Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

850 helyre vonultak ki a tűzoltók a viharkárok miatt országszerte augusztus 23-án csütörtökön. A legtöbb bejelentés Budapestről és Somogy megyéből érkezett, de a vihar átvonult Fe-jér, Veszprém és Zala megyén is.

388-szor riasztotta hamisan a helyi tűzoltókat 2006 májusa és 2007 júliusa között egy 58 éves japán férfi, aki kijelentette: nagyon magányosnak és szomorúnak érezte magát, ezért hívta oly gyakran a lánglovagokat. A japán rendőrség letartóztatta a telefonbetyárt, és a sürgősségi szolgálatok akadályoztatása címén indul ellene eljárás.

46 718 gyermek született és 67 138 lakos hunyt el Magyarországon 2007 első hat hónapjában - az előzetes adatok szerint.

200 ezer amerikai diák tanul évente külföldi egyetemeken, ami 150 százalékos növekedést mutat az utóbbi tíz évben.

17 perc alatt döntenek arról átlagosan a brit lakásvásárlók, hogy a megtekintett ingatlan megfelel-e az elképzeléseiknek. A függönyök és a drapériák kiválasztására ugyanakkor 54 percet szánnak. A jelenség oka, hogy Nagy-Britanniában igen szűk a kínálat.

2 milliárd dollárért épül Dubailand központja, City of Arabia.

185millió előfizetőből 85 millióan Nokia telefont használnak Indiában - közölte a finn társaság indiai részlegének ügyvezető igazgatója. Ezzel India a finn cég második legnagyobb piaca lett Kína után, de megelőzve az Egyesült Államokat.

9,92 millió hektoliter sört termeltek 2007 első félévében Csehországban, és ezzel az évi 4 százalékos növekedéssel rekordot döntöttek. A kivitel 37 százaléka Németországba irányult, Szlovákia 16 százalékkal a második, Anglia 8 százalékkal a harmadik importőr.