Vissza a tartalomjegyzékhez


Téli élménykert az állatkertben

November 16-tól egészen december 24-éig különleges programokkal várja a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Harminckilenc napon át változatos gyermekprogramokkal, játékparkkal, játszóházzal, állatbemutatókkal kedveskednek az apróbb és nagyobb látogatóknak.

A Norvégházban a Mikulás ajándékokkal várja a gyermekeket, lesz pónilovaglás, kocsikázás, állatbemutatók, hétvégente pedig színpadi előadások színesítik a programot. Az események mindennap egészen estig tartanak, így az Állatkert este 8-ig nyitva lesz ebben az időszakban. A hangulatot ünnepi díszkivilágítás teszi egyedivé. Az Állatkert főtere és a környező utcák ünnepi díszbe öltöznek, és szórakoztató programok várnak minden idelátogatót esténként 20 óráig. Az Állatkert a rendezvény ideje alatt kivételesen 16-20 óra között részleges nyitva tartással üzemel, a Pálmaház, az Akvárium és a Parasztudvar, továbbá a Kert területének nagyobb része ebben az időszakban is látogatható kedvezményes árú belépőkkel.
A téli élménykert keretében szervezett további programok a Kert látogatói számára a belépőjegy megvásárlásán kívül ingyenesek, a pénztárak 19 órakor zárnak.
A Fővárosi Állat- és Növénykert közleményében fontosnak tartja, hogy a karácsonyi ünnepet megelőző hetek ne egyszerűen csak a vásárlásról, a „shoppingolásról” szóljanak, hanem olyan családbarát élményekről is, ahol természetközeli programok nyújtanak maradandó élményt.