Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Budapest nem lett jobb hely?
Budapesten öt éve nem javul az életminőség a fővárosiak szerint, akik elsősorban az egészségügyi ellátás és a közlekedés megítélésén keresztül értékelik a városvezetés munkáját is - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A megkérdezettek szerint a budapesti életminőség „összképét” jelentősen rontja „az elvárható szintet sem elérő” közlekedési infrastruktúra. A fővárosiak a legkritikusabbnak a parkolási helyzetet és a köztisztaságot tartják.

Vizsgálat indul egy kórház ellen
Az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálatot indított egy abortuszon átesett fővárosi nő ügyében, aki azt állítja: az orvos nem vette észre ikerterhességét, és csak az egyik magzatot távolította el.

Megverték a polgármestert
Rátámadtak a polgármesterre a Somogy megyei Bedegkéren. Egy fiatal vállalkozó előbb a hivatal ajtaját csapkodta, majd az utcán az éppen akkor odaérkező, és autójából kiszálló polgármesterre támadt.

Lemond Szijjártó, mert kemény hónapokra készül a Fidesz
Szijjártó Péter lemond a frakcióvezetésről a győri közgyűlésben. A Fidesz kommunikációs igazgatója döntését azzal indokolta: minden eddiginél intenzívebb belpolitikai helyzetre számíthatnak, s ez jóval nagyobb terhet rak rá, „mint a Fidesz elnökének közvetlen munkatársára, valamint a legnagyobb támogatottsággal rendelkező párt kommunikációjának irányítójára”.

Auschwitzos kép Szeteyről
Azonnali hatállyal elbocsátották a lanchidradio.hu internetes oldal főszerkesztőjét és az ügyeletes szerkesztőt, mert a konzervatív rádió honlapjára egy olyan kép került fel, amely Szetey Gábor államtitkárt auschwitzi háttérrel, zakóján pedig rózsaszín háromszöggel ábrázolja. A rádió vezetősége bocsánatot kért az államtitkártól.

Még egyeztetnek, hogy megbénul-e a főváros
Többszörös tárgyalásokat követően sem tudott a BKV és a szakszervezetek megegyezni a bérekről, az elégséges szolgáltatásokról sem született egyezség. A BKV dolgozói jövő kedden hajnaltól teljes munkabeszüntetést terveznek. A vállalat addig is „sztrájktörőket” keres, eddig százötven alkalmi sofőr jelentkezett a BKV-nál. Egy napi munkára bruttó 30 ezret fizet a közlekedési cég arra a napra, amikor sztrájkolni kezdenek a cég munkavállalói. A BKV-dolgozók átlagbére 220 ezer forint, a járművezetőké 226 ezer forint, míg az ugyanilyen munkát végző Volán-buszsofőrök átlagos bére 170 ezer forint - ismertette Demszky Gábor, miután a cég vezetésétől tájékozódott a jövő keddre tervezett sztrájk következményeiről.

BRFK: Bűncselekmény áldozata lett Dominik
Feltehetően bűncselekmény áldozata lett Takács Dominik, ezért kiskorú veszélyeztetése miatt az ügyészség nyomozást rendelt el. A Margitszigetről több mint három hete eltűnt kisfiú édesanyját gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, az anya azonban megtagadta a vallomástételt. Korábban a hazugságvizsgálatot sem vállalta.

Forró ősz várható
Demonstrációval készülnek Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulójára a Kossuth téri tüntetőkből alakult szervezetek. Bár a Parlament előtti területre mások már bejelentettek egy rendezvényt, a tüntetők úgy tervezik, hogy mindenképp oda mennek. Egyébként szeptember elején több tucat tüntetést terveznek.