Vissza a tartalomjegyzékhez

x
Nyolcéves a SzeptEmber Feszt
Nyárbúcsúztató családi napok a Bókay-kertben szeptember 7–9-ig

Az ingyenes rendezvénysorozat már minden helyszínt kinőtt, ezért néhány éve a budapesti Bókay-kertben rendezik meg.
A többhektáros, ősfás ligetben a fesztivál látogatóinak létszáma évről évre átlépi a 80 ezres határt. A hétvége fénypontja a Média Grill Verseny, amelyen idén a Hetek stábja is elindul.

És hogy miben lehet részünk, ha kilátogatunk a következő hétvégén a SzeptEmber Fesztre? Lesz pörköltfőző verseny (szigorúan bográcsban), amelyre az ország minden tájáról és a határon túli településekről is érkeznek csapatok szurkolóikkal. Ráadás: honanyák-honatyák versenye. Nem hiányozhat (de tényleg nem) Benke Laci bátyánk Guinness-kísérlete sem, amelyet ezúttal Európa legnagyobb bográcsában főzőcskézve fog elkövetni valamennyi jelenlévő interaktív szem- és szájtanúzásával. Lesznek továbbá gasztrokiállítások, a médiában dolgozók grillversenye (erről még szólunk bővebben), valamint öt színpadon folyamatosan zajló kulturális programok. A szervezők - lévén a programsorozat erősen családi jellegű - nem feledkeztek meg a gyerekekről sem: grill ovi-suli, rajzverseny, ugrálóvárak, bohócok, interaktív játékok stb.
A SzeptEmber Feszt ad keretet évek óta a Média Grill Versenynek, amelyet a Media Nexus Kft. munkatársai hagyományteremtő céllal szerveznek meg évről évre. „A médiában dolgozók és a művészek számára ritka kincs a szabadidő, ezért úgy gondoltuk, hogy minden évben legyen egy olyan nap, amikor összemérjük grillezési tudományunkat, kiváló borokat kortyolgatva beszélgetünk, és mókázunk egy nemes versengés ürügyén” - mutat rá céljaik egyikére Koch Mária főszervező. Ez a nap lett minden év szeptember havának első vasárnapja. Ekkor tartják a médiások grillversenyét, ahol a grillezés mellett a vidámságé a főszerep. Ki gondolná, hogy milyen komoly főzési tudománnyal rendelkeznek a kamerák mögött állók, a mikrofont szorongatók, a színészek-zenészek vagy éppen a hírek felelősei?
Ha kíváncsi rá, látogasson el erre a kiváló programra családjával, barátaival együtt, nézze meg testközelből az ismeretlen ismerősöket, és érezze jól magát velük! A Média Grill Verseny időpontja: 2007. szeptember 9. vasárnap 10-16 óra között. Az elkészült műveket szakmai zsűri (Németh József, a Magyar Grillszövetség alelnökének vezetésével), illetve híres emberekből álló laikus zsűri véleményezi, ez alapján alakul ki a győztesek rangsora.
A versenyzők között szerepelnek a Danubius rádió neves hangjai is (például Péter Petra). A VersFesztiválra készülő művészek Szorcsik Vikivel és Kinizsi Ottóval erősítik csapatukat, de jelen lesznek a tavalyi győztes színészek is, Szűcs István vezetésével és Csomor Csilla részvételével. „Nagy titokban készülnek többen is - avat be a főszervező -, hiszen jelen lesz a Viasat3 csatornáról ismerős főzőműsor csapata, továbbá Koós Réka, Tóth Vera és az MTI csapata is.” És ha a Nyájas Olvasó szeretne szorítani az idei Média Grill Versenyen részt vevő Hetek grillstábjának, látogasson ki jövő hétvégén a Bókay-kertbe!