Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

50-szer gyorsabban növekszik a kereszténység Afrikában, és 43-szor gyorsabban Ázsiában, mint Európában, ahol az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás.

14 másodpercenként marad árván egy afrikai kisgyerek az AIDS következtében.

1 millió laptopot tervez szétosztani országa szegénységben élő gyermekei között Carlos Slim Helu mexikói üzletember, aki nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy gazdagabb lett, mint Bill Gates.

14 milliárd dollárt költenek az amerikaiak és az európaiak állateledelre, míg 13 milliárd dollár elég lenne ahhoz, hogy az alapvető élelmiszereket és orvosi ellátást megkapja a világon élő valamennyi szegény.

40 év a várható életkor a világ fejlődő országaiban, míg 80 év a fejlett országokban.

100 évesen is süti a halat és a krumplit boltjában a feltehetően legidősebb, de még mindig aktívan dolgozó brit asszony, aki reggel 9-től délután fél 6-ig heti hat napot dolgozik.

13 százaléka állítja a francia polgároknak azt, hogy „nagyon érdekli” a Tour de France. A sportág népszerűsége igen-csak megcsappant a doppingbotrányok hatására.

12 magyar versenyző mérettetik meg Japánban, Oszakában az augusztus 25-étől kezdődő atlétikai világbajnokságon. Köztük Pars Krisztián kalapácsvetésben képviseli a magyar színeket, aki a világranglistán a negyedik helyen áll, így ő mindenképpen éremesélyes, de diszkoszvetésben az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán (12.), valamint Máté Gábor (11.) is a legjobbak között zárhat.