Vissza a tartalomjegyzékhez


Zsidó Nyári Fesztivál

A lap rendszeres olvasója vagyok, és bizton állítom, hogy a HETEK tartalmilag és küllemileg a legszebb és legobjektívebb újság ma Magyarországon. Amiért még jobban szeretem, mert egyedüli olyan média az erősen fasizált kishazánkban, amelyik objektíven tájékoztat Izraelről!

Amiért most írok, az egy sajnálatos félrevezető tájékoztatás, mégpedig a lap augusztus 24-ei számának a 28. oldalán, tudósítás a „10. jubileumi Zsidó Nyári Fesztiválról”, illetve annak programjáról.
Miután a budapesti programok kellően ki lettek poentírozva, kellően propagálva, aztán a vidék is oda van szorítva, tessék-lássék. Pedig nálunk Vácon például önálló rendezvénysorozatot szervezett a Váci Zsidó Hitközség, Vác Város Önkormányzata, a váci székhelyű Magyar-Izraeli Baráti Kör Országos Egyesület és több civil szervezet.

A rendezvénysorozat hivatalos neve: II. VÁCI ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL - szeptember 2. - október 21. Vácon tavasszal lesz majd Izraeli Nap - Izrael Államának 60. születésnapján és nem szeptemberben.

Tisztelettel:
Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke