkirálynők és a szilikonok világa. Máig a műfaj etalonjának számító Pamela is számtalan műtéten átesve vált a kaliforniai bombázók prototípusává, nagymértékben növelve rajongóinak táborát. Számtalan színésznőhöz hasonlóan ő is a Playboy asszisztálásával vált népszerűvé az effajta nőkre sóvárgó férfiak körében. Az „original” Pamelát tán meg sem ismernénk az utcán, ha szembejönne velünk.
A metamorfózis már kora gyerekkorában elindult, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy már a születésük pillanatában népszerűvé váltak volna. Az Anderson családot nagy szerencse érte, amikor a bútorasztalos Barry és a pincérnő Carol Anderson lánya, Pamela éppen Kanada századik születésnapján, 1967. július 1-jén megszületett. A kiváltságért pénzjutalom és címlapfotó járt.
Az iskolában rendkívül aktív volt, gumiszalagnak hívták sportos, hajlékony alkata miatt. Tanárai szerint átlagdiák volt, imádott röplabdázni és szaxofonozni, de például a mozi, a tévé vagy a zene egyáltalán nem érdekelte. A végzősök évkönyvében az utókornak nyomot hagyó utolsó prognózisa a következő volt: „Kaliforniai bombázó akarok lenni.” El is kezdi a következetes karrierépítést: az érettségit követően fitneszedzősködött, és huszonkét évesen egy kanadai sörgyár reklámarca is lett, amely évekig szerződtette a cég háziaszszonyaként.
A Playboy magazin - melynek címlapján tizenkétszer szerepelt - innen már csak egy ugrás volt. Ennek viszont megvolt az ára: plasztikai műtétek, kollagéninjekciók, hajkiszőkítés stb. A hírnév első állomásainál a finn származású nagyapja mindig arra tanította Pamelát, hogy higgyen a New Age felfogásában, a kristályokban, a meditációban és az álomfejtésben. A lány nemsokára örömmel fogadta el a piros úszódreszszes, strandon futkosó, életmentős Baywatch-lány, Szídzsí (CJ) szerepét, amely a hírnevet is meghozta neki. Röviddel ezután elérkezett élete első nagyfilmes debütálása is, ahol Kathleen Turner és Anthony Perkins mellett eljátszhatta álmai prostituáltját. Egyik filmszerepe kedvéért várandósan tanult meg kick-boxolni, életrajzi filmje pedig messze kiütötte a videók eladási listáját vezető Forrest Gumpot.
A filmforgatásokat megmegszakító végtelen partizások során megismerkedik a Zűrösnek Látszó Bandának keresztelt glam-metál együttes dobosával, Tommy Lee-vel. Rekordidő alatt, négy nap után keltek egybe a tengerparton. A három év nyűgös házasságból két gyerkőc született, otthon szüléssel. Házasságuk második évében egymás iránti hűségüket és kitartásukat megpecsételendő újra összeházasodtak Velencében.
A félrelépésekkel, erőszakkal teli éveknek nem tett jót a nászéjszakát megörökítő homemade videóanyag kalózkézbe kerülése sem. A ház felújításakor megfújt szalagot „jóakarók” az interneten tették közkinccsé. Tommy egyre frusztráltabb lett neje sikereit és a Zűrös banda kudarcait látván, amit felesége rendszeres bántalmazásában és megerőszakolásában élt ki. Pamela ezek után benyújtotta a válókeresetet, majd férjének hat hónapot kellett ülnie erőszakos bántalmazás miatt. De Pamela sem adta alább, éjszakánként partiról partira járt. A mélypontot tovább fokozva 2002-ben bejelentette: az orvosok hepatitis C-t diagnosztizáltak a szervezetében. Egy közösen használt tetoválótűnek volt köszönhető, hogy megkapta a halált okozó fertőzést. Kiderült, a férje már jó ideje tudott erről.

Ennek bánatára tavaly augusztusban a franciaországi Saint-Tropez-ben Pamela hozzáment Kid Rock zenészhez, akitől négy hónap után, novemberben el is vált. Férje féltékeny lett Boratra, a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című filmben Pamela szerelmét játszó színészre. Pamela ezt azzal intézte el, hogy „tévedtem, amikor azt feltételeztem a férjemről, hogy van humorérzéke… egyébként sem szeretek túl sokat gondolkodni. Csak a mának élek és kész. Nem érdekel, mi volt tegnap, ha túl sokat gondolkodok, attól csak kiborulok…”
Kevés szabadidejét - vegetáriánus lévén - az oly divatossá vált állatvédelem, köztük a tyúkok szabadságjogainak védnöksége tölti ki. Emellett a fiai vasárnapi iskolájában való tanítás, vegetáriánus szakácskönyv összeállítása és fizetéskiegészítésként a kendőzetlen pózolás is belefér a Pamela Anderson-imázs építésébe.