Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Hogyan legyünk politikai hullák?
A honatya megmutatja

Lehet, hogy pártjának egyik legjelentősebb adakozóját veszíti el a Fidesz, mivel Lengyel Zoltán képviselő, aki például 2005-ben 990 ezer forinttal támogatta a jobboldali konglomerátumot, egyre tarthatatlanabb helyzetbe manőverezte magát. Legújabban a politikus aktvideóján szörnyülködik a közélet.

A Fidesz parlamenti frakciójának mezőgazdasági kabinetjét vezető agrárüzemmérnök egy hónapja hívta fel a figyelmet magára, mikor verekedésbe keveredett a Lánchídnál a rendőrökkel. Az esetről a politikus úgy számolt be, hogy a rendőrök brutalitásának lett az áldozata. Mint írtunk róla, a rendőrség szerint azonban az történt, hogy a mindössze karórát és fürdőnadrágot (!) viselő képviselő nem tudta magát igazolni, és mentelmi jogára hivatkozva nem árulta el a nevét, csupán egy parlamenti parkolókártyát mutatott fel. Miután közölték vele, hogy előállítják, gázt adott, mintha el akarna menekülni. A rendőrök ekkor megpróbálták lefogni, és ebből verekedés alakult ki.
A rendőrök azt állítják, hogy a bekísérés során (közel volt az I. kerületi kapitányság) folyamatosan azt kiabálta, hogy „képviselő vagyok, bántalmaznak a rendőrök”. Ezt követően pedig a kapitányságon a földre vetette magát, mintha elájult volna. Az iratait behozó nő elnézést kért a politikus viselkedéséért.
Időközben az Index portál fájlmegosztó rovatában Lengyel Zoltánról készült aktfelvételeket töltöttek fel, melyen a negyvenhét éves, kétgyermekes családapa egy feszület előtt meztelenül pózolt. Rejtély, hogy egy középkorú diplomás férfit, különösen politikust, mi vesz rá ilyenre.
Az esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségiző, majd mezőgazdasági üzemmérnöki diplomát szerző Lengyel Zoltán, aki tíz évig volt Sáregres polgármestere, és évekig vezette a Fejér megyei közgyűlésben a Fidesz frakcióját, 2002 óta országgyűlési képviselő is. A politikus a verekedés és az aktképek mellett felesége miatt is a lapokba került, mivel a sáregresi orvost helyettesítő felesége nem volt hajlandó elhagyni a százkét négyzetméteres önkormányzati szolgálati lakást, miután lejárt a szerződése.
A Fidesz nem szólalt meg a politikus egyik ügyében sem, ami nem is csoda, mivel úgy tudjuk, hogy Lengyelt már „politikai hullának” tekintik a párton belül.